Η εποχή που η φανέλα κάνει τη διαφορά

Τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Το τελευταίο τρίμηνο είναι από τα πιο σημαντικά, τώρα είναι που κρίνονται πρωταθλήματα, άνοδοι, υποβιβασμοί και έξοδοι στην Ευρώπη. Αρκετοί παράγοντες παίζουν ρόλο όταν τα πόδια είναι "βαριά", ένας από αυτούς είναι και η "φανέλα" που κάνει την ειδοποιό διαφορά πολλές φορές.
Δεν είμαι τόσο πολύ φαν της λογικής ότι επειδή λέγεσαι Μίλαν ή Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κερδίζεις τα ματς μόνο με το που κατεβαίνουν οι φανέλες στο γήπεδο. Μπορεί να συμβεί κι αυτό βέβαια, γιατί πως να το κάνουμε, αλλιώς είναι να φοράς την φανέλα της Ίντερ κι αλλιώς της Βερόνα. Κάποιες φανέλες προκαλούν δέος, ο αντίπαλος τις σέβεται περισσότερο, από πίσω ακολουθούν πολλές χιλιάδες λαού που ασκούν πιέσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (διαιτητές, πολιτικούς, ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια) και τώρα που μπαίνουμε σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια, θα κάνουν την διαφορά. Ειδικά στα Μεσογειακά πρωταθλήματα (Ισπανία - Ιταλία - Ελλάδα - Πορτογαλία), το αλισβερίσι, το σπρώξιμο και οι πιανόλες, θα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Σε Γαλλίες, Αγγλίες και Γερμανίες δεν δίνουν ούτε του Αγγέλου τους νερό, στη Μεσόγειο το γείτονα θα τον βοηθήσουμε όμως, θα κάνουμε και τα στραβά μάτια αν χρειαστεί.

Με Ιταλία και Ισπανία θα κάνω  το παιχνίδι μου κυρίως και αυτό το Σαββατοκύριακο, αν μου γυαλίσει και κάτι άλλο καλό το μάτι μπορεί να το συμπεριλάβω, πολύ μακριά και έξω από τα χωράφια μου όμως δεν θέλω να πάω.

Βγάλε παλικάρι μου την Ίντερ στην Ευρώπη
 να μη σε κυνηγάει το μισό Μιλάνο.
Ας ξεκινήσω με Ιταλία και την Serie A, εκεί όπου έχουμε 1 παιχνίδι μόνο σήμερα, αυτό μεταξύ Βερόνα και Ίντερ. Η Βερόνα είναι η φετινή έκπληξη της σεζόν στη Serie A, έκανε καταπληκτικό πρώτο γύρο, έπαιξε μπαλάρα και επιθετικό ποδόσφαιρο εντός έδρας ειδικά, σώθηκε εύκολα και μπορεί να σκέφτεται με ήσυχο μυαλό τις διακοπές του καλοκαιριού από τώρα. Σίγουρα θεωρητικά έχει καλές πιθανότητες να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη, πέρα από κάποιες νίκες γοήτρου με επίσης αδιάφορες ομάδες, δεν βλέπω να κάνει όμως μέχρι το τέλος. Από την άλλη έχουμε την Ίντερ, που ξεκίνησε χάλια τη σεζόν και με ένα ντεμαράζ καλών αποτελεσμάτων έφτασε στην 5η θέση και έχει την ευκαιρία να βγει έστω και στο Europa League. Οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια, με τα καφενεία που έβγαζαν στην Ευρώπη έχασαν την 4η θέση από το Champion's league και βγάζουν πλέον μόνο 3 ομάδες, με τους Γερμαναράδες να τους κλέβουν τη θέση. Έρχομαι και ρωτάω τώρα εγώ, θα αφήσουν την Βερόνα να βγει στην Ευρώπη; Εκτός αυτού, η Ίντερ πήγε πήρε Χ μέσα στη Ρόμα, κέρδισε μέσα στη Φιορεντίνα, είναι 5 ματς αήττητη, ακολουθούν 2 συνεχόμενα εντός μετά το σημερινό και γενικότερα ευνοϊκό πρόγραμμα. Από πίσω πιέζει η Πάρμα, που όπως και να το κάνουμε και καλύτερη ομάδα έχει από τη Βερόνα και φανέλα έχει και έρχεται και με φόρα (έχει ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά). Να μην πω και για τη Μίλαν που είναι πολύ πιο κάτω αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει μέχρι το τέλος. Επίσης, έχει νέο πρόεδρο, αυτόν τον Ινδονήσιο τον Έρικ Τοχίρ που ήρθε για να σπρώξει χρήμα (άσπρο ή μαύρο δεν ξέρω) και θα αφήσει την ομάδα εκτός Ευρώπης; Με όλα αυτά τα δεδομένα παίζω το ΔΙΠΛΟ και ας χάσω ρε πούστη μου. Αν είναι τόσο κουρσούμια οι Μιλανέζοι, που δεν ηττήθηκαν από τη Ρόμα και κέρδισαν μέσα στη Φλωρεντία, να χάσουν τώρα από την 'αδιάφορη' ουσιαστική Βερόνα, ε τότε να μην βγουν Ευρώπη ποτέ.

Πάμε μωρή ομαδάρα
Πάμε στη Β' κατηγορία. Βαρέζε - Πάντοβα. Προτελευταία η Πάντοβα, η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας (1 νίκη και 2 ισοπαλίες μόνο σε 14 παιχνίδια), έχει μόλις 1 νίκη στα τελευταία της 12 παιχνίδια. η Βαρέζε με νίκη μπαίνει πάλι σε τροχιά πλέι οφ, αλλά για μένα θα καθαρίσει και την παραμονή σε μεγάλο βαθμό. 1 ήττα έχει μόνο εντός  έδρας αλλά και 6 ισοπαλίες, ομάδες σαν την Πάντοβα όμως τις είχε για πλάκα στον 1ο γύρο. Παίρνει το ματσάκι, καθαρίζει την μπουγάδα, αρχίζει να κοιτάζει και προς τα πάνω και άσε τους από κάτω να σφάζονται. Στο 1,80 (στον ΟΠΑΠ), το βάζω κι αυτό μέσα.
Πιανόλα μπορεί να γίνει στο Τσιταντέλα - Κάρπι. Η Κάρπι είναι η 2η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας σε συγκομιδή βαθμών και αντιμετωπίζει αυτό το μπάζο που λέγεται Τσιταντέλα η οποία έχει 1 νίκη μόνο στους τελευταίους 5 μήνες. Με αγωνιστικά κριτήρια ΑΣΟΣ δεν προκύπτει όπως καταλαβαίνετε, αλλά κυνηγήσει άνοδο η Κάρπι όμως δεν το νομίζω, αφού υπάρχουν ομάδες πολύ καλύτερες από αυτή. Η Τσιταντέλα παίζει με την Πάντοβα στο επόμενο, με την οποία ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση. Ουσιαστικά το σημερινό και το επόμενο με την Πάντοβα είναι η μισή χρονιά. Αν δεν πάρει τουλάχιστον 1 από τα 2 αυτά παιχνίδια αντίο ζωή μετά. Ποντάρω στο κίνητρο και με πονηριά και όχι με αγωνιστικά κριτήρια στον ΑΣΟ της Τσιταντέλα, 2,75 πληρώνει.
Εκτός από αυτά τα 2 σημεία θα κρατήσω και το OVER 2,5 στο Γιούβε Στάμπια - Τερνάνα, αφού η γηπεδούχος το έχει πει το ποίημα εδώ και καιρό, έχει δεχτεί γκολ σε 23  συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ και τα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της Τερνάνα ήταν ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ. Ελεύθερα θα παίξει η γηπεδούχος, λευκή πετσέτα πετάει ουσιαστικά, αφού με 15 βαθμούς και μόλις 2 νίκες σε 28 αγώνες ο υποβιβασμός πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένη ιστορία.

Πάμε και στην Primera Dvision της Ισπανίας. Εδώ μου βγήκε ο ΜΠΟΥΚ με το Βαγιεκάνο - Αλμερία 1,70 στον ΑΣΟ. Που πας ρε; έχει δει κανείς φετινό παιχνίδι της Ράγιο; Ο πρόλογος είναι το ΔΙΠΛΟ που έφερε μέσα στη Σοσιεδάδ και ο ΑΣΟΣ με τη Βαλένθια. Αυτές οι 2 έπαιζαν με αέρα όμως, ενώ η Αλμερία θα πάει να κλειστεί σαν το στρείδι εφόσον καίγεται επίσης και θα χτυπήσει στην κόντρα. Έχει παίκτες μπροστά να κάνουν τη ζημιά, ενώ η Ράγιο έχει αστεία άμυνα. Όσες ομάδες έπαιξαν ταμπούρι μέσα στο Βαγιέκας φέτος έφυγαν με το ΔΙΠΛΟ. Κάτι Λεβάντες, κάτι Γρανάδαες κτλ. Όπως και 'να χει το πράγμα, πρόκειται για εξάποντο παραμονής και ο ΑΣΟΣ έπρεπε να είναι στο 2,10 μίνιμουμ. Ρίχνω μια κανονιά στο ΔΙΠΛΟ που πληρώνει 4,00 κι ας το χάσω. Καλό και το OVER 2,5 που πληρώνει 2,00 στο διαδίκτυο, αλλά επειδή θα ασχοληθώ με τον χουβαρντά τον ΟΠΑΠ σήμερα το αφήνω στην άκρη.

Τα πεταλάκια θα πέρνουν φωτιά σε όποιο
γήπεδο κι αν παίζει η Ντέπορ από εδώ και στο εξής.
Τίποτα άλλο από Primera, τα υπόλοιπα ματς δεν κάνουν για σοβαρό παιχνίδι και πάμε στη Segunda. Από εκεί πάω με Λα Κορούνια στον ΑΣΟ. Αν δεν κερδίσεις και την Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα μην ανεβαίνεις φέτος. Στην Μιραντές την προηγούμενη εβδομάδα έφαγε πολύ ξύλο η Λα Κορούνια, ο επόπτης έφαγε και μια πέτρα στο κεφάλι, πήραν κι ένα πέναλτι οι γηπεδούχοι στο 70κάτι και ηττήθηκε με 1-0. Καμιά 1000 κομμάτια οπαδούς είχε πάντως στο γήπεδο που γύρισαν πίσω στη Γαλικία απογοητευμένοι. Τώρα απέναντι της έχει την soft Μπαρτσελόνα Β', που απλά τρέχει μέσα στο γήπεδο, αν πάει το παιχνίδι στη δύναμη όμως δεν έχει ελπίδα. Η Ντέπορ έχει λαό, έχει την έδρα, τη φανέλα, την ομάδα, τη δύναμη να πάρει το ματς σήμερα. Με 40 βαθμούς που έχει η Μπαρτσελόνα Β' δεν κινδυνεύει, δικαίωμα να ανέβει δεν έχει, αμυντικά είναι πολύ soft, νομίζω ότι το 1,75 του ΟΠΑΠ (1,80 είναι στο διαδίκτυο δεν έχει μεγάλη διαφορά), αποτελεί στήριγμα.
Τέλος και με την Segunda, 2 σημεία μόνο σήμερα κρατάω από Ισπανία και κλείνω με Αγγλία και τον ΑΣΟ της Σουόνσι. Οι Κύκνοι είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, βάσει ρόστερ τουλάχιστον και έτσι όπως το πάνε, κοντεύουν να μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού. Η Γουέστ Μπρομ έχει συμπληρώσει 8 παιχνίδια χωρίς νίκη, ο Ανελκά την έκανε, στα 3 τελευταία εκτός ηττήθηκε, θα έχει σημαντικές απουσίες σήμερα (λείπει ο αρχηγός Chris Brunt, ο κεντρικός αμυντικός Diego Lugano κ.α.) και έχει τον Πέπε Μελ στον πάγκο που άμυνα δεν ξέρει να παίζει. Η Σουόνσι κερδίζει, πάει 32, αφήνει την Γουεστ Μπρομ στους 25 (να δούμε τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι) και απομακρύνεται από τα σενάρια. Δεν την έχω ξαναποντάρει φέτος, μπορεί να μην την ποντάρω και μέχρι να τελειώσει η σεζόν, είναι ματς κλειδί όμως το σημερινό και θεωρώ καλή την απόδοση του ΑΣΟΥ στο 1,80.

Αυτά για σήμερα, ελπίζω να μην κούρασα και θα τα σπάσω σε 2 δελτία αυτά που θα παίξω. ¨Ενα με μικρότερο ρίσκο κι ένα με μεγαλύτερο. Όσοι είναι πακέτοι, θα τους πρότεινα να σπάσουν την ΤΕΤΡΑΔΑ σε 2 ΔΥΑΔΕΣ, μιας και Ίντερ μαζί με Ντέπορ βγάζουν κοντά στο 4 απόδοση στο διαδίκτυο, όπως και η ΔΥΑΔΑ Βαρέζε - Σουόνσι και είναι προτιμότερο να παιχτούν έτσι. Εγώ απευθύνομαι σε φτωχαδάκια όμως και θα τα παίξω έτσι.

Πρόταση 1: Σύστημα 3-4

Βερόνα - Ίντερ ΔΙΠΛΟ 1,90
Βαρέζε - Πάντοβα ΑΣΟΣ 1,80
Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα Β' ΑΣΟΣ 1,75
Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ ΑΣΟΣ 1,80

Απόδοση στην ΤΕΤΡΑΔΑ: 10,77
Ποντάρισμα: 4,5 ευρώ (5 στήλες επί 0,90 ευρώ την κάθε στήλη)

Πρόταση 2: ΔΥΑΔΑ ρίσκου

Τσιταντέλα - Κάρπι ΑΣΟΣ 2,75
Βαγιεκάνο - Αλμερία ΔΙΠΛΟ 4,00

Απόδοση στη ΔΥΑΔΑ: 11
ποντάρισμα: 3 ευρώ

Αρχική Κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (13/03/2014): -110,43 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (15/03/2014): 7,5 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (15/03/2014): -117,93 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2