Η εποχή που βγαίνουν τα κομπιουτεράκια

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα, οι περισσότερες ομάδες αρχίζουν να υπολογίζουν πόσους βαθμούς χρειάζονται προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. Στην Ελλάδα οι αλγόριθμοι για την παραμονή στην κατηγορία πάντως μπορεί να έχουν βγει και από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις αποδόσεις που είδαμε κατά καιρούς σε αρκετά παιχνίδια.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο ψαγμένο στοιχηματικά που δεσπόζει στην κορυφή της κατηγορίας των φραγμένων αγώνων κάθε αγωνιστική. Και άντε στη Superleague κρατάνε κάπως τα προσχήματα, από Football League και κάτω, για όσους ασχολούνται, εκεί συμβαίνουν σημεία και τέρατα!
Τι να σχολιάσεις όταν βλέπεις τον ΑΣΟ της Βέροιας στο 1,45 και αυτόν του Πλατανιά, του κατά τ' άλλα Θεοσεβούμενου Άγγελου Αναστασιάδη, στο 1,35.
Με τη βοήθεια του Θεού θα κερδίσουμε τον Λεβαδειακό.
Το φαινόμενο μια ενδιαφερόμενη ομάδα να προσφέρεται σε χαμηλή απόδοση όταν αγωνίζεται με μια αδιάφορη αυτή την εποχή, το βλέπουμε και σ' άλλα πρωταθλήματα, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου, αλλά όπως γνωρίζεται και οι περισσότεροι, σε Ιταλία και Ισπανία γίνονται τα καλύτερα μαγειρέματα στις τελευταίες αγωνιστικές, η λέξη "αδιάφορος" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ομάδων από Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία, που ακόμα και καταδικασμένες να είναι, ή χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, πουλάνε πολύ ακριβά το τομάρι τους.
Στην Ισπανία απόψε έχουμε 4 παιχνίδια και κανένα δεν ακουμπιέται. Βάσει φόρμας και αγωνιστικής κατάστασης, το μόνο σημείο που βρίσκω εγώ κάποια αξία, είναι ο ΑΣΟΣ της Βαγιεκάνο απέναντι στην ντεφορμέ Οσασούνα. Μιλάμε όμως για παιχνίδι που θα πέσουν κορμιά και την εποχή που διεξάγεται δεν θα ρισκάρω ούτε σεντ. Αν γινόταν πριν 2 μήνες θα πόνταρα ασφαλώς στον ΑΣΟ, τώρα όμως, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος, σε τέτοια παιχνίδια μεταξύ ομάδων που παλεύουν και οι 2 για την παραμονή και υπολογίζουν να πάρουν βαθμούς, δεν συμφέρει να ασχοληθώ. Τουλάχιστον να έβλεπα τον ΑΣΟ πάνω από 2,30, τότε ίσως το σκεφτόμουν, στο 1,85 δεν κάνω καν συζήτηση.
Στα άλλα 3, έχουμε τις 3 πρωτοπόρους να αντιμετωπίζουν ομάδες που εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να τις κερδίσουν, ίσως η Ρεάλ δυσκολευτεί λίγο με τη Σεβίλλη μόνο, για όποιον ενδιαφέρεται να κυνηγήσει την κόντρα.
Βγάλε Χ2 το Λιβόρνο μην σε πάρει και σε σηκώσει.
Μόνο με Ιταλία θα ασχοληθώ λοιπόν σήμερα, με τους 8 αγώνες που υπάρχουν στο πρόγραμμα. Θα βάλω σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι και θα λάβω υπόψη πιο σοβαρά το ενδιαφέρον που έχουν οι ομάδες που θα ποντάρω. Στο Αταλάντα - Λιβόρνο για παράδειγμα, πολύ σωστά δίνεται φαβορί ο ΑΣΟΣ σε απόδοση 1,70 στον ΟΠΑΠ. Η Αταλάντα με 40 βαθμούς βλέπει μέχρι και έξοδο στην Ευρώπη, είναι πανίσχυρη φέτος εντός έδρας, κέρδισε την Μίλαν την Κυριακή και κουβάδιασε την μισή Ευρώπη, το θέμα είναι όμως αν ενδιαφέρεται να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Για τους Ιταλούς το έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο μου, θέλουν διακαώς να ανέβουν πάλι στην 3η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να βγάζουν πάλι 4 ομάδες στο Champion's League. Αν βγαίνουν ομάδες όπως η Αταλάντα, η Βερόνα και η Ουντινέζε στην Ευρώπη, μπορεί να χάσουν και την 3η θέση μελλοντικά. Η 5η θέση θα παιχτεί μεταξύ Ίντερ, Πάρμα και Λάτσιο, οπότε βγάζω εντελώς από το μυαλό μου το ενδεχόμενο ότι η Αταλάντα κυνηγάει έξοδο στην Ευρώπη. Το Λιβόρνο καίγεται, αλλά μπάλα δεν παίζει. Η άμυνα του είναι για τα μπάζα, έχασε 3-1 με κατεβασμένα τα χέρια από την Τορίνο το Σάββατο, με τον Ντομένικο Ντε Κάρλο να δηλώνει ότι με ανάλογη εμφάνιση η ομάδα του δεν πρέπει να περιμένει κάτι από το αποψινό παιχνίδι. Το συγκεκριμένο ματς το έχω υποψήφιο για πιανόλα. Η Αταλάντα άδειασε με τη νίκη επί της Ίντερ. Σώθηκε και μαθηματικά (στους 40 βαθμούς έχουν υπολογίσει οι Ιταλοί το όριο για τη σωτηρία) και έχει την ευκαιρία να κάνει "δημόσιες σχέσεις" μέχρι το τέλος. Το Λιβόρνο βέβαια, έτσι όπως παίζει και με τον βαθμό της ισοπαλίας να φύγει από το Μπέργκαμο ευχαριστημένο θα είναι, γι' αυτό και μόνο το λόγο, το ξερό διπλό το έχω απορρίψει, αλλά το Χ2 με καλύπτει σε απόδοση 1,83. Σκεφτείτε ότι αγοράζω 2 σημεία σε τιμή καλύτερη από αυτή του ενός, σε ένα παιχνίδι μιας ουσιαστικά αδιάφορης ομάδας απέναντι σε μια ενδιαφερόμενη. Επιπλέον να πω ότι το Λιβόρνο μετά από αυτό το παιχνίδι υποδέχεται την Ίντερ και μετά πάει στο Τορίνο να παίξει με τη Γιουβέντους, οπότε το αποψινό το υπολογίζουν περισσότερο για να πάρουν βαθμούς!
Στο Κάλιαρι - Βερόνα τώρα, οι Σαρδηνοί με 29 βαθμούς βρίσκονται 5 μόλις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και αντιμετωπίζουν μια ομάδα που εδώ και αρκετό καιρό σκέφτεται τις διακοπές του καλοκαιριού, προέρχεται από 3 συνεχόμενες ήττες και δεν έχει σκοράρει στα 4 τελευταία της παιχνίδια. Ναι ξέρω, δεν γίνεται να χάνει συνέχεια η Βερόνα, κάποια στιγμή θα επιστρέψει στις νίκες, υπάρχουν παιχνίδια όμως με εξίσου αδιάφορες ομάδες αργότερα και μπορεί να το κάνει εκεί (Αταλάντα, Τζένοα). Η Κάλιαρι από τα 9 παιχνίδια που έμειναν μέχρι το τέλος, θα δώσει μόνο τα 4 στην έδρα της και τα 2 από αυτά είναι με Ρόμα και Πάρμα που μόνο αδιάφορες δεν θα είναι και το άλλο με το Κίεβο που επίσης δεν θα είναι αδιάφορο. Η μοναδική αδιάφορη ομάδα που θα αντιμετωπίσει εντός έδρας μέχρι το τέλος είναι η Βερόνα, δεν έχει σοβαρές απουσίες απόψε (πέραν του τιμωρημένου αρχηγού Ντανιέλε Κόντι) και ο ΑΣΟΣ προσφέρεται στο ικανοποιητικό 2,00. Δεν χρειάζεται να φάει πάλι τάλιρο η Βερόνα όπως την Κυριακή από την Σαμπντόρια και το 1-0 μου κάνει.
Το Κίεβο - Μπολόνια είναι παιχνίδι εξάποντο και όποιος μπλέξει καλά ξεμπερδέματα να έχει. Στο Κατάνια - Νάπολι νομίζω ότι οι φιλοξενούμενοι θα περάσουν από την έδρα της χειρότερης ομάδας στο πρωτάθλημα φέτος, θα ήθελα το ΔΙΠΛΟ όμως λίγο παραπάνω. Μου μένουν 3 ματς. Σκέφτομαι ώρα, το Σασουόλο - Σαμπντόρια και το Τζένοα - Λάτσιο. Σαμπντόρια και Τζένοα δεν έχουν κίνητρα πλέον, αφού χρειάζονται 3-4 βαθμούς μέχρι το τέλος για να είναι σωμένες 100%. Το Σασουόλο με ομάδες όπως η Κατάνια και η Μπολόνια που επίσης παλεύουν για την παραμονή τα πήγε καλά, ενώ από την Ουντινέζε έχασε δύσκολα 1-0 την Κυριακή. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Ρόμα, παιχνίδι με πολύ υψηλότερο δείκτη δυσκολίας από το σημερινό. Θα τα δώσει λογικά όλα σήμερα, με προβληματίζει όμως το πρόγραμμα της Σαμπντόρια που είναι φωτιά μέχρι το τέλος (αντιμετωπίζει Φιορεντίνα, Λάτσιο και Ίντερ στα επόμενα 3), οπότε θα το αφήσω στην άκρη αυτό. Θα προτιμήσω το ΔΙΠΛΟ της Λάτσιο όμως. Η Λατσιάλι, παρά την κόντρα των οπαδών με τον πρόεδρο είναι ακόμα μέσα στο κόλπο της Ευρώπης. Την Κυριακή αντιμετωπίζουν την Πάρμα (η οποία παίζει με τη Γιουβέντους απόψε) και αν καταφέρουν και κερδίσουν απόψε, θα μειώσουν την διαφορά στους 2 βαθμούς. Νομίζω ότι το κίνητρο είναι ξεκάθαρο εδώ, τη Τζένοα την είδα στο παιχνίδι με την Πάρμα, 90 λεπτά κάτω από τη σέντρα έπαιζε και θεωρώ ότι στο αποψινό παιχνίδι που θα πρέπει να είναι πιο επιθετική μιας και αγωνίζεται εντός έδρας, θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Για το 0-1 πάμε, μακάρι να λήξει και 0-3 φυσικά, το πιστεύουν ακόμα στη Λάτσιο για έξοδο στην Ευρώπη, η ομάδα έχει υψηλό μπάτζετ, γκολ εύκολα δεν τρώει και αν σπάσει το ΔΙΠΛΟ, μάλλον θα μείνουν στο 0-0 οι 2 ομάδες. Κρατάω το ΔΙΠΛΟ λοιπόν σε απόδοση 2,35 στον ΟΠΑΠ.
Κλείνω με τον ΑΣΟ της  Φιορεντίνα στο παιχνίδι με τη Μίλαν. Η Μίλαν πλέον μόνο με τη φανέλα τρομάζει και άρχισε να τρίζει και η καρέκλα του Ζέεντορφ πλέον. Άνω κάτω είναι οι Ροσονέρι, βγαίνουν βετεράνοι και κάνουν δηλώσεις, η Φιορεντίνα θα τα δώσει όλα μέχρι το τέλος για την 3η θέση, έχει ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι το τέλος (με εξαίρεση το σημερινό και τη Ρόμα, δεν έχει άλλο ντέρμπι) είναι καλύτερη ομάδα και η τιμή του ΑΣΟΥ είναι ικανοποιητική.
Αυτά για σήμερα, ξεκάθαρα ποντάρω στο κίνητρο κατά πρώτο  λόγο και λιγότερο στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων και σύμφωνα με αυτά που κράτησα προκύπτει ένα σύστημα 3-4.

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Αταλάντα - Λιβόρνο Χ2 1,83
Κάλιατρι - Βερόνα 1 2,00
Τζένοα - Λάτσιο 2 2,35
Φιορεντίνα - Μίλαν 1 2,20

απόδοση στην Τετράδα: 18,92
ποντάρισμα: 3 ευρώ (5 στήλες επί 0,60 την κάθε στήλη)
πιθανό κέρδος: 33,21

Αρχική Κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (22/03/2014): -134,93 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (26/03/2014): 3 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (26/03/2014): -137,93 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2