Μάθε τι ρισκάρεις

Στοίχημα παίζει όλος ο ντουνιάς, ελάχιστοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν τι ρισκάρουν όταν ποντάρουν σε ένα παιχνίδι. Κάθε απόδοση κρύβει από πίσω τις και τις αντίστοιχες  πιθανότητες και εφόσον δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα, όχι απλά στο στοίχημα, αλλά τη ζωή την ίδια, πρέπει να γνωρίζουμε τι ποσοστό έχουμε για να πετύχουμε.
Ακόμα κι αυτός που πηδάει από το αεροπλάνο ή κάποιος άλλος που κάνει bungee jumping, γνωρίζει ότι έχει τις Χ πιθανότητες να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο ή να σπάσει το σχοινί. Το αυτό συμβαίνει όταν ποντάρεις σε ένα παιχνίδι, όσο καλά διαβασμένο κι αν είναι. Ανάλογα με την απόδοση, παίρνεις και το αντίστοιχο ρίσκο. Δηλαδή, πόσες πιθανότητες έχει να επαληθευτεί ένα σημείο του 1,10 και πόσες του 2,10; Η γλώσσα των
αριθμών πάντως, είναι συνήθως παραπλανητική και θυμίζει το Μαντείο των Δελφών, αφήνοντας την απόφαση σε σένα τον ίδιο και γεμίζοντας σου αμφιβολίες. Για παράδειγμα, βγαίνει ο άλλος και λέει, όταν παίζεις 1Χ2 έχεις πιθανότητες 33%-33%-33% και όταν παίζεις UNDER/OVER έχεις 50%-50%. Είναι όμως έτσι; Δηλαδή όταν το σετ των αποδόσεων είναι 1,10 ο ΑΣΟΣ, 4,00 το Χ και 10,00 το ΔΙΠΛΟ, το κάθε σημείο έχει πιθανότητες 33%; Αν εσύ που διαβάζεις πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα έχει 33% πιθανότητες να κερδίσει, τότε παίξε το Χ2 που έχει τις υπόλοιπες 67% να κονομήσεις ρε αδερφέ. Το αυτό συμβαίνει και με τα UNDER/OVER, θεωρητικά μπορεί να είναι 50-50, αλλά πρακτικά σπανίως είναι. Σε ένα ματς της Β' Ολλανδίας για παράδειγμα, το OVER έχει πάνω από 65% πιθανότητες, γι' αυτό άλλωστε και προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερες αποδόσεις από αυτές του UNDER.
Πέρα από τα παραπάνω, το δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι να καταλάβει κάποιος τι πιθανότητες έχει όταν ποντάρει κάτι. Η απόδοση δεν λέει πάντα την αλήθεια. Το 1,10 ή το 1,40 δεν μεταφράζεται πάντα σε 70% ή 80% πιθανότητες. Αυτή είναι η εκτίμηση των ΜΠΟΥΚ που δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα και στέλνει τον κοσμάκη στον κουβά με τα διάφορα σημεία ΚΟΛΩΝΕΣ. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ τι παίζει ο κόσμος, όλοι λίγο πολύ το γνωρίζουμε, θα ασχοληθώ με το τι παίζω εγώ και μ' αυτόν που τυχόν με διαβάζει.
Για παράδειγμα, θα προτείνω σήμερα τον ΑΣΟ της Λας Πάλμας. Έχω συλλέξει τις πληροφορίες μου, διάβασα τις ειδήσεις, έκανα το συλλογισμό μου πάνω στο παιχνίδι. Ο ΑΣΟΣ προσφέρεται σε απόδοση 2,00 και βάσει της απόδοσης, εντελώς θεωρητική, έχει περίπου 33% πιθανότητες. Η δικιά μου εκτίμηση λέει ότι έχει πάνω από 50% γι' αυτό και θα τον ποντάρω άλλωστε. Αν δεν πιστεύεις ότι κάποιο γεγονός έχει πάνω από 50% πιθανότητες σε αυτή την απόδοση, μην το παίζεις! Για να γίνω πιο περιγραφικός, θα μιλήσω για το υπόλοιπο 50% που μπορεί να έρθει Χ ή ΔΙΠΛΟ. Τι περιλαμβάνει αυτό το ποσοστό...; Να στραβώσει το ματς φυσικά! Να βάλει κάνα γκολ από στραβοκλωτσιά ο αντίπαλος και μετά να ταμπουρωθεί πίσω, να μείνει με 10 παίκτες η ομάδα που πόνταρες από κάποιον βλάκα αμυντικό και πολλά άλλα. Όταν παίζεις ένα σημείο του 2,00, οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές απ' όσο ένα σημείο του 1,30 και το ματς μπορεί να στραβώσει εύκολα. Μακάρι ότι ποντάραμε να ήταν κολόνα και να έβγαινε με 4-0, πρέπει όμως επιτέλους να συνειδητοποιήσει ο καθένας τι ρίσκο παίρνει κάθε φορά που βάζει τα χρήματα του πάνω σ' ένα σημείο και τι πιθανότητες έχει.
Διαβάζοντας άλλους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, δύσκολα θα καταλάβει κάποιος τι ρισκάρει όταν ποντάρει σ' έναν αγώνα. Ο σωστός ο παίκτης ασχολείται με 2-3 πρωταθλήματα, τα παρακολουθεί (όχι από τις εφημερίδες, βλέπει κι 1-2 ματς την εβδομάδα το λιγότερο) και σχηματίζει την δικιά του άποψη. Όσο πιο καλά διαβασμένος και ενημερωμένος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο ενισχύεται η προσωπική του κρίση και άποψη. Δεν γίνεται να κρέμεσαι συνέχεια από τα χείλη του άλλου για το τι θα προτείνει από το πρωτάθλημα της Χιλής!

Τέλος με την πολυλογία για σήμερα, ήθελα να γράψω κι άλλα, με πιέζει όμως ο χρόνος και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Την Πέμπτη μου χάλασε ένα καλό ΜΠΕΤ ο Τερματοφύλακας της Λίμπερετς, που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια στο 89' και μου χάλασε την ΤΡΙΑΔΑ με τις ισοπαλίες. Αν έβγαινε αυτό το ματς, θα έπαιρνα πίσω τα μισά χρήματα από αυτά που έχω χάσει από την αρχή της χρονιάς. Τουλάχιστον βγήκαν οι άλλες 2 ισοπαλίες και πήρα πίσω το ποντάρισμα μου συν κάτι ψιλά. Στα OVER 2,5 πάλι 1 έχασα, αυτό του ΠΑΟΚ, αφού μας την έκανε ο Στέφενς και κατέβασε με 3 χαφ στο κέντρο τον ΠΑΟΚ και πολύ αμυντικό σχηματισμό. Όταν όμως σε μια βραδιά με 16 ματς που ήρθαν μόνο 4 OVER 2,5, έπεσα μέσα στα 2, τότε δεν έχω παράπονο.


Στα σημερινά τώρα, από Ισπανία έχουμε 8 αγώνες, 4 για την Primera και 4 για τη Segunda. Στον ΟΠΑΠ θα παίξω, μικρά ΜΠΕΤ και αν κάτσει κάτι κι αύριο μέρα είναι, μπορεί να τα σπρώξω περισσότερο. Αναλόγως με τα κέφια δηλαδή, αφού αν δεν έχεις διάθεση, πας απλά μια βόλτα, δεν πας για Clubbing! Στην Primera, καλή περίπτωση είναι το ΝΟ-ΓΚΟΛ στο Αλμερία - Μάλαγα, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε 2 ομάδες που δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η Αλμερία μετράει 3 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας χωρίς να δεχτεί γκολ, 6 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της Μάλαγα (ανεξαρτήτου έδρας), έληξαν με 0-1 ΓΚΟΛ. Ματς λεπτών ισορροπιών είναι το συγκεκριμένο, καμία από τις 2 δεν φημίζεται για την παραγωγικότητα της επιθετικά, θα προσέξουν πολύ τις άμυνες τους, έχει καλές πιθανότητες εδώ να μην σκοράρουν και οι 2 και πληρώνει 1,80.
Από εκεί και πέρα, στα ματς της Primera θα κυνηγήσω τις εκπλήξεις. Η 1η είναι στο  Θέλτα - Χετάφε. 9 παιχνίδια χωρίς  νίκη συμπλήρωσε η Χετάφε, αλλά δεν είναι τόσο χάλια όσο τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Η Θέλτα με 29 βαθμούς βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη και είναι σχετικά άνετη, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι έχει σωθεί κιόλας. Μπορεί να έκανε την κηδεία μέσα στη Βιγιαρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική και να έφυγε με μεγάλο ΔΙΠΛΟ και 0-2, αλλά απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες και ομάδες που μπορεί να παίξουν συντηρητικά τα κάνει σαλάτα. 3 νίκες έχει μόλις μέσα στο Μπαλαϊδος σε 11 αγώνες και αυτό τα λέει όλα για μένα. Το 1,70 του ΑΣΟΥ δεν ανταποκρίνεται στις δυσκολίες του παιχνιδιού και θα ρισκάρω με το 4,35 του ΔΙΠΛΟΥ. Το σετ έπρεπε να είναι πιο κλειστό, δεν μπορώ εγώ προσωπικά να δικαιολογήσω τέτοια απόκλιση στις αποδόσεις. Είναι και θέμα ενστίκτου, αλλά και πονηριάς, περιμένω μεγάλη εμφάνιση από τη Χετάφε απόψε! Κι αν με ρωτήσει κανείς, σύμφωνα με τα παραπάνω που έγραψα, τι πιθανότητες δίνω στο ΔΙΠΛΟ του 4,35, θα του απαντήσω, σίγουρα πολλές περισσότερες από αυτές που ορίζει η συγκεκριμένη απόδοση.
Ακόμα και η Μπαρτσελόνα κοντράρεται σήμερα, μέσα στο Ανοέτα με τη Σοσιεδάδ, ένα γήπεδο που δεν έχει κερδίσει στις τελευταίες 4 επισκέψεις της. Μια ψιλή στο 1Χ θα τη ρίξω κι εδώ, αφού η Σοσιεδάδ έχασε μόνο από την Ατλέτικο Μαδρίτης (κι αυτή η ήττα στην αρχή της σεζόν) εντός έδρας κι έκτοτε έχει μόνο νίκες.
Από τη Β' κατηγορία έχω τον ΑΣΟ της Λας Πάλμας που προλόγισα και πιο πάνω, με αντίπαλο τη Χιρόνα. Οι φιλοξενούμενοι, κέρδισαν με 6-0 στο τελευταίο τους παιχνίδι, με τον τερματοφύλακα της Λούγκο Ντάνι Μάγιο (μέχρι πέρυσι ήταν βασικός στη Χιρόνα, τυχαίο;) να ευθύνεται σχεδόν για όλα τα γκολ. Τυφλό να έβαζες στο τέρμα, μόνο τον ήχο που έκανε η μπάλα ερχόμενη προς την εστία, θα την έπιανε! Σε οριακό σημείο η Λας Πάλμας, αν δεν κερδίσει και απόψε ο Λομπέρα πάει σπίτι του! Οι παίκτες τον στηρίζουν πάντως, με την Χαέν ήταν καλοί οι νησιώτες, αλλά άτυχοι (έπεσαν επάνω και σε καλή ομάδα για να τα λέμε όπως είναι) και ηττήθηκαν με 3-0. Θα παίξω τον ΑΣΟ που πληρώνει 2,00 (1,80 στον ΟΠΑΠ) και πριν 2-3 αγωνιστικές θα τον βρίσκαμε στο 1,50-1,60.
Θα παίξω και το OVER 2,5 στο Χιχόν - Αλαβές, αφού οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, η Αλαβές από την πλευρά της έχει την 3η καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, αλλά και μια από τις χειρότερες άμυνες και περιμένω να δω γκολ. Η Σπόρτινγκ είναι πολύ ορμητική στο Μολινόν, παίζει με ψηλά τις γραμμές και μπαίνει για να καθαρίσει το παιχνίδι από το 1ο ημίχρονο. Άσχετα αν τα καταφέρνει πάντα, τα παιχνίδια της έχουν γκολ. Η Αλαβές έβγαλε 3 συνεχόμενα ΔΙΠΛΑ και είναι άκρως επικίνδυνη ομάδα μπροστά, δύσκολα και σπάνια κρατάει το μηδέν στην άμυνα, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να δούμε γκολ εδώ. 2,00 πληρώνει το OVER 2,5 στο διαδίκτυο, 1,75 στον Χουβαρντά ΟΠΑΠ!
Κλείνω με το Μπαρτσελόνα Β' - Ουέλβα. Στον πάγκο της Ουέλβα κάθεται ο Σέρχι, παλιά μεγάλη δόξα της Μπαρτσελόνα. 3 φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα Β' και τις 3 βγήκε νικητής. Η Μπαρτσελόνα είναι ένας σύλλογος που "βοηθάει" τα παιδιά της και θα ρισκάρω με το ΔΙΠΛΟ του 2,90, το οποίο ακόμα και με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια έχει πολύ λογική.

Αυτά για σήμερα, μόνο Ισπανία έχει το μενού για μένα, καλό διάβασμα, καλή μελέτη και καλή τύχη στα δικά σας δελτία.

Πρόταση 1: ΤΡΙΑΔΑ

Αλμερία - Μάλαγα ΝΟ-ΓΚΟΛ 1,80
Σπόρτινγκ Χιχόν - Αλαβές OVER 2,5 1,75
Λας Πάλμας - Χιρόνα ΑΣΟΣ 1,80

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 5,67
Ποντάρισμα: 3 ευρώ

Πρόταση 2: Σύστημα 2-3

Θέλτα - Χετάφε ΔΙΠΛΟ 4,35
Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1Χ 2,83
Μπαρτσελόνα Β' - Ουέλβα ΔΙΠΛΟ 2,90

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 35,70
Ποντάρισμα: 3,60 ευρώ (4 στήλες επί 0,90 την κάθε στήλη)

Αρχική κάβα: 0 ευρώ
Κέρδη από προηγούμενα πονταρίσματα (20/02/2014): 10,70 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (20/02/2014): -139,50 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (22/02/2014): 6,60 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (22/02/2014): -146,10 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2