Το παράδοξο της Οσασούνα

Σε ροντέο εξελίχθηκαν τα 2 πρόσφατα παιχνίδια της Οσασούνα με Μαγιόρκα και Λούγκο, με 10 γκολ να σημειώνονται στο ένα κι άλλα 7 στο άλλο. Μένει να δούμε αν ήταν σύμπτωση αυτοί οι 2 αγώνες ή οι Βάσκοι που φημίζονται παραδοσιακά για το αμυντικογενές στυλ παιχνιδιού τους έχουν αλλάξει φιλοσοφία. 5 αγώνες περιλαμβάνει συνολικά το πρόγραμμα του Σαββάτου στην Segunda και πάμε να δούμε ποιες επιλογές προκύπτουν.



Ξεκίνημα στις 17:00 με 2 αγώνες και πρώτο το Αλαβές - Γιαγκοστέρα. Από τα όσα έχουμε δει και από τις 2 ομάδες μέχρι στιγμές, κρίνω δίκαιο τον φαβοριτισμό του ΑΣΟΥ στο 1,75, έστω κι αν τέτοιες αποδόσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι παγίδες τις περισσότερες φορές. Μπορεί η Γιαγκοστέρα να βρίσκεται εκτός της επικίνδυνης ζώνης προς το παρόν, αν συνεχίσει έτσι όμως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί εκεί. Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, ίσως η χειρότερη μαζί με την Μιραντές στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, πάσχει πολύ στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση και σε όλα της τα παιχνίδια εκτός έδρας αναλώνεται σε έναν εντελώς παθητικό ρόλο. Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Αλαβές, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Σαμπαντέλ, παίζει καλό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι βρίσκει εύκολα δίχτυα (πέτυχε 9 στα τελευταία 4 παιχνίδια της), δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε πως θα βρει τρόπο να διασπάσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων και να κατακτήσει το τρίποντο. Πάμε με τον ΑΣΟ λοιπόν σε απόδοση 1,75.

Μπαρτσελόνα Β' - Λούγκο επίσης στις 17:00 και δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Βρωμιάρα και αλλοπρόσαλλη η Μπαρτσελόνα Β', υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι της που σου δίνουν το δικαίωμα να λες ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία και έρχονται και κάτι 90λεπτα όπως αυτό με την Γιαγκοστέρα που αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να κάνει μισή ευκαιρία. Το στυλ παιχνιδιού της Λούγκο είναι πολύ συντηρητικό στα εκτός έδρας της, δεν αποκλείεται όμως να παρασυρθεί από τον ρυθμό των γηπεδούχων σήμερα. Συμπαθητικό το OVER 2,5 στο 1,80 περίπου, τίποτα παραπάνω από εκεί και πέρα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Στο Χιρόνα - Πονφεραντίνα τώρα, έχουμε 2 ομάδες που ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα και φιγουράρουν στην 1η εξάδα της βαθμολογίας. Παραδοσιακά ομάδες έδρας αμφότερες, αυτή τη στιγμή όμως δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Θα ψηνόμουν για την ισοπαλία, στο συγκεκριμένο σημείο όμως ποντάρω όταν περιμένω σφιχτό ματς και από λίγα έως καθόλου γκολ. Δεν ξέρω πως θα το πάνε εδώ οι 2 ομάδες, που έχουν ποιότητα μπροστά και σπανίως δεν σκοράρουν. Αν λήξει Χ πάντως, το πιο πιθανό είναι να δούμε και γκολ παράλληλα, δεν μπορώ να κατασταλάξω αν αξίζει κανείς να ποντάρει εκεί. Μια μέση λύση είναι να σκοράρουν και οι 2 κι από εκεί και πέρα ας γίνει ότι θέλει, με το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ να πληρώνει το διόλου ευκαταφρόνητο 2,00 στο διαδίκτυο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο εδώ.

Το κανόνι της Ράσινγκ  Μαμαντού Κονέ
με 3 γκολ στα τελευταία 2 παιχνίδια
Φτάσαμε και στην Οσασούνα, που όπως έγραψα και στον πρόλογο του άρθρου, έβγαλε 7+ τα δύο τελευταία της παιχνίδια. Στο πρώτο κέρδισε την Μαγιόρκα με 6-4 και στο δεύτερο ηττήθηκε με 4-3 από την Λούγκο εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής τα 3 από τα 6 της παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν λήξει με OVER 3,5, στα άλλα δύο σημειώθηκαν 2 γκολ και μόνο ένα έληξε με 0-0, αυτό με την Γιαγκοστέρα που παίζει αντιποδόσφαιρο σε ένα γήπεδο πραγματικό χωράφι για πατάτες. Την Ράσινγκ την εμπιστεύτηκα την προηγούμενη αγωνιστική και με δικαίωσε με τη νίκη της με 3-0 επί της Ουέλβα. Δεν είναι από τις ομάδες που κλείνονται και από τη στιγμή που γύρισε και ο αρχισκόρερ της Κονέ έλυσε και το επιθετικό της πρόβλημα. Με σημεία δεν μπλέκουμε σε καμία περίπτωση εδώ και αν θέλουμε να πιάσουμε κορόιδο τους ΜΠΟΥΚ ποντάρουμε στο OVER 2,5 που πληρώνει 2,10. Σύμφωνα με τα όσα έγραψα για τους Βάσκους πιο πάνω, περιμένω να τριτώσει το "κακό" εδώ και να δούμε πάλι αρκετά γκολ. Θα συμβάλει και η Σανταντέρ πιστεύω, η οποία έρχεται από 5 συνεχόμενα OVER 2,5! τι άλλο θέλει κανείς δηλαδή για να πάει με το OVER 2,5 σ' αυτό το παιχνίδι;;;

Ολοκληρώνω τις σημερινές αναλύσεις με το Λας Πάλμας - Σπόρτινγκ Χιχόν. Οι νησιώτες γνώρισαν την 1η τους ήττα την περασμένη αγωνιστική, στο ντέρμπι των Κανάριων Νήσων με 2-1 από την Τενερίφη. Μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία έμεινε η Σπόρτινγκ τώρα, με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 6 παιχνίδια. Η Λας Πάλμας έχει το απόλυτο εντός έδρας με 3 νίκες σε 3 αγώνες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κερδίζοντας αξιόλογες ομάδες για τα δεδομένα της κατηγορίας όπως η Αλκορκόν (με 4-1) και η Λούγκο (με 3-0). Πολύ νεανικό το σύνολο της Χιχόν φέτος, βγάζει πολλά τρεξίματα στο γήπεδο, στερείται όμως εμπειρίας και ποιότητας σε σχέση με την αποψινή της αντίπαλο τουλάχιστον. Στα 3 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής εκτός έδρας, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, παρόλο που πέτυχε 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Παρακολούθησα ολόκληρο το παιχνίδι με την Αλμπαθέτε που έσωσε το βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφαρίζοντας 1-1 και ήταν κατώτερη. Στα άλλα 2 κέρδισε την Νουμάνθια στην πρεμιέρα και την χειρότερη ομάδα μέχρι στιγμής της κατηγορίας, την Μιραντές. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα απόψε με αντίπαλο την Λας Πάλμας και σαν μόνο θετικό μπορώ να λάβω υπόψη μου την ψυχολογία που χτίζει μια ομάδα όταν παραμένει αήττητη. Το 2,10 στον ΑΣΟ είναι απλά μια δίκαιη τιμή και δεν βρίσκω κάποια δυνατά επιχειρήματα για να το αντικρούσω. Η αλήθεια είναι πάντως πως ακόμα δεν έχω δει παιχνίδι της Λας Πάλμας και αυτό με κάνει κάπως επιφυλακτικό. Ίσως ποντάρω κάτι στο LIVE, βλέποντας πρώτα πως κυλάει το παιχνίδι... ο ΑΣΟΣ πάντως έχει σίγουρα το προβάδισμα εδώ.

Στα σημεία:

Αλαβές - Γιαγκοστέρα ΑΣΟΣ 

Στα γκολ:

Οσασούνα - Ράσινγκ Σανταντέρ OVER 2,5

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2