Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Μετά και την αιματοχυσία του διημέρου στο Champion's League, από την οποία συνειδητά απείχα, τσαλαβουτάω τα πόδια μου απόψε στα παιχνίδια του Europa League.
Αρκετές οι ομάδες τις οποίες τις ακούμε μόνο μια φορά το χρόνο και εμφανίζονται στο κουπόνι πάντα τέτοια εποχή. Κάτι Ακτόμπε, κάτι Καραμπάγκ και κάτι Χαφναρφιοντούρ αποτελούν τοπίο στην ομίχλη από στοιχηματικής άποψης. 
Διαφορετική προσέγγιση χρειάζεται στα παιχνίδια όταν ασχολούμαστε με τέτοιες διοργανώσεις και εξηγούμαι ευθύς αμέσως.
Τα παιχνίδια της Ευρώπης αποτελούν ισχυρό κίνητρο για πολλές ομάδες που προέρχονται από λιγότερο ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, με αποτέλεσμα να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Αν κάποιος αναζητεί εκπλήξεις, αυτός είναι ο θεσμός με τον οποίο πρέπει να ασχοληθεί. Ιδίως όταν τα παιχνίδια είναι διπλά και υπάρχει περιθώριο για μια μεγάλη ομάδα να διορθώσει τα λάθη της. Πολλές μεγάλες ομάδες επίσης σνομπάρουν το θεσμό, ιδίως ομάδες από την Ιταλία και την Αγγλία. Ο λόγος είναι το μικρό οικονομικό όφελος που έχουν, αφού η  συμμετοχή στο Europa League δεν είναι τόσο κερδοφόρα όσο αυτή στο Champion's League.
Η τακτική που ακολουθώ συνήθως στο συγκεκριμένο θεσμό, είναι να κυνηγώ τα OVER 2,5, αφού οι ομάδες παίζουν πιο απελευθερωμένο ποδόσφαιρο σε σχέση με το Champion's League. Παροδοσιακά (και αυτό προκύπτει από τη στατιστική). το Europa League είναι η χαρά του γκολ, αλλά και των εκπλήξεων!
4 τα παιχνίδια που έχω ξεδιαλέξει και σήμερα και πάμε να τα δούμε ένα ένα με τη σειρά.

Σεν Γκάλεν - Σπαρτάκ Μόσχας 

Τις Ρώσικες ομάδες τις έχω σε εκτίμηση στο συγκεκριμένο θεσμό, καθώς δείχνουν κάθε χρόνο να τους ενδιαφέρει η διάκριση. Ξοδεύουν ένα κάρο χρήματα εκεί οι ομάδες και παρόλα αυτά, ποτέ καμιά Ρώσικη ομάδα δεν έχει σηκώσει Ευρωπαϊκή κούπα! Η Σπαρτάκ φέτος δείχνει αποφασισμένη να μπει σφήνα σε Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ και να χτυπήσει τον τίτλο. Έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας δώσει όμως τα 4 από τα 5 παιχνίδια εκτός έδρας. Στον αντίποδα, μέτρια ξεκίνησε η Σεν Γκάλεν το πρωτάθλημα στην Ελβετία, ενώ δεν είναι δα και κανένα μέγεθος που τρόμαζει! Αν και ακολουθώ μια πάγια τακτική να μην παίζω ΔΙΠΛΑ κάτω από 2,00 απόδοση (πάντα σέβομαι την οποιαδήποτε έδρα), θεωρώ πως οι Ρώσοι μπορούν να καθαρίσουν την πρόκριση από απόψε με μια νίκη και θα ποντάρω επάνω τους.

Έλφσμποργκ - Νόρτζελαντ 


10 αγωνιστικές έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στη Σουηδία και η Έλφσμποργκ έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Όλο το βάρος πέφτει σε παιχνίδια όπως τα αποψινά που υπάρχουν περιθώρια διάκρισης. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα στη Δανία η Νόρτζελαντ, που τις προηγούμενες 2 χρονιές τερμάτισε 1η και 2η. Παρουσιάζει πολλά κενά στην άμυνα και έχει δεχτεί ήδη 10 γκολ σε 5 αγώνες, ενώ αν υπολογίσουμε και τα 6 που έφαγε από τη Ζενίτ για τα προκριματικά του Champion's League, τότε  φτάνουμε στα 16 σε 7 επίσημους αγώνες. Κοινώς, πάνω από 2 γκολ παθητικό σε κάθε ματς. Φορτώνεται ο ΑΣΣΟΣ από το πρωί και έχει πάρει την κατηφόρα, προσωπικά όμως έχω προτιμήσει το καλοπληρωμένο OVER 2,5 που πληρώνει 2,00 στο διαδίκτυο. 

Τρόμσο - Μπεσίκτας

Παραδοσιακή ομάδα έδρας η Τρόμσο στη Νορβηγία, που φέτος όμως δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά και βρίσκεται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Τα τελευταία της 6 παιχνίδια για το πρωτάθλημα ήταν όλα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5. Με το δεξί μπήκε η Μπεσίκτας στο πρωτάθλημα Τουρκίας κερδίζοντας την Τραμπζονσπόρ με 2-0. Πέρυσι ήταν η χαρά του OVER 2,5 οι Τούρκοι, που όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της χώρας τους ενδιαφέρονται για το θεσμό (ας μην ξεχνάμε πέρυσι τη Φενέρ που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ η Γαλατασαράι το είχε κατακτήσει το 2000), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα περάσει αέρας από τη Νορβηγία. Άγνωστο που έχουν περισσότερο το μυαλό τους οι Νορβηγοί, αφού όπως  έγραψα κινδυνεύουν πλέον με υποβιβασμό, αλλά εγώ με τα γκολ θα ασχοληθώ στο συγκεκριμένο αγώνα. Το OVER 2,5 υπάρχει σε αποδόσεις του 2,10 στο διαδίκτυο και δεν περνάει απαρατήρητο...

Παντούρι - Μπράγκα


Άπειρη ομάδα ευρωπαϊκά η Παντούρι που απόψε δεν θα αγωνιστεί και στη φυσική της έδρα, αλλά στο Κλουζ Αρένα που βρίσκεται καμιά διακοσαριά χιλιόμετρα πιο μακριά. Η Μπράγκα είχε φτάσει μέχρι τον τελικό πριν 3 χρόνια αλλά έχασε το τρόπαιο από την Πόρτο. Έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια κάνει καλή πορεία σε όποια διοργάνωση και να έχει συμμετάσχει. Μπορεί η πορτογαλική ομάδα να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από απόψε, απέναντι σε μια ομάδα άπειρη ευρωπαϊκά που θα αγωνιστεί σε ένα κρύο γήπεδο, το ΔΙΠΛΟ σε απόδοση 2,00.

Οι επιλογές μου γι' απόψε: ΠΑΡΟΛΙ σε 4αδα

Σεν Γκάλεν - Σπαρτάκ Μόσχας ΔΙΠΛΟ 1,90
Έλφσμποργκ - Νόρτζελαντ OVER 2,5 2,00
Τρόμσο - Μπεσίκτας OVER 2,5 2,10
Παντούρι - Μπράγκα ΔΙΠΛΟ 2.00

* οι αποδόσεις είναι από την Bet365.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2