Ακόμα γλεντάνε

Πρώτο κουπόνι για το 2014 και είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τις γαλοπούλες, τις κρασοκατανύξεις, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Βαριά τα στομάχια των περισσοτέρων αυτή την εποχή και θα πέσει πολύ τρέξιμο για να εξαφανιστούν τα πατσοκοίλια.
 Από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κανονική αγωνιστική δράση έχουμε μόνο σε Ισπανία, Ελλάδα (ω ναι! είμαστε κι εμείς μέσα στο G12 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου) και την Σκωτία.
Οι Ιταλοί ακόμα γλεντάνε (δεν γνωρίζω αν έχει μπουζούκια εκεί) και οι περισσότερες ομάδες τους αγωνίζονται τη Δευτέρα. Ο ΟΠΑΠ φρόντισε να γεμίσει το κουπόνι πάντως με εξωτικά πρωταθλήματα, όπως αυτό της Χιλής και ήδη φαντασιώνομαι συνταξιούχους στο πρακτορείο της γειτονιάς να αναλύουν τον αγώνα Ουνιβερσιτάντ ντε Κονσεπσιόν - Κομπρελόα. Κατά τ' άλλα, στην Αγγλία έχει κάτι κύπελλα και κάτι Κόνφερενς, πολλά ματς όμως έχουν αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών και είμαι περίεργος γιατί οι Άγγλοι δεν διακόπτουν τα πρωταθλήματα τους 1 μήνα όπως οι Γερμανοί, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα μισά παιχνίδια αναβάλλονται λόγο του καιρού.
Μόνο με Ισπανία λοιπόν θα ασχοληθώ σήμερα, αφήνω Μεξικά, Χιλές, Αγγλικά, Κυπριακά και Πορτογαλικά κύπελλα για τους ειδήμονες.
11 παιχνίδια διεξάγονται συνολικά σήμερα, 7 για την Β' κατηγορία και 4 για την Primera. Προκύπτουν κάποιες επιλογές αν θέλει να κάνει κανείς παιχνίδι και μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί.
Στην Primera, το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς χρονικά, είναι το Μάλαγα - Ατλέτικο Μαδρίτης. Χαμηλό το ΔΙΠΛΟ έδω, η Ατλέτικο προσφέρεται σε αποδόσεις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ φέτος και σίγουρα δεν έχει αξία. Η αλήθεια είναι ότι βλέπω την Ατλέτικο να κερδίζει, δύσκολα όμως ή τουλάχιστον με χαμηλό σκορ. Δυσκολεύτηκε αρκετά στα 2 τελευταία εκτός με Έλτσε και Βιγιαρεάλ (0-2 και 1-1 αντίστοιχα), μπάζο η Μάλαγα δεν είναι, ούτε ο Σούστερ κάνας τυχαίος, προσεκτικά θα το πάει το ματς, αν θέλει να πάρει κάτι. Η ισοπαλία στο ημίχρονο μπορεί να παιχτεί, όπως και το Χ ημίχρονο / 2 τελικό, με τη λογική ότι η Μάλαγα δεν θα παίξει φουλ επίθεση, θα το πάει τσίκι τσίκι το ματς, μήπως και καταφέρει να το χτυπήσει στο 2ο ημίχρονο.
Στο Βαγιαδολίδ - Μπέτις υπάρχει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά με σημεία δεν θα μπλέξω. Οι άμυνες και των 2  είναι χάρτινες, ειδικά της Μπέτις που είναι και η χειρότερη στο πρωτάθλημα και η ανάγκη για βαθμούς θα τις κάνει να κυνηγήσουν τα γκολ. 7 στα 8 OVER 2,5 έχει εκτός έδρας η Μπέτις, που ούτε με τον Γκαρίδο στον πάγκο βλέπει χαΐρι προς το παρόν, έχουν πολλά γκολ τα εντός έδρας παιχνίδια της Βαγιαδολίδ, ποντάρω να σημειωθούν πάνω από 2,5 και σήμερα.
Από το Βαλένθια - Λεβάντε δεν θα κρατήσω κάτι, λογικά κερδίζουν οι νυχτερίδες, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο ΑΣΟΣ πρέπει να κοστολογείται σε απόδοση 1,40. Ντεμπούτο για τον Πίτσι στον πάγκο της Βαλένθια κι απέναντι του έχει την αλεπού που λέγεται Καπαρός. Είναι και τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι, στις τελευταίες 3 αναμετρήσεις η Βαλένθια δεν κέρδισε, στην άκρη.
Πάμε στο Αλμερία - Γρανάδα. Εδώ όλα συγκλίνουν ότι πάμε για πολύ σφιχτό παιχνίδι. Αυτό το επιβεβαιώνουν και δηλώσεις παικτών. Η Αλμερία προσπάθησε να παίξει μπάλα στην αρχή της σεζόν, μόλις άρχισαν όμως να πέφτουν οι σφαλιάρες βροχή, το γύρισε στην άμυνα και είδε προκοπή. Την χειρότερη επίθεση έχει κάθε χρόνο η Γρανάδα, παρόλα αυτά όμως καταφέρνει  να μένει στην κατηγορία. Αυτό οφείλεται φυσικά στην καλή της άμυνα και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια της. Παράδοξο για μια ομάδα που αγωνίζεται τόσο συντηρητικά και σφιχτά, να έχει μόλις 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Ματς λεπτών ισορροπιών στο Μεντιταρανέο, που περιμένω να κριθεί (αν κριθεί) στο γκολ και θα πάω με την ισοπαλία.
Πάμε και στη Β' κατηγορία και το Μούρθια - Τενερίφη. Ξεκίνησε καλά η Μούρθια φέτος, μετά τα μέσα όμως  του 1ου γύρου άρχισε να κατρακυλάει στο βαθμολογικό πίνακα. η αιτία, οι πολλές ισοπαλίες που έχει φέρει το τελευταίο διάστημα και το γεγονός ότι δεν έχει την απαραίτητη ποιότητα για να παραμείνει ψηλά. Έτρεχε ένα αήττητο σερί 8 αγώνων η Τενερίφη λίγο πριν τις γιορτές αλλά ήρθαν 2 ήττες μαζεμένες, για να πιστοποιήσουν ότι ήταν λίγο πλασματικό. Αυτό που βγάζει η Μούρθια στο γήπεδο με εμπνέει περισσότερο και αναφέρομαι στο πάθος και την αποτελεσματικότητα της. Θα κρατήσω τον ΑΣΟ, που ξέρω πως αν βγει, θα βγει δύσκολα.
Στο Νουμάνθια - Αλαβές θα πάω με τα πολλά γκολ. Ουραγός η Αλαβές με την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία και 5/6 OVER 2,5 πρόσφατα. Η Νουμάνθια και φέτος είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, 10 τον αριθμό, αφού εκτός έδρας για το 0-0 κατεβαίνει, εντός όμως  παίζει μπαλίτσα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, το OVER 2,5 πληρώνει καλά και θα το προτιμήσω από τον χαμηλό ΑΣΟ.
Τον ΑΣΟ θα κρατήσω στο παιχνίδι της Σαμπαντέλ με την Ρεάλ Β'. Μπορεί η Σαμπαντέλ να μην γεμίζει το μάτι, εντός έδρας όμως είναι αξιόπιστη και έχει πάρει τους 19 από τους 24 βαθμούς της στο πρωτάθλημα εκεί. Η Ρεάλ Β' ναι μεν τρέχει ένα πολύ καλό αήττητο σερί, αλλά ας μη γελιόμαστε, δεν έχει Χεσέ και Μοράτα φέτος στην επίθεση και ειδικά εκτός έδρας ταμπούρι παίζει. Ήταν λίγο τυχερή στα 2 τελευταία εκτός, ελπίζω να τελειώσει σήμερα η τύχη της, παίζω τον ΑΣΟ.
Κλείνω με το Κόρδοβα - Ουέλβα, ένα παιχνίδι στο οποίο κι εδώ θα κυνηγήσω τα πολλά τέρματα. 14/19 OVER 2,5 έχει η Ουέλβα συνολικά στο πρωτάθλημα, έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αλλά και μία από τις χειρότερες άμυνες. Η Κόρδοβα στο Αρχάνκελ πάντα παίζει επιθετικά και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όποιος κάτσει να το παρακολουθήσει, δεν πρόκειται να τον πάρει ο ύπνος. Φάσεις θα γίνουν πολλές, ρυθμός θα υπάρχει και το να σημειωθούν πάνω από 2,5 γκολ, είναι κι εδώ μια πολύ λογική επιλογή.

Αυτά για σήμερα, μόνο Ισπανία στις επιλογές μου, με την ελπίδα, το 1ο κουπόνι της νέας χρονιάς να αποδειχτεί  και γούρικο.

Πρόταση 1: ΔΥΑΔΑ

Μάλαγα - Ατλέτικο Μαδρίτης Χ ημίχρονο / 2 τελικό 4,50
ΑΛμερία - Γρανάδα Χ   3,15

Απόδοση στην ΔΥΑΔΑ: 14,17
Ποντάρισμα: 3 ευρώ

Πρόταση 2: Σύστημα 3-4

Μούρθια - Τενερίφη ΑΣΟΣ 2,25
Νουμάνθια - Αλαβές OVER 2,5 2,08
Σαμπαντέλ - Ρεάλ Β' ΑΣΟΣ 2,35
Κόρδοβα - Ουέλβα OVER 2,5 1,83

Απόδοση στην ΤΕΤΡΑΔΑ: 20,12
Ποντάρισμα: 3 ευρώ (5 στήλες επί 0,60 την κάθε στήλη)

Αρχική κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (26/12/2013):  - 90,20 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (04/01/2014): 6 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (04/01/2014): -96,20 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2