SEGUNDA DIVISION 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

3η αγωνιστική στην Β' κατηγορία της Ισπανίας και διαβάστε όλη τη δράση του Σαββατοκύριακου σε ένα άρθρο, νωρίτερα από κάθε άλλο μέσο, έντυπο και ηλεκτρονικό στην Ελλάδα. Αναλύσεις και εκτιμήσεις για όλα τα παιχνίδια του διημέρου.







ΣΑΒΒΑΤΟ


ΟΥΕΛΒΑ - ΓΙΑΓΚΟΣΤΕΡΑ

Ουέλβα

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά και το πρώτο της γκολ θα ψάξει η Ουέλβα στο παιχνίδι με την Γιαγκοστέρα. Από 2 λευκές ισοπαλίες έρχεται η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα, με Σαραγόσα εντός και Αλαβές εκτός έδρας. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της μάλιστα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς όμως η Αλαβές να έχει τις μεγάλες ευκαιρίες. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, πρόβλημα προέκυψε στην άμυνα, αφού ο μοναδικός αριστερός μπακ Φερνάντο Βέγκα θα μείνει εκτός για 10 ημέρες και ίσως ο Όλτρα να καλέσει κάποιον αντικαταστάτη από την Β' ομάδα.

Γιαγκοστέρα

Έπεσε από τον λευκό πύργο, δεν σκοτώθηκε και βρήκε και πορτοφόλι γεμάτο με λεφτά η νεοφώτιστη Γιαγκοστέρα, στο ματς με την Λεγκανές την προηγούμενη αγωνιστική. Σε ένα άδειο γήπεδο (αγωνίστηκε στο δημοτικό γήπεδο Costa Brava-Palamos λόγω τιμωρίας που εκτίει από πέρυσι) με κάκιστο αγωνιστικό χώρο, είδε την αντίπαλο της να χάνει σωρεία ευκαιριών, αυτή ήταν όμως που χαμογέλασε στο τέλος, με το τελικό 2-0 να κρίνεται πέρα για πέρα άδικο. Αυτές τις 2 πρώτες αγωνιστικές, η Γιαγκοστέρα δείχνει να είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, υπάρχει χρόνος όμως για να δείξει διαφορετικό πρόσωπο.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ):

Δεν έθελξε με την απόδοση της η Ουέλβα τις 2 πρώτες αγωνιστικές και παρά το ότι στα χαρτιά δείχνει να είναι ανώτερη από την Γιαγκοστέρα, θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη. Οι νεοφώτιστοι πήραν ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Λεγκανές την προηγούμενη αγωνιστική, ταμπούρι θα κατέβουν να παίξουν στο Νουέβο Κολομπίνο και ότι ήθελε προκύψει. Αν είχε το εύκολο γκολ η Ουέλβα παιζόταν ο ΑΣΟΣ ακόμα και από το ημίχρονο, αφού η Γιαγκοστέρα, παρόλο που αμύνεται μαζικά δεν μπορεί να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία της. Λας Πάλμας και Λεγκανές της έκαναν μια ντουζίνα ευκαιρίες, μόνο η μία όμως κατάφερε να σκοράρει. Με τα πολλά, ο ΑΣΟΣ είναι ασύμφορος σε αυτές τις τιμές, όταν μιλάμε για μια ομάδα που ακόμα δεν έχει σκοράρει και για μία άλλη που παίζει μαζική άμυνα. UNDER 2,5 και ΝΟ-ΓΚΟΛ που έχουν λογική προσφέρονται επίσης σε πολύ χαμηλές τιμές και δεν βρίσκω αξία, οπότε πάμε παρακάτω.

ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ

Αλμπαθέτε

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα πήρε η Αλμπαθέτε την προηγούμενη αγωνιστική, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Τενερίφη εκτός εκτός έδρας. Αμυντικά έδειξε πιο σταθερή σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας, απέφυγε τα σοβαρά λάθη και εκμεταλλεύτηκε αυτά του αντιπάλου της. Δυσαρεστημένος φάνηκε ο προπονητής της ομάδας Σέζαρ Σαμπέδρο που σύμφωνα με δηλώσεις του, η ομάδα του θα μπορούσε να έχει 3 με 4 βαθμούς περισσότερους, αλλά το γεγονός ότι κοίταξε στα μάτια 2 ομάδες που έχουν σαν στόχο τα πλέι οφ ανόδου (Αλκορκόν και Τενερίφη) και έπαιξε ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο, αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Σπόρτινγκ Χιχόν

Χτίζει φυσική κατάσταση η Χιχόν
Διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα η Σπόρτινγκ, καταβάλλοντας την αντίσταση της Πονφεραντίνα την προηγούμενη αγωνιστική. Τα βουνά και τα λαγκάδια πήραν οι παίκτες της μεσοβδόμαδα, αφού ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας Άλεξ Μπαρέρα δίνει μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση και όπως δήλωσε, αυτό έχει κάνει την διαφορά μέχρι στιγμής στα 2 πρώτα παιχνίδια. Έχει περισσότερη ενέργεια η Χιχόν στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων από τους αντιπάλους της, διαθέτει πολλούς νέους παίκτες και εκεί ποντάρει ο Αμπελάρδο (χρησιμοποίησε 8 γηγενείς παίκτες βασικούς στο προηγούμενο παιχνίδι) για να έχει φέτος μια επιτυχημένη σεζόν. Στα αγωνιστικά τώρα, πουλήθηκε και ο έτερος Σέρβος επιθετικός της ομάδας Σκέποβιτς στην Σέλτικ, με την Σπόρτινγκ να χάνει ουσιαστικά τους 2 περυσινούς πρώτους της σκόρερ (Σκέποβιτς και Λέκιτς). Το βάρος στην επίθεση τώρα καλείται να σηκώσει μόνος του στις πλάτες ο 24χρονος Μιγκέλ Γκερέρο.

Εκτίμηση (ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, OVER 2,5):

Θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει η Αλμπαθέτε μέχρι στιγμής στα 2 ματς που έχει δώσει για το πρωτάθλημα. Η Χιχόν μπορεί να έκανε το 2 στα 2, χωρίς να εντυπωσιάσει, με σκυμμένο το κεφάλι και πολύ δουλειά. Σ' αυτό το παιχνίδι έρχονται αντιμέτωπες 2 ομάδες που θέλουν να τρέξουν και να παίξουν ποδόσφαιρο και ο αγωνιστικός χώρος του Κάρλος Μπελμόντε που είναι σε πολύ καλή κατάσταση ευνοεί γι' αυτό. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την πρώτη νίκη στη σεζόν και από τη μέχρι στιγμής νοοτροπία τους, κρατάμε το αμφίσκορο, αφού δέχτηκαν και σημείωσαν γκολ στα 2 προηγούμενα παιχνίδια. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με την Σπόρτινγκ, που δεν θα έχει το άγχος του φαβορί στην αναμέτρηση. Σωστά μοιρασμένο το σετ, ίδια τιμή σε ΑΣΟ και ΔΙΠΛΟ, η αξία κρύβεται στα γκολ όμως πιστεύω, στο 1,95 το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και στο 2,15 το OVER 2,5 μπορούν να αποτελέσουν επιλογές.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΑΛΑΒΕΣ

Οσασούνα

Ο Ιρανός μέσος Νεκουνάμ
Παραμένει σκληροτράχηλη η Οσασούνα και παρά τις πολλές αποχωρήσεις βασικών στελεχών της το καλοκαίρι, ξεκίνησε θετικά το πρωτάθλημα. Έφυγε με το 1-1 στις αποσκευές της από το Ρομαρέδα την προηγούμενη αγωνιστική και ίσως αισθάνεται λίγο άτυχη που δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο από την κατώτερη του αναμενόμενου Σαραγόσα. Ενισχύεται η μεσαία γραμμή με την άφιξη του κεντρικού μέσου Νεκουνάμ που φόρεσε για 6 χρόνια την φανέλα της ομάδας με μεγάλη επιτυχία (2006-2012) και έκλεισε δανεικό για 1 χρόνο από την Σοσιεδάδ, τον Γάλλο-Αλγερινό κεντρικό αμυντικό Κανταμούρο.

Αλαβές

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ψάχνει η Αλαβές, που ήρθε ισόπαλη στα 2 πρώτα με Λεγκανές και Ουέλβα, ήταν κακή στην πρεμιέρα, καλύτερη τη 2η αγωνιστική στο ματς με την Ουέλβα εντός έδρας. Είχε τις ευκαιρίες, περιόρισε τον αντίπαλο της σε παθητικό ρόλο, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και να μετατρέψει τις όχι και πάρα πολλές ευκαιρίες της εδώ που τα λέμε, σε γκολ.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ --> ΑΣΟΣ):

 Πιο ανταγωνιστική από ότι την περιμέναμε η Οσασούνα μέχρι στιγμής, με την Αλαβές ακόμα να ψάχνεται αγωνιστικά. Το παιχνίδι δεν παύει να είναι ένα βάσκικο ντέρμπι και λογικά θα κυριαρχήσει το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες. Δεν είναι ο ΑΣΟΣ για 1,80, θα τον ήθελα από 2,00 και πάνω για να κάνω συζήτηση. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Οσασουνα δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και πιο κοντά στη νίκη, είναι νωρίς όμως για  να φαβοριτίζεται τόσο, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και με την Αλαβές να μην ήταν και τόσο κακή στο προηγούμενο της. Αυτές οι πρώτες αγωνιστικές δίνουν την ευκαιρία στους προπονητές να διορθώσουν τα λάθη τους και να βελτιώσουν τυχόν αδυναμίες των ομάδων τους και γι' αυτό και μόνο το λόγο, απορρίπτω το 1,80. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια, είναι αν συμφέρει κάποιον να ρισκάρει στο 4,33 του ΔΙΠΛΟΥ, ούτε κι εδώ όμως μπορώ να πω ότι η Αλαβές με εμπνέει για να την στηρίξω. Ματς που κλίνει προς τον ΑΣΟ λοιπόν, με κακή απόδοση όμως που δεν αξίζει το ρίσκο και απλά θα το προσπεράσω.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ

Σαμπαντέλ

Από την κερκίδα θα δει τα επόμενα 2 παιχνίδια
της Σαμπαντέλ ο Μικέλ Όλμο.
Το "ιαπωνικό" project της Σαμπαντέλ δεν ξεκίνησε καλά φέτος και με 2/2 ήττες στο ξεκίνημα και 6 γκολ παθητικό, βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης. Πολλά παράπονα από τη διαιτησία, στο προηγούμενο της παιχνίδι εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα Β',  αφού προηγήθηκε με 0-1 στο 9', στη συνέχεια το κοράκι της αναμέτρησης καταλόγισε 2 πέναλτι εις βάρος της και 1 αποβολή με απευθείας κόκκινη, αφού οι μικροί Καταλανοί έπεφταν σαν τις κατσαρίδες μέσα στην περιοχή με το παραμικρό άγγιγμα των αντιπάλων τους. Όλα αυτά εξόργισαν τον προπονητή της ομάδας Μικέλ Όλμο, που διαμαρτυρήθηκε έντονα και όπως ήταν φυσικό αποβλήθηκε και αυτός, με την ομοσπονδία να των τιμωρεί για 2 αγωνιστικές. Όλα τα παραπάνω φυσικά, άλλαξαν την μορφή και τη ροή του αγώνα, με την Σαμπαντέλ να ηττάται τελικά με 3-1. Εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει για αρκετές εβδομάδες ο βετεράνος στράικερ Ραούλ Ταμούδο λόγω τραυματισμού, με την Σαμπαντέλ να παρουσιάσει ακόμα 2 μεταγραφικά αποκτήματα μεσοβδόμαδα, ενισχύοντας κι άλλο την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, με τους Μάρκος Γκαρσία από την Πονφεραντίνα και Λούκας Πορκάρ από την Σαραγόσα.

Νουμάνθια

2 στις 2 ήττες και για τη Νουμάνθια στο ξεκίνημα, αφού μετά το σοκ της πρεμιέρας και την ήττα με 1-2 από την Χιχόν, ακολούθησε η ήττα με 2-1 εκτός έδρας από την Μπέτις. Αν στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Χιχόν θα πρέπει να αισθάνεται άτυχη που ηττήθηκε, στο προηγούμενο με την Μπέτις εκτός έδρας, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που ηττήθηκε μόλις με 2-1. Τίποτα το διαφορετικό από τη Νουμάνθια μέχρι στιγμής, τουλάχιστον σε σχέση με πέρυσι, στα εκτός έδρας κατεβαίνει για την ισοπαλία και είναι ευχαριστημένη ακόμα και με το 0-0, λίγο πιο ανταγωνιστική την περιμένουμε στα εντός. Όλα αυτά, μέχρι να δούμε κάτι διαφορετικό.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ, OVER 2,5):

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως θα αγωνιστούν οι 2 ομάδες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με την Σαμπαντέλ να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα από νωρίς και τη Νουμάνθια να αμύνεται και να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν κάποιες απουσίες τους και κάποιες υπερβολικές αποφάσεις του διαιτητή στα 2 προηγούμενα παιχνίδια, μπορούν να κάνουν σεφτέ όμως στις νίκες αυτή την αγωνιστική. Στο 2,15 ο ΑΣΟΣ δεν είναι και τίποτα αμάν αμάν, για τα δεδομένα της κατηγορίας, σύμφωνα με την δυναμική των 2 ομάδων όμως έχει αξία. Από κοντά και το OVER 2,5 σε απόδοση 2,08, αφού οι άμυνες των 2 ομάδων κάνουν πολλά νερά σ' αυτές τις πρώτες αγωνιστικές (κυρίως αυτή της Σαμπαντέλ) και το ματς μπορεί να ανοίξει εύκολα, παρόλο που αυτό δεν είναι τόσο πολύ στο στυλ της Νουμάνθια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ - ΜΠΕΤΙΣ

Πονφεραντίνα

Σε παθητικό ρόλο περιορίστηκε στο Μολινόν με αντίπαλο την Χιχόν και η ήττα με 2-1 κρίνεται δίκαιη για την Πονφεραντίνα, που επιστρέφει στην έδρα της αυτή την αγωνιστική με σκοπό να διπλασιάσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα είχε κερδίσει με 1-0 την Τενερίφη, χάρη σε ένα γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Ινφάντε, παρόλα αυτά, δεν έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο μέχρι στιγμής και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο ο Χοσέ Μανουέλ Ντίαζ μέχρι η ομάδα του να αρχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.

Μπέτις

2 στα 2 και επιτυχημένο ξεκίνημα για την Μπέτις στο πρωτάθλημα, ενώ δείχνει μέχρι στιγμής πως είναι τουλάχιστον 1 σκαλί πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχτηκε τη Νουμάνθια, σε ένα παιχνίδι που πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο 5' με γκολ του Ρούμπεν Κάστρο, ισοφαρίστηκε στο 21' από μια ασυνεννοησία στην άμυνα, έχασε μια ντουζίνα ευκαιρίες στη συνέχεια και τελικά χρειάστηκε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Ρενέγια στο 72', το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρούμπεν Κάστρο, για να φτάσει στην τελική επικράτηση. Επιθετικά πετάει φωτιές η Μπέτις, κακός βραχνάς η άμυνα της όμως και σίγουρα θα πρέπει να δουλευτεί σύντομα, αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν γίνεται να βάζεις πάντα από 2 γκολ και πάνω στον αντίπαλο για να κερδίσεις και ίσως αυτό της κοστίσει στη συνέχεια.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ --> ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ):

Λογικό φαβορί η Μπέτις, σε μια αναμέτρηση που κρύβει παγίδες πάντως και έχει ενδιαφέρον να δούμε (κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής), αν τυχόν δεχτεί πρώτη γκολ η Μπέτις, από μια ομάδα με αξιόλογη άμυνα, πως θα αντιδράσει και αν μπορεί να γυρίσει εύκολα το παιχνίδι. Επιθετικά πετάει φωτιές η ομάδα της Σεβίλλης μέχρι στιγμής, η άμυνα της όμως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, γι' αυτό και οι ΜΠΟΥΚ διάβασαν καλά το παιχνίδι και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στο οποίο έβρισκα κάποια αξία και πληρώνει συνήθως καλά σ' αυτή την κατηγορία, προσφέρεται μόλις στο 1,75. Θέλω να δω 1-2 ματς ακόμα την Μπέτις εκτός έδρας (αφού στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν ξέρω ότι θα είναι καταιγιστική και θα την βρίσκουμε σχεδόν πάντα κοντά στο 1,50 ίσως και πιο κάτω), με αντίπαλο σκληρές ομάδες αμυντικά όπως η Πονφεραντίνα, για να την ποντάρω σε αποδόσεις του 2,30. Σίγουρα είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία θεωρητικά, είναι νωρίς όμως ακόμα για να την ποντάρουμε με κλειστά μάτια, ειδικά όταν "μπάζει νερά" στην άμυνα.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ - ΑΛΚΟΡΚΟΝ

Μιραντές

Δεν το βλέπουμε το έργο πρώτη φορά, ακούμε τακτικά για ομάδες με οικονομικά προβλήματα, με ελλειπή προετοιμασία, χωρίς μεγάλο ρόστερ και μεγάλο μπάτζετ, να κάνουν εκπληκτικές εμφανίσεις και να μην επηρεάζονται από αυτούς τους παράγοντες. Κάπως έτσι ξεκίνησε η Λα Κορούνια πέρυσι και με όπλο την πανίσχυρη της άμυνα κατάφερε να ανέβει κατηγορία. Φέτος έχουμε την Μιραντές, που 2 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έμαθε ότι θα ξαναπαίξει στην Β' (ενώ είχε αποβιβαστεί αγωνιστικά στη Γ', αλλά έμεινε στη θέση της Μούρθια που υποβιβάστηκε λόγω χρεών), ξεκίνησε το πρωτάθλημα με χίλια δυο προβλήματα και παρόλα αυτά έχει μαζέψει 4 βαθμούς στις 2 πρώτες αγωνιστικές. Την επιτυχία αυτή την οφείλει κυρίως στον προπονητή της Κάρλος Τεράθας, που είναι από τους πιο έμπειρους στην κατηγορία και ξέρει να χτίζει γρήγορα συμπαγή σύνολα. Την προηγούμενη αγωνιστική έπεσα μέσα με το ΔΙΠΛΟ στο Σαρδινέρο, με την Μιραντές να κερδίζει με 1-2 την Ράσινγκ Σανταντέρ και να ξεκινάει δυναμικά τη φετινή σεζόν.

Αλκορκόν

Μετά την "τυχερή" νίκη της πρεμιέρας με 2-3 στην έδρα της Αλμπαθέτε, η Αλκορκόν προβλημάτισε την προηγούμενη αγωνιστική, χάνοντας με 1-2 εντός έδρας από την Χιρόνα, σε ένα παιχνίδι που το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει ήταν η ισοπαλία. Από τους 18 παίχτες που είχε στην αποστολή ο Μπορδαλάς, οι 13 ήταν νέα μεταγραφικά αποκτήματα και είναι εύλογο να χρειάζεται χρόνος για να δέσει αυτό το σύνολο. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών μάλιστα, ενισχύθηκε με άλλους 3 παίκτες, που ανεβάζουν τον αριθμό των μεταγραφών στις 16!

Εκτίμηση (ΙΣΟΠΑΛΙΑ):

Το γνωστό τσαμπουκαλίστικο πρόσωπο βγάζει η Μιραντές στις 2 πρώτες αγωνιστικές και έτσι ισορροπεί τη ζυγαριά, με τις πολλές απώλειες και την ελλειπή προετοιμασία που είχε το καλοκαίρι. Έκανε πολλές μεταγραφές φέτος η Αλκορκόν, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να μην έχει το ρόλο κομπάρσου όπως πέρυσι, μέχρι στιγμής όμως και δεν εντυπωσιάζει και θα χρειαστεί και το χρόνο σίγουρα για να παρουσιάσει αυτό το κάτι διαφορετικό. Αμφότερες στηρίζουν το παιχνίδι τους στα λάθη του αντιπάλου, με σφιχτή μεσοαμυντική γραμμή και σκοπό να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιαστούν στον αγώνα. Συνηθισμένες σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους, αφού και η Αντούβα (έδρα της Μιραντές), αλλά και το Σάντο Ντομίνγκο (έδρα της Αλκορκόν) είναι κλουβιά. Κομμένο το καρπούζι στη μέση από τους μπουκ, ίδιες τιμές σε ΑΣΟ και ΔΙΠΛΟ, χαμηλό UNDER 2,5 σε απόδοση 1,57, υποψία ισοπαλίας θα πω εγώ, χωρίς να μου κάνει κλικ κάτι άλλο...

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΡΑΣΙΝΓΚ ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Βαγιαδολίδ

Ο έμπειρος τερματοφύλακας Χάβι Βάρας, το τελευταίο
μεταγραφικό απόκτημα της Βαγιαδολίδ.
Από τα φαβορί για την άνοδο στην Primera η Βαγιαδολίδ, έναν τίτλο που δεν υπερασπίστηκε επάξια όμως στο προηγούμενο της παιχνίδι εκτός έδρας με την Λούγκο, εκεί που γνώρισε και την 1η της ήττα στη σεζόν με 1-0. Φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, εγκλωβίστηκε στο παιχνίδι της γηπεδούχου που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη στο 81' με ένα γκολ του Κάρλος Πίτα κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς οδεύει στην ισοπαλία. Μεσοβδόμαδα ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές της κινήσεις, αποκτώντας τον έμπειρο τερματοφύλακα Χάβι Βάρας από τη Σεβίλλη.

Ράσινγκ Σανταντέρ

Δεν έχει ακόμα βαθμό η Ράσινγκ στο πρωτάθλημα, έχοντας ξεκινήσει με 2 στις 2 ήττες. Την πάτησε την προηγούμενη αγωνιστική με την Μιραντές, έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από ένα χαζό πέναλτι και όπως συμβαίνει σ' αυτή την κατηγορία, ο αντίπαλος κλείστηκε σαν στρείδι και αυτή έτρεχε και δεν έφτανε. Το μόνο που της μένει είναι η καλή εμφάνιση και η αισιοδοξία για τη συνέχεια, έδειξε πάντως ότι αν συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει φέτος να παραμείνει στην κατηγορία. Στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, απέκτησε τον 24χρονο επιθετικό Αντάν Πέρεζ από την Σαραγόσα.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ):

Ο πιο χαμηλός ΑΣΟΣ της αγωνιστικής αυτός της Βαγιαδολίδ, σε απόδοση 1,75 και με το πρώτο δείγμα εντός έδρας να είναι ικανοποιητικό στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Μαγιόρκα. Θα χρειαστεί ακόμα χρόνο η Ράσινγκ, έχει θέμα στο γκολ, στη Χιρόνα στην πρεμιέρα πάτησε ελάχιστες φορές περιοχή και σίγουρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα γι' αυτήν με αντίπαλο την Βαγιαδολίδ. Έστω και σ' αυτή την χαμηλή απόδοση θα κρατήσω τον ΑΣΟ, πιο κάτω δεν πάει όμως...


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β' - ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Μπαρτσελόνα Β'

Από τους μεγαλύτερους γκαφατζήδες στην άμυνα της
Μπάρτσα Β', ο Καμερουνέζος Φρανκ Μπανιάκ
Χρειάστηκε λίγο σπρώξιμο από την διαιτησία η Μπαρτσελόνα Β', για να καταφέρει να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα και να φτάσει στην τελική επικράτηση με 3-1 επί της Σαμπαντέλ την προηγούμενη αγωνιστική. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 μόλις στο 9', στη συνέχεια όμως ο Ντογκού κέρδισε πέναλτι και αποβολή, εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών αλλά αστόχησε. Μετά από λίγα λεπτά κέρδισε πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά όμως ο Ζοάν Ρομάν δεν αστόχησε και με 2 γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη. Μία από τα ίδια φέτος η Μπάρτσα Β', με πολλούς νεαρούς παίκτες που έχουν προωθηθεί από την Γ' ομάδα, αλλά και αρκετούς αφρικανούς, που είναι επιρρεπείς στο λάθος.

Σαραγόσα

Χωρίς να εντυπωσιάσει, εμφανώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι και με μέτριες εμφανίσεις μέχρι τώρα, η Σαραγόσα έχει ξεκινήσει με 2 ισοπαλίες το πρωτάθλημα. Την προηγούμενη αγωνιστική, ήρθε ισόπαλη με 1-1 εντός έδρας με την Οσασούνα, σε ένα ματς που η φιλοξενούμενη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μεσοβδόμαδα προχώρησε στην απόκτηση 2 ποδοσφαιριστών, ανεβάζοντας τον αριθμό των φετινών μεταγραφών της σε 15. Ο ένας είναι ο μεσοαμυντικός Λόλο που αγωνίστηκε τις 4 τελευταίες σεζόν στην Οσασούνα και ο δεύτερος, ο 22χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός Γουίλιαν που πέρυσι αγωνίστηκε  με την Ρεάλ Β'.

Εκτίμηση (OVER 2,5, ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ):

Το γνωστό φουλ επιθετικό της παιχνίδι κάνει και φέτος η Μπαρτσελόνα Β', οι αρκετοί Αφρικανοί που έχει μαζέψει όμως κυρίως στην άμυνα (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα), την έχουν κάνει ακόμα πιο επιρρεπή στο λάθος. Ομάδες σαν την Σαραγόσα δεν τις ξεγράφω εύκολα, θα δουλέψει ο Μουνιόθ και νομίζω θα την βρει την άκρη στην πορεία για να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, σίγουρα όμως θα χρειαστεί χρόνο. Στο 1,95 το OVER 2,5 και στο 1,75 το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, οι λογικές επιλογές σε κάθε παιχνίδι της Μπάρτσα Β', σωστό το σετ σε 1Χ2, αν έβλεπα το ΔΙΠΛΟ πάνω από 4,00 θα το μπουμπούνιζα, στο 3,10 όμως που κυκλοφορεί δεν αξίζει το ρίσκο.

ΛΕΓΚΑΝΕΣ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Λεγκανές

Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στην έδρα της Λεγκανές.
Με τις καλές εμφανίσεις μένει μέχρι στιγμής η Λεγκανές, αφού ο απολογισμός της είναι 1 βαθμός από την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Αλαβές. Κυριάρχησε στο παιχνίδι εκτός έδρας με την Γιαγκοστέρα την προηγούμενη αγωνιστική, αυτή είχε το πάνω χέρι και της φάσεις για να σκοράρει, δεν τα κατάφερε όμως και επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει, πως αν χάνεις πολλές ευκαιρίες, στο τέλος δέχεσαι τα γκολ. Μεγάλη πίκρα της αφήνει το τελικό 2-0, οι εμφανίσεις της όμως την γεμίζουν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Μαγιόρκα

Δύσκολη σεζόν προμηνύεται για τους νησιώτες, που ακόμα δεν έχουν κάνει σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα, με τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος να βγαίνουν στην επιφάνεια και τον κόουτς Βαλερί Κάρπιν να είναι αισιόδοξος μεν, αλλά να ζητάει από την άλλη πίστωση χρόνου. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών, απέκτησε τον Σέρβο μεσοαμυντικό Νίκολα Γκουλάν που πέρυσι αγωνιζόταν στην Παρτιζάν.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ):

Παρόλο που είναι νεοφώτιστη η Λεγκανές, έδειξε καλύτερο πρόσωπο αυτές τις 2 πρώτες αγωνιστικές, από την κατά τ' άλλα έμπειρη και μεγαλύτερη σε μέγεθος Μαγιόρκα. Άτυχοι οι γηπεδούχοι, θα έπρεπε να κάνουν μια νίκη τουλάχιστον στα 2 πρώτα τους παιχνίδια, ενώ η Μαγιόρκα δεν άξιζε κάτι περισσότερο από τον 1 βαθμό που έχει πάρει μέχρι στιγμής. Διαβασμένος ο ΑΣΟΣ που προσφέρεται σε απόδοση 2,20 στο διαδίκτυο και το μόνο που με προβληματίζει, είναι ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λεγκανές, με τα πολλά μπαλώματα και εξογκώματα. Κατά τ' άλλα, δικαιότατο φαβορί οι γηπεδούχοι, αξίζουν το ποντάρισμα μας.

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ - ΛΟΥΓΚΟ

Λας Πάλμας

Δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της η Λας Πάλμας, που ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, έμεινε όμως στο 1-1 με την Μαγιόρκα την προηγούμενη αγωνιστική, αν και ήταν εμφανώς καλύτερη του αντιπάλου της. Με μεγάλο λίφτινγκ στο ρόστερ και τον έμπειρο Πάκο Ερέρα στον πάγκο τους, οι νησιώτες δείχνουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σ' αυτά τα πρώτα παιχνίδια και αφήνουν ελπίδες για τη συνέχεια. Πιο γρήγορο και πιο κάθετο ποδόσφαιρο λανσάρει φέτος η Λας Πάλμας και μέχρι στιγμής ο Πάκο Ερέρα δείχνει να δικαιώνεται για τις επιλογές του.

Λούγκο

Σεφτέ στις νίκες έκανε την προηγούμενη αγωνιστική η Λούγκο, κερδίζοντας με 1-0 εντός έδρας την Βαγιαδολίδ. Ισορροπημένο παιχνίδι πάντως, είχε την κατοχή της μπάλας όπως το συνηθίζει άλλωστε και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς πάει για 0-0, στο 83' όμως πήρε τη νίκη με γκολ του Πίτα. Ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές της κινήσεις αποκτώντας τον επιθετικό Λόλο δανεικό από την Μπενφίκα.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ):

Στα 2 πρώτα παιχνίδια η Λας Πάλμας έχει αφήσει πολύ καλύτερες εντυπώσεις από την Λούγκο, που φέτος αποδυναμώθηκε αισθητά στην επίθεση με την αποχώρηση του Ρενέγια και όλοι περιμένουν πότε θα είναι έτοιμος ο Αγκάνθο για να βοηθήσει. Από τα "λογικά" φαβορί της αγωνιστικής η Λας Πάλμας, με τον ΑΣΟ στο 1,85 περίπου να μην αποτελεί και ευκαιρία, αλλά να κρίνεται δίκαιος.

ΧΙΡΟΝΑ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Χιρόνα

Πέρυσι σώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές η Χιρόνα και φέτος ξεκίνησε με 2 στα 2 στο πρωτάθλημα. Δεν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις μέχρι στιγμής, είναι απλά πιο αποτελεσματική σε σχέση με πέρυσι, ενώ για ακόμα μια σεζόν αίσθηση προκαλεί η πολύ γρήγορη μεσοεπιθετική της γραμμή, που ασκεί πίεση ψηλά στους αντίπαλους αμυντικούς και τους αναγκάζει να κάνουν αρκετά λάθη. Φοβερή ποιότητα δεν διαθέτει πάντως και μένει να δούμε αν ήταν πυροτέχνημα αυτές οι 2 πρώτες νίκες στο πρωτάθλημα

Τενερίφη

Χοντρό κράξιμο έφαγε από τους οπαδούς της Τενερίφη ο
Χακόμπο, για το γκολ που δέχτηκε στο ματς με την
Αλμπαθέτε.
Η Τενερίφη πέρυσι ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία και τα πήγε περίφημα, ενώ φέτος, σύμφωνα με τις μεταγραφές που έγιναν, ξεκίνησε με βλέψεις ανόδου το πρωτάθλημα. Αρκετά γνωστά ονόματα στο ρόστερ της, όπως ο Χακόμπο και ο Βιτόλο, ενώ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι τον Μεξικανό επιθετικό Ουλίσες Ντάβιλα (ή ελληνιστή "Οδυσσέας Ντάβιλα). Έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει η Τενερίφη, που δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, είναι νωρίς όμως ακόμα, μιας και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 42 αγωνιστικών.

Εκτίμηση (ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, OVER 2,5):

Αθόρυβα και χωρίς να εντυπωσιάζει έκανε το 2 στα 2 η Χιρόνα που φέτος θέλει να μην μπλέξει όπως πέρυσι σε περιπέτειες. Περιμένω από την Τενερίφη να ανεβάσει στροφές στη συνέχεια και μπορεί να χτυπήσει το αποψινό παιχνίδι. Δεν θα ασχοληθώ με σημεία, καθώς και οι 2 ομάδες έχουν αρκετά όπλα από τη μέση και μπροστά, πολύ γρήγορους επιθετικούς που μπορούν να κάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τη ζημιά και βρίσκω αξία στο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ που φτάνει μέχρι και απόδοση 2,00. Αρκετά αξιόλογο και το OVER 2,5 σε απόδοση 2,30 Η Τενερίφη κάνει πολλές φάσεις αλλά δεν σκοράρει εύκολα μέχρι στιγμής και κάποια στιγμή θα σπάσει το ρόδι. Σταθερά επικίνδυνη η Χιρόνα μπροστά επίσης. Στα συν για να κυνηγήσουμε τα πολλά γκολ, πως οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και μάλλον δύσκολα να δούμε κλειστό παιχνίδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2