Κυριακή των ντέρμπι

Άκρως ενδιαφέρον το σημερινό πρόγραμμα, τουλάχιστον από αγωνιστικής άποψης, με μεγάλα παιχνίδια να συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Ασφαλώς το παιχνίδι της ημέρας είναι το ισπανικό Clasico μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, μετά τα Αϊντχόβεν - Άγιαξ, Λυών - Μονακό και Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτυ. Μαζί με όλα αυτά και η κρίσιμη προτελευταία αγωνιστική στην Superleague με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας.


Απογοητεύτηκα χτες, όχι λόγω των επιλογών μου , αλλά περισσότερο επειδή πέρασαν σχεδόν όλα τα εμπορικά σημεία. Σίγουρα πολύς κόσμος θα πληρώθηκε (θέλω να πιστεύω), με ματς όπως της Ντιζόν, της Χαλ, της Σουόνσι και της Μπόρνμουθ, ελάχιστες πατάτες υπήρξαν εδώ που τα λέμε και όλα τα λογικά σχεδόν πέρασαν. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά να σπάσουν, το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές, απλά δεν επιβεβαιώθηκα και πάμε παρακάτω.

Νουμάνθια - Τενερίφη: Οι 50 βαθμοί είναι το όριο για την σωτηρία στην Segunda και η Νουμάνθια λογικά με τους 43 που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να τους συγκεντρώσει. Η Τενερίφη είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη σήμερα, αφού μετά το στραβοπάτημα της Χιρόνα εχτές, έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στους -5 την 2η θέση και να μπει δυνατά στο κόλπο της απευθείας ανόδου. Οι "νησιώτες" είναι ομάδα της ουσίας, αμύνονται καλά και ψάχνουν την κόντρα επίθεση, ένα παιχνίδι που ενστερνίζεται και η Νουμάνθια, αλλά δεν το κάνει εξίσου καλά. Πιο καλοδουλεμένο σύνολο από τις 2 η φιλοξενούμενη λοιπόν, προβάδισμα στο ΔΙΠΛΟ.

Φίτεσε - Φέγενορντ: Ο τίτλος περνάει από το Άρνεμ, αφού αν κερδίσει σήμερα η Φέγενορντ και ηττηθεί ο Άγιαξ από την Αϊντχόβεν, θα πρέπει να αυτοκτονήσει μετά στα 2 εναπομείναντα με Εξέλσιορ και Χεράκλες για να τον χάσει. Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν την λες την Φίτεσε, που έχει όμως να σκέφτεται τον τελικό κυπέλλου της επόμενης Κυριακής και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της (μετά το χρυσό παπούτσι του Νίκου Μαχλά). Στο 1,50 έχει πέσει το ΔΙΠΛΟ, πολύ πιθανό να βγει και με OVER 2,5.

Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν: Σε ομάδα ρυθμιστής εξελίσσεται η Φράιμπουργκ που ούτε η ίδια ξέρει τι θέλει από το φετινό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά έχει σωθεί, από την άλλη όμως δεν κοιτάζει το κάτι παραπάνω, όπως η έξοδο στην Ευρώπη, αν και ουσιαστικά μπορεί να το καταφέρει. Κάτι "περίεργες" ήττες με 2-5 από την Βέρντερ και 4-0 από την Λειψία, δείχνουν πως το μυαλό των παικτών ή και της διοίκησης είναι μάλλον κάπου αλλού. Βάσει ρόστερ και φανέλας, η Λεβερκούζεν δεν θα έπρεπε να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ αν δεν κερδίσει σήμερα, βάζει τέλος οριστικά στις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. Από την στιγμή που επέστρεψε ο Τσιτσαρίτο στην επίθεση, οι πιθανότητες νίκης αυξάνονται, απέναντι σε μια αντίπαλο που αφήνει πολλά ερωτηματικά με την αγωνιστική της συμπεριφορά. ΔΙΠΛΟ.

Λυών - Μονακό: Ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο θέλει να κάνει η Μονακό, απέναντι στη Λυών που έχει στα πόδια της και την κούραση από τα 120 λεπτά της Πέμπτης στο ματς στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Κούραση σίγουρα υπάρχει και στην πλευρά της Μονακό, η οποία πηγαίνει τρένο εδώ και πολύ καιρό και ίσως κάποια στιγμή, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι όπως το σημερινό, να έρθει κάποιο στραβοπάτημα. Μέχρι στιγμής πάντως, δείχνει να ανταποκρίνεται καλά στις απαιτήσεις εντός και εκτός συνόρων και από την στιγμή που είχε μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω, χωρίς ταξίδι, το ΔΙΠΛΟ μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα: Αλλαγή σκηνικού μυρίζει φέτος στην Primera με την Ρεάλ να δείχνει έτοιμη να πάρει τα σκήπτρα από την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως τα τελευταία χρόνια, η Μπαρτσελόνα ήταν τόσο σαρωτική εντός συνόρων και ειδικά στα ντέρμπι με την Ρεάλ, που μέχρι και κόμπλεξ της έχει δημιουργήσει. Θεωρώ πως ο ρόλος του φαβορί δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην Ρεάλ, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πιο κοντά στο φετινό τίτλο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Η Μπαρτσελόνα είναι πληγωμένη και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά και μόνο ο εγωισμός και ο χαρακτήρας κάποιων παικτών της μπορούν να σώσουν την παρτίδα σήμερα. Δίκαια δίνεται φαβορί η Ρεάλ, εμένα όμως δεν με συγκινεί η απόδοση του ΑΣΟΥ για να ρισκάρω. Αν τυχόν κερδίσουν όμως τελικά οι Μαδριλένοι, πιστεύω  ένα τουλάχιστον γκολ  θα το πετύχουν από στημένο (κάποιο κόρνερ ή φάουλ), με κεφαλιά, αφού είναι εξαιρετικά δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι και υπερτερούν της Μπαρτσελόνα στο συγκεκριμένο τομέα. Να πετύχει γκολ η Ρεάλ με κεφαλιά ή ο Σέρχιο Ράμος σαν anytime scorer, είναι δύο καλά ειδικά στοιχήματα που αξίζουν το ρίσκο.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2