Γιατί να παίζεις OVER 2,5 και όχι Under 2,5

Το Over και το Under είναι δύο γεγονότα που μετά την επιλογή σημείων (1Χ2), είναι τα επικρατέστερα που προτιμούν οι παίκτες. Διφορούμενες είναι οι απόψεις για το αν πρέπει κανείς να κυνηγάει περισσότερο το Under 2,5 γκολ ή το Over 2,5 γκολ.
Σίγουρα ένας παίκτης θα πρέπει να έχει την ευελιξία να ποντάρει οποιοδήποτε γεγονός και να μην μένει προσκολλημένος σε κάποια συγκεκριμένα. Προσωπικά εκτιμώ όμως πως είναι προτιμότερο να κυνηγάει κανείς το OVER 2,5 παρά το UNDER 2,5 και εξηγούμαι αμέσως.


  1. Κατά πρώτο λόγο, τα περισσότερα UNDER 2,5 προσφέρονται σε χαμηλές τιμές. Πολλοί περισσότεροι είναι οι αγώνες στους οποίους το UNDER 2,5 είναι χαμηλότερο από το OVER 2,5. Το στοίχημα είναι παιχνίδι αποδόσεων και αυτές διαμορφώνουν και τον τρόπο τον οποίο ποντάρει ένας παίκτης.
  2. Όταν παίζεις UNDER 2,5 γκολ, είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις μέχρι τη λήξη του αγώνα, σε αντίθεση με το OVER 2,5 που μπορεί να το πληρωθείς ακόμα και από το 1ο ημίχρονο!
  3. Η στατιστική συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τα συγκεκριμένα γεγονότα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα της γης είναι στην χειρότερη περίπτωση 50%-50%. Πραγματικά, δεν υπάρχει πρωτάθλημα που στατιστικά η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων να βγαίνει UNDER 2,5 (ακόμα και αυτό της ελληνικής Football League).
  4. Ένα παιχνίδι, όσο κλειστό και να φαντάζει πριν ξεκινήσει, ακόμα και κατά τη διάρκεια του, μπορεί να στραβώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μια στημένη φάση, ένα κόρνερ, ένα πέναλτι, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω από νωρίς. Έχω δει πολλά δελτία να σκίζονται στο 1ο ημίχρονο...
Αυτοί είναι πάνω κάτω οι λόγοι που εμένα προσωπικά με οδηγούν στο να κυνηγάω περισσότερο τα OVER 2,5 γκολ. Που πρέπει να ψάχνουμε όμως για OVER 2,5 γκολ, σε ποιους αγώνες και ποιο είναι το σκεπτικό που πρέπει να ακολουθείται πριν την επιλογή του συγκεκριμένου γεγονότος...;

  1. Πρωρταθλήματα κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, όπως της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, του Βελγίου, προσφέρονται για το κυνήγι των πολλών τερμάτων.
  2. Καλό είναι όταν ποντάρουμε στο συγκεκριμένο γεγονός να περιμένουμε να σκοράρουν και οι 2 ομάδες. ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 είναι έννοιες αλληλένδετες, όπως αντίστοιχα το UNDER 2,5 με το ΝΟ-ΓΚΟΛ.
  3. Στις ρεβάνς διοργανώσεων, όπως το Champion's League για παράδειγμα. Συνήθως στη ρεβάνς μια από τις 2 ομάδες θα κυνηγάει να ανατρέψει το σκορ του 1ου αγώνα, θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα, από την αρχή ή και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να είναι πολύ ανοιχτός.  
  4. Φυσικά το κυριότερο, όταν μία ή και οι 2 ομάδες έχουν πάντα επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους.
Κανείς βέβαια δεν μας εγγυάται ότι η μπάλα θα μπει στα δίχτυα, εξακολουθώ όμως να είμαι υποστηρικτής της άποψης να κυνηγάει κανείς τo OVER 2,5 σύμφωνα και με τα παραπάνω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι χτεσινοί αγώνες για το Champion's League, που βγήκαν OVER 2,5 οι 3 από τους 5, αυτοί που πλήρωναν και περισσότερο! Δεν μας έκατσε το OVER 2,5 της Βασιλείας με την Λουντογκόρετς και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ της Άρσεναλ με τη Φενέρμπαχτσε. Πάμε να δούμε όμως τα αποψινά παιχνίδια και οι επιλογές μου θα είναι στο ίδιο mood.


Ζενίτ - Πάκος Φερέιρα. 


Έχει καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι η Ζενίτ, κερδίζοντας με 1-4 στην Πορτογαλία. Φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος με τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας πληρώσει το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ σε απόδοση 1,90. Πολύ μικρό μέγεθος η Πάκος Φερέιρα που δύσκολα θα την ξαναδούμε σύντομα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το γνωρίζουν και οι παίκτες της αυτό άλλωστε και δεν τους μένει άλλο παρά να ευχαριστηθούν την συμμετοχή τους παίζοντας ανοιχτό και ελεύθερο ποδόσφαιρο. Από 1 γκολ μπορούν να το πετύχουν και οι 2 ομάδες που δεν έχουν και τις πλέον αξιόπιστες άμυνες. Λόγω απόδοσης και μόνο αξίζει να το ρισκάρουμε.

Μάριμπορ - Βικτόρια Πλζεν.


Μηχανή παραγωγής γκολ είναι οι Τσέχοι, που έχουν πετύχει 19 γκολ σε 5 αγώνες μέχρι στιγμής στα προκριματικά και φυσικά όλα τους τα παιχνίδια ήταν OVER 2,5. 3-1 έληξε το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία και πλέον οι Σλοβένοι της Μάριμπορ θα πρέπει να πετύχουν από 2 γκολ και πάνω αν θέλουν να περάσουν στους ομίλους. Να μην σκοράρουν οι Τσέχοι το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο και περιμένω κι εδώ ένα χορταστικό παιχνίδι. Στο 1,80 το OVER 2,5 μπαίνει στις επιλογές μου.

Μίλαν - Αϊντχόφεν. 


1-1 έληξε ο πρώτος αγώνας στην Ολλανδία, αλλά χάθηκαν πολλές και κλασσικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Για να έχουν ελπίδες πρόκρισης οι Ολλανδοί θα πρέπει να σκοράρουν στο Μιλάνο απόψε, αφού με το 0-0 μένουν εκτός. Η Μίλαν σαν Ιταλική ομάδα θα μπορούσε να παίξει κυνικά και να επιδιώξει μια πρόκριση με αυτό το σκορ, αλλά με τον Αλέγκρι στον πάγκο δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια νοοτροπία. Πιο άπειροι οι Ολλανδοί σαν μονάδες, όχι σαν ομάδα, πολύ ταλέντο μεσοεπιθετικά για τους Ροσονέρι. Δύσκολα θα χαθούν πάλι τόσες ευκαιρίες και συν το γεγονός ότι 1 γκολ νωρίς μπορεί να αλλάξει άρδην τη ροή του αγώνα, ποντάρω κι εδώ στο OVER 2,5 σε απόδοση 1,70.

Σοσιεδάδ - Λυών.
Κλείνω με το παιχνίδι στη χώρα των Βάσκων μεταξύ Σοσιεδάδ και Λυών. 0-2 κέρδισαν οι Βάσκοι μέσα στο Ζερλάν και πλέον η Λυών θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να μπει στους ομίλους. Οι Γάλλοι θα μπουν επιθετικά στο παιχνίδι και όπου τους βγάλει, με τους Ισπανούς να είναι μανούλες στις αντεπιθέσεις. Γκριέζμαν, Σεφέροβιτς και Κάρλος Βέλα είναι μια εκρηκτική τριπλέτα στην επίθεση της Σοσιεδάδ και μπορεί να διαλύσει την άμυνα τωνν Λυωναί. Όπως και να 'χει, εμείς γκολ θα περιμένουμε να δούμε και το OVER 2,5 σε απόδοση 1,80 να βγει αέρας...!

Οι επιλογές μου γι' απόψε: ΠΑΡΟΛΙ σε 4αδα

Ζενίτ - Πάκος Φερέιρα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,90
Μάριμπορ - Βικτόρια Πλζεν OVER 2,5 1,80
Μίλαν - Αϊντχοφεν OVER 2,5 1,70
Σοσιεδάδ - Λυών OVER 2,5 1,80

Συνολική απόδοση: 10,47

*Οι αποδόσεις είναι από την BET365.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2