Δώσε κι εμένα μπάρμπα

Πολλές φορές κάθομαι και σκέφτομαι ότι πολλοί από εμάς ζούμε σε  ένα παράλληλο σύμπαν. Άλλες πάλι, ότι ο καθένας μας έχει φτιάξει μια φούσκα, έχει μπει μέσα και αιωρείται στο κενό, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Ως γνωστόν, οι φούσκες σκάνε ακόμα και μ' ένα φύσημα του ανέμου ή ένα μικρό μπουρίνι και μετά μένει μόνο η σαπουνάδα στο πάτωμα.
Πολύς κόσμος δεν έχει μαντήλι να κλάψει κι ευτυχώς που ήρθαν έτσι τα πράγματα για να το διαπιστώσουμε κι εμείς. Τις εποχές που οι αγελάδες ήταν τετράπαχες στην Ελλάδα, ζούσαμε μέσα στη φούσκα μας, χωρίς να γνωρίζουμε ή να ενδιαφερόμαστε τι συμβαίνει παραδίπλα. Από τη στιγμή που η κρίση χτύπησε την πόρτα μας, εμφανίστηκαν και οι βρυκόλακες. Είναι μια περίοδος η συγκεκριμένη που ευνοεί περισσότερο τη ρεμούλα και την αρπαχτή, αφού οι επιτήδειοι πληθαίνουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κοσμάκη.
Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν κοιτάζουμε να ενωθούμε, να οργανωθούμε και να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, αυτή που χτίστηκε μέσα στην κοινωνία που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες. Κοιτάζουμε περισσότερο πως θα πηδήξουμε από το καράβι, πως θα σώσουμε το τομάρι μας, εκμεταλλευόμενοι ακόμα την παραμικρή ευκαιρία που θα εμφανιστεί μπροστά μας. Στενάχωρο το γεγονός ότι δεν αλλάζει αυτή η νοοτροπία του Έλληνα, που ακόμα θεωρεί ότι όλοι είναι εναντίον του και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του, το κόμπλεξ του αιώνια αδικημένου που δεν τον αφήνει το σύστημα να πάει μπροστά. Μπορεί να παρουσιάζεται πολλές φορές από τα ΜΜΕ, ότι η κρίση δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες σε ανθρώπους να ξεχωρίσουν, στην πλειονότητα μας όμως, ακόμα βαδίζουμε με την ίδια λογική και το καράβι συνεχίζει να βουλιάζει.
Στηριζόμενοι στη νοοτροπία αυτή, πολλοί από εμάς ανακαλύψαμε και το τζόγο, ο οποίος ανθεί σε εποχές όπως αυτή που ζούμε. Αυξήθηκαν και οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται αυτήν μας της αρρώστια και πουλάνε ελπίδα με τάχα μου δήθεν στημένα παιχνίδια, τα οποία βέβαια θα πρέπει να πληρώσεις πρώτα για να στα πουν. Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα και δεν θα το αναλύσω πάλι. Η γνώμη μου είναι απλούστατη και θεωρώ τους συγκεκριμένους ανθρώπους απατεώνες. Θέλω να πιστέψω ότι οι περισσότεροι από εμάς τους προσπερνάμε, δυστυχώς όμως διαπιστώνω καθημερινά ότι αυξάνονται και η απλή αναλογική μέθοδος λέει, ότι εφόσον αυξάνονται οι συγκεκριμένοι τύποι, αυξάνονται και τα κορόιδα.

Πάμε να δούμε τα σημερινά όμως και ας κλείσουμε την κρίση στη ντουλάπα για μερικές ώρες.
11 αγώνες έχω από Ισπανία και 8 από Ιταλία και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Από την Primera μόνο τον ΑΣΟ της Βαλένθια θα κρατήσω, απέναντι στην Μπιλμπάο που παρά το 4-0 επί της Γρανάδα, θα τα βρει σκούρα μέσα στο Μεστάγια. Τους ξεσκάτωσε ο Αντούριθ τους Βάσκους, που έκανε χατ τρικ και κέρδισε πέναλτι και αποβολή αντιπάλου και το σκορ είναι πλασματικό. Η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο στην έδρα της, προσπαθεί να μείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και ο ΑΣΟΣ που προσφέρεται σε απόδοση πάνω από 2,00 αξίζει το ρίσκο του.
Από τη Β' κατηγορία τώρα, μ' αρέσουν πολύ τα OVER σε Χέρκουλες - Αλαβές και Τενερίφη - Ουέλβα. Στο 1ο έρχονται αντιμέτωπες 2 ομάδες με τις χειρότερες άμυνες στην κατηγορία, που δεν βολεύονται με την ισοπαλία και θα ψάξουν πιο ζεστά τη νίκη. Εξαιρετικά ασταθής η Χέρκουλες σαν ομάδα, σπάνια κρατάει το μηδέν πίσω, έχει την χειρότερη άμυνα με 45 γκολ παθητικό και στα 4 από τα 6 τελευταία της ανεξαρτήτου έδρας σημειώθηκαν πάνω από 2,5 γκολ. Τις ίδιες πιθανότητες δίνω και στο Τενερίφη - Ουέλβα, με τους νησιώτες να σκοράρουν πολύ συχνά το τελευταίο δίμηνο, με μέσο όρο περίπου 2 γκολ σε κάθε τους παιχνίδι. Ομάδα που έχει χτιστεί με επιθετική φιλοσοφία η Ουέλβα, μπορεί στα τελευταία της παιχνίδια να έγινε λίγο πιο συντηρητική, σε όποιο γήπεδο πηγαίνει όμως κατεβαίνει για τη νίκη και πιστεύω θα γίνει καλό ματς εδώ με πολλές φάσεις μπροστά στις 2 εστίες.
Αυτά τα 3 κρατάω μόνο από τα  Ισπανικά και πάμε στην Ιταλία. Στα μικρά σημεία πιστεύω ότι Ίντερ - Λάτσιο και Πάρμα θα επαληθευτούν, αποφεύγω όμως να παίζω τέτοιες αποδόσεις, πόσο μάλλον κάτω του 1,50. Τον ΑΣΟ του Κίεβο καλοβλέπω που αντιμετωπίζει την εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σωμένη Τζένοα. Ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας οι Γενοβέζοι με 35 βαθμούς, στο +14 από τη σωτηρία και στο -6 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Να κυνηγήσει έξοδο στο Europa League, με αντίπαλους ομάδες πολύ καλύτερες από την ίδια, όπως η Πάρμα, η Ίντερ, η Τορίνο, ακόμα και η Βερόνα, δεν το νομίζω. Το Κίεβο καίγεται, αφού με 21 βαθμούς βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης και έδειξε στα 2 τελευταία παιχνίδια με Αταλάντα (ηττήθηκε στο τέλος με 2-1) και Κατάνια (κέρδισε 2-0), ότι θα το παλέψει. Κλασσικός ΑΣΟΣ κινήτρου, όχι με αγωνιστικά κριτήρια, από αυτούς που επιβεβαιώνονται συνήθως στην Ιταλία, μιας και έχουμε από τη μία πλευρά ομάδα που καίγεται, απέναντι σε εντελώς αδιάφορη. Δεν ακολουθώ πάντα αυτή τη λογική, σε Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία δεν ισχύουν αυτά, στις Μεσογειακές χώρες όμως, έχουμε τα δικά μας δεδομένα. Καλό και το οβεράκι στο Πάρμα - Βερόνα, με τις 2 ομάδες να παίζουν ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ειδικά η Βερόνα, που φέτος ξεπέρασε τον εαυτό της, έχει ελπίδες μαθηματικά να βγει στην Ευρώπη, νομίζω όμως ότι δεν θα το κυνηγήσει τόσο ζεστά όσο η Πάρμα. Όπως και 'να χει, οι παίκτες της απελευθερωμένοι από το άγχος, θα κυνηγήσουν ότι καλύτερο, δεν έχουν λόγο και σκοπό για να κλειστούν και σε συνδυασμό με την καλή επιθετική δεινότητα της Πάρμα, το παιχνίδι προσφέρεται για κυνήγι των πολλών τερμάτων. Κλείνω και με την Ιταλία, με ακόμα ένα OVER 2,5, αυτό στο Νάπολι - Ρόμα το βράδυ. Καμία από τις 2 ομάδες δεν βολεύεται με την ισοπαλία, πόσο μάλλον αν κερδίσει η Γιουβέντους το μεσημέρι την Φιορεντίνα. Αν δεν κερδίσει η Ρόμα, το πρωτάθλημα πλέον γίνεται άπιαστο όνειρο, αφού θα μείνει πίσω 14 βαθμούς, διαφορά που δεν καλύπτεται μέχρι το τέλος. Η Νάπολι που ούτως ή άλλως παίζει πολύ επιθετικά, εκτός του ότι έχει από κάτω της την Φιορεντίνα να την απειλεί για την 3η θέση, νομίζω ότι θα ήθελε να κυνηγήσει περισσότερο τη 2η Ρόμα, προκειμένου να μην χρειαστεί να παίξει προκριματικά το καλοκαίρι και να μπει απευθείας στους ομίλους του Champion's League. Θα γίνει καλό ματς πιστεύω, σύμφωνα με τα παραπάνω, η ισοπαλία δεν αρέσει σε καμία από τις 2 και το OVER 2,5 που πληρώνει 1,80 θα το τιμήσω.

Πρόταση από Ισπανία: Σύστημα 2-3

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο ΑΣΟΣ 2,20
Χέρκουλες - Αλαβές OVER 2,5 1,95
Τενερίφη - Ουέλβα OVER 2,5 2,00

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 8,58
Ποντάρισμα: 5 ευρώ (4 στήλες επί 1,25 την κάθε στήλη)

Πρόταση από Ιταλία: Σύστημα 2-3

Κιέβο - Τζένοα ΑΣΟΣ 2,00
Πάρμα - Βερόνα OVER 2,5 1,85
Νάπολι - Ρόμα OVER 2,5 1,80

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 6,66 (σημαδιακό λέτε το νούμερο;)
Ποντάρισμα: 5 ευρώ (4 στήλες επί 1,25 την κάθε στήλη)

*οι αποδόσεις είναι από τη stoiximan.gr

Αρχική Κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (08/03/2014): -97,43 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (09/03/2014): 10 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (09/03/2014): -107,43 ευρώ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2