SEGUNDA DIVISION 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)

5η αγωνιστική στην Segunda, αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με τη δυναμική των ομάδων και στο πρόγραμμα έχουμε 6 παιχνίδια σήμερα, τα οποία θα αναλύσουμε 1 προς 1 και θα δούμε τι επιλογές προκύπτουν.








Μέχρι στιγμής, από όσα ματς έχω δει μ' έχουν εντυπωσιάσει η Μπαρτσελόνα Β' και η Πονφεραντίνα, ειδικά τις 2 τελευταίες αγωνιστικές αμφότερες. Σε τραγική κατάσταση η Μαγιόρκα, κακή η Σαραγόσα, καλή αλλά άτυχη η Σαμπαντέλ.

ΟΥΕΛΒΑ - ΛΟΥΓΚΟ


Μπορεί η Ουέλβα να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακή με πέρυσι, φέτος όμως έχει την ουσία και παίρνει τα αποτελέσματα. Έφυγε με το διπλό από το Ίμπεροσταρ την προηγούμενη αγωνιστική, επικρατώντας με 1-2 της τραγικής Μαγιόρκα. Η Λούγκο ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Λεγκανές εντός έδρας, είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, της ακυρώθηκε ένα γκολ σαν οφσάιντ που στα στιγμιότυπα που είδα δεν κατάφερα να καταλάβω αν ήταν ή όχι τελικά, σε γενικές γραμμές όμως έκανε μέτρια εμφάνιση με το τελικό σκορ να κρίνεται δίκαιο.

Εκτίμηση (0-1 ΓΚΟΛ --> ΙΣΟΠΑΛΙΑ): Καμία από τις 2 ομάδες δεν παίζει φουλ επίθεση, πόσο μάλλον το αντίθετο, ενώ αμφότερες είναι σταθερά καλές στις αμυντικές τους επιδόσεις. Θα γίνει μάχη για το ποιος θα ελέγξει το χώρο του κέντρου, αν και η Λούγκο συνηθίζει να παίζει πολύ πιο αμυντικά στα εκτός έδρας. Ματς που αν κριθεί θα είναι στο γκολ πιστεύω και με το σκεπτικό πως το θέαμα θα θυσιαστεί στο βωμό του αποτελέσματος, δεν περιμένω πολλά γκολ στην αναμέτρηση. UNDER 2,5 και ΝΟ-ΓΚΟΛ δεν αξίζουν την προσοχή γιατί βρίσκονται σε πολύ χαμηλές αποδόσεις, εναλλακτικά και με περισσότερο ρίσκο το 0-1 ΓΚΟΛ έχει καλή τύχη, ενώ από κοντά κρατάω και την ισοπαλία που είναι αρκετά πιθανή.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β' - ΓΙΑΓΚΟΣΤΕΡΑ


Με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας, η Μπαρτσελόνα Β' παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και δίκαια έκανε 3 νίκες συνεχόμενες πετυχαίνοντας μάλιστα 10 γκολ! Κάθε αγωνιστική είναι και μια μάχη επιβίωσης για την Γιαγκοστέρα, που δεν έχει την ποιότητα να σταθεί στην κατηγορία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, φαίνεται όμως πως είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Αμυντικά παίζει σε όλα της τα παιχνίδια, πάει τα ματς στη δύναμη και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 4 βαθμούς στα 2 παιχνίδια που έδωσε εντός έδρας. Απογοητευτική ήταν και στα 2 παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας, ενώ τα μοναδικά γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, ήταν στο παιχνίδι με τη Λεγκανές εντός έδρας, εκεί όπου κοιμήθηκε όχι απλά ο Θεός, αλλά το σύμπαν ολόκληρο!

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): ΑΝ αντί για Μπαρτσελόνα Β' έγραφε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο ΑΣΟΣ θα ήταν το σημείο της αγωνιστικής. Εδώ και 4 χρόνια που παρακολουθώ από κοντά την Σεγούντα, δεν εμπιστεύομαι Β' ομάδες. Τις ποντάρω μόνο σε αποδόσεις αουτσάιντερ. Οδοστρωτήρας μεν η Μπαρτσελόνα Β', παίζει μεγάλη μπάλα κατά διαστήματα, το νεαρό της ηλικίας των παικτών της και το γεγονός πως δεν έχει δικαίωμα για άνοδο, την κάνει πολλές φορές να χαλαρώνει σε ματς που δεν μυρίζουν έκπληξη. Στο προηγούμενο παιχνίδι έκρυψε την μπάλα στο 1ο ημίχρονο με την Αλαβές, προηγήθηκε με 0-3 και στο 2ο ημίχρονο δέχτηκε 2 γκολ και η Αλαβές έχασε και πέναλτι στο τέλος για να ισοφαρίσει. Άσε, να μου λείπει το βύσσινο... Η Γιαγκοστέρα ταμπούρι θα παίξει και όσο κρατήσει... Ούτε στα γκολ μπορώ να καταλήξω κάπου, με κάποια ομάδα που θα έπαιζε πιο ανοιχτά, το OVER 2,5 θα το θεωρούσα άχαστο, τώρα όμως όχι. Από 0-1 μέχρι 6-0 το βλέπω το συγκεκριμένο ματς.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ - ΧΙΧΟΝ


Μέτρια η παρουσία και των 2 ομάδων στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής κι αν η Μιραντές δικαιολογείται κάπως, αφού ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της και το ρόστερ συμπληρώθηκε μόλις πριν κανά 2 εβδομάδες, η Χιχόν είναι αυτή που απογοητεύει περισσότερο. Έκανε κι αυτή την ανανέωση της βέβαια, παίζουν αρκετή νεαροί παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της στην βασική ενδεκάδα, είναι άπειροι όμως, χωρίς πολλές παραστάσεις και τόσο μεγάλη ποιότητα και το παιχνίδι της στηρίζεται περισσότερο στην φυσική κατάσταση παρά στην τεχνική. Μεγάλη απώλεια για την Μιραντές ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας της Ραζάκ, που έσπασε το σαγόνι του και θα μείνει εκτός δράσης για 6 εβδομάδες.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ --> 1Χ): Θα εκπλαγώ αν δω πολλά γκολ σ' αυτή την αναμέτρηση, αφού καμία από τις 2 ομάδες δεν μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι προς το παρόν. Περίμενα πιο μοιρασμένο το σετ των αποδόσεων και αναρωτιέμαι από που προέκυψε το 2,20 στο ΔΙΠΛΟ. Μόνο η φανέλα της Χιχόν μπορεί να εξηγήσει τον φαβοριτισμό, γιατί αγωνιστικά είναι πολύ μακριά ακόμα για να προσφέρεται σε τέτοιες αποδόσεις. Η έδρα της Μιραντές είναι κλουβί και ευνοεί την ομάδα με την χαμηλότερη ποιότητα για να πάρει αποτέλεσμα. Έτσι όπως είναι οι αποδόσεις, η κόντρα του ΔΙΠΛΟΥ είναι επιβεβλημένη, είτε με τον ξερό ΑΣΟ στο 3,30, είτε με την διπλή ευκαιρία του 1Χ για μικρότερο ρίσκο. Μπορεί να είναι αήττητη η Χιχόν με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες μέχρι στιγμής, αλλά μπάλα δεν παίζει...

ΣΑΡΑΓΟΣΑ - ΑΛΑΒΕΣ


Χωρίς νίκη ακόμα η Σαραγόσα στο πρωτάθλημα και ενδεικτικό του πόσο ανέτοιμη είναι ακόμα, ήταν το προηγούμενο παιχνίδι της εντός έδρας με την Σαμπαντέλ. Προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα με 1-0, η αντίπαλος της έμεινε με 10, παρόλα αυτά όμως δεν είχε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον έλεγχο, οπισθοχώρησε, ισοφαρίστηκε και θα πρέπει να αισθάνεται και ευχαριστημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν έχει κερδίσει ακόμα στο πρωτάθλημα και η πίεση στο πρόσωπο του Βίκτωρ Μουνιόθ αυξάνεται. Η Αλαβές στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε εντός έδρας με 2-3 από την Μπαρτσελόνα Β', βρήκε απέναντι της μια ομάδα που κυριολεκτικά δεν παιζόταν στο 1ο ημίχρονο, μόλις οι μικροί Καταλανοί όμως πέτυχαν 3 γκολ, χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να μπει ξανά στο παιχνίδι πετυχαίνοντας 2 γκολ στο 2ο ημίχρονο. Έχασε και πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα, το πως κατάφερε όμως να ξαναμπεί στο ματς, οφείλεται περισσότερο στη χαλάρωση του αντιπάλου της, παρά στην δικιά της απόδοση.

Εκτίμηση (ΔΙΠΛΟ): Η Σαραγόσα και πρόβλημα στο σκοράρισμα έχει και δεν παίζει και καλά. Στην αντίπερα όχθη, η Αλαβές και δημιουργεί φάσεις και έχει το εύκολο γκολ. Με την Σαμπαντέλ τα βρήκε σκούρα η Σαραγόσα την προηγούμενη αγωνιστική, παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ και η αντίπαλος της έπαιζε με 10 παίκτες από το 1ο ημίχρονο. Αν δεν έχουμε κανένα "μαγειρείο", προβλέπω να έχει και σ' αυτό το παιχνίδι δύσκολη βραδιά. Ακόμα ένα σετ αποδόσεων που αδικαιολόγητα ο ΑΣΟΣ δίνεται σε απόδοση 2,15. Ξερό ΔΙΠΛΟ θα παίξω εγώ, όσοι δεν θέλουν να ρισκάρουν τόσο πολύ, υπάρχει και το ΔΙΠΛΟ με Draw No Bet, αλλά και η διπλή ευκαιρία το Χ2.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ


Έδειξε χαρακτήρα η Σαμπαντέλ την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς εκτός έδρας με την Σαραγόσα, αφού έμεινε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες στο 1ο ημίχρονο, δεν παράτησε ποτέ το ματς, ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση. Μόνιμος βραχνάς η άμυνα της που κάνει εύκολα το λάθος και αν διορθωθεί θα αρχίσει να σκαρφαλώνει στην βαθμολογία. Το τρένο της Πονφεραντίνα μετά τα ντόρτια επί της Μπέτις, σφύριξε και 3 φορές στην έδρα της Νουμάνθια, φεύγοντας νικήτρια με 1-3. Φοβερή χημεία μπροστά για την Πονφεραντίνα φέτος, που σ' αυτές τις πρώτες αγωνιστικές δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την περυσινή ομάδα που σου έβγαζε την πίστη ανάποδα για να σκοράρει. Έχει ταχύτητα αλλά και ποιότητα πλέον στο παιχνίδι της και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να την πάρουν πρέφα οι ΜΠΟΥΚ και να σταματήσουν να την υποτιμούν.

Εκτίμηση (ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, OVER 2,5): Περιμένω να γίνει το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας εδώ, με την Σαμπαντέλ να καίγεται για τη νίκη και να παίζει πάντα επιθετικά εντός έδρας και την Πονφεραντίνα να είναι κόλαση από τη μέση και μπροστά. Σε ικανοποιητικές αποδόσεις το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5 και θα κρατήσω το δεύτερο. Τριπλή στα σημεία, μπορεί να πάει παντού το ματς, καλό θέαμα θα έχει πάντως πιστεύω και θα δούμε γκολ εδώ.

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ - ΑΛΚΟΡΚΟΝ


Φανταστικό ξεκίνημα για την Λας Πάλμας, που μετά το περυσινό κάζο στα Play off, ούτε ο πιο φανατικός της οπαδός θα το περίμενε. Έκανε καλή δουλειά ο Πάκο Ερέρα το καλοκαίρι, η Λας Πάλμας παίζει καλό ποδόσφαιρο και με μεστές εμφανίσεις καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα. Ανάποδα το πάει το έργο η Αλκορκόν φέτος, 2 ήττες έχει εντός έδρας και 2 νίκες εκτός έδρας, δείγμα ομάδας που μάλλον ακόμα ψάχνει να βρει σταθερότητα. Οι εμφανίσεις της αφήνουν υποσχέσεις για τη συνέχεια πάντως, ήταν καλή παρά την ήττα της με 0-1 από τη Βαγιαδολίδ την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα θα αποτελέσει πολύ δυνατό αντίπαλο απόψε.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Παιχνίδι καθαρή τριπλή για μένα, έτσι θα το έπαιζα και στο ΠΡΟ-ΠΟ. Για την Λας Πάλμας περισσότερο λόγο ονόματος γράφονται μέχρι στιγμής τόσο κολακευτικά σχόλια, αφού εντάξει, παρά το ότι είναι στην κορυφή, δεν παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Εντός έδρας πάντως κέρδισε εύκολα Γιαγκοστέρα και Λούγκο, με την Αλκορκόν όμως να περιμένω να προβάλλει πολύ πιο ισχυρή αντίσταση από αυτές τις 2. Δυνατό ματς, καλές ομάδες και οι 2, δύσκολα να καταλήξω κάπου και θα το αφήσω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2