ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Πρεμιέρα σε Ισπανία και το tzogadomoutro επιστρέφει δυναμικά στα προγνωστικά για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Στόχος και σκοπός του blog για τη φετινή σεζόν, όσον αφορά τα προγνωστικά, να ανεβαίνουν το συντομότερο δυνατό, από την προηγούμενη ημέρα αν είναι εφικτό, νωρίτερα από κάθε άλλο site ή blog στην Ελλάδα.



Όσοι λοιπόν επιλέγετε να παίζετε παιχνίδια από τα Ισπανικά πρωταθλήματα, βάλτε το tzogadomoutro στους σελιδοδείκτες σας, για να ενημερώνεστε και να διαβάζετε πρώτοι τα preview των αγώνων.
Όλα αυτά θα ξεκινήσουν από το επόμενο σαββατοκύριακο, αναλυτικά θα γράφουμε εδώ για όλα τα ματς των 2 κατηγοριών της Ισπανίας, ξεχωριστά για κάθε πρωτάθλημα, ρεπορτάζ των ομάδων, αναλύσεις, εκτιμήσεις και άλλα πολλά, από την Παρασκευή για όλο το τριήμερο!

Ο λόγος που δεν ξεκινάμε από σήμερα, είναι κυρίως το "άγνωστο" της πρεμιέρας και είναι σοφότερο να μείνουμε απλοί παρατηρητές σ' αυτή την πρώτη αγωνιστική.


Μια πρεμιέρα, που στην Segunda Division, αναβλήθηκε μέσα στην εβδομάδα, αλλά αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει κανονικά αυτό το σαββατοκύριακο. Ο λόγος...; το θέμα της Μούρθια, που υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην 3η κατηγορία, με την απόφαση να εκδικάζεται την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και την Μιραντές να παίρνει τη θέση της στην Β' κατηγορία. Απειλές και κατάρες εξαπέλυσαν οι διοικούντες της Μούρθια προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, λησμονώντας όμως  πως πέρυσι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πήραν εκείνοι την θέση της Γουαδαλαχάρα. Οι αρχηγοί όλων των ομάδων πρότειναν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 23 ομάδες, πρόταση που απορρίφθηκε και στην συνεδρίαση της Πέμπτης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συμμετείχαν όλες οι ομάδες εκτός της Μιραντές! Τραγελαφικά πράγματα που μας κάνουν να καταλάβουμε πως τελικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αντίστοιχες καταστάσεις.

Για την Primera Division τώρα, εκεί που είναι πιο συμμαζεμένα τα πράγματα, μιας και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η πρεμιέρα θα διεξαχθεί σε 3 δόσεις. Από 4 παιχνίδια έχουμε Σάββατο και Κυριακή και 2 την Δευτέρα.

Στοιχηματικά, όπως έχω γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου, καλό είναι να κρατάμε αποστάσεις από τις πρεμιέρες, ξέρω καλά όμως, πως όλους μας τρώει ο κώλος μας να ποντάρουμε έστω και κάνα ψιλό. Λίγα πράγματα αξίζουν την προσοχή και τα μόνα που κράτησα είναι οι ΑΣΟΙ της Σεβίλλης και της Γρανάδας.

Η Σεβίλλη αντιμετωπίζει την Βαλένθια που άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, με το 70% των μετοχών να καταλήγει στον μεγιστάνα από την Σιγκαπούρη Πίτερ Λιμ. Οι νυχτερίδες έχουν 360 εκατομμύρια ευρώ χρέη και σίγουρα πρώτο μέλημα του νέου επενδυτή δεν είναι οι ακριβές μεταγραφές αλλά ο σχεδιασμός για το μέλλον, γι' αυτό άλλωστε δεν ξοδεύτηκαν υπέρογκα ποσά για μεταγραφές, συν του ότι προσελήφθη ένας μάλλον άπειρος προπονητής, ο Πορτογάλος Νούνο Σάντο, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στον πάγκο  της Ρίο Άβε και έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό σαν προπονητής τερματοφυλάκων! άλλη εμπειρία δεν έχει σε αυτό το επίπεδο και το ότι προσφέρεται σε απόδοση 5,00 να απολυθεί πρώτος από οποιονδήποτε άλλο προπονητή της Primera Division, μιλάει από μόνο του! Καλοδουλεμένο σύνολο η Σεβίλλη, με το έργο του Ουνάι Έμερι να φαίνεται από τον Ιανουάριο και μετά, είναι πάντα κάτι παραπάνω από υπολογίσιμος αντίπαλος στο Σάντσεθ Πιθχουάν και θα την στηρίξω στον ΑΣΟ σε αποδόσεις που φτάνουν μέχρι και 2,10 στο διαδίκτυο.

Η Γρανάδα τώρα, έκανε ένα κάρο μεταγραφές, είχε ένα κάρο αποχωρήσεις, αλλά νομίζω πως έκανε την καλύτερη επιλογή στο θέμα του προπονητή. Προσέλαβε τον Χοακίν Καπαρός, που είναι μανούλα στο να στήνει ομάδες (και λεωφορεία επίσης μπροστά στην εστία), είναι εργατικός, έκανε καλή δουλειά πέρυσι στη Λεβάντε και πιστεύω θα πάει καλά κι εδώ. Μόνο στο όνομα τρομάζει η Λα Κορούνια, που συνεχίζει να έχει οικονομικά προβλήματα, κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά στο μεταγραφικό παζάρι και για να καταλάβει κανείς του λόγου το αληθές, το μεγαλύτερο όνομα που απέκτησε μέχρι στιγμής, είναι ο ακραίος μέσος Λούκας του ΠΑΟΚ. Πάμε με τον ΑΣΟ στο Λος Καρμένες, ελπίζοντας να ξεκινήσει και η Γρανάδα με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Δεν κρατάω τίποτα από το πρόγραμμα της Κυριακής στην Primera και πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα παιχνίδια της Segunda. Εκεί το μπάχαλο είναι μεγάλο όπως είπα και στον πρόλογο και είναι προτιμότερο να ψαχτούμε με εκπλήξεις παρά με φαβορί.

Μία από αυτές μπορεί να γίνει στο Ελ Σαδάρ, στο παιχνίδι της Οσασούνα με την Μπαρτσελόνα Β'. Οι Βάσκοι έχασαν σχεδόν όλους τους ποιοτικούς τους παίκτες φέτος, (Οριόλ Ριέρα, Νταμιά, Αρίμπας, Αρμεντέρος) και δεν απέκτησαν ισάξιους αντικαταστάτες. Λογικό είναι αυτό βέβαια όταν μια ομάδα υποβιβάζεται σε χαμηλότερη κατηγορία, αφού πρέπει να μειωθεί το μπάτζετ και οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να αγωνιστούν σε πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικής. Βγάζει ταλέντα συνέχεια η Μπαρτσελόνα Β', αναμένεται άκρως ανταγωνιστική και φέτος και μπορεί να εκμεταλλευτεί την σύγχυση στο στρατόπεδο της γηπεδούχου, που ούτως ή άλλως θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κατηγορίας.

Καλός και ο ΑΣΟΣ της Νουμάνθια στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Χιχόν, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει ήδη το πρώτο βιολί της περυσινής τους επίθεσης, τον Σέρβο επιθετικό Ντέγιαν Λέκιτς και όπως δείχνουν τα πράγματα θα πωληθεί και ο παρτενέρ του, Στέφαν Σκέποβιτς. Δεν έχει πολλές αλλαγές η Νουμάνθια στο ρόστερ της, παρέμεινε ο Χουάν Αντόνιο Ανκέλα στον πάγκο, το Παχαρίτος είναι από τις πλέον δυνατές έδρες της κατηγορίας και ο ΑΣΟΣ που προσφέρεται σε απόδοση 2,45 αξίζει το ρίσκο στην πρεμιέρα.

Αυτά από το Σάββατο, για την Κυριακή λίγα πράγματα, όπως έγραψα και πιο πάνω από Primera Division δεν προκύπτει κάτι αξιόλογο, 2 ματς θα κρατήσω μόνο από την Segunda.

Value θεωρώ το ΔΙΠΛΟ της Λούγκο, με την Μιραντές να έχει μόλις 18 παίκτες στο ρόστερ της, με σημαντικές αποχωρήσεις όπως  αυτή του εμβληματικού αρχηγού της Πάμπλο Ινφάντε και ουσιαστικά να είναι ανέτοιμη, αφού έμαθε μόλις πριν 2 μέρες σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Ήρεμη η Λούγκο, από τις λίγες ομάδες στην κατηγορία που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να φύγει με το ΔΙΠΛΟ από την Αντούβα, σημείο που πληρώνει μέχρι και 2,70.

Αυτό θα κρατήσω και το OVER 2,5 στο Σαμπαντέλ - Μπέτις που πληρώνει πάνω από 2,00 απόδοση στο διαδίκτυο. Το Νο1 φαβορί για απευθείας άνοδο στην Πριμέρα είναι η Μπέτις, διαθέτει μακράν το πιο ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας, αλλά και τη δυναμική που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει. Έχασε 1-2 καλούς παίκτες η Σαμπαντέλ, στην οποία γίνεται σοβαρή δουλειά όμως, έχει μια έδρα πραγματικό κάστρο τα τελευταία 2 χρόνια που αγωνίζεται στην Segunda, παίζει επιθετικά, της αρέσει να δίνει ρυθμό στα παιχνίδια της και όπως προδικάζουν και οι αποδόσεις που είναι ακριβώς στη μέση, θα γίνει ντέρμπι εδώ. Καλών εχόντων των πραγμάτων θα έρθουν και τα γκολ.

Αυτά τα λίγα για την πρεμιέρα στις Ισπανικές λίγκες, αναλυτικότερα από την 2η αγωνιστική που θα έχουμε και μια πρώτη εικόνα των ομάδων. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2