Εθνικές "απάτες"

Κάθε φορά που έρχεται αυτή η διακοπή λόγω των Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου, το ξενέρωμα που νιώθω είναι μεγάλο. Γενικώς τρέφω μια μεγάλη αντιπάθεια, στοιχηματική πάντα, προς τις εθνικές ομάδες και σας λέω με βεβαιότητα, πως ακόμα και στο Μουντιάλ δεν πρέπει να ποντάρισα παραπάνω από 5ευρώ σε 1 ολόκληρο μήνα.





Καταρχήν, το έχω ξαναγράψει αυτό, μιλάμε για ομάδες που μαζεύονται μια φορά στους 2-3 μήνες, οπότε είναι άτοπο να μιλάμε για θέματα χημείας μεταξύ των παικτών. Γράφουμε και αναλύουμε για ομάδες που όταν ξεκινούν τα πρωταθλήματα, ότι δεν έχουν κάνει σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι, ότι έγιναν πολλές μεταγραφικές κινήσεις και χρειάζεται χρόνος για να δέσει το σύνολο και άλλα πολλά, τίποτα απ' όλα αυτά όμως δεν ισχύει για τις Εθνικές ομάδες. Φανταστείτε δηλαδή, τι χημεία και τι επίπεδο ετοιμότητας μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα, που οι παίκτες της μαζεύονται όλοι μαζί 1 φορά στους 3 μήνες όπως έγραψα και πιο πάνω.
Κατά δεύτερο λόγο, δεν υπάρχει φόρμα. Ποια φόρμα δηλαδή; Κέρδισε λέει η Ολλανδία τα 6 τελευταία της παιχνίδια, 1 χτες, 1 πριν 3 μήνες και 1 πέρυσι. Πολλοί παίκτες ύστερα, είναι μισθοφόροι πλέον και εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη γκρίνια από τις ομάδες (τις μεγάλες κυρίως), για τη χρησιμοποίηση ή μη αυτών, αφού έχουν επενδύσει τα μαλλιά της κεφαλής τους σε κάποιους, που σίγουρα δεν θα ήθελαν να τους δουν να επιστρέφουν τραυματίες. Κοινώς, σιγά μην βάλει τα πόδια του στη φωτιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Ρόμπεν ή ο οποιοσδήποτε ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, με τον κίνδυνο να τραυματιστεί και να χάσει παιχνίδια από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του (ειδικά όταν αγωνίζεται και στο Champion's League). Τα χαρτάκια πηγαίνουν και έρχονται στους προπονητές και τους εκλέκτορες, που οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι πλέον και απλά βρίσκονται σε κάποιο πάγκο, "τιμής ένεκεν".
Με τα πολλά και για να μην σας τα κάνω τσουρέκια, η στοιχηματική ενασχόληση με τις εθνικές ομάδες έχει μικρό έως ανύπαρκτο ενδιαφέρον για μένα και προτιμώ να ασχοληθώ με πρωταθλήματα που τρέχουν και εκεί μπορούμε να κάνουμε σοβαρή κουβέντα.
Από πρωταθλήματα λοιπόν, έχουμε Conference Αγγλίας και Β' Βραζιλίας στο σημερινό κουπόνι και 2 ματς από το ισπανικό κύπελλο. Μ' αυτά θα ασχοληθώ, κάνοντας μια απλή αναφορά σε κάποια παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro πρώτα.
Περιμένω να περάσουν τα 3 φαβορί της βραδιάς, Τουρκία, Ιταλία και Ολλανδία, έτσι με μια ματιά που έριξα. Πιο δύσκολα οι Τούρκοι ίσως, πιο εύκολα Ιταλοί και Ολλανδοί. Οι Τούρκοι που απογοητεύουν τα τελευταία χρόνια, με τον Φατίχ Τερίμ όμως πλέον στον πάγκο τους περιμένω πιο σοβαρούς. Εθνική Νορβηγίας απλά δεν υπάρχει στο χάρτη και αν οι Ιταλοί είναι σοβαροί θα περάσουν εύκολα από το Όσλο. Ούτε και οι Τσέχοι έχουν πλέον τη δυναμική να κοντράρουν ομάδες όπως η Ολλανδία (εδώ δεν τα κατάφεραν με τα δεύτερα των ΗΠΑ) και οι Οράνιε που στα προκριματικά κάνουν περίπατο τις περισσότερες φορές, μπορούν να ξεκινήσουν με νίκη σήμερα. Αυτά τα 3 βλέπω από τις εθνικές, όχι ότι θα τα ποντάρω κιόλας, μια απλή αναφορά κάνω, όσοι θέλουν να τα ψάξουν αυτά τα ματσάκια και να αποφασίσουν αν αξίζει να ασχοληθούν ή όχι.

Στο κύπελλο Ισπανίας τώρα, οι αγώνες είναι μια κι έξω σ' αυτή τη φάση (από την επόμενη είναι διπλοί) και απόψε έχουμε 2 παιχνίδια. Χιρόνα - Τενερίφη το ένα και Αλαβές - Οσασούνα το άλλο. Αυτές οι ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες και το σαββατοκύριακο, με τη μόνη διαφορά πως η Αλαβές αγωνίστηκε στο Ελ Σαδάρ με την Οσασούνα και τώρα την υποδέχεται σπίτι της. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω ούτε εδώ, αντιστοιχηματικά είναι και τα 2 παιχνίδια, αφού συνηθίζεται στο κύπελλο, ειδικά οι ομάδες χαμηλών κατηγοριών και σ' αυτή τη φάση που είμαστε τώρα, να κάνουν πολλές αλλαγές στο σχήμα τους. Θεωρητικά, Χιρόνα και Αλαβές είναι νορμάλ φαβορί, δεν θα έχουν καμία σχέση όμως τα αποψινά παιχνίδια με αυτά του πρωταθλήματος.

Οπότε μας μένει μόνο η Conference μαζί με την Β' Βραζιλίας. 4 σημεία έχω ξεδιαλέξει από εκεί, τα ΔΙΠΛΑ στο Νόνιτον Τάουν - Φόρεστ Γκριν και Τσέστερ - Τορκί και τους ΑΣΟΥΣ στα Μποα - Α μπε σε Νατάλ και Αμέρικα Νατάλ - Οέστε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2