Ντέρμπι σε Ανδαλουσία και Καταλονία

Επιστροφή στα γνώριμα λημέρια μετά το χτεσινό παπατζιλίκι και την ΤΡΙΑΔΑ που τελικά δεν αποδείχτηκε "παντεσπάνι". Αυτοί οι ξυλοκόποι της Ντάρμσταντ μόνο για να παίξουν ποδόσφαιρο δεν κατεβαίνουν στο γήπεδο, τσατίστηκα πολύ παρακολουθώντας το παιχνίδι τους με την Μπόχουμ, ας μου γίνει μάθημα όμως, γιατί σ' αυτές τις κατηγορίες όσες ομάδες ξέρουν να παίζουν καλή άμυνα παίρνουν και τα αποτελέσματα.




Μια γενική διαπίστωση είναι αυτή, αφού ποιοτικοί παίκτες υπάρχουν ελάχιστοι στις Β' κατηγορίες, εκεί όπου την διαφορά κάνει η δύναμη και η καλή φυσική κατάσταση. Παντού ισχύει το ίδιο, σε Β' Γαλλίας, Β Ισπανίας, Β' Ιταλίας και πάει λέγοντας, αφού δεν χωράνε εκεί παίκτες φρουφρούδες, όπως αυτοί που είδα της Μπόχουμ. Μόνο το ΔΙΠΛΟ της Πόντε Πρέτα έπιασα, με τους πουθενάδες της Πορτουγκέσα που βλέπω να εξαφανίζεται και από το κουπόνι του ΟΠΑΠ σε κανά 2 εβδομάδες.

Μετά την παραδοσιακή κλάψα, πάμε στα σημερινά όμως, τα οποία λέμε ότι κατέχουμε και καλύτερα. 4 αγώνες από Primera Division σήμερα Σάββατο και 6 από Segunda παρακαλώ. Μεσοβδόμαδα είχαμε και αγώνες για το Copa del Rey, εκεί όπου αγωνίστηκαν όμως μόνο ομάδες της Segunda, αν και οι περισσότεροι προπονητές έκαναν ροτέισον, οπότε δεν τίθεται θέμα κούρασης.

Ξεκίνημα από την Primera Division και αν βγάλουμε τα παιχνίδια Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα - Εϊμπάρ, μας μένουν μόνο 2, αρκετά αξιόλογα όμως μπορώ να πω. Στο νέο Σαν Μαμές η Αθλέτικ υποδέχεται την Θέλτα, με τον Βαλβέρδε να δηλώνει πως προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα για τους Βάσκους, ειδικά τώρα που σφίξαν οι κώλοι. Με 1 νίκη και 1 ισοπαλία στις 7 πρώτες αγωνιστικές και τον τραγικό απολογισμό των 4 γκολ μόλις στην επίθεση, οι Βάσκοι κάνουν πορεία υποβιβασμού και καλούνται να συνέλθουν άμεσα. Η Θέλτα είναι μια ομάδα ικανή για όλα και όπως δείχνει και φέτος, θα είναι μάλλον πιο επικίνδυνη εκτός έδρας. Πριν 15 μέρες, στο τελευταίο της παιχνίδι που έδωσε για το πρωτάθλημα, έφαγε ένα τρίμπαλο εντός έδρας από την Βιγιαρεάλ, σε ένα ματς που την στήριξα τότε στον ΑΣΟ, την είδα όμως να βραχυκυκλώνει με την καλοστημένη άμυνα του κίτρινου υποβρύχιου. Στο σημερινό παιχνίδι πάντως, δεν θα χρειαστεί να έχει αυτή την κατοχή, γεγονός που μπορεί να την κάνει πολύ πιο επικίνδυνη. Σκεφτόμουν τον ΑΣΟ, αλλά τελικά δεν θα πάρω το ρίσκο, ειδικά σε τιμές κάτω από 2,00. Είδα το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ μετά, στο 1,70 δεν το λες και Value Bet, έχει όμως καλές πιθανότητες. Μια μέση λύση είναι το 2-3 ΓΚΟΛ, μιας και δεν περιμένω η Αθλέτικ να κάνει περίπατο, καθώς και η Θέλτα παίζει πιο συντηρητικά στα εκτός, αλλά αυτά όπως έχω ξαναγράψει είναι στοιχήματα της πλάκας, οπότε το αφήνω.
Το στιγμιότυπο είναι από αγώνα μεταξύ των
 2 ομάδων την περίοδο 1952-53 (πηγή: MARCA)
Πάμε και στο Κόρδοβα - Μάλαγα, ένα Ανδαλουσιάνικο ντέρμπι, με τις 2 ομάδες όμως να μην έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ποτέ στην Primera Division. Ας μου εξηγήσει κάποιος, πως είναι δυνατόν να προσφέρεται η νίκη της Μάλαγα σε τιμές φαβορί; Με 3 ματς μέχρι στιγμής χωρίς νίκη εκτός έδρας και τέρματα 2-6, ποιος θα πάει να παίξει αυτό το ΔΙΠΛΟ απορώ... Ναι ωραία, καλύτερη ομάδα από την νεοφώτιστη Κόρδοβα, η οποία όμως παλεύει όλα της τα παιχνίδια και έχει 4 ισοπαλίες σε 7 ματς. Οι γηπεδούχοι ακόμα ψάχνουν την 1η τους νίκη στο πρωτάθλημα και θα τα δώσουν όλα απόψε, απέναντι σε μια αντίπαλο που δεν είναι δα και η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ή πας με το αουτσάιντερ ΑΣΟ που στο διαδίκτυο παίζεται κοντά στο 3,25 ή δεν ποντάρεις τίποτα. Για τους κυνηγούς των υψηλών αποδόσεων λοιπόν, ο ΑΣΟΣ ή ο ΑΣΟΣ με draw no bet σίγουρα έχει αξία.

Κλείνουμε το κεφάλαιο της Primera και πάμε στην Segunda. Πρώτος και καλύτερος ο ΑΣΟΣ της Βαγιαδολίδ, η οποία έχει την πλέον σοβαρή ομάδα στην κατηγορία. Στα 2 τελευταία της εκτός έδρας η Πονφεραντίνα ήταν το λιγότερο απογοητευτική, σχεδόν δεν έκανε φάση και νομίζω πως αυτό το 1,90 του ΑΣΟΥ στο συγκεκριμένο παιχνίδι πως θα βγει εύκολα.
Στις 19:00 έχουμε το Μιραντές - Αλμπαθέτε, ένα ματς υποψήφιο για ισοπαλία, αφού μιλάμε για ομάδες που εκτός του ότι σκοράρουν με το σταγονόμετρο, δεν παίζουν και καλό ποδόσφαιρο επίσης. Κάτι πήγε να κάνει η Αλμπαθέτε στις πρώτες αγωνιστικές, ξεκίνησε με αρκετό ενθουσιασμό στα πρώτα της παιχνίδια, έκτοτε όμως μετράει 4 συνεχόμενες ήττες. Η Μιραντές παίζει αυτό που μπορεί, φουλ άμυνα εκτός και κοιτάζει να εκμεταλλευτεί το κλουβί που έχει για έδρα μπας και πάρει καμιά νίκη, όπως αυτή πριν 2 εβδομάδες επί της Νουμάνθια. Τα πάντα είναι πιθανά εδώ, λογικά ματς με λίγα γκολ, ποντάρισμα στην ισοπαλία για όσους τις κυνηγούν ή στο 0-1 ΓΚΟΛ.
Την ίδια ώρα διεξάγεται και το Αλαβές - Λούγκο, ένα ματς στο οποίο θα ρισκάρω και θα πάω με τη νίκη των φιλοξενούμενων. Είδα την Αλαβές στα 2 τελευταία της με Γιαγκοστέρα εντός και Μαγιόρκα εκτός και δεν μ' άρεσε καθόλου. Πολύ παιχνίδι από τα άκρα, κουραστικό όμως, χωρίς φαντασία και αν βρει μπροστά της οργανωμένη άμυνα άστα να πάνε. Η Λούγκο είναι ομάδα που φημίζεται για τις αμυντικές τις ικανότητες και μην φάει κανείς τον πρόλογο πως δέχτηκε 3 γκολ από την Σαραγόσα στο προηγούμενο της παιχνίδι, καθώς το 1 ήταν με πέναλτι και το άλλο από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Γιαγκοστέρα δεν είναι, θα παίξει σοβαρά και οργανωμένα στο κέντρο, δύσκολα βλέπω την Αλαβές να βγάζει φάσεις και νομίζω θα κάνει την κηδεία σε καμιά κόντρα επίθεση. Στο 3,25 το ΔΙΠΛΟ είναι πολύ καλή περίπτωση.
Στο Σαραγόσα - Σανταντέρ έχουμε ματς 2 φορμαρισμένων ομάδων και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου. Θα έδινα ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Σαραγόσα που δείχνει πιο κωλοπετσομένη σαν ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει και την τρομερή ποιότητα μπροστά για να καθαρίζει εύκολα τέτοια ματς και η Ράσινγκ, από την ημέρα που επέστρεψε ο Κονέ (Ο Μαμαντού όχι ο Παναγιώτης) και δεν έχει ηττηθεί και παίζει και πολύ καλύτερα. Καθαρά από σύμπτωση δεν κέρδισε την Μπαρτσελόνα Β' την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς έχανε απίστευτες ευκαιρίες στο 2ο ημίχρονο.
Πάμε και στα 2 τελευταία παιχνίδια της ημέρας και πρώτα στο Οσασούνα - Τενερίφη. Αν στο Σαραγόσα - Ράσινγκ έχουμε ματς φορμαρισμένων, εδώ έχουμε ματς ντεφορμέ ομάδων. Ότι να 'ναι και οι 2, άκρη δεν βγάζεις πραγματικά και μόνο η φανέλα της Οσασούνα μπορεί να δικαιολογήσει τον φαβοριτισμό του ΑΣΟΥ. Καλή περίπτωση είναι το OVER 2,5 πάντως εδώ, με τους Βάσκους να έχουν δεχτεί 12 γκολ στα τελευταία τους 4 παιχνίδια. Ειδικά στα 3 τελευταία εντός έδρας, απόλαυσε θέαμα όποιος τα παρακολούθησε, αν και αυτό με την Σανταντέρ έληξε 0-2 και κυριολεκτικά κατά τύχη δεν βγήκε OVER 2,5. Σε απόδοση 2,00 το OVER 2,5 στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αποδεκτό.
Κλείνω με το μίνι καταλανικό ντέρμπι μεταξύ Σαμπαντέλ και Χιρόνα. Πήρε τα πάνω της η Σαμπαντέλ μετά τις 2 συνεχόμενες νίκες που πέτυχε και ελπίζει σήμερα να τριτώσει το καλό. Η Χιρόνα είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία παρόλο που δεν παίζει τόσο καλά, είναι όμως εξαιρετικά αποτελεσματική. Έχει ισορροπία στις γραμμές, έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια και είναι πιο σοβαρή στην άμυνα σε σχέση με πέρυσι. Η προϊστορία εδώ λέει OVER 2,5, αφού στα τελευταία 3 εντός έδρας μεταξύ των ομάδων σημειώθηκαν 5 γκολ. Τα 2 τελευταία τα κέρδισε η Σαμπαντέλ με 4-0 και 4-1, πριν 3 χρόνια κέρδισε η Χιρόνα με 2-3. Η Σαμπαντέλ ως γνωστόν δεν κλείνεται και η άμυνα της δεν είναι και από τις πλέον αξιόπιστες στην Segunda. Έχουμε σαν βάση πως η Χιρόνα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντα θα καταφέρει να σκοράρει και νομίζω πως και σ' αυτό το παιχνίδι το OVER 2,5 συγκεντρώνει καλές πιθανότητες. Στο 2,20 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αξίζει την προσοχή. Τίποτα άλλο από εκεί και πέρα, σίγουρα περιμένω να ξεφουσκώσει το μπαλόνι της Χιρόνα κάποια στιγμή, έχει όμως πολύ έμπειρο σύνολο και όσο το μομέντουμ την ευνοεί δεν θα την κοντράρω.

Στα σημεία:

Κόρδοβα - Μάλαγα ΑΣΟΣ 2,70 ΟΠΑΠ
Βαγιαδολίδ - Πονφεραντίνα ΑΣΟΣ 1,90 STOIXIMAN (Το 1,70 του ΟΠΑΠ ας το παίξουν οι ίδιοι)
Αλαβές - Λούγκο ΔΙΠΛΟ 2,65 ΟΠΑΠ

Στα γκολ:

Οσασούνα - Τενερίφη OVER 2,5 1,85 ΟΠΑΠ
Σαμπαντέλ - Χιρόνα OVER 2,5 1,90 ΟΠΑΠ

Αυτά για σήμερα, καλή μελέτη και καλή επιτυχία στα δελτία σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2