SEGUNDA DIVISION 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Όπως και το προηγούμενο σαββατοκύριακο έτσι και αυτό, δεν με πήγε καλά το Σάββατο στη Segunda και ελπίζω να επαναληφθεί η πολύ καλή Κυριακή που είχα την προηγούμενη εβδομάδα. Με 5 αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, χωρίς να υπάρχει το μεγάλο φαβορί σε κάποια αναμέτρηση.





Στα χτεσινά, έπεσα μέσα σε όλα στο Ουέλβα - Λούγκο που έληξε 0-0, αυτά που έγραψα για την Μπαρτσελόνα Β' ελπίζω να τα διαβάσατε και να μην ποντάρατε τον χαμηλό ΑΣΟ, αφού το "δωράκι" έγινε στη Γιαγκοστέρα που κέρδισε με 0-1. Η Σαραγόσα σε ακόμα ένα παιχνίδι προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα στο ματς με την Αλαβές, αυτή τη φορά όμως κράτησε σχετικά άνετα το 1-0 μέχρι το τέλος αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο Σαμπαντέλ - Πονφεραντίνα που περίμενα γκολ δεν ήρθαν ποτέ, έγινε καλό ματς εκεί όμως, βγήκαν και 2 κόκκινες κάρτες, πέρασαν με νίκες Χιχόν και Λας Πάλμας, εικόνα όμως δεν είχα από αυτά τα 2 παιχνίδια.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ


Παιχνίδι με άρωμα Primera, ανάμεσα σε 2 από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας κι εγώ θα προσθέσω πως είναι μονομαχία μεταξύ του τυφλού με τον μονόφθαλμο. Μόνο στην πρεμιέρα έπαιξε καλή μπάλα η Οσασούνα και λίγο στο παιχνίδι με την Σαραγόσα στο Ρομαρέδα, στα άλλα 2 ματς κινήθηκε στη μετριότητα. Σε τραγική κατάσταση η Μαγιόρκα και αγωνιστική και οικονομική, με 1 ισοπαλία και 3 ήττες στα τελευταία 4 παιχνίδια. Τα προβλήματα είναι πολλά για τους νησιώτες, με τους οπαδούς να γιουχάρουν τον Βαλερί Κάρπιν μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα με 1-2 από την Ουέλβα, σε ένα ρημαγμένο Ίμπεροσταρ, αφού το προσωπικό του γηπέδου είναι απλήρωτο εδώ και κανένα χρόνο και για συντήρηση ούτε λόγος να γίνεται.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ): Όπως έγραψα και πιο πάνω είναι παιχνίδι μεταξύ του τυφλού και του μονόφθαλμου και στην προκειμένη περίπτωση αυτή που έχει το 1 μάτι και βλέπει κάπως καλύτερα είναι η Οσασούνα, η οποία μπάλα δεν παίζει, έχει όμως λιγότερα προβλήματα, μεγαλύτερη ηρεμία στο εσωτερικό της και αγωνίζεται και εντός έδρας. Στους νησιώτες τα προβλήματα είναι πολλά μεν, έχουν το υλικό όμως για να παίξουν το ματς στα ίσια, γεγονός που κάνει την αναμέτρηση εξαιρετικά αμφίρροπη. Καμία από τις 2 δεν με πείθει αυτόν τον καιρό πάντως.

ΧΙΡΟΝΑ - ΜΠΕΤΙΣ


Εφτάψυχη αποδεικνύεται η Χιρόνα, αφού δεν ηττήθηκε ούτε στο Μολινόν ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Χιχόν. Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 11', όταν ο Φελίπε Σανσόν αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι, να φέρει το ματς στα μέτρα της και να κάνει την Σπόρτινγκ να τρέχει. Τελικά δέχτηκε αυτή το γκολ πρώτη και προσπάθησε έστω και ανορθόδοξα στο 2ο ημίχρονο να ισοφαρίσει, κάτι που κατάφερε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με μια γιόμα και μια αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή. Η Μπέτις ζευγάρωσε τις ήττες της στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά έχασε μέσα στην έδρα της από την Αλμπαθέτε με 0-1. Δεν ήταν καθόλου καλή, εγκλωβίστηκε στο ταμπούρι που έπαιξε η φιλοξενούμενη και με δυσκολία έβγαζε φάσεις.

Εκτίμηση (ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, OVER 2,5): Η Μπέτις βιώνει το σοκ κάθε ποιοτικής ομάδας που υποβιβάζεται στην Segunda, αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύουν άλλοι κανόνες και αν δεν έχεις άμυνα δεν πας πουθενά. 8 γκολ έχει δεχτεί μέχρι στιγμής (μέσο όρο 2 σε κάθε αγώνα) και δεν είναι εφικτό να πετυχαίνει σε κάθε παιχνίδι 3 και 4 γκολ για να κερδίζει. Σοβαρή παρουσιάζεται η Χιρόνα σ' αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, σπουδαία μπάλα μπορεί να μην παίζει, διαθέτει όμως έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που είναι αρκετά αποτελεσματικοί. Περιμένω αντίδραση από την ομάδα της Σεβίλλης και τρίτη ήττα στη σειρά δε νομίζω να κάνει. Πολύ δύσκολη έδρα το Μοντιλίβι πάντως, δεν θα κωλώσει να βγει μπροστά η Χιρόνα και το πιο πιθανό είναι να δούμε ανοιχτό παιχνίδι. Ικανοποιητικές οι τιμές σε ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5, η Χιρόνα έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια, περιμένω το ίδιο να πράξει και σήμερα, όπως και η Μπέτις που αυτή τη φορά δεν θα βρει λεωφορείο μπροστά της όπως στο ματς με την Αλμπαθέτε.

ΛΕΓΚΑΝΕΣ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ


Μάχη νεοφώτιστων, με την Λεγκανές να έχει ξεκινήσει καλύτερα το πρωτάθλημα, ενώ τη Σανταντέρ να μην έχει ακόμα ούτε 1 βαθμό. Σφιχτό σύνολο οι γηπεδούχοι, παίζουν και καλή μπάλα ανά διαστήματα και την προηγούμενη αγωνιστική τσίμπησαν έναν βαθμό με τη λευκή ισοπαλία στην έδρα της Λούγκο. Η Ράσινγκ ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την πρωτοπόρο Λας Πάλμας, σε ένα ματς που προηγήθηκε στο σκορ, έμεινε με 10 παίκτες όμως στο 68' και έδωσε την ευκαιρία στη φιλοξενούμενη να γυρίσει το ματς στο τέλος. Επιστρέφει ο Ιβοριανός επιθετικός Μαμαντού Κονέ για την Ράσινγκ, ένας παίκτης κλειδί για την πορεία της ομάδας, αφού πέρυσι ήταν ο πρώτος της σκόρερ και είχε πολύ σημαντική συμβολή στην άνοδο από την Γ' κατηγορία.

Εκτίμηση (ΝΟ ΒΕΤ --> ΔΙΠΛΟ): Τα πρώτα δείγμα της Λεγκανές είναι θετικά και εντός έδρας στα 2 ματς που έδωσε ήταν καλή και με την Αλαβές στην πρεμιέρα αλλά και με την Μαγιόρκα. Δεν είναι τόσο κακή η Ράσινγκ για να μην έχει ούτε βαθμό ακόμα, τα ατυχή αποτελέσματα όμως και οι συνεχόμενες ήττες βαραίνουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών και ασκούν πίεση. Με την προσθήκη του Κονέ δυναμώνει κι άλλο μπροστά, αγωνίζεται σε δύσκολη έδρα όμως σήμερα και το ματς αυτομάτως γίνεται πολύ δύσκολο για προγνωστικά. Έκανα κάποιες σκέψεις για το ΔΙΠΛΟ που ίσως μείνουν σκέψεις τελικά, εκτός αν αλλάξω γνώμη και ποντάρω κάτι στο LIVE αφού δω πως πάει το ματς. Δεν ξεγράφω ακόμα την Ράσινγκ.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ


Με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια, η Βαγιαδολίδ κρατιέται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν πέρυσι από την Primera, έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο μέχρι στιγμής. Ξεμπούκωσε η Τενερίφη, πήρε νίκη ψυχολογίας με αντίπαλο την Μιραντές και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Με αντεπιθέσεις θα παίξει στο σημερινό παιχνίδι, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της Αλφάρο Κερβέρα, θα αφήσει την κατοχή της μπάλας στη γηπεδούχο και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα.

Εκτίμηση (ΑΣΟΣ): Δείχνει τη δέουσα σοβαρότητα η Βαγιαδολίδ μέχρι στιγμής, αν και στο προηγούμενο παιχνίδι εκτός έδρας με την Αλκορκόν ήταν αρκετά τυχερή για να φύγει νικήτρια με 1-0. Στα 2 παιχνίδια που έδωσε εντός πάντως με Μαγιόρκα και Σανταντέρ ήταν πολύ ανώτερη και κέρδισε σχετικά εύκολα. 2 στις 2 ήττες εκτός έδρας η Τενερίφη, χωρίς να σκοράρει μάλιστα και ας τις κάνει 3 να πληρωθούμε τον ΑΣΟ.

ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ - ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ


Την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Αλμπαθέτε την περασμένη Κυριακή, κερδίζοντας με 0-1 εκτός έδρας την Μπέτις. Αμυντικά έπαιξε, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και στις ελάχιστες ευκαιρίες που της δόθηκαν στο παιχνίδι πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Η Νουμάνθια ηττήθηκε με 1-3 εντός έδρας από την ανώτερη Πονφεραντίνα και έμεινε με τις δάφνες τις επιτυχίας του ΔΙΠΛΟΥ στην έδρα της Σαμπαντέλ. Κατά τ' άλλα μετράει 3 ήττες και 7 γκολ παθητικό, απολογισμός που δεν μας έχει συνηθίσει.

Εκτίμηση (Χ): Περίεργο ματς, ανάμεσα σε 2 ομάδες που δεν διαθέτουν φοβερή ποιότητα μπροστά αλλά τρέχουν πολύ. Όποια από τις 2 κάνει τα λιγότερα λάθη νομίζω θα πάρει και το ματς και δεν μπορώ να χρίσω κάποια φαβορί στην αναμέτρηση. Προς το Χ βαίνω και είναι από τα παιχνίδια αυτά στη συγκεκριμένη κατηγορία που έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να καταλήξουν εκεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2