Αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τελευταία αγωνιστική στην Segunda Division της Ισπανίας, με 8 ομάδες να δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού (3 από αυτές θα ακολουθήσουν την Χέρκουλες στην Γ' κατηγορία) και άλλες 6 ερίζουν για τις 4 θέσεις που οδηγούν στα Play Off ανόδου.
Εντελώς αντιστοιχηματική αποδείχτηκε η φετινή Segunda Division, αφού τα σημεία τα ψάχναμε με το κιάλι, λίγο καλύτερα με πήγε εμένα στα γκολ. Σε ένα πρωτάθλημα 22 ομάδων περιμένεις να ξεχωρίσουν κάποιες, όταν όμως τα play off ανόδου, από την επικίνδυνη ζώνη απέχουν μόλις 11 βαθμούς, εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες. Πολύ μικρές οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, γι' αυτό άλλωστε και τα αποτελέσματα ήταν αλλοπρόσαλλα στις περισσότερες αγωνιστικές. Ευελπιστώ τώρα, στην τελευταία αγωνιστική, που είναι αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα και γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλει η κάθε ομάδα, να βρούμε και τον δρόμο προς την επιτυχία. 9 παιχνίδια διεξάγονται σήμερα Σάββατο και 2 αύριο Κυριακή, ο ΟΠΑΠ εξαφάνισε το Λούγκο - Μιραντές από το κουπόνι του, αφού το Χ βολεύει και τις 2 ομάδες και στο διαδίκτυο προσφέρεται σε απόδοση 1,55.

Το δικό μου ποντάρισμα θα βασιστεί κυρίως στο κίνητρο, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τον αγωνιστικό παράγοντα, αφού δεν αρκεί να "πρέπει" να κερδίσει κάποια ομάδα, το θέμα είναι αν μπορεί κιόλας και ποιες οι προθέσεις του αντιπάλου. Λίγα πράγματα από σημεία, περισσότερα στα ειδικά με γκολ έχω στραμμένη την προσοχή μου.

Κόρδοβα – Μαγιόρκα: Sold Out στο Αρχάνκελ με πάνω από 20,000 οπαδούς της Κόρδοβα που θα προσπαθήσουν να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη που θα την φέρει στα play off ανόδου. 500 εισιτήρια δόθηκαν και στην Μαγιόρκα για να τα διαθέσει στους οπαδούς της, αν και η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Κρίσιμο το παιχνίδι και για τις 2 ομάδες, για την Κόρδοβα που με νίκη εξασφαλίζει την είσοδο στα play off ανόδου και την Μαγιόρκα που θέλει στην χειρότερη περίπτωση μία ισοπαλία, για να διατηρηθεί στην κατηγορία.
1 ήττα για την Κόρδοβα στα τελευταία 10 παιχνίδια, 1 νίκη μόλις για τη Μαγιόρκα στα τελευταία 10 παιχνίδια! Ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή η Κόρδοβα, έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο προηγούμενο παιχνίδι της εκτός έδρας από την Ουέλβα, όταν ισοφαρίστηκε στο 95’ από μια στημένη φάση. Η Μαγιόρκα από την άλλη, έβγαλε μεγάλη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι με τη Λας Πάλμας, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε και κέρδισε δίκαια με 2-0. Αμφότερες θα ψάξουν τη νίκη, αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τις βολέψουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων για να πετύχουν τον στόχο τους. Τριπλή είναι στα σημεία το παιχνίδι, λογικά δεν θα πάρουν μεγάλα ρίσκα στο 1ο ημίχρονο οι 2 ομάδες και ανάλογα με την εξέλιξη των παιχνιδιών στα άλλα γήπεδα, ο ρυθμός μπορεί να ανέβει στο 2ο. Το σκεπτικό αυτό με οδηγεί στην επιλογή, να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο 2ο ημίχρονο απ’ ότι στο 1ο, επιλογή που πληρώνει 2,12 στη stoiximan.gr. Κατά τ’ άλλα θα πέσουν κορμιά και ουσιαστικά είναι ματς προς αποφυγή.

Λας Πάλμας – Πονφεραδίνα: Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Λας Πάλμας, αφού με νίκη, ότι και να γίνει στα άλλα παιχνίδια, θα έχει πετύχει το στόχο της και θα συμμετέχει στα play off ανόδου. Οι νησιώτες δεν ήταν καλοί στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους με την Μαγιόρκα και ηττήθηκαν δίκαια με 2-0. Η Πονφεραδίνα με τους 51 βαθμούς που έχει, χρειάζεται τουλάχιστον 1 για να είναι 100% σίγουρη για την παραμονή της, κάτι που θα μπορούσε να το είχε καταφέρει την προηγούμενη αγωνιστική, όταν και γνώρισε οδυνηρή ήττα εντός έδρας με 1-2 από την Χιρόνα. Τώρα, σε περίπτωση που ηττηθεί, υπάρχει το απίθανο σενάριο πενταπλής ισοβαθμίας με Λούγκο, Μαγιόρκα, Χιρόνα, Αλαβές και Μιραντές, που την στέλνει στην Segunda B’!
Παιχνίδι παρόμοιο με το Κόρδοβα – Μαγιόρκα, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το φαβορί εδώ είναι πιο ξεκάθαρο και είναι η Λας Πάλμας. Σε περίπτωση που Κόρδοβα και Ουέλβα χάσουν, η Λας Πάλμας μπαίνει στα Play Off και με ήττα, σε κάποιες περιπτώσεις την βολεύει και η ισοπαλία, θεωρώ βέβαιο όμως πως θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη, για να μην έχει και το νου της τι συμβαίνει στα υπόλοιπα γήπεδα. Η Πονφεραδίνα ήταν κακή στο ματς με τη Χιρόνα, θα κατέβει να παίξει ταμπούρι όμως στο Γκραν Κανάρια σήμερα, αφού 1 βαθμός της αρκεί. Σφιχτό ματς λογικά κι εδώ, με την Λας Πάλμας να είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει παιχνίδι και να έχει καλύτερες πιθανότητες νίκης. Τρώγεται το 1,75 στον ΑΣΟ, ειδικά από τη στιγμή που η Πονφεραδίνα σώζεται και με ήττα και αν τα νέα από τα υπόλοιπα γήπεδα είναι ευνοϊκά για την ίδια, μπορεί να χαλαρώσει αρκετά προς το τέλος. Βλέπω μια δύσκολη επικράτηση της Λας Πάλμας με 1-0 ή 2-0 και το ειδικό στοίχημα του ΑΣΟΥ σε συνδυασμό με το UNDER 2,5 που πληρώνει 3,85 στη stoiximan.gr είναι μια πολύ καλή επιλογή ρίσκου.

Μούρθια – Ρεάλ Β’: Μεγάλο επίτευγμα για τη Μούρθια, που είναι μια ανάσα από τη συμμετοχή της στα Play off ανόδου, παρά τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα. Η καλή σεζόν που έκανε η ομάδα, έστρεψε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Primera σε παίκτες της, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο φορ Κίκε Γκαρσία, πήρε το βραβείο του «παίκτη της χρονιάς» για την Segunda Division. Η Ρεάλ Β’ κρατάει την τύχη στα χέρια της κατά κάποιο τρόπο, αφού αν κερδίσει το σημερινό παιχνίδι θα παραμείνει στην κατηγορία. Με 49 βαθμούς, βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, έχει όμως από κάτω της 3 ομάδες που έχουν 48 και όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμα και η ισοπαλία στο σημερινό παιχνίδι, δεν θα της επιτρέψει να παραμείνει στην κατηγορία., οπότε θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. 1600 οπαδοί της Ρεάλ Β' θα παρευρεθούν σήμερα στο Νουέβα Κοντομίνα για να υποστηρίξουν την προσπάθεια των πιτσιρικάδων.
Πιστεύω ότι η Ρεάλ Β’ θα είναι αυτή που θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι σήμερα, παρά το γεγονός ότι είναι φιλοξενούμενη. Η Μούρθια φέτος έχει ξεχωρίσει για την αποτελεσματικότητα της στις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις και θα βολευτεί σε αυτό το ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Το OVER 2,5 πληρώνει περίπου 1,85 στο διαδίκτυο και πιστεύω ότι έχει καλές πιθανότητες, αφού θεωρώ πως πολύ δύσκολα οι μικροί Μαδριλένοι θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, κάτι που κατάφεραν μόλις 1 φορά στα τελευταία τους 9 παιχνίδια. Η Ρεάλ Β’, όπως έγραψα και την προηγούμενη αγωνιστική, όσες νίκες έκανε μέσα στο 2014, χρειάστηκε να πετύχει πάνω από 2 γκολ για να τα καταφέρει (κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο 2-1 επί της Σαμπαντέλ). Από τη στιγμή που θα ψάξει αποκλειστικά τη νίκη, δύσκολα θα δούμε σφιχτό ματς. Ένα γκολ της Μούρθια νωρίς ή και το αντίθετο, θα είναι αρκετό για να ανοίξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να το κάνει ροντέο.

Ρεάλ Χαέν – Αλαβές: Ο απόλυτος τελικός παραμονής, με τις 2 ομάδες να θέλουν αποκλειστικά τη νίκη, ακόμα κι αυτή όμως μπορεί να μην είναι αρκετή για να τις κρατήσει στην κατηγορία. Η Χαέν το πάλεψε όσο μπορούσε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λα Κορούνια, μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας τουλάχιστον, είχε τις ευκαιρίες, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0. Η Αλαβές, όπως ήταν αναμενόμενο, έκαμψε την αντίσταση της αδιάφορης Νουμάνθια και έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1. 
Παιχνίδι στο οποίο η ισοπαλία δεν βολεύει καμία από τις 2 ομάδες, που θα παίξουν αποκλειστικά για τη νίκη και θα περιμένουν να ακούσουν τι θα γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια. Καλύτερη η συνολική εικόνα της Χαέν στο πρωτάθλημα και της δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα. Η Αλαβές συμμορφώθηκε αμυντικά στα τελευταία της παιχνίδια, ειδικά εκτός έδρας και δύσκολα θα παραδώσει πνεύμα. Σε τέτοια παιχνίδια που παίζεται ολόκληρη η χρονιά και οι 2 ομάδες βράζουν πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι, το πιο λογικό είναι να αποφεύγουμε το ποντάρισμα. Όσον αφορά τα σημεία, βλέπω περισσότερο προς τον ΑΣΟ, σε ένα παιχνίδι που είναι μεταξύ 1 και 2, αποκλείοντας την ισοπαλία για τους λόγους που προανέφερα. Από εκεί και πέρα, υπερβολική μου μοιάζει η τιμή του OVER 2,5 σε απόδοση 2,25 στο διαδίκτυο και μπορεί να γίνει και Value Bet της ημέρας, ειδικά όταν μιλάμε για ματς στο οποίο θα κατέβουν και οι 2 ομάδες για τη νίκη. Αξίζει το ρίσκο στα πολλά γκολ, ειδικά σ’ αυτές τις αποδόσεις.


Σαμπαντέλ – Ουέλβα: Παιχνίδι τελικός για την είσοδο στα Play off ανόδου, με τις 2 ομάδες όμως να μην κρατάνε την τύχη στα χέρια τους και να έρχονται από απογοητευτικά αποτελέσματα. Η Σαμπαντέλ για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει και να χάσει η Κόρδοβα από την Μαγιόρκα. Περισσότερες οι πιθανότητες της Ουέλβα, που με νίκη της σήμερα, θα περιμένει να μην κερδίσουν μία από τις Κόρδοβα, Λας Πάλμας και Χιχόν, για να πάρει αυτή το εισιτήριο για τα Play Off. 
Το βασικό συμπέρασμα στο συγκεκριμένο ματς είναι, πως και οι 2 ομάδες θέλουν μόνο τη νίκη, για να εξαντλήσουν και τις πιθανότητες που έχουν για είσοδο στα play off. Η πιο αξιόπιστη ομάδα της κατηγορίας εντός έδρας είναι η Σαμπαντέλ, θα παίξει ανοιχτά, θα ψάξει το γκολ με αξιώσεις και θα δημιουργήσει όπως συνηθίζει πάντα πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Η Ουέλβα στα τελευταία της παιχνίδια, θύμισε λίγο την εκπληκτική ομάδα του 1ου γύρου και θεωρώ πως όλα είναι πιθανά στο σημερινό παιχνίδι. Αυτό που έχει μεγάλη τύχη και καλές πιθανότητες, είναι το OVER 2,5 σε απόδοση 1,87 και είναι προτιμότερο από οτιδήποτε άλλο. 6/7 OVER 2,5 έχει φέρει η Σαμπαντέλ στα πιο πρόσφατα της παιχνίδια και δεν σκοπεύω να κοιτάξω σε κάτι άλλο σε αυτό το ματς.


Σπόρτινγκ Χιχόν – Τενερίφη: Νίκη ισούται με συμμετοχή στα Play Off για την Χιχόν και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να φτάσει στο στόχο της σήμερα, απέναντι στην εντελώς αδιάφορη Τενερίφη. 
Παιχνίδι που δεν προσφέρεται για περαιτέρω ανάλυση, με τον ΑΣΟ στο 1,15 και το OVER 2,5 στο 1,60. Υπερβολική έως παράλογη η τιμή του ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στο 2,60, άσχετα με το ότι η Τενερίφη δεν σκόραρε στα 6 τελευταία της παιχνίδια τα οποία έληξαν όλα με 1-0! Η Χιχόν ήταν η χαρά του ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ φέτος και μόνο απορία μου προκαλούν τέτοιες αποδόσεις. Η’ ρισκάρει κάποιος σε αυτό το γεγονός ή πάει πάσο, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Χέρκουλες – Μπαρτσελόνα Β’: Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Χέρκουλες την προηγούμενη αγωνιστική με τον προπονητή Γιοκάνοβιτς να ζητά από τους παίκτες του να φερθούν σαν επαγγελματίες και να κλείσουν την χρονιά με μια νίκη επί της Μπαρτσελόνα Β’. Φεστιβάλ γκολ είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα Β’, η οποία, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφερε τελικά να φτάσει στην επικράτηση με 4-3 επί της Αλκορκόν.

Αδιάφορο παιχνίδι που μου προξενεί απορία για ποιο λόγο γίνεται Σάββατο και όχι την Κυριακή. Δεν θα κάτσω να στύψω και το μυαλό μου βέβαια για να καταλήξω κάπου, το OVER 2,5 σε αποδοση 1,75 φαντάζει αρκετά πιθανό, όπως και το OVER 3,5 στο 2,80. 4/6 OVER 2,5 έφερε η Χέρκουλες στα πιο πρόσφατα της παιχνίδια, 3/6 η Μπαρτσελόνα Β’. ας κλείσουν τη σεζόν με στυλ οι 2 ομάδες.

Χιρόνα – Λα Κορούνια: Τη νίκη που θα την κάνει να ελπίζει στην παραμονή θα ψάξει απόψε η Χιρόνα, θα περιμένει όμως να δει τι θα γίνει και στα υπόλοιπα γήπεδα. Η Λα Κορούνια είναι αδιάφορη, εξασφάλισε την απευθείας άνοδο την προηγούμενη αγωνιστική , στη νίκη της με 1-0 επί της Ρεάλ Χαέν. Μοναδικός στόχος για την Ντέπορ, να κατακτήσει τον τίτλο, δε νομίζω όμως ότι την απασχολεί κάτι τέτοιο. Σισοκό και Μαρτσένα δεν θα είναι στην αποστολή της ομάδας, αφού προσλήφθηκαν από ιό γαστρεντερίτιδας, θεωρώ όμως ότι αυτή είναι μια ψεύτικη είδηση, απλά για να δικαιολογήσει η ομάδα και ο προπονητής το λόγο που τους αφήνει εκτός. 

Όλα για όλα για την Χιρόνα, που πρέπει να κερδίσει και στη συνέχεια να περιμένει τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες που θα είναι από πάνω της. Είναι σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά και είναι μέσα στις δυνατότητες της η νίκη. Ευκαιρία δεν τον λες τον ΑΣΟ στο 1,60 λογικά θα επιβεβαιωθεί όμως.

Βασική πρόταση: ΤΡΙΑΔΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
124 ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΟΥΕΛΒΑ OVER 2,5 STOIXIMAN 1,87
126 ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β' OVER 2,5 STOIXIMAN 1,75
127 ΧΙΡΟΝΑ - ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 1 STOIXIMAN 1,61

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 5,26

Πρόταση με ειδικά σε γκολ: Σύστημα 2-3

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
120 ΚΟΡΔΟΒΑ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ STOIXIMAN 2.12
121 ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ - ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ 1 & UNDER 2,5 STOIXIMAN 3.85
122 ΜΟΥΡΘΙΑ - ΡΕΑΛ Β' OVER 2,5 STOIXIMAN 1,85

Απόδοση στην ΤΡΙΑΔΑ: 15,10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2