CHAMPION'S LEAGUE 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ)

Πράματα και θάματα είδαμε την Τρίτη το βράδυ, εκτός από την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρκετά φαβορί έσπασαν, κάποια κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα (βλέπε Λίβερπουλ) γκολ μπήκαν με το σταγονόμετρο (μόλις 3 στα 8 OVER 2,5) και όλα αυτά ήταν σίγουρα εις βάρος των παικτών του στοιχήματος.




ΑΓΙΑΞ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ


Με στόχο την κατάκτηση του Champion's League ή στην χειρότερη περίπτωση την παρουσία στον τελικό, έχει ξεκινήσει φέτος το ταξίδι της η Παρί σεν Ζερμέν και δεν είναι δικά μου τα λόγια αυτά, αλλά του προπονητή της Λοράν Μπλαν. Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τους Γκρέγκορι Βαν ντερ Βιλ και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, που ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην ομάδα του Αίαντα. Καμία από τις 2 ομάδες δεν ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν στα πρωταθλήματα των χωρών τους, με την Παρί να είναι μεν αήττητη στη Γαλλία, έχοντας όμως 3 ισοπαλίες σε 3 παιχνίδια εκτός έδρας. Αμφίβολος ο Νταβίντ Λουίζ που τραυματίστηκε στο γόνατο σε ματς της Εθνικής Βραζιλίας.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Τα πάντα εν σοφία μοίρασε ο ΜΠΟΥΚ, UNDER/OVER στις ίδιες αποδόσεις, το ΔΙΠΛΟ της Παρί σε τιμές λογικού φαβορί στο 1,70 και όσο και να ψάξω στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν βρίσκω κάποια απόδοση σε κάτι που να έχει κρυμμένη αξία από πίσω της. Λογικό φαβορί η Παρί λοιπόν, δεν αξίζει το ρίσκο όμως σε αυτή την απόδοση και πάμε παρακάτω.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ


Επιστροφή για την Αθλέτικ στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από 15 χρόνια και την περίοδο 1998-99. Ευνοϊκή κλήρωση σε γενικές γραμμές, αφού δεν υπάρχει η ομάδα "μεγαθήριο" στον όμιλο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε φάνηκε να είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του στη διοργάνωση. Με οδηγό την εμπειρία στο θεσμό η Σαχτάρ, αφού πλέον δίνει το παρόν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στο θεσμό και είναι από τις ομάδες που αξίζουν σεβασμό, κατεβαίνει απόψε στο Σαν Μαμές για να διεκδικήσει τις πιθανότητες της, γιατί όχι, ακόμα και για τη νίκη, σύμφωνα με τον έμπειρο Ρουμάνο τεχνικό, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Εκτίμηση (ΙΣΟΠΑΛΙΑ): Σκληρόπετση ομάδα η Αθλέτικ και το απέδειξε και μέσα στο Καμπ Νου το Σάββατο, εκεί όπου έχασε με 2-0 από την Μπαρτσελόνα, χάρη σε 2 γκολ του Νεϊμάρ στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού. Πέρυσι η Σαχτάρ έκανε κηδεία στην Σοσιεδάδ μέσα στο Ανοέτα την πρώτη αγωνιστική και σίγουρα δεν θα πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένη απόψε. Η Αθλέτικ είναι μια ομάδα που ευνοείται από το physical game, θα έχει στο πλευρό της τους χιλιάδες οπαδούς της που θα δημιουργήσουν ακόμα μια φορά καυτή ατμόσφαιρα στο Σαν Μαμές, πιστεύω όμως ότι υστερεί σε ποιότητα από την Σαχτάρ, αλλά και εμπειρία. Σφιχτό ματς μυρίζομαι, αν κριθεί θα είναι στις λεπτομέρειες και θα ρισκάρω με την ισοπαλία.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ 


14 χρόνια πέρασαν από την τελευταία και μοναδική φορά που η Μάριμπορ έδωσε το παρόν στους ομίλους του Champion's League και ο προπονητής της Άντε Σίμουντζα ήταν τότε ποδοσφαιριστής της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα προόδου πάντως και σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο και θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν αίσθηση φέτος, παρά να περάσουν απαρατήρητη. Αποψινός αντίπαλος η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που έλειψε 7 χρόνια από τους ομίλους του θεσμού και θέλει να επιστρέψει δυναμικά. Μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ο Πορτογάλος μέσος Νάνι, που ακόμα όμως δεν έχει βρει την φόρμα του.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη η Μάριμπορ τα τελευταία χρόνια και ας μην ξεχνάμε πως για να μπει στους ομίλους, απέκλεισε την Σέλτικ, κερδίζοντας την μέσα στη Σκωτία μάλιστα με 0-1 (1-1 είχε λήξει το πρώτο παιχνίδι). Την λες και άπειρη την Σπόρτινγκ στο θεσμό, αφού απουσιάζει αρκετά χρόνια και θα έχει την αύρα της πρωτάρας. Σίγουρα οι Πορτογάλοι διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους, αυτή από μόνη της όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόδοση του ΔΙΠΛΟΥ. Δύσκολη έδρα το Λούτζκι του Μάριμπορ, τα πάντα είναι πιθανά και δεν σκοπεύω να πληρώσω για να μάθω τι θα συμβεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ


Το μεγάλο παιχνίδι της αποψινής βραδιάς, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και από την δημόσια τηλεόραση. Συναντήθηκαν και πέρυσι οι 2 ομάδες στη φάση των ομίλων, αλλά και πρόπερσι και τείνει να δημιουργηθεί παράδοση μεταξύ τους. Πιο μπροστά οι Άγγλοι σε αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα εκεί ξεκίνησε νωρίτερα, χωρίς να σημαίνει πάντως αυτό κάτι, αφού 1-2 ματς παραπάνω σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά. Από πολλούς τραυματισμούς ταλανίζεται η Μπάγερν, αφού για τον αποψινό αγώνα θα είναι εκτός ο Σβαϊνστάιγκερ, ο Ριμπερί, ο Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Ραφίνια και ο Μπαντστούπερ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Άριεν Ρόμπεν. Στέφαν Γιόβετιτς και Ζαμπαλέτα οι απουσίες για τη Σίτυ, που έχει τιμωρημένο και τον προπονητή της Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος θα παρακολουθήσει το ματς από την κερκίδα.

Εκτίμηση (Χ2, UNDER 2,5): Δεν τρομάζει και τόσο η Μπάγερν με την απόδοση της μέχρι στιγμής στη Μπουντεσλίγκα, για να βρίσκουμε τον ΑΣΟ στο 1,60, ειδικά απέναντι στη Σίτυ του Πελεγκρίνι, ο οποίος έχει αποδείξει πολλάκις πως του πάει πολύ ο συγκεκριμένος θεσμός (έχει φτάσει στους 4 με Βιγιαρεάλ και Μάλαγα, ομάδες σαφώς κατώτερες ποιοτικά από την Σίτυ). Δεν περιμένω τρελό ρυθμό και πολλά γκολ, πιστεύω θα το πάνε προσεκτικά και οι 2, ίσως μας πάρει και ο ύπνος με το μονότονο ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάγερν στην Ευρώπη με τον Γουαρδιόλα στον πάγκο, Πρώτη επιλογή το αουτσάιντερ UNDER 2,5 σε απόδοση που φτάνει μέχρι και 2,25 και για τους ρισκαδόρους, γιατί όχι το ΔΙΠΛΟ ή η ΔΙΠΛΗ ευκαιρία του Χ2 που πληρώνει 2,30.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΠΟΕΛ


Ιστορική βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ, αφού μετά τα χορτάρια του Μπερναμπέου πριν μερικά χρόνια, θα πατήσει τώρα και αυτά του Καμπ Νου. Από τα 16 παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων, αυτό είναι το μοναδικό που ο ΟΠΑΠ προσφέρει με χάντικαπ και σίγουρα οι Κύπριοι δεν θέλουν καν να σκέφτονται πως θα γίνουν σάκος του μποξ απόψε. Σίγουρα και μόνο που συμμετέχει στους ομίλους ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη επιτυχία, δύσκολα όμως θα επαναλάβει την πορεία της περιόδου 2011-12, που έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του θεσμού.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Ματς χωρίς στοιχηματικό ενδιαφέρον, εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί η Κυπριακή ομάδα να σκοράρει σε κάποια αντεπίθεση και να πληρώσει το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ που τιμάται σε απόδοση 3,30 στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μερικού βέβαια, που θα ψαχτούν με το πόσα κόρνερ θα κερδίσει η Μπαρτσελόνα και κάτι τέτοια, προσωπικά όμως δεν ασχολούμαι με τέτοια γεγονότα. Θα παίξει μεγάλο ρόλο σε τι βραδιά θα βρεθούν τα ατού των Μπλαουγκράνα, μέχρι που θα πατήσουν το γκάζι και πότε θα αποφασίσουν να το αφήσουν.

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ


Ακόμα ένα μεγάλο φαβορί στην αποψινή βραδιά, οι Δράκοι του Πόρτο, απέναντι στους Λευκορώσους της Μπάτε Μπορίσοφ. Σε έναν όμιλο με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σαχτάρ, η Μπάτε είναι σίγουρα η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου θεωρητικά και οι Πορτογάλοι δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο γκέλας. Αήττητοι είναι οι Λευκορώσοι στα τελευταία 22 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, από τον περασμένο Μάρτιο, με τον προπονητή Αλεξάντρ Γιερμάκοβιτς να δηλώνει πως η ομάδα του δεν φοβάται κανέναν.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Ακόμα ένα ματς χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, με τους Λευκορώσους να προσφέρονται για κυνήγι της έκπληξης μόνο όταν αγωνίζονται εντός έδρας. Μακριά από το γήπεδο τους δεν έχουν να επιδείξουν πολλά πράγματα, μόνο 2 ισοπαλίες στα προκριματικά, με ομάδες πολύ χαμηλότερου επιπέδου από την Πόρτο. Ψηνόμουν για το ΝΟ-ΓΚΟΛ και μια καθαρή νίκη της Πόρτο, είδα όμως την απόδοση του 1,50 και ξενέρωσα. Κάτι άλλο δεν μου βγαίνει, εκτός αν κάποιος θέλει να ρισκάρει στο 1,80 της νίκης των Πορτογάλων με μηδέν παθητικό. Προσωπικά, ούτε εδώ μ' αρέσει η απόδοση, αφού ποτέ δεν ξέρεις, η μπάλα πουτάνα είναι και με μια στραβοκλωτσιά έχουμε δει πολλές κωλοπετινίτσες να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Δεν αξίζει να ρισκάρει κάποιος τα χρήματα του σε ένα τέτοιο γεγονός σε αυτή την απόδοση. Από 2,50 και πάνω θα έκανα συζήτηση.

ΡΟΜΑ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ


Με Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτυ στον όμιλο, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για την Ρόμα και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της ήττας στο αποψινό παιχνίδι, θα θεωρηθεί αποτυχία για τους Ρωμαίους, αν θέλουν βέβαια να ελπίζουν σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο εμβληματικός αρχηγός Φραντσέσκο Τότι που ήταν να κρεμάσει τα παπούτσια του πέρυσι, συνεχίζει και φέτος και θα ξεκινήσει βασικός κατά πάσα πιθανότητα. Το πλεονέκτημα των Ρώσων, είναι ότι βρίσκονται πιο μπροστά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού το πρωτάθλημα στη Ρωσία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και έχουν δώσει ήδη 7 παιχνίδια εκεί, με απολογισμό 5 νίκες και 2 ήττες. Τζαγκόεφ και Γουέρνμπλουμ είναι τιμωρημένοι για την ΤΣΣΚΑ, εκτός λόγω τραυματισμών ο Ράσμους Ελμ και ο Γκεόργκι Σένικοφ. Πλήρης η Ρόμα, με τον Μανωλά να ξεκινάει βασικός στο κέντρο της άμυνας.

Εκτίμηση (ΝΟ-ΓΚΟΛ): Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, μεγάλο όπλο της Ρόμα είναι η άμυνα. Δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στα 2 παιχνίδια που έδωσε για το πρωτάθλημα και πιστεύω πως δύσκολα οι Ρώσοι θα παραβιάσουν την εστία της απόψε. Αποφεύγοντας τον χαμηλό ΑΣΟ του 1,45, προτιμότερο το ΝΟ-ΓΚΟΛ σε απόδοση 1,70 στον ΟΠΑΠ και 1,80 περίπου στο διαδίκτυο.

ΤΣΕΛΣΙ - ΣΑΛΚΕ


Φουριόζα ξεκίνησε η Τσέλσι φέτος το πρωτάθλημα στην Αγγλία, με 4 στις 4 νίκες και 15 γκολ στο ενεργητικό της! σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο Ντιέγκο Κόστα, ενώ αναγεννημένος δείχνει να είναι και ο Σεσκ Φάμπρεγας, που μάλλον το νησί του ταιριάζει περισσότερο. Με αρκετές απουσίες η Σάλκε στο αποψινό παιχνίδι, κυριότερη απ' όλες, αυτή του εμβληματικού αρχηγού Μπενεντίκτ Χάβεντες. Έκδηλη η ανησυχία των Γερμανών, βλέποντας την Τσέλσι να πετάει φωτιές στην επίθεση και οι ίδιοι να έχουν αρκετά αμυντικά προβλήματα, με κερασάκι στην τούρτα την απουσία του αρχηγού και οργανωτή τους στα μετόπισθεν.

Εκτίμηση (OVER 2,5, ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ): Δεν φημίζεται που δεν φημίζεται η Σάλκε για τις αμυντικές της επιδόσεις (4 έφαγε από την Γλάντμπαχ το Σάββατο), κατεβαίνει και με ένα κάρο προβλήματα στο Στάμφορντ Μπριτζ, με μια Τσέλσι απέναντι της που έχει βάλει 10 γκολ στα 2 τελευταία της παιχνίδια για το πρωτάθλημα! Προφανής επιλογή το OVER 2,5 εδώ, σε ανεκτή τιμή στο 1,66, προκειμένου να αποφύγει κάποιος τον τοκογλυφικό ΑΣΟ του 1,25. Καλό και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ σε απόδοση 2,10 περίπου, αφού νερά κάνε και η άμυνα των Λονδρέζων, έχοντας κρατήσει μόνο μια φορά φέτος λευκό παθητικό πίσω. Νομίζω ντράξλερ και Χούντελαρ μπορούν να κάνουν έστω και 1 γκολ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2