Γιατί δεν ανήκουμε εις την Δύση

Πολλοί είναι οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων που προσπάθησαν να δώσουν τον ορισμό της ποίησης, της τέχνης του ανθρώπου να κατασκευάζει κόσμους και συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα, που δεν αποτυπώνονται μόνο με λέξεις, αλλά και με εικόνες και με ήχους και ότι μπορεί να αγγίξει την ανθρώπινη αίσθηση.
ΠΟΙΗΣΗ και μάλιστα ανωτέρας μορφής είναι και η συγκεκριμένη φωτογραφία, με τα ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά σε έναν πάγκο, τον αγωνιστικό χώρο να μην φαίνεται από τα καπνογόνα και την διαφήμιση του "Πάμε Στοίχημα" απλωμένη κάτω με τους πυρσούς να σιγοκαίνε από πάνω της. Μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις είπαν πολύ σωστά οι Κινέζοι και αφήνω τους συνειρμούς που προκύπτουν από την παραπάνω φωτογραφία στην δικιά σας σκέψη.
Έφτασε το Σαββατοκύριακο λοιπόν, με την γιορτή του ποδοσφαίρου να λαμβάνει μέρος στην Αθήνα και το Ο.Α.Κ.Α., εκεί όπου θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος. Δεν θα με απασχολήσει στοιχηματικά το γεγονός, να κερδίσει ο καλύτερος και να μην έχουμε επεισόδια θα ευχηθώ, να πάνε όλα καλά και να γυρίσουν όλοι όσοι ταξίδεψαν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Ιταλία και Ισπανία μόνο έχει απόψε το μενού του Σαββάτου για μένα και ξεκινώ με μια μικρή αναφορά στο χτεσινοβραδινό παιχνίδι Έλτσε - Λεβάντε, έτσι, για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του άρθρου. 35 βαθμούς η Έλτσε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, 41 η Λεβάντε στο +9 και ουσιαστικά σωμένη. 1,60 ο ΑΣΟΣ στις εταιρείες του διαδικτύου, 1,50 ο ΟΠΑΠ, κάτι 5αρια κυκλοφορούσαν στο ΔΙΠΛΟ, με τη λογική ότι η Έλτσε πρέπει να πάρει το παιχνίδι όπως και να 'χει απέναντι στην αδιάφορη Λεβάντε. 1-1 έληξε το παιχνίδι, που παίχτηκε στα ίσια και παντελονάτα από τις 2 ομάδες, με την Λεβάντε να παίζει ταμπούρι (όχι όπως αυτό του Μουρίνιο), αλλά να βγαίνει συνέχεια στην κόντρα επίθεση με αξιώσεις. Και 1η αγωνιστική να ήταν έτσι θα έπαιζε πάλι η Λεβάντε, αφού συνηθίζεται στην Ισπανία οι μικρομεσαίες ομάδες, όταν αγωνίζονται εκτός έδρας, να παίζουν για το Χ και αν τύχει και κάτσει καμιά καλή αντεπίθεση να πάρουν το ματς. Βέβαια, όλα αυτά με τακτική και σύστημα, όχι με λεωφορείο στην άμυνα. Ο άσχετος με το στοίχημα ή με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ή αυτός με την λάθος νοοτροπία (αυτή τη γνωστή Ελληνική, του "όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται" και "παντού βλέπω πιανόλες"), έτρεξε να ποντάρει τον ΑΧΑΣΤΟ ΑΣΟ. Ήταν τυχερή η Λεβάντε επαναλαμβάνω, όχι όμως σε σημείο να λες ότι κοιμήθηκε ο Θεός και πήρε το Χ, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να καταδικάσει την Έλτσε. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος, πολύ τρέξιμο και 30.000 κόσμο στο γήπεδο. Στο Ελλαδιστάν βέβαια (κι εδώ κολλάει ο τίτλος του άρθρου), οι πιανόλες και τα μαγειρέματα είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, 4 μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και ανάλογες αποδόσεις σε παιχνίδια βλέπαμε από τότε. Δεν επιβεβαιώθηκαν όλες φυσικά, βγήκαν όμως οι περισσότερες, με όλες σχεδόν τις ομάδες που συμμετείχαν σ' αυτή την φαρσοκωμωδία που λέγεται SuperLeague να έχουν υπολογίσει με ακρίβεια τους βαθμούς που πρέπει να πάρουν μέχρι το τέλος. Ήξεραν που θα κερδίσουν, που θα φέρουν ισοπαλία και που θα χάσουν και όλα ήταν μελετημένα με χειρουργική ακρίβεια. Όλα αυτά για να υπάρχει πρωτάθλημα, για να πάρουν την μαρμίτα και του χρόνου, οι μικροί από τα τηλεοπτικά, οι μεγάλοι από την Ευρώπη. Κατά τ' άλλα, Θέαμα μηδέν, σασπένς μηδέν, δράμα μηδέν, ποδόσφαιρο μηδέν! Το προϊόν του ελληνικού πρωταθλήματος μοιάζει με ληγμένο που το πουλάνε στα ράφια των σουπερμάρκετ με 50% έκπτωση πλέον και το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει με τον σημερινό τελικό του κυπέλλου. Ένα παιχνίδι που υπό κανονικές συνθήκες, σε μια εξελιγμένη χώρα, θα πρέπει να είναι γιορτή, αλλά πολύ φοβάμαι, πως από αύριο θα γίνει λόγος για ακόμα έναν εθνικό διχασμό.

Έκλεισα με τις "περιττές αηδίες" και πάω στο σημερινό ζουμί. Ισπανία και Ιταλία μόνο έχω στο μενού μου σήμερα Σάββατο και ξεκινώ από την Primera Division. 4 παιχνίδια έχει στο πρόγραμμα, ξεχώρισα και κράτησα 2 ΑΣΟΥΣ, αυτούς της Γρανάδα και της Χετάφε. Δεν πρόκειται να στήσουν κωλαράκι η Βαγιεκάνο και η Μάλαγα και παίζω πάντα με επιχειρήματα.
Στους 37 βαθμούς η Γρανάδα, θέλει μια νίκη ουσιαστικά για να κλειδώσει την παραμονή στην κατηγορία και μπορεί να την πάρει απέναντι στην αλλοπρόσαλλη Βαγιεκάνο που έκανε εκπληκτικό ντεμαράζ στον 2ο γύρο. Κέρδισε τα 4 από τα 5 τελευταία της παιχνίδια η Γρανάδα εντός έδρας και ο ΑΣΟΣ προκύπτει και με αγωνιστικά κριτήρια, αφού η Ράγιο, καλή ομάδα μεν, ανεβασμένη πολύ επίσης, αλλά εξαιρετικά αλλοπρόσαλλη δε. Υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού πριν 2 χρόνια, την τελευταία αγωνιστική, οι 2 ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στην έδρα της Βαγιεκάνο. Τότε, η Γρανάδα σωνόταν ακόμα και με ισοπαλία χωρίς να την ενδιαφέρει τι γίνεται στα άλλα ματς, η Βαγιεκάνο ήθελε μόνο νίκη. Σε περίπτωση που έχανε η Γρανάδα, θα έπρεπε να χάσει και η Βιγιαρεάλ που έπαιζε την ίδια ώρα με την "αδιάφορη" Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ματς της Βαγιεκάνο με την Γρανάδα κυλούσε πολύ νευρικά και ήταν στο 0-0 μέχρι το 90'. Σ' εκείνο το λεπτό έμαθαν οι παίκτες των 2 ομάδων, ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε την Βιγιαρεάλ και ότι το παιχνίδι είχε λήξει. Η Γρανάδα έμενε στην κατηγορία ακόμα και με ήττα και αμέσως οι παίκτες που έκαναν προθέρμανση πίσω από την εστία έτρεξαν να ενημερώσουν τους παίκτες. Ή Βαγιεκάνο όπως έγραψα και πιο πάνω ήθελε μόνο νίκη για να σωθεί και ευθύς οι παίκτες της άρχισαν να παρακαλάνε αυτούς της Γρανάδα να τους αφήσουν να βάλουν γκολ. Το γκολ μπήκε από τον Ραούλ Ταμούδο ακριβώς στην επόμενη φάση και έτσι σώθηκαν οι 2 ομάδες.
Η Βαγιεκάνο αυτή τη στιγμή είναι σωμένη ουσιαστικά με τους 40 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει και περιμένω να κάνει τα "στραβά μάτια" όπως η Γρανάδα σ' εκείνο το παιχνίδι και να σωθούν πάλι παρέα. Αν δεν πίστευα ότι μπορεί και αγωνιστικά να πάρει το παιχνίδι η Γρανάδα πάντως, δεν θα είχα ποντάρει στον ΑΣΟ του 2,20, απλά παρέθεσα και την πιο πάνω ιστορία.

Στο Χετάφε - Μάλαγα τώρα, οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται, αφού με 32 βαθμούς είναι εντός της επικίνδυνης ζώνης. Τα επόμενα 2 παιχνίδια που θα δώσει η Χετάφε, είναι με Μπαρτσελόνα εκτός και Σεβίλλη εντός και αν θέλει να έχει ελπίδες για την παραμονή θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το σημερινό. Η Μάλαγα σφράγισε την παραμονή στην κατηγορία την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη της με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ, οπότε είναι σχετικά αδιάφορη. Λέω σχετικά, γιατί όπως διαπιστώσατε και από τα γραφόμενα μου, αδιάφορες ομάδες σ' αυτά τα πρωταθλήματα σπάνια συναντάς, γι' αυτό άλλωστε γεμίζουν και τα γήπεδα. Το κίνητρο δεν παύει να είναι κίνητρο όμως κι αυτοί που θα βάλουν απόψε τα πόδια τους στη φωτιά, θα είναι οι παίκτες της Χετάφε. Ποντάρω στη νίκη των γηπεδούχων σύμφωνα με τα παραπάνω, έχοντας όμως υπόψη μου ότι η Μάλαγα δεν θα κατέβει με ανοιχτά πόδια στο γήπεδο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να πάρει το ματς στα ίσια η Χετάφε. Πιστεύω ότι μπορεί ναι. Αν δεν πίστευα ότι μπορεί να το πάρει αγωνιστικά δεν θα το πόνταρα κιόλας, ποτέ δεν βάζω χρήματα κάπου με το σκεπτικό ότι θα γίνει πιανόλα. Το κίνητρο όμως παίζει σημαντικό ρόλο πάντα στην κρίση μου και στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Πάμε και στη Β' Ισπανίας.  αγώνες έχουμε στο πρόγραμμα, κράτησα τους 3. 2 OVER 2,5, το πρώτο στο Αλαβές - Μαγιόρκα (άμυνες χωνιά και οι 2 ομάδες, αλλά καλές επιθέσεις παράλληλα). Την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχει η Μαγιόρκα με 52 γκολ παθητικό (μεγάλα ρεζιλίκια για τους νησιώτες) και από εκεί που ήταν φαβορί για την άνοδο κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό. Η Αλαβές έχει το χειρότερο ρεκόρ εντός έδρας, με μόλις 4 νίκες και επίσης έχει μία από τις χειρότερες άμυνες με 50 γκολ παθητικό. Το θετικό είναι ότι σκοράρουν και οι 2 ομάδες και ότι ψάχνουν απεγνωσμένα για βαθμούς (Η Αλαβές για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, η Μαγιόρκα να κάνει μια τελευταία προσπάθεια μπας και πλησιάσει τις θέσεις των πλέι οφ ανόδου). Ανοιχτό ματς προμηνύεται, καλοπληρώνει το OVER 2,5 και θα το τιμήσω.
Το 2ο είναι στο Χιχόν - Λούγκο. 4 παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Χιχόν και βρίσκεται πλέον εκτός των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ, με την μουρμούρα και το κράξιμο από τον κόσμο να ασκεί πίεση στην ομάδα. Άνετη η Λούγκο, μαθηματικά έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ, οι παίκτες της όμως δηλώνουν ότι κοιτάζουν να εξασφαλίσουν την σωτηρία. Με την γκρίνια που υπάρχει στις κερκίδες η Χιχόν θα πρέπει να μπει μέσα σαν καμικάζι και να καθαρίσει το ματς από νωρίς, κάτι που προσπαθεί να κάνει στα περισσότερα της παιχνίδια άλλωστε εντός έδρας. Η άμυνα της είναι αστεία πάντως και άκρως επικίνδυνη και θα βρει τις ευκαιρίες της και η Λούγκο για να σκοράρει. Αν τα καταφέρει και πρώτη δε, το OVER 2,5 θα βγει από το 1ο ημίχρονο τότε.
Κλείνω με έναν ΑΣΟ από την Β' Ισπανίας, αυτόν στο παιχνίδι Κόρδοβα - Μιραντές. Από τις καλές έδρες  της κατηγορίας το Αρχάνκελ, αλλά η Κόρδοβα δεν το αξιοποίησε τόσο καλά φέτος. Την ύστατη στιγμή έδειξε ότι έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο, έρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες και με μια 4η σήμερα θα μπει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Ομάδα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων η Μιραντές, μαγκιές κάνει μόνο στην έδρα της που είναι πραγματικό κλουβί  και θυμίζει γήπεδο ερασιτεχνικής ομάδας, εκτός έδρας παίζει συνήθως για την ισοπαλία. Το καλό είναι πως η Μιραντές είναι σχετικά άνετη βαθμολογικά και ίσως παρουσιαστεί λίγο πιο χαλαρή. Στο χέρι της Κόρδοβα είναι το παιχνίδι, έχει το μομέντουμ και την ψυχολογία και σε αυτό το τόσο κρίσιμο στάδιο της σεζόν (βρισκόμαστε 7 αγωνιστικές πριν το τέλος), ελπίζω να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα. Καλός είναι ο ΑΣΟΣ σε απόδοση 2,10 περίπου που τον βρήκα, συνήθως η Κόρδοβα με δικαιώνει στα εντός έδρας της σε τέτοιες αποδόσεις.

Κλείνω με Ιταλία και το παιχνίδι Μπολόνια - Φιορεντίνα. Με 28 βαθμούς η Μπολόνια ισοβαθμεί με την Σασουόλο στην 18η θέση και καίγεται κυριολεκτικά για βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από την αδιάφορη βαθμολογικά Τζένοα, στη συνέχεια υποδέχεται την Κατάνια και την τελευταία αγωνιστική θα αγωνιστεί με την Λάτσιο στο Ολύμπικο. Η Φιορεντίνα από την πλευρά της, δεν κατάφερε να προσεγγίσει την 3η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champion's League και θα αρκεστεί φέτος στην έξοδο στο Europa League, που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μοναδικός στόχος για τους Βιόλα η διατήρηση της 4ης θέσης, προκειμένου να μην παίξουν προκριματικά στην Ευρώπη από τον Ιούλιο... Το καλό είναι ότι η Φιορεντίνα ενδιαφέρεται πολύ για το σημερινό παιχνίδι, είναι καλύτερη ομάδα, παίζει καλά στα τελευταία της παιχνίδια και θα ρισκάρω με το ΔΙΠΛΟ που πληρώνει πάνω από 2,00.

Αυτά για σήμερα Σάββατο, τους ΑΣΟΥΣ της Γρανάδα με της Χετάφε θα τους παίξω σε ΔΥΑΔΑ και τα υπόλοιπα σε ένα σύστημα 3-4.

Πρόταση 1: ΔΥΑΔΑ

Γρανάδα - Ράγιο Βαγιεκάνο ΑΣΟΣ 2.25
Χετάφε - Μάλαγα ΑΣΟΣ 2,10

Απόδοση στην ΔΥΑΔΑ: 4,73
Ποντάρισμα: 3 ευρώ

Πρόταση 2: Σύστημα 3-4

Αλαβές - Μαγιόρκα OVER 2,5 2,08
Σπόρτινγκ Χιχόν - Λούγκο OVER 2,5 2,08
Κόρδοβα - Μιραντές ΑΣΟΣ 2,17
Μπολόνια - Φιορεντίνα ΔΙΠΛΟ 2,22

Απόδοση στην ΤΕΤΡΑΔΑ: 20,84
Ποντάρισμα: 3 ευρώ (5 στήλες επί 0,60 την κάθε στήλη)

Αρχική Κάβα: 0 ευρώ
Προηγούμενο υπόλοιπο (25/04/2014): -162,93 ευρώ
Ανοιχτά πονταρίσματα (26/04/2014): 6 ευρώ
Νέο υπόλοιπο (26/04/2014): -168,93 ευρώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2