Η κατάρα του ενός ματς

Άπατο πήγε και το χτεσινό παρολί, αφού η Λας Πάλμας έχασε από τη Λα Κορούνια με 0-1. Δεύτερη συνεχόμενη φορά που η στήλη χάνει 1 μόνο παιχνίδι και αναμένεται να συμβεί αρκετές φορές αυτό φέτος. Ας είναι όμως, δοκιμάζονται τα νεύρα και η υπομονή μας έτσι, αφού στο στοίχημα τα δύο αυτά "χαρίσματα" πρέπει να τα έχει κανείς.
...και θα ρωτήσει εύλογα κάποιος τώρα, γιατί ρε μάγκα προτείνεις ΠΑΡΟΛΙ; δεν ξέρεις να παίζεις στοίχημα, με δυάδες, μονά αποδεκτά και συστήματα κάνεις λεφτά. Δεν θα πω ότι έχουν άδικο όσοι σκέφτονται έτσι, αλλά ας έρθει να μου πει κάποιος ποιοι είναι αυτοί που σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, διαθέτουν τα ποσά εκείνα για να παίξουν "σοβαρό" στοίχημα. Ποιος έχει να βάλει 40 και 50 ευρώ σε μια 2αδα, που κανείς δεν του εξασφαλίζει ότι θα κερδίσει και μετά να μην τα κλαίει... εδώ οι περισσότεροι δεν έχουμε να αγοράσουμε τα βασικά, να πληρώσουμε εφορίες και λογαριασμούς και πολλοί ακόμα να πάρουν και τσιγάρα...

Διαβάζω  καθημερινά αρκετά blog και αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο του στοιχήματος και πραγματικά αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζούνε. Στις επαγγελματικές ιστοσελίδες - εφημερίδες (ονόματα δεν πρόκειται να πω για  ευνόητους λόγους, αλλά όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές), γίνεται πολύ καλή και σωστή δουλειά. Οι περισσότεροι συντάκτες - δημοσιογράφοι όμως, έχουν το κωλαράκι του καλυμμένο. Εργάζονται με μισθό και προφανώς δεν έχουν την ανάγκη να ζήσουν από το στοίχημα. Επαναλαμβάνω όμως, για να μην παρεξηγηθώ ότι γίνεται καλή δουλειά εκεί. Οι πληροφορίες και τα στατιστικά που συλλέγουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ανεκτίμητα εργαλεία στα χέρια ενός τζογαδόρου. Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει μερικούς συντάκτες να έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ, να νομίζουν ότι είναι "γκουρού" του στοιχήματος και να αραδιάζουν καθημερινά τις "πίπες" τους. 
Πιο τραγελαφικά είναι τα πράγματα σε ερασιτεχνικές ιστοσελίδες που παρέχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες ή τηλεφωνικές γραμμές, ακόμα και πληροφορίες για στημένα παιχνίδια! ήθελα να 'ξερα πόσα είναι αυτά τα "κορόιδα" που την πατάνε με δαύτους... Να πάρω δηλαδή τηλέφωνο ή να πληρώσω κάποιον, που θα μου δώσει προγνωστικά που στο τέλος δεν θα βγουν... Εκτός αυτού σου δίνουν κάτι 3αδες με 5 απόδοση και μετά βγαίνουν και πανηγυρίζουν, τραγικές καταστάσεις...
 Και γιατί να μην το χαρώ, να μην κάτσω να το ψάξω μόνος μου, να διαβάσω τους αγώνες, να παρακολουθήσω μερικούς, να ασχοληθώ με ένα πρωτάθλημα και να μπω σε όλη αυτή τη διαδικασία, χωρίς να έχω ανάγκη τον κάθε "απίθανο" να μου προσφέρει έτοιμη την τροφή στο στόμα. Στο στοίχημα άλλωστε, όπως και στη ζωή, στις "διαδικασίες", στο "ταξίδι" που έλεγε και ο Καβάφης κρύβεται όλη η ομορφιά και η ουσία. 
Να σηκωθείς Κυριακή πρωί (καλή ώρα όπως τώρα), να βγεις έξω στο μπαλκόνι (άδεια η πόλη, έχει μια ησυχία...) να κάνεις το φραπεδάκι σου, να πάρεις τα τσιγάρα, την εφημερίδα και να το ρίξεις στη μελέτη. Ακόμα και η βόλτα στο πρακτορείο, με τα παππουδέλια που έχουν άποψη ακόμα και για τη Β' Σουηδίας, έχει τη μαγεία της.
Παρολί λοιπόν θα διαβάζετε σε αυτή τη στήλη και μερικές φορές και κανένα συστηματάκι, γιατί γνωρίζω καλά πως οι περισσότεροι από εσάς (βάζω κι εμένα μέσα), δεν έχουν εκείνο το "σημαντικό" ποσό να διαθέσουν για να παίξουν στοίχημα, ούτε 2000 ευρώ κάβα, αλλά είναι παίκτες του 1 του 2 και του 3 ευρώ. Αυτό είναι το στοίχημα στην Ελλάδα, αυτά είναι τα ποσά που ποντάρει η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ας μην γελιόμαστε. Μπορείτε να παίζετε 3 ευρώ το Σάββατο και 3 την Κυριακή και να κερδίζεται 1 φορά το μήνα...; θα είστε κερδισμένοι στο τέλος της χρονιάς. Αν κάτσει και κανένα καλό σύστημα ή κανένα τρελό παρολί τότε θα βγείτε και πολύ επάνω. Ο Τζόγος είναι διασκέδαση πάνω απ' όλα, πολλά σπίτια έκλεισαν και πολλοί άνθρωποι έχουν καταστραφεί από αυτόν. Ποντάρουμε για να γουστάρουμε, για να το διασκεδάσουμε, γιατί μας αρέσει η διαδικασία και το σασπένς κατά τη διάρκεια των αγώνων, όχι για να γίνουμε πλούσιοι σε μια νύχτα!
Πάμε στα σημερινά τώρα, οι αγώνες της Κυριακής δεν προσφέρονται για πολλά πράγματα... Ματς έχει πολλά, λίγα είναι όμως τα καλά και δυνατά σημεία. 1 παρολί βγάζω με το ζόρι και είμαι θετικός στην κατεύθυνση για όσους κυνηγήσουν μεγάλες αποδόσεις απόψε παίζοντας κάποιο σύστημα, αφού έχει πολλά αμφίρροπα ματς και θα σκάσουν και αρκετές εκπλήξεις. 
Από Ισπανία που ασχολούμαι ενδελεχώς, βλέπω πολύ ζεστά τον ΑΣΟ της Σπόρτινγκ Χιχόν. Την Ρεάλ Β' αντιμετωπίζει που έχασε  8 βασικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι και αυτή τη στιγμή που γράφω ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ της (και να το συμπληρώσει, με παίκτες από την Γ' ομάδα θα είναι). 1,70 για έναν ΑΣΟ μιας ομάδας με στόχο την άνοδο, με μεγάλη δυναμική και δυνατή έδρα, απέναντι στα "τσικό" μιας άλλης, που ναι μεν είναι της Ρεάλ, αλλά Ρεάλ δεν είναι!
Πάμε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα απ' όπου κρατάω τον ΑΣΟ του ΟΦΗ που θα φορεθεί πολύ σήμερα. Πολύ καλές μεταγραφές έχουν κάνει οι Κρητικοί και απέναντι σε ένα προβληματικό Πανιώνιο που και φέτος είναι σε καθεστώς "οικονομικής επιτήρησης" (δεν πήρε άδεια και δεν έχει δικαίωμα για μεταγραφές), το 1,90 του ΑΣΟΥ είναι καλή περίπτωση. Εικόνα από τις 2 ομάδες δεν έχουμε ακόμα, αλλά λίγο η ποιότητα των παικτών που διαθέτει ο ΟΦΗ, λίγο η καυτή του έδρα, θα κάνουν την διαφορά.
ΑΣΟΣ και για τον Αστέρα Τρίπολης που αποκλείστηκε στην Ευρώπη και πλέον θα ρίξει το βάρος αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Σίγουρα πιο έτοιμος από τον ΠΑΣ Γιάννενα που αποδυναμώθηκε στις μεταγραφές , ενώ έχει και αρκετά εσωτερικά προβλήματα, με τον πρόεδρο Γιώργο  Χριστοβασίλη να απειλεί ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει από την πόλη (να πάει που...;), αφού οι οπαδοί τον κατάστησαν υπεύθυνο που η ομάδα δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Ένα μπάχαλο γενικώς, με καινούριο προπονητή στον πάγκο, με τον Κολοβέτσιο να μην αγωνίζεται επειδή δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του και πολλά άλλα... Καλή ευκαιρία για τον Αστέρα που είναι ήρεμος να ξεκινήσει με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα. 
με Ισπανία άρχισα και με Ισπανία θα κλείσω. Θα κάτσω να γουστάρω μπαλίτσα στις 12 το βράδυ και ελπίζω να έχει πάει καλά και το δελτιάκι μέχρι εκείνη τη στιγμή για να έχω και περισσότερο σασπένς.
Στο Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης αναφέρομαι, στο οποίο περιμένω να δω μεγάλο ντέρμπι και αρκετό κλωτσομπούνι. Έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι οι 2 ομάδες, αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Η Ατλέτικο πέρα από τη φυγή του Φαλκάο (πήρε Βίγια όμως), δεν έχει  αλλάξει καθόλου, είναι η ίδια ομάδα εδώ και 3 χρόνια περίπου, με τον ίδιο προπονητή. Σε  ριζική ανανέωση προχώρησε  η Σεβίλλη, που έχασε τους Νάβας, Νεγκρέδο και Μεδέλ μεταξύ άλλων και τα καινούρια πρόσωπα που ήρθαν θα χρειαστούν σίγουρα χρόνο προσαρμογής. Το πιστεύουν ακόμα και για πρωτάθλημα στην Ατλέτικο, τους πιστεύω κι εγώ (τουλάχιστον γι' απόψε) και ποντάρω στο ΔΙΠΛΟ του 2,35.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα, ελπίζω να μην κούρασα και εύχομαι η εβδομάδα να κλείσει με κέρδη.

Η πρόταση μου γι' απόψε: ΠΑΡΟΛΙ σε 4αδα

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ρεάλ Β' ΑΣΟΣ 1,70
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννενα ΑΣΟΣ 1,60
ΟΦΗ - Πανιώνιος ΑΣΟΣ 1,90
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης ΔΙΠΛΟ 2,35

Συνολική απόδοση: 12,14

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2