Σύστημα 2-3 με βάση το κίνητρο

Σε ένα τόσο μεγάλο θεσμό όσο το Champion's League, θεωρητικά αλλά και πρακτικά, κίνητρο έχουν όλες οι ομάδες, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση και αν έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση.
800.000 ευρώ πληρώνει η νίκη και μπορεί αυτά τα χρήματα να μην τα βάζουν οι παίκτες στην τσέπη τους, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν ειδικά πριμ στα συμβόλαια τους. Έπειτα είναι και η δόξα, η παρουσία σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό που συγκεντρώνει εκατομμύρια βλέμματα και υπάρχει το κίνητρο να φτιάξει ένας παίκτης το όνομα του. Γενικώς τα κίνητρα είναι πολλά και διάφορα για να μην είναι αδιάφορη αγωνιστικά μια ομάδα ή ένας παίκτης, αυτό όμως, το πιο ουσιαστικό, της βαθμολογικής πίεσης, δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση. Όταν μελετάς έναν αγώνα βέβαια, πρέπει να εξετάζεις όλες τις πτυχές και να μην μένεις σε μία, πρέπει να εξετάσεις ποια ομάδα έχει τους περισσότερους και πιο "καλούς" λόγους για να κατακτήσει τη νίκη.

Αρκετά με τα σαλιαμάλια όμως και πάμε στο αποψινό ζουμί. 3 επιλογές έχω ξεχωρίσει, σύμφωνα με τη λογική που ανέλυσα πιο πάνω.

Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι

Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά πως το αποψινό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στους ομίλους. Κερδίζουν απόψε και με ενδεχόμενη γκέλα της Γιουβέντους είναι το σούπερ φαβορί για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Κίνητρο έχει σαφώς και η Κοπεγχάγη, που επίσης έχει μαθηματικές τουλάχιστον πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πιο ρεαλιστικός είναι ο στόχος της κατάληψης της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League. Οι Δανοί είναι αλήθεια ότι δεν ξεκίνησαν φέτος καλά στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν βελτιωθεί δραματικά τον τελευταίο μήνα και να πλησιάζουν ολοένα την κορυφή. Κακά τα ψέμματα οι δυνατότητες της ομάδας τους όμως, τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη, είναι περιορισμένες. Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη η Γαλατά, παίζει με την πιο αδύναμη θεωρητικά ομάδα του ομίλου και θα φορτσάρει για τη νίκη. Θα εμπιστευτώ τους πρωταθλητές Τουρκίας, που και πιο έμπειρο σύνολο διαθέτουν, αλλά και πιο ποιοτικές μονάδες.

Ολυμπιακός - Μπενφίκα
Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού είναι αυτή, που με νίκη απόψε θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην προκριθεί στη φάση των 16. Sold Out το Καραϊσκάκη, με τον Μήτρογλου σε δαιμονιώδη φόρμα και άπαντες στο στρατόπεδο του Θρύλου είναι αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΑΣΟΣ ήδη δέχεται πιέσεις από το πρωί μάλιστα και έχει ήδη υποχωρήσει σε απόδοση 2,20. Η Μπενφίκα από την μεριά της, έτσι όπως έχει έρθει το πράγμα μπορεί να βολευτεί με την ισοπαλία απόψε, αφού στα επόμενα 2 παιχνίδια θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ και στην τελευταία αγωνιστική, τη λογικά αδιάφορη Παρί. Περισσότερο ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει τη νίκη απόψε, που αυτομάτως θα σημαίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού την τελευταία αγωνιστική αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο της Άντερλεχτ. Μέχρι στιγμής, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο κοντά στη νίκη απόψε, προσωπικά όμως έχω έντονες αμφιβολίες.

Η Μπενφίκα είναι Μπενφίκα, μπορεί να μην βρίσκεται στη σούπερ κατάσταση που ήταν πέρυσι ή πρόπερσι, αλλά έχει την ποιότητα  να φύγει με τη νίκη από τον Πειραιά. Καταρχήν δεν θα χρειαστεί να κάνει παιχνίδι, όπως έπρεπε να γίνει στο Ντα Λουζ. Ο Ολυμπιακός μας έχει δείξει μέχρι σήμερα, ότι βολεύεται καλύτερα όταν πρέπει να αμυνθεί και να χτυπήσει στην κόντρα. Έτσι κέρδισε την Άντερλεχτ, έτσι πήρε και το 1-1 στην Πορτογαλία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει τώρα το παιχνίδι που θα πρέπει να παίξει για τη νίκη. Το να προσφέρεται η νίκη των Πορτογάλων σε  απόδοση 3,50 είναι σαφώς  υπερβολικό. Δεν εμπιστεύομαι τον Ολυμπιακό σε τιμές φαβορί, απέναντι σε Πορτογαλική ομάδα, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η Μπενφίκα, που έχει αποδείξει κατ' επανάληψη, ότι δεν χαμπαριάζει από έδρες στην Ευρώπη. Θα ποντάρω στο καλοπληρωμένο ΔΙΠΛΟ.

Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν οι Βάσκοι ακόμα βαθμό στη διοργάνωση οι περισσότεροι τους ξέρουμε. Πρέπει να είναι η πιο άτυχη ομάδα των ομίλων, αφού έπρεπε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό και από το Μπάι Αρένα αλλά και από το Ολντ Τράφορντ.
Θεωρητικά δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα, αν και με μηδέν βαθμούς μέχρι στιγμής η Σοσιεδάδ, σαν πιο ρεαλιστικό στόχο θα πρέπει να έχει την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League. Είναι σε φόρμα οι Βάσκοι, διέλυσαν με 5-0 την Οσασούνα το Σάββατο για το πρωτάθλημα και τουλάχιστον στο Ανοέτα είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Πρώτη στον όμιλο η Μάντσεστερ με 7 βαθμούς, σίγουρα δεν θα αδιαφορήσει σήμερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει όπως τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος προς το παρόν κινείται σε μέτρια επίπεδα αγωνιστικά και μπορεί να δείχνει ότι ανακάμπτει στις τελευταίες αγωνιστικές, παρόλα αυτά όμως δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Θα στηρίξω τους γηπεδούχους που διψούν για μια νίκη μπροστά στο κοινό τους κι έχουν παίχτες όπως ο Βέλα, ο Αγκιρέτσε και ο φορμαρισμένος Γκριέζμαν, που είναι πάρα πολύ κινητικοί και ειδικά μέσα στο Ανοέτα η απόδοση τους απογειώνεται. Ο ΑΣΟΣ προσφέρεται σε απόδοση αουτσάιντερ και θα μπει κι αυτός στις επιλογές μου.

Η πρόταση: ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3

Κοπεγχάγη - Γαλατασαράι ΔΙΠΛΟ 2,25
Ολυμπιακός - Μπενφίκα ΔΙΠΛΟ 3,45
Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ΑΣΟΣ 2,87

Συνολική απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 22,27
Ποντάρισμα: 4 ευρώ (4 στήλες επί 1 ευρώ τη στήλη)

Αρχική κάβα: 0 ευρώ
Κέρδη από προηγούμενα πονταρίσματα (30/10/2013): 12,24 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (30/10/2013): -77,90 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (05/11/2013): 4 ευρώ
Νέο υπόλοιπο: 81,90 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2