Το ποδόσφαιρο σαν προέκταση του ανδρικού μορίου

Διαβάζεις τα σχόλια κάτω από άρθρο αθλητικών  ιστοσελίδων και σε πιάνει μια απογοήτευση. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών προσπαθεί να την πει ο ένας στον άλλο, με γραμματική, ορθογραφία και συντακτικό, επιπέδου δημοτικού. Οι περισσότεροι δε από αυτούς δεν έχουν καν διαβάσει το άρθρο το οποίο σχολιάζουν και τα sites πουλάνε πλέον περισσότερο "σανό", όπως κάνουν οι αθλητικές - οπαδικές εφημερίδες.


Για τον άντρα ή τον μαλάκα τον άντρα καλύτερα, η αιώνια πρόκληση είναι, πως θα αποδείξει ότι την έχει μεγάλη ή έστω μεγαλύτερη από κάποιον άλλο. Στη μαλαπέρδα του αναφέρομαι, αν το γενικεύσω όμως κιόλας μπορούμε να το ονομάσουμε και ανδρισμό.
Ολημερίς κι ολονυχτίς, κοντράρονται στα σχόλια κάτω από άρθρα προσπαθώντας ο ένας να την πει στον άλλον, να ειρωνευτούν και να αποδείξουν ότι έχουν μεγάλο μαρκούτσι. Ουσία μηδέν τις περισσότερες φορές, χαμηλό επίπεδο λόγου και λέξεις όπως "Μπεεεεε" που επαναλαμβάνονται τόσο συχνά και σε κάνουν να πιστεύεις πως το λεξιλόγιο του Έλληνα έχει φτωχύνει επικίνδυνα.
Τουλάχιστον κάποιοι έχουν χιούμορ, που ευτυχώς δεν έχει εκλείψει από τον Έλληνα. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στα στοιχηματικά sites. Εκεί προσπαθεί να αποδείξει ο ένας στον άλλο ότι είναι καλύτερος γνώστης του αντικειμένου, κοινώς, ίδια κατάσταση.
Μεγάλο χούι αυτό, δεν ξέρω αν είναι μόνο του Έλληνα, να σχολιάζει δηλαδή τι κάνει ο άλλος και ο ίδιος να  μην κάνει τίποτα. Να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσο είναι συμβατό, με σκοπό να αποδείξει την ανωτερότητα του, τον ανδρισμό του.
Η μεγαλύτερη προέκταση του πουλιού είναι οι ομάδες βέβαια, αφού πολλοί αισθάνονται πως αν κερδίσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, ότι πηδήξανε την γυναίκα του Ρομπέρτο.
Η ουσία είναι πως από το σχόλιο του "μαλάκα" δεν ξεφεύγεις με τίποτα. Ότι κι αν κάνεις, άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος αυτό που λες. Σε περιμένει εκεί στη γωνία να μετρήσετε τα μαρκούτσια σας. Να σου την πει, ότι κάνεις λάθος, ότι αυτός τα ξέρει καλύτερα, ότι την έχει μεγαλύτερη από εσένα.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι "έξυπνοι" εκμεταλλεύονται αυτό το λήθαργο και μας πηδάνε σε όλες τις στάσεις με κάθε ευκαιρία. Ποιοι είναι αυτοί, σκεφτείτε τους από μόνοι σας. Αυτοί συντηρούν το συγκεκριμένο σύστημα, τον όχλο-πελατολόγιο, αφού μέσω αυτών επιβιώνουν και οι ίδιοι.
Η εξίσωση είναι απλή, ταϊζεις χόρτο την αγελάδα, τρώει, παχαίνει και μετά την αρμέγεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2