Το "ΜΕΝΟΥ" της Κυριακής

Το ταξίδι στα ισπανικά γήπεδα συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή με 11 αναμετρήσεις συνολικά, 7 από την Segunda και 4 από την Primera Division.









στοίχημα, προγνωστικά, αναλύσεις Ισπανίας, Primera Division
Στη 13:00 το μεσημέρι ανοίγει η αυλαία στην Primera με το παιχνίδι Μάλαγα - Ράγιο Βαγιεκάνο. Προσπαθούν να εδραιωθούν στη μέση της βαθμολογίας φέτος οι 2 ομάδες, να μην μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού και να καθαρίσουν την υπόθεση παραμονή το συντομότερο δυνατό. Αήττητη η Μάλαγα εντός έδρας προς το παρόν, με απολογισμό 1 νίκη και 3 ισοπαλίες όμως και παρά το γεγονός ότι δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, ειδικά εντός έδρας, έχει καταφέρει να ματώσει το πλεκτό μόλις 6 φορές. Η Ράγιο παρά τα γνωστά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, παρουσιάζεται πιο δυνατή σε σχέση με πέρυσι και μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πλέον ότι φέτος είναι ένα επίπεδο επάνω από τις ομάδες της ουράς της βαθμολογίας. Το γεγονός αυτό, την προβιβάζει αυτομάτως σε μια αναγνωρίσιμη δύναμη στο φετινό πρωτάθλημα, που έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει ματς όπως το σημερινό. Με τα πολλά, μιλάμε για έναν αγώνα που οι 2 ομάδες είναι τουλάχιστον ισοδύναμες αυτή τη στιγμή και το σετ των αποδόσεων θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο, Ιδιαίτερα δε, όταν η Ράγιο έχει κερδίσει τα 3 από τα τελευταία 4 παιχνίδια της και ηττήθηκε μόνο από την Μπαρτσελόνα. Βρίσκω αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι 2 ομάδες, γεγονός που πληρώνει 1,60 στον ΟΠΑΠ, όπως και το OVER 2,5 στο 1,80, αφού βολεύει το σταύρωμα της Ράγιο σήμερα, με μια αντίπαλο που όπως είπα δημιουργεί πολλές φάσεις στα εντός έδρας παιχνίδια της.

στοίχημα, προγνωστικά, αναλύσεις Ισπανίας, Primera Division
Στο Εσπανιόλ - Λα Κορούνια τώρα, με τους Καταλανούς να ηττούνται με 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική από την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας και να διακόπτουν έτσι ένα αήττητο σερί 4 αγώνων. Η Λα Κορούνια έβγαλε μέγα πάθος στο ματς με την Βαλένθια, το οποίο κατάφερε να κερδίσει με 3-1 και να πάρει μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη μετά από 4 συνεχόμενες ήττες και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να έχει και απόψε την ίδια απόδοση. Η Εσπανιόλ παραδοσιακά έχει την δυναμική να καθαρίζει ανάλογα παιχνίδια όπως το σημερινό, έχω όμως τις αμφιβολίες μου για τον ΑΣΟ του 1,75, στον οποίο δεν βρίσκω και ιδιαίτερη αξία. Αν βγάλει το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα η Λα Κορούνια όπως στο ματς με την Βαλένθια την προηγούμενη Κυριακή, δεν αποκλείεται να τσιμπήσει τον βαθμό και με αυτό το πλάνο θα κατέβει άλλωστε στο συγκεκριμένο ματς. Ρίσκο με την ισοπαλία λοιπόν εδώ.

Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ το επόμενο παιχνίδι, με τις 2 ομάδες να έχουν σαν στόχο και φέτος, την έξοδο στην Ευρώπη και περισσότερο στο Champion's League. Καλύτερα τα μέχρι στιγμής δείγματα της Σεβίλλης, που βρίσκεται στη 2η θέση και στο Σάντσεθ Πιθχουάν πάντα ανεβάζει κατά πολύ την απόδοση της. Η Βιγιαρεάλ έχει ηττηθεί μόνο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ προς το παρόν, στα εκτός έδρας παιχνίδια της όμως, παρουσιάζει ένα πολύ πιο συντηρητικό πρόσωπο, αρκετά πειθαρχημένο όμως, που ίσως εγκλωβίσει τους επιθετικούς της Σεβίλλης, όπως έκανε και πριν 2 εβδομάδες στο ματς με την Θέλτα το οποίο κέρδισε με 1-3. Αμφίρροπο ματς, σωστότατο το σετ των αποδόσεων, δεν βρίσκω κάπου αξία και τα πάντα είναι πιθανά εδώ.

Κλείνουμε από την Primera Division με το τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ Χετάφε και Ατλέτικο. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Χετάφε την προηγούμενη αγωνιστική, κερδίζοντας με 1-2 εκτός έδρας την Σοσιεδάδ, σε ένα ματς που κατάφερε να κάνει την ανατροπή μετά το 90'. Η αλήθεια είναι πάντως, πως είχε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και νωρίτερα, για να μην χρειαστεί να φτάσει σε αυτό το χιτσκοκικό φινάλε. Μπορεί η Ατλέτικο να μην αποδίδει τα αναμενόμενα προς το παρόν, βρίσκει τον τρόπο όμως να κερδίζει και δείχνει ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις. Μ' άρεσε η Χετάφε στο παιχνίδι με την Σοσιεδάδ, ειδικά με τον τρόπο που έβγαινε στην κόντρα επίθεση, ένα στυλ παιχνιδιού που λογικά θα εφαρμόσει και σήμερα. Η Ατλέτικο ζορίζεται ακόμα, ειδικά στα παιχνίδια εκτός έδρας και δεν εμπνέει σιγουριά αμυντικά κυρίως, με 5 από τα 8 παιχνίδια της να έχουν έρθει OVER 2,5. Ρίσκο με το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ εδώ, σε απόδοση 1,85 στον ΟΠΑΠ, θεωρώντας πως η Χετάφε μπορεί να σκοράρει και δημιουργήσει προβλήματα στους περυσινούς πρωταθλητές.

στοίχημα, προγνωστικά, αναλύσεις Ισπανίας, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Ο κόουτς της Αλαμπαθέτε, Λουίς Σέζαρ Σαμπέδρο
Στη Segunda τώρα, με 7 αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η 10η αγωνιστική και το πρόγραμμα ανοίγει το μεσημέρι με το Αλμπαθέτε - Βαγιαδολίδ. Δεν μετάνιωσα που στήριξα την Βαγιαδολίδ την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς με την Πονφεραντίνα, 0-0 έληξε ο αγώνας, με την Βαγιαδολίδ όμως να παίζει μονότερμα τον αντίπαλο σε ολόκληρο το 2ο ημίχρονο. Όπως έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα, έχει την πιο σοβαρή ομάδα μέχρι στιγμής, με καλή ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Η Αλμπαθέτε βρίσκεται σε κρίση, μετράει 5 συνεχόμενες ήττες και ο προπονητής Λουίς Σέζζαρ Σαμπέδρο είναι υπ' ατμόν. Λογική επιλογή το ΔΙΠΛΟ εδώ, σε νορμάλ απόδοση και η μόνη ένσταση είναι αν μπορεί η Αλμπαθέτε να βγάλει κάποια αντίδραση σήμερα για να σταματήσει το αρνητικό της σερί. Δυστυχώς έπεσε σε κακή συγκυρία, απέναντι στην καλύτερη ίσως ομάδα αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Λογική επιλογή και το UNDER 2,5 αφού σπανίως ανοίγουν τα ματς και των 2 ομάδων.

Στο Λούγκο - Γιαγκοστέρα, έχουμε έναν από τους πιο πιθανούς ΑΣΟΥΣ της ημέρας, αφού η νεοφώτιστη Γιαγκοστέρα δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο της κατηγορίας. Παρά την ήττα της με 1-4 από την Μαγιόρκα την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν καλή, έχασε πάρα  πολλές ευκαιρίες και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί. Η Λούγκο κατέβηκε για να μην χάσει ή καλύτερα να κλέψει το ματς με την Αλαβές, έτσι συνηθίζει να κάνει στα εκτός έδρας, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0. Στο Άντσο Κάρο είναι μια διαφορετική ομάδα πάντως, αήττητη προς το παρόν σε 4 αναμετρήσεις και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης σήμερα. Αξίζει και μια κλεφτή ματιά στο OVER 2,5, άσχετα να και οι 2 ομάδες είναι παραδοσιακά του UNDER 2,5, αφού τα 2 τελευταία παιχνίδια της Λούγκο εντός έδρας εξελίχθηκαν σε ροντέο (3-3 με Σαραγόσα και 4-3 Οσασούνα) και η Γιαγκοστέρα στο προηγούμενο της παιχνίδι, έδειξε πως μπορεί να παίξει πιο επιθετικά.

Σπόρτινγκ Χιχόν - Οσασούνα: Το project του Αμπελάρδο με τους νεαρούς παίκτες δείχνει να έχει αποτέλεσμα στη φετινή Χιχόν, η οποία είναι αήττητη σ' αυτά τα 9 πρώτα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Πολύ διαφορετική ομάδα η Οσασούνα σε σχέση με αυτήν που είχαμε συνηθίσει στην Primera τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια της φέτος έχουν γκολ και θέαμα σχεδόν κάθε αγωνιστική και μας πρόσφερε ακόμα ένα καλοπληρωμένο OVER 2,5 στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με την Τενερίφη εντός έδρας που έληξε 3-2. Η Χιχόν στο Μολινόν πάντα έχει ταχύτητα και ένταση στο παιχνίδι της, άσχετα αν υπολείπεται σε ποιότητα φέτος και νομίζω πως μπορούμε να ψαχτούμε με τα γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 οι επιλογές, στα σημεία ούτε λόγος να γίνεται, αφού παρά το ότι είναι αήττητη η Χιχόν, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

στοίχημα, προγνωστικά, αναλύσεις Ισπανίας, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Χιρόνα - Μιραντές: Ποιος θα το περίμενε πως η Χιρόνα θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας στην 9η αγωνιστική. Η αποτελεσματικότητα αυτής της ομάδας αγγίζει το 100% και πλέον πρέπει να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Άρχισε να βγάζει το γνωστό τσαμπουκαλίστικο πρόσωπο η Μιραντές, ομάδα του Κάρλος Τεράθας γαρ και έχει καταφέρει να πάρει τα 2 από τα τελευταία της 3 παιχνίδια. Ξεγραμμένη δεν είναι σίγουρα στο αποψινό, καλή και χρυσή η Χιρόνα, θεωρώ όμως πως δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιους φαβοριτισμούς στον ΑΣΟ ακόμα. Η λογική λέει λίγα γκολ εδώ, με το UNDER 2,5 να πληρώνει ψίχουλα πάντως, αξίζει όμως και  κόντρα του ΑΣΟΥ, αφού όπως  είχα γράψει και στις αρχές, η Μιραντές θα ανεβαίνει αγωνιστικά με τον καιρό και ήδη έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Μένει να δούμε που θα το πάει το έργο η Χιρόνα φέτος, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Αλκορκόν - Σαραγόσα: Μια του ύψους μια του βάθους η φετινή Αλκορκόν, που στα τελευταία 4 παιχνίδια της εναλλάσσεται από ήττα σε νίκη και το αντίθετο. Τα οικονομικά προβλήματα της Σαραγόσα βγήκαν στην επιφάνεια την προηγούμενη αγωνιστική, το μαγαζί λέμε απειλείται με κλείσιμο, γι' αυτό και οι οπαδοί της έδωσαν δυναμικό παρόν στο ματς με την Σανταντέρ, το οποίο κατάφερε να κερδίσει τελικά με 2-1. Το αποτέλεσμα του αγώνα αλλοιώθηκε πάντως, αφού στο 1-1, δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι και αποβολή εις βάρος της Σαραγόσα, που δεν ήταν και η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Στάση πληρωμών στη Σαραγόσα και μπελάδες με την εφορία και από την άλλη έχουμε την Αλκορκόν που είναι πιο ήρεμη μεν, αλλά δεν σε εμπνέει αγωνιστικά να την στηρίξεις. Τα ίδια προβλήματα με την Σαραγόσα είχε και η Μούρθια πέρυσι και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ ανόδου και όπως έχω διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια, τελικά τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων, περισσότερο θετικά επηρεάζουν τις ομάδες παρά αρνητικά. Παρόλα αυτά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αγώνα, απλά έγραψα ότι έγραψα καθώς ήθελα να εκφράσω την άποψη μου και γι' αυτό το παιχνίδι.

Τενερίφη - Μπαρτσελόνα Β': Με βλέψεις  για άνοδο ξεκίνησε την φετινή σεζόν η Τενερίφη αλλά η 9η αγωνιστική την βρίσκει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ξέσπασε η Μπαρτσελόνα Β' την προηγούμενη αγωνιστική, έβαλε 4 γκολ στην Αλκορκόν, το θέμα όμως είναι αν θα δείξει την ίδια διάθεση και σήμερα, αφού κυριολεκτικά οι πιτσιρικάδες της είναι πως θα σηκωθούν το πρωί! Γκρίνιες και μουρμούρες από την μία, το απόλυτο "ότι να 'ναι" η Μπαρτσελόνα Β', στο 1,55 το OVER 2,5 για πέταμα, ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΟ ΒΕΤ από εμένα.

στοίχημα, προγνωστικά, αναλύσεις Ισπανίας, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Ολοκληρώνω και από την Segunda με το Νουμάνθια - Λεγκανές. Η Νουμάνθια ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ομάδων που υπάρχει μεγάλη γκρίνια αυτή τη στιγμή, κυρίως λόγω της βαθμολογικής της θέσης. Ήρεμη αυτή τη στιγμή η Λεγκανές, παρουσιάζει 2 πρόσωπα όμως, αήττητη εντός έδρας, χωρίς νίκη εκτός. Η Νουμάνθια συμπλήρωσε 360 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να βρει δίχτυα (3 για το πρωτάθλημα και 1 για το κύπελλο) και αναρωτιέμαι πως μπορεί να βελτιωθεί σήμερα η κατάσταση απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα όπως δείχνει η Λεγκανές ότι είναι στα τελευταία της παιχνίδια. Θεωρώ πως μπορεί να κάτσει παντού η μπίλια εδώ, μόνο αν έβλεπα αποδόσεις από 4,00 και πάνω θα ρίσκαρα με το ξερό διπλό, αφού η Λεγκανές μου γεμίζει περισσότερο το μάτι αυτή τη στιγμή. Το πιο σοφό είναι να μείνουμε απλοί παρατηρητές εδώ, εκτός αν δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο την Κυριακή το βράδυ και θελήσετε να ποντάρετε στο LIVE. Στο προηγούμενο εκτός έδρας της η Λεγκανές πάντως, έπαιξε σχεδόν μονότερμα την Χιχόν στο 2ο ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και ούτε κατάλαβε πως ηττήθηκε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Ίσως αποκτήσει αξία το ΔΙΠΛΟ στο LIVE, βλέποντας και κάνοντας λοιπόν.

Στο δια ταύτα τώρα, όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτουν αρκετές επιλογές σήμερα και πρέπει να ανακατέψω καλά την τράπουλα, τα πάντα όμως όπως είναι γνωστό στο στοίχημα είναι θέμα χημείας. Υπάρχουν και σημεία με χαμηλό ρίσκο αλλά και με υψηλό και είναι στο χέρι του καθενός το τι θα κρατήσει και πως θα αποφασίσει να το ποντάρει. Εγώ απλά θα πω τι βλέπω πιο ζεστά και που θα ρισκάρω. Το OVER 2,5 στα παιχνίδια Μάλαγα - Βαγιεκάνο, Χιχόν - Οσασούνα και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στο Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης τα βλέπω αρκετά ζεστά, όπως και το ΔΙΠΛΟ της Βαγιαδολίδ στο ματς με την Αλμπαθέτε το οποίο μπορεί να βάλω σε ένα Trixie μαζί με το Χ στο Εσπανιόλ - Λα Κορούνια και την μπομπίτσα του ΔΙΠΛΟΥ στο Χιρόνα - Μιραντές.

Στα γκολ:

Μάλαγα - Ράγιο Βαγιεκάνο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ & OVER 2,5
Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ
Χιχόν - Οσασούνα OVER 2,5

Στα σημεία: 

Εσπανιόλ - Λα Κορούνια Χ
Αλμπαθέτε - Βαγιαδολίδ ΔΙΠΛΟ
Χιρόνα - Μιραντές ΔΙΠΛΟ

Καλή επιτυχία στα δελτία σας και τις επιλογές σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2