Ακόμα μυρίζει τσίκνα

Η περίοδος των μεγαλύτερων καταχρήσεων είναι τα Χριστούγεννα. Κρεατοφαγία, ποτό και τζόγος έχουν την τιμητική τους στο μέγιστο βαθμό και ότι άλλου είδους κατάχρηση υπάρχει θεωρείται δικαιολογημένη αυτές τις μέρες.
Από την άλλη, ίσως είναι η μοναδική περίοδος πάλι, που παρακαλάς να φας καμιά φακή ή κάνα φασολάκι, να λαδώσει λίγο το αντεράκι σου που έχει στραγγίξει από τα σουβλάκια, τα κοτόπουλα και τις σπαλομπριζόλες. Στην Αγγλία βέβαια που γνωρίζουν από υγιεινή διατροφή παίζουν μπάλα ακόμα και σίγουρα όποιος επαγγελματίας παίκτης αγωνίζεται εκεί θα βλασφημά την ώρα και τη στιγμή, αφού τους βλέπω σε λίγα χρόνια να αλλάζουν και το χρόνο μέσα στο γήπεδο, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, πηγαίνουν για ψώνια, τρώνε το καταπέτασμα και διασκεδάζουν με τις οικογένειες τους.
Πολύ παλιό έθιμο το χαρτάκι αυτές τις μέρες 
Εγώ βέβαια με τον τζόγο ασχολούμαι και τα παραπάνω ίσως είναι περιττά θα πει κανείς, πρέπει όμως να σας βάζω στο κλίμα. Το τι χρήμα παίζεται αυτές τις μέρες δεν λέγεται. Περισσότερα χρήματα καταλήγουν στα καζίνα, στους μπουκ και στους καφετζήδες της γειτονιάς που βάζουν γκανιότα στην 21, παρά σε φιλανθρωπίες. Όλοι πετούν κανένα ψιλό, έτσι για το καλό και αν ίσχυε το ρητό "όσοι χάνουν στα χαρτιά κερδίζουν στην αγάπη", θα έπρεπε τα 3/4 του αντρικού πληθυσμού της Ελλάδας, να κυκλοφορεί με τα μοντέλα της φωτογραφίας.
Κοιτάζοντας το σημερινό πρόγραμμα αναρωτιέσαι ποιοι κα"η"μμένοι θα τα σπρώξουν σήμερα σε κάτι Σκωτίες 2 και Κόνφερενς της Αγγλίας. Υπάρχει και η Πρέμιερ βέβαια, αλλά κι εκεί το πρόγραμμα δεν εμπνέει ιδιαίτερα. Η αποχή είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή σήμερα, αύριο ίσως που υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα σε Αγγλία 1 και 2, Τσάμπιονσιπ και Πρέμιερ, να προκύψουν κάποιες επιλογές. Η Boxing Day πέρασε και μου άφησε μια πικρή γεύση, με 3 από τις 5 επιλογές να επιβεβαιώνονται, αλλά το δελτίο μου να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων.
Πιο αηδιαστική φωτογραφία δεν μπόρεσα να βρω
Ξεκούραση σήμερα, ψώνια (για όσους έχουν ακόμα μπικικίνια), βόλτες με το αίσθημα, κρασάκι με φίλους και κρατήστε τα ευρά σας για κανένα βραδινό χαρτάκι που τυχόν θα παίξετε. Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα και όχι όπως οι κοκκινομαγουλάδες Βρετανοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2