Λιγότερο σημαντικά, περισσότερο θεαματικά

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, επιστροφή στην καθημερινότητα και τον τζόγο μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα 7 ημερών και αφού γέμισα τις μπαταρίες μου αλλά και το στομάχι μου με ότι κρεατικό μπορεί να φανταστεί κανείς.
Τους 2 ημιτελικούς για το Europa League έχουμε στο αποψινό κουπόνι και σαν ποδοσφαιρόφιλοι πρώτα και μετά ως τζογαδόροι, προσμένουμε παιχνίδια με περισσότερο θέαμα από αυτά του Champion's League. Η σημαντικότητα του Europa League σαν θεσμός, είναι χαμηλότερη από αυτή του Champion's League και όσον αφορά την αίγλη αλλά και τις οικονομικές απολαβές των συλλόγων. Αυτό οδηγεί τις ομάδες να αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια πιο "χαλαρά", με αποτέλεσμα να προκύπτουν τις περισσότερες των περιπτώσεων πιο θεαματικοί αγώνες, ειδικά τώρα, που φτάσαμε στα ημιτελικά. 2 πολύ δυνατά ζευγάρια απόψε, ένας πρόωρος τελικός ίσως μεταξύ Μπενφίκα και Γιουβέντους και ο ισπανικός εμφύλιος Σεβίλλη - Βαλένθια στο άλλο.

Στη Μπενφίκα χρωστάει πολλά η τύχη από την περυσινή καταστροφική χρονιά, χρωστάει όμως και η ίδια στον εαυτό της. Ήδη έχει αρχίσει να "ξεχρεώνει", με την κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία και την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου. Το μεγάλο στοίχημα για τους αετούς της Λισαβόνας είναι, να αποκλείσουν και την Γιουβεντους, να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης και να κατακτήσουν έτσι ότι έχασαν πέρυσι μέσα σε μία εβδομάδα (πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League). Η Γιούβε από την πλευρά της θέλει σίγουρα να φτάσει στον τελικό που διεξάγεται και στην έδρα της φέτος και αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο της κίνητρο. Στην Ιταλία το πρωτάθλημα το έχει κλειδώσει 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, αφού η διαφορά των 8 βαθμών με την 2η Ρόμα δεν καλύπτεται στα εναπομείναντα παιχνίδια. Συντηρητική η τακτική που εφαρμόζει ο Αντόνιο Κόντε, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια της Μεγάλης Κυρίας και θα μπορούσα να πω ότι μοιάζει αρκετά με αυτήν της Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Η Μπενφίκα παρόλα αυτά, διαθέτει ένα πιο δεμένο σύνολο, που τα τελευταία 2-3 χρόνια στην Ευρώπη έχει να παρουσιάσει πολλά περισσότερα από την αποψινή της αντίπαλο. Παιχνίδι τακτικής αναμένεται στο Ντα Λουζ, οριακό φαβορί δίνονται οι Πορτογάλοι και θα ρισκάρω στον ΑΣΟ, με τη λογική ότι πάμε σε ένα πολύ κλειστό ματς με γνώμονα το 1-0. Η Γιουβέντους άλλωστε ζορίστηκε αρκετά και με την Λυών αλλά και με την Φιορεντίνα, ομάδες που είναι μια ταχύτητα κάτω από την Μπενφίκα.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς έχουμε τον Ισπανικό εμφύλιο μεταξύ Σεβίλλη και Βαλένθια. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τη Σεβίλλη να είναι το φαβορί του ζευγαριού και τον ΑΣΟ να έχει κατρακυλήσει ήδη από το πρωί. Σεβίλλη θα έπαιζα, στο 1,65 που βρίσκεται ο ΑΣΟΣ όμως σήμερα άλλαξα γνώμη και ίσως θα έπρεπε να ποντάρω νωρίτερα. Από την άλλη σκέφτομαι πως η Σεβίλλη την Κυριακή δίνει πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο πρωτάθλημα και ίσως χάσει την αυτοσυγκέντρωση της απόψε. Έχει ξεμείνει από στόχους η Βαλένθια στο πρωτάθλημα και απαλλαγμένη από το άγχος του φαβορί, κατεβαίνει σαν αουτσάιντερ απόψε, να διεκδικήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό. Τα παιχνίδια της Σεβίλλης στο Σάντσεθ Πιθχουάν σπανίως δεν έχουν γκολ και θέαμα φέτος, με την Σεβίλλη να είναι καταιγιστική τις περισσότερες των περιπτώσεων. Θα ρισκάρω με το OVER 2,5 εδώ σε απόδοση 1,85, περιμένοντας ένα χορταστικό ματς από άποψη θεάματος.

Η πρόταση: ΔΥΑΔΑ

Μπενφίκα - Γιουβέντους ΑΣΟΣ 2,62
Σεβίλλη - Βαλένθια OVER 2,5 1,85

Απόδοση στην ΔΥΑΔΑ: 4,85
Ποντάρισμα: 3 ευρώ

Αρχική Κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (17/04/2014): -158,43 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (24/04/2014): 3 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (24/04/2014): -161,43 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2