PRIMERA DIVISION 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ)

Εμβόλιμη η 5η αγωνιστική για την Primera Division, με την αυλαία να ανοίγει χτες Τρίτη στα παιχνίδια Ρεάλ - Έλτσε με τη νίκη της Βασίλισσας με 5-1 και το ντέρμπι της Γαλικίας Θέλτα - Λα Κορούνια, εκεί όπου επικράτησαν οι γηπεδούχοι με 2-1 και την Λα Κορούνια να χάνει πέναλτι στο τέλος για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.



ΑΛΜΕΡΙΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Την 1η της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Αλμερία την Κυριακή το μεσημέρι, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-2 της Σοσιεδάδ. Εκμεταλλεύτηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα των Βάσκων, προηγήθηκε με 2 γκολ (στο 30' και το 51') και μετά απλά έκατσε πίσω και κράτησε το αποτέλεσμα. Η Ατλέτικο στραβοπάτησε το Σάββατο με αντίπαλο τη Θέλτα, παραχωρώντας ισοπαλία με 2-2 και δείχνοντας για ακόμα ένα παιχνίδι ότι φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα. Απών και από την σημερινή αναμέτρηση ο Μάντζουκιτς για την Ατλέτικο, αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και ο Σιμεόνε τον άφησε εκτός αποστολής.

Εκτίμηση (ΔΙΠΛΟ): Δεν έκανε και κανένα σπουδαίο ματς η Αλμερία στο Ανοέτα, απλά εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία της Σοσιεδάδ που αν δεν φάει 1-2 γκολ δεν ξυπνάει. Η Ατλέτικο ίσως την πάτησε με Ολυμπιακό και Θέλτα, επειδή παίζει με την αυτοπεποίθηση που έχτισε από πέρυσι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει μειώσει έτσι τον βαθμό συγκέντρωσης της. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα και είναι θέμα χρόνου να μπει πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Αυτή την Αλμερία τουλάχιστον την έχει αγωνιστικά, όσο κι αν το 1,65 του ΔΙΠΛΟΥ δεν συγκινεί σαν απόδοση.

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ


Τα έκανε όλα τέλεια η Ράγιο στο Μαδριγάλ για 30 λεπτά όμως. Προηγήθηκε με 0-2 στο 28', μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπήρχε άλλη ομάδα στο γήπεδο, από εκεί και μετά όμως ήρθε η καθίζηση.  4 έφαγε μέχρι το τέλος του ματς, με την Βιγιαρεάλ να χάνει κλασσικές ευκαιρίες για άλλα τόσα, αυτά παθαίνει όμως, όποιος βάζει εκτός έδρας 2 γκολ και μετά παίζει λες και κυνηγάει το σκορ. Η Αθλέτικ ηττήθηκε επίσης, με 0-1 εντός έδρας από την ανταγωνιστική φέτος Γρανάδα και έδειξε πως δύσκολα θα μπορέσει φέτος να βρει την ισορροπία ανάμεσα στους αγώνες του Champion's League και του πρωταθλήματος, αφού το ρόστερ της δεν έχει το βάθος για να αντέξει.

Εκτίμηση (OVER 2,5): Από την μία έχουμε την αλέγκρο Βαγιεκάνο που δεν πρόκειται να αλλάξει στυλ, ακόμα κι αν φάει τρεις 4αρες μαζεμένες κι από την άλλη την πιο physical και σκληρόπετση Μπιλμπάο, που διαθέτει όμως και ποιοτικούς παίκτες. Αμφότερες θα ψαχτούν για τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Δοκιμασμένη συνταγή το OVER 2,5 στα παιχνίδια της Ράγιο, 1,80 πληρώνει στο διαδίκτυο και είναι η πιο λογική επιλογή. Προλαβαίνει να διορθώσει ο Πάκο Χέμεθ την αμυντική λειτουργία της ομάδας του σε 2 ημέρες... δε νομίζω.

ΕΪΜΠΑΡ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ


Στην 9η θέση της βαθμολογίας φιγουράρει η νεοφώτιστη Εϊμπάρ, που προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 0-2 στην έδρα της Έλτσε. Η Βιγιαρεάλ βρήκε και τα έκανε με την Ράγιο την Κυριακή, αφού δεν υπήρχε στο γήπεδο για 30 λεπτά, δέχτηκε 2 γκολ, μετά όμως ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε όμως την αφέλεια της αντιπάλου, που πρέσαρε ψηλά και έπαιζε με τεχνικό οφσάιντ λες και κυνηγούσε εκείνη το σκορ. Τελικά επικράτησε με 4-2, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμα για να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ): Σοβαρή ομάδα η Εϊμπάρ, γνωρίζει τις δυνατότητες της, είναι καλά οργανωμένη από το κέντρο και πίσω κυρίως και για της βάλεις γκολ θα πρέπει να φτύσεις αίμα. Όπως έγραψα και πιο πάνω, η Βιγιαρεάλ βρήκε και τα έκανε με την Ράγιο, τώρα, στο μικρό αγωνιστικό χώρο του Ιπουρούα, εκτός έδρας και με αντίπαλο ομάδα που παίζει και λίγο ξύλο, δε νομίζω ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Η Εϊμπάρ  2 ήττες, μια από την Ατλέτικο Μαδρίτης δύσκολα με 2-1 και μία εντός από την Λα Κορούνια με 0-1, σε ένα παιχνίδι που η φιλοξενούμενη έπαιξε ταμπούρι 90 λεπτά. Η άμυνα της Βιγιαρεάλ, όπως απεδείχθη στο ματς της Κυριακής με την Ράγιο, αν δεχτεί πίεση κάνει εύκολα το λάθος και πίεση θα δεχτεί σήμερα, ειδικά στα στημένα που η Εϊμπάρ είναι εξαιρετική. Μπροστά χώρους δεν θα βρει εύκολα και όσο απουσιάζει ο Ντος Σάντος που αποτελεί βαρόμετρο για την επιθετική της λειτουργία, σε κάτι τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό με παίρνει να την κοντράρω. ΑΣΟΣ σε τιμές που αγγίζουν και το 3,30 στο διαδίκτυο.

ΓΡΑΝΑΔΑ - ΛΕΒΑΝΤΕ



Αήττητη συνεχίζει η Γρανάδα στο πρωτάθλημα, με απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την προηγούμενη αγωνιστική έφυγε νικήτρια από το Σαν Μαμές με 0-1 επί της ΑΘλέτικ Μπιλμπάο. Η Λεβάντε ακόμα ψάχνει για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει την χειρότερη εικόνα από όλες τις ομάδες. Απέναντι της απόψε, ο Χοακίν Καπαρός που πέρυσι ήταν στον πάγκο της και την ξέρει απέξω και ανακατωτά.

Εκτίμηση: (ΝΟ ΒΕΤ--> ΔΙΠΛΟ): Είναι από αυτά τα παιχνίδια που περιμένω να γίνει η πιανόλα και δεν εννοώ όμως κάτι πονηρό. Ναι η Γρανάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση, ναι είναι το λογικό φαβορί του αγώνα, ναι παίζει στην έδρα της και η Λεβάντε έχει ένα κάρο απουσίες ενώ ούτε έχει βρει δίχτυα ακόμα σε 4 ματς, δεν είναι όμως αυτός ο ΑΣΟΣ για  1,60. Η Λεβάντε ηττήθηκε από Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ εντός και από την Μπιλμπάο εκτός, ενώ στο Ροσαλέδα πήρε 0-0 από την Μάλαγα, αν και με αρκετή δόση τύχης. Η Γρανάδα από την άλλη, ούτε την επίθεση φωτιά έχει, ούτε έχει δοκιμαστεί με αντίπαλο που παίζει κλειστά. Στο 5,80 που κυκλοφορεί το ΔΙΠΛΟ είναι υπερβολή για ματς μεταξύ αυτών των ομάδων. Στην 5η αγωνιστική είμαστε ακόμα άλλωστε, δεν ξεγράφουμε καμία ομάδα.

ΜΑΛΑΓΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Φιλότιμη η Μάλαγα, από τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος που δείχνει ότι και φέτος προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να το συνδυάσει με το αποτέλεσμα. Έφυγε με την ισοπαλία από το Κορνέγια ελ πρατ το Σάββατο, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις την Εσπανιόλ σε 2-2, χρειάστηκε όμως αρκετή δόση τύχης για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα. Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 0-5 την Λεβάντε και συνεχίζει ακάθεκτη, συμπληρώνοντας 450 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ.

Εκτίμηση (ΝΟ-ΓΚΟΛ): Θα το ρισκάρω με την Μπαρτσελόνα μέχρι να δεχτεί το 1ο της γκολ, ειδικά με ομάδες βεληνεκούς όπως η Μάλαγα. Μπορεί η Μπλαουγκράνα να μην πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης ακόμα στα παιχνίδια τους, στην άμυνα όμως δείχνουν σοβαροί προς το παρόν, καμιά σχέση με πέρυσι. Στο 1,95 το ΝΟ-ΓΚΟΛ στο διαδίκτυο.

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ


Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Σεβίλλη και παρόλο που είναι νωρίς ακόμα, την έχω χρήσει φαβορί για την 4η θέση φέτος. Έφυγε νικήτρια από το Αρχάνκελ την Κυριακή επικρατώντας με 1-3 της Κόρδοβα. Η Σοσιεδάδ για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, δέχτηκε πρώτη 2 γκολ και μετά έτρεχε και δεν έφτανε, αυτή τη φορά όμως δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 μέσα στην έδρα της από την Αλμερία.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ): Από την μία έχουμε την σοβαρή Σεβίλλη και από την άλλη την πολύ ταλαντούχα αλλά απρόσεκτη Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι μπαίνουν νωχελικά σε όλα τους τα παιχνίδια και αν δεν φάνε 1-2 γκολ δεν ξυπνάνε. Στο "κατηφορικό" Σάντσεθ Πιθχουάν θα τα βρουν μπαστούνια, αυτή τη φορά όμως δεν θα έχουν απέναντι τους ούτε την αφελή αμυντικά Θέλτα, ούτε την περιορισμένων δυνατοτήτων Αλμερία για να γυρίσουν το ματς. Πάμε με τον ΑΣΟ που προσφέρεται σε λογικές τιμές, στο 1,75 στο διαδίκτυο. Χωρίς αξία το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5 σε αποδόσεις κάτω του 1,65 και τα δύο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2