Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι (αργούν αυτοί ακόμα), Ολλανδοί, ξεκινούν το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Πρεμιέρες έχουμε σε Γαλλία και τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας (όλες εκτός της Premier League), όπως επίσης και στις 2 κατηγορίες της Ολλανδίας.


Γεμίζει το κουπόνι με λίγα λόγια, αν και οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα σκεφτόμαστε ακόμα τα μπάνια και τις διακοπές και πολύ καλά κάνουμε! Για το tzogadomoutro, όλο το καλοκαίρι (το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τις 24 Αυγούστου που ξεκινάνε οι Σπανιόλες), είναι περίοδος περισυλλογής (για τη σεζόν που έφυγε) και προετοιμασίας (για τη σεζόν που έρχεται).

Χωρίς να μακρηγορώ λοιπόν, αφήνοντας στην άκρη τα περιττά  λόγια, μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί. Ποιο είναι αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση, το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει το δικό του σύστημα για το στοίχημα! Για να μην ακολουθείτε λοιπόν τυφλοσούρτη ότι γράφει ο ένας και ο άλλος, καθίστε, υπολογίστε τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε φέτος για το τζόγο και το tzogadomoutro θα σας δείξει πολλούς τρόπους για να φτιάξετε ΜΟΝΟΙ σας το ΣΥΣΤΗΜΑ που σας βολεύει καλύτερα.

Πέρα από όσα θα διαβάσετε παρακάτω, το Α και το Ω στο στοίχημα είναι το καλό διάβασμα και τα πετυχημένα προγνωστικά. Δεν υπάρχει σύστημα που να αποδίδει, αν δεν πέφτετε μέσα στα προγνωστικά σας. Το ποιους εμπιστεύεστε και από που αντλείτε πληροφορίες είναι δικό σας θέμα. Εγώ θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω απλά, στον τρόπο που μπορείτε να παίξετε τα ματς που επιλέγετε.

Έκλεισε αυτό το κεφάλαιο και πάμε παρακάτω, ας τα απαριθμούμε όμως ένα προς ένα για να μην χάσουμε τον μπούσουλα.

1) Τι είναι το σύστημα και για ποιο λόγο να παίζει κάποιος με αυτόν τον τρόπο (όσοι δεν είναι αρχάριοι ας πάνε παρακάτω). Όταν παίζουμε σύστημα στο στοίχημα, εννοούμε πως ζητάμε συνδυασμούς από μια πλειάδα αγώνων. Δηλαδή, μπορεί να παίξουμε 5 αγώνες και να ζητάμε 3ΑΔΕΣ, 4ΑΔΕΣ και την 5ΑΔΑ (το κλασσικό 3-4-5 που είναι πολύ γνωστό σε όσους παίζουν χρόνια στον ΟΠΑΠ). Η λογική λέει, πως παίζουμε σύστημα, όταν πρόκειται να βάλουμε πολλούς αγώνες και να μην χάσουμε όλα τα χρήματα που ποντάραμε αν χάσουμε 1 ή 2 από αυτούς. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πόσα δελτία του έχουν πάει στον κουβά για 1 και μόνο χαμένο παιχνίδι. Πόσα παρολί του έχουν χαλάσει. Το σύστημα εξασφαλίζει στον παίκτη, ότι στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να πάρει  τουλάχιστον το ποντάρισμα του πίσω. Κλείσαμε μ' αυτό και πάμε παρακάτω.

2) Ο Μύθος λέει πως για να παίξει σύστημα κάποιος, πρέπει να διαθέσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, οπότε, οι περισσότεροι "μικροπαίχτες" προτιμούν τα παρολί. Στον ΟΠΑΠ τουλάχιστον, μπορείς να παίξεις σύστημα ακόμα και με 1,20 (τόσο κοστίζει το σύστημα 2-3). Αν θέλεις τώρα να βάλεις 10 αγώνες και να ζητάς 3ΑΔΕΣ, 4ΑΔΕΣ, 5ΑΔΕΣ και 6ΑΔΕΣ, ε τότε ναι, μάλλον θα πρέπει να ξηλωθείς. Υπάρχουν πάντως τρόποι, να παίξει κανείς ή να φτιάξει και δικά του ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ακόμα κι αν δεν θέλει ή δεν είναι σε θέση να διαθέσει μεγάλα ποσά. Κοινώς, υπάρχουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ για όλες τις τσέπες.

3) Στο στοίχημα, όπως σε όλα τα τυχερά παιχνίδια, παίζουν ρόλο οι πιθανότητες. Σίγουρα δεν είναι ΚΙΝΟ ή Τζόκερ όμως, αφού παίζει και μεγάλο ρόλο η ικανότητα προβλέψεων του παίκτη. Με τα πολλά, είναι παιχνίδι ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ και έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, άσχετα που ο παράγοντας τύχη παίζει πάντα ρόλο.

Κάνω μια παύση εδώ, για να πω, ότι θα ξεκινήσω με κάποια υποθετικά σενάρια, τα οποία θα χρησιμοποιήσω σαν παραδείγματα, για να σας βοηθήσω να φτιάξετε τα δικά σας συστήματα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να παίζει 5 ευρώ το Σάββατο και 5 την Κυριακή, να προσδοκά σε κάποιο σεβαστό κέρδος της τάξης των 40-50 ευρώ αλλά να προστατεύει κιόλας το ποντάρισμα του. Σίγουρα γι' αυτόν τον παίκτη δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και θα πρέπει να κινηθεί σε συστήματα 2-3 ή 3-4 που είναι αρκετά βολικά. Ειδικά το 2-3, προτιμάται ακόμα και από αυτούς που ποντάρουν μεγάλα ποσά. Τι σημαίνει όμως ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3; Σημαίνει ότι επιλέγουμε 3 αγώνες και περιμένουμε να πιάσουμε τουλάχιστον τους 2. Στο συγκεκριμένο ΣΥΣΤΗΜΑ (όπως και σε όλα τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ που θα δείτε παρακάτω), βασικός στόχος είναι, με τις ελάχιστες επιτυχίες που θα έχουμε (που στην προκειμένη περίπτωση είναι 2), να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω.

ΣΤΗΛΕΣ:

Το σύστημα 2-3 αποτελείται από 4 στήλες. Στήλες είναι οι συνδυασμοί των 3αδων και των 2αδων που προκύπτουν και μπορείτε να το δείτε αυτό στην παρακάτω εικόνα. Στο συγκεκριμένο σύστημα ζητάμε 3αδες και 2 αδες, σε κάποιο άλλο μπορεί να ζητάμε 4αδες και 5αδες, εκεί, για να υπολογίσουμε τις στήλες, θα πρέπει να δούμε πόσοι είναι οι συνδυασμοί των 4αδων και των 5αδων αντίστοιχα.


Όπως βλέπετε και στον πίνακα (ο οποίος αν μάθετε να χρησιμοποιείτε, μπορείτε να φτιάξετε ότι σύστημα θέλετε), στην κάθετη στήλη έχουμε τα ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ γεγονότα (δηλαδή τα ματς που θέλουμε να παίξουμε και είναι 3) και στην οριζόντια στήλη τα ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ γεγονότα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι 3αδες και 2αδες. Τρεις 2αδες μας δίνει το σύστημα 2-3 λοιπόν και 1 3αδα, σύνολο 4 ΣΤΗΛΕΣ. Το κόστος της στήλης στον ΟΠΑΠ είναι 0,30 λεπτά επί 4 που είναι οι στήλες μας, 1,20 είναι το κόστος του δελτίου.

Σε ένα τέτοιο δελτίο φυσικά, ακόμα κι αν πιάσουμε και τους 3 αγώνες, το κέρδος είναι πάρα πολύ μικρό. μπορούμε όμως να αυξήσουμε το κόστος της στήλης, σε 0,60 ή σε 0,90 λεπτά, προκειμένου να έχουμε κάποιο καλύτερο κέρδος, ποντάροντας όμως περισσότερα χρήματα. Αν βάλουμε πολλαπλασιαστή "3" για παράδειγμα στο δελτίο μας, το κόστος της στήλης θα πάει στα 0,90 λεπτά του ευρώ και το δελτίο μας θα στοιχίσει, 0,90*4=3,60 ευρώ

Ένα τυπικό δελτίο του ΟΠΑΠ, στο οποίο επιλέξαμε 3 γεγονότα, σε ΣΥΣΤΗΜΑ 2-3, με πολλαπλασιαστή "3" και κόστος 3,60 ευρώ.
ΚΕΡΔΗ:

Πως υπολογίζουμε τα κέρδη μας είναι ένα θέμα. Στα μικρά συστήματα είναι εύκολο, στα μεγάλα, ειδικά αν έχουμε βγάλει καμιά 30αριά 3αδες, μάλλον θα χρειαστούμε μηχάνημα του ΟΠΑΠ που έχουν στα πρακτορεία. Αν έχουμε παίξει 3 αγώνες που έχουν όλοι τους απόδοση 2,00 και τους πιάσουμε όλους, θα πρέπει να υπολογίσουμε την κάθε στήλη ξεχωριστά. Η 3αδα για παράδειγμα θα πληρώσει 2,00*2,00*2,00*0,90=7,20 ευρώ (πολλαπλασιάζουμε δηλαδή τις αποδόσεις των αγώνων, με το κόστος της στήλης). Στη συνέχεια θα πρέπει να υπολογίσουμε και την κάθε 2αδα ξεχωριστά (εδώ επειδή έχουμε βάλει ίδιες αποδόσεις για όλους τους αγώνες, όλες οι 2αδες  θα δίνουν το ίδιο γινόμενο). Για παράδειγμα, 2,00*2,00*0,90=3,60 ευρώ.

Αυτό εν συντομία ήταν το σύστημα 2-3. Αν θέλουμε να παίξουμε κάτι διαφορετικό τώρα. Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχουμε ξεδιαλέξει 7 αγώνες από το πρόγραμμα της ημέρας. Πάρα πολλοί θα πει κανείς και δεν θα έχει και άδικο. Σίγουρα ένας τρόπος είναι να σπάσουμε τα παιχνίδια σε ΔΥΑΔΕΣ ή ΤΡΙΑΔΕΣ και να τα παίξουμε ξεχωριστά. Κάποιους όμως που μπορεί να τους τρώει η τσέπη τους, ίσως θέλουν να βάλουν και τα 7 παιχνίδια μαζί σε ένα σύστημα, ζητώντας ΔΥΑΔΕΣ, ΤΡΙΑΔΕΣ και την 7ΑΔΑ (καλό είναι να παίζουμε πάντα μια στήλη όλα τα ματς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις!).
Εδώ είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πως δουλεύει ο πίνακας ανάπτυξης των στηλών που βλέπετε παρακάτω.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, σε ένα σύστημα 7 αγώνων που ζητάμε 2αδες και 3αδες, προκύπτουν συνολικά 63 στήλες.
Πρώτα κοιτάζουμε την κάθετη πλευρά του πίνακα με τα ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ γεγονότα, που είναι 7. Στη συνέχεια, αφού αποφασίσαμε να ζητήσουμε 2αδες, 3αδες και την 7αδα, υπολογίζουμε τις στήλες και βλέπουμε ότι είναι 63. Άρα, 63 οι στήλες επί 0,30 το κόστος τους στον ΟΠΑΠ, το συγκεκριμένο δελτίο θα κοστίσει 18,90. Σίγουρα, για να πάρουμε αυτά τα 18,90 πίσω θα πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον 3-4 παιχνίδια, για να πληρωθούμε αρκετές 2αδες και 3αδες. Για παράδειγμα, αν πιάσουμε 4 αγώνες από τους 7, θα πληρωθούμε 6 ΔΥΑΔΕΣ και 4 ΤΡΙΑΔΕΣ, όχι κι άσχημα δηλαδή.

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα παράδειγμα, απλά για να δείξω πως μπορεί κάποιος να αυτοσχεδιάσει, σύμφωνα πάντα με την τσέπη του. Μπορεί αν θέλει να βάλει 5 αγώνες και να ζητήσει 2αδες, 3αδες και την 5αδα, να βάλει 10 αγώνες και να ζητήσει 4αδες, 5αδες και την 10αδα και οι συνδυασμοί όπως καταλαβαίνεται είναι ατελείωτη.

Ο πίνακας ανάπτυξης στηλών, βρίσκεται πίσω από όλα τα δελτία του ΟΠΑΠ και είμαι σίγουροι ότι πάρα πολλοί μέχρι σήμερα δεν μπορούν να τον κατανοήσουν. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πάντως, για όσους έχουν την ψώρα να ασχοληθούν με τα συστήματα.

Πέρα από το κόστος του δελτίου βέβαια, καλό θα είναι να υπολογίζουμε όμως κιόλας, τι αποδόσεις συμφέρει να βάζουμε σε ένα σύστημα και πόσα παιχνίδια θα πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον για να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω (το κόστος του δελτίου δηλαδή).

Συνήθως, όσοι παίζουν συστήματα βάζουν μεγάλες  αποδόσεις, με μίνιμουμ το 2,00. Αυτό δεν είναι πανάκεια και αναλόγως το σύστημα που θα παίξετε, μπορείτε να βάλετε και αποδόσεις κάτω από 2,00. 

Για παράδειγμα, στο σύστημα 3-4 που παίζεται πολύ στον ΟΠΑΠ (μιας και τα περισσότερα ματς εκεί προσφέρονται σε 3ΑΔΕΣ), χωράει να βάλετε ένα παιχνίδι με απόδοση από 1,60 έως 1,90 και τα υπόλοιπα ας είναι από 2,00 και πάνω. Έτσι, αν πιάσετε ας πούμε την ΤΡΙΑΔΑ που εμπεριέχει μέσα το παιχνίδι με την απόδοση 1,60, θα έχετε 2,00*2,00*1,60=6,40 επί 0,30 που είναι το κόστος της στήλης 1,92 ευρώ. Κοινώς, θα πάρετε πίσω και με το παραπάνω το κόστος του δελτίου, που είναι 1,5 ευρώ (τόσο κοστίζει το σύστημα 3-4 στον ΟΠΑΠ. Είναι 5 στήλες, επί 0,30 τη στήλη). 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Προφανώς επειδή αυξάνοντας τις αποδόσεις των αγώνων, αυξάνεται και το ρίσκο, εκτός αν έχετε κάποιον καλό "πηροφοριοδότη" και σας δώσει 10 ημίχρονα-τελικά και γίνεται πλούσιοι. 

Αναλόγως το σύστημα και τι ζητάμε από αυτό, χωράνε και "μικρές" αποδόσεις. Η λογική που πρέπει να ακολουθείται πάντως, είναι, να μπορείτε να εξασφαλίζετε την επιστροφή του κεφαλαίου σας με τους μίνιμουμ ή όσο το δυνατόν λιγότερους αγώνες που μπορεί να σας πληρώσουν.

Μελλοντικά, θα γράψω κάποια ξεχωριστά άρθρα με κάποια συστήματα, να τα αναλύσω καλύτερα, στο παρόν άρθρο ήθελα περισσότερο να επικεντρώσω, στο πως μπορούμε να παίξουμε κάποια και το κυριότερο να δημιουργήσουμε δικά μας, υπολογίζοντας τόσο το κόστος τους, όσο και τα κέρδη μας.

Τον πίνακα ανάπτυξης στηλών, μπορείτε να τον κατεβάσετε από το παρακάτω link.


Σχόλια

  1. Τζογαδόμουτρο έχω εθιστεί στα άρθρα σου φίλε, ακόμη ένα πολύ σωστό άρθρο για τη διαχείριση. Σίγουρα δεν φτάνουν μόνο τα καλά προγνωστικά για να κερδίσεις στο στοιχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που οι απόψεις μας συμπίπτουν.

      Διαγραφή
  2. Αν παίξεις 15 αγώνες τι σύστημα μπορείς να παιξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το Tzogadomoutro μιλάει ελληνικά. Το σχόλιο σου είναι εξίσου σημαντικό με τα γραφόμενα του. Δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2