ΤΖΟΚΕΡ: Θα υπάρξει νικητής την Κυριακή

Μόλις ακούω την λέξη "τζόκερ" το μυαλό μου πηγαίνει αυτομάτως στον χαρακτήρα από τον Μπάτμαν, παρά στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ που μοιράζει 14 εκατομμύρια την Κυριακή, μετά από 14 διαδοχικά τζακ ποτ. Σαν το πρόβατο κι εγώ, πήγα έριξα 1-2 δελτιάκια των 50 λεπτών στις προηγούμενες κληρώσεις, μπας "και κάτσει", όπως λέει και το δημοφιλές σλόγκαν του παιχνιδιού. Τζίφος η δουλειά όπως καταλαβαίνετε, αφού αν μου "είχε κάτσει", θα έγραφα τώρα από κανένα εξωτικό νησί του ειρηνικού.



Ότι "κωλάδικος" συνδυασμός υπάρχει έχει βγει μέχρι στιγμής και ίσως εκεί οφείλονται τα 14 διαδοχικά τζακ ποτ, πιστεύω όμως πως την Κυριακή ήρθε η ώρα του μεγάλου νικητή. Η άποψη μου στηρίζεται καθαρά στα μαθηματικά και εξηγούμαι ευθύς αμέσως. Καταρχήν, οι πιθανοί συνδυασμοί που προκύπτουν από τα 65 νούμερα (45 της κύριας κατηγορίας και 20 οι αριθμοί τζόκερ), είναι λίγοι παραπάνω από 24 εκατομμύρια. Στην τελευταία κλήρωση που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, παίχτηκε ο μεγαλύτερος αριθμός στηλών μέχρι σήμερα, κάπου 22 εκατομμύρια στήλες.

Αναλυτικός Πίνακας με τα 14 τελευταία τζακ ποτ και το σύνολο των στηλών που έχουν παιχτεί.
Την Κυριακή πιστεύω ότι θα παιχτούν περισσότερες από 26 εκατομμύρια στήλες, οπότε κάπου εκεί μέσα θα υπάρξει και η χρυσή εξάδα (Το 5+1 δηλαδή). Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος βέβαια, πως υπάρχουν και αρκετές στήλες που είναι ίδιες. Κοινώς, κάποιοι άνθρωποι, από σύμπτωση, θα παίξουν ακριβώς τους ίδιους αριθμούς. Νομίζω πως οι ίδιες στήλες δεν θα ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια (εξαιρετικά μεγάλος αριθμός), οπότε, αν ξεπεράσουμε τις 26 εκατομμύρια στήλες, λογικά θα βγει τουλάχιστον 1 νικητής. Ακόμα κι αν βγει ο συνδυασμός 1,2,3,4,5 με τζόκερ το 6, πιστεύω θα υπάρξει νικητής. Με τα πολλά δηλαδή, θα καλυφθούν όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί και θα έχουμε νικητή, ωραία μέχρι εδώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά αυτή φέτος που έχουν γίνει 14 διαδοχικά τζακ ποτ, κάτι  ανάλογο είχε συμβεί και κοντά στον 15 Αύγουστο, με 4 μεγάλους νικητές να μοιράζονται τότε 13 εκατομμύρια ευρώ.
Σίγουρα οι περισσότεροι (βάλτε κι εμένα μέσα), δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι και απλά θα ήθελα να τους πληροφορήσω πως τα διαδοχικά τζακ ποτ είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι απλός, παίζονται λίγες στήλες, κάπου στα 3 εκατομμύρια σε κάθε κλήρωση, με αποτέλεσμα να βγαίνει δύσκολα νικητής. Τα σενάρια που συζητιούνται πως οι κληρώσεις είναι στημένες ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού μιλούν οι αριθμοί από μόνοι τους.
Οι γκόμενες ακούνε το όνομα μου και τρέμουν
 σαν τα μπαλάκια του τζόκερ στην κλειτορίδα
Εκτός αν έχει ανακαλύψει κάποιο σύστημα ο ΟΠΑΠ και ελέγχει τα μπαλάκια της "κλειτορίδας" όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. Έχω ακούσει και διαβάσει διάφορα κατά καιρούς, πως κάποια από τα μπαλάκια έχουν διαφορετικό βάρος και μπορούν να ελεγχθούν και πολλά άλλα τέτοια παρόμοια. Εγώ απλά να πω, ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι εξασφαλισμένα, είτε γίνει τζακ ποτ είτε όχι και ειδικά το καλοκαίρι, παρά τα πολλά και διαδοχικά τζακ ποτ, ο τζίρος της εταιρείας δεν αυξήθηκε, αφού οι στήλες που παίχτηκαν σε σχέση με τώρα ήταν οι μισές περίπου.
Κλείνοντας να πω, ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καθαρά θέμα πιθανοτήτων και τύχης, αφού μιλάμε καθαρά για αριθμούς που δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες. Στα διάφορα συστήματα που κυκλοφορούν, απλά ο παίκτης, πληρώνει περισσότερα χρήματα για να παίξει περισσότερους συνδυασμούς αριθμών και να αυξήσει έτσι τις πιθανότητες του. Ούτε τα στατιστικά παίζουν σημαντικό ρόλο, για όσους παρακολουθούν ποιοι αριθμοί έχουν αργήσει να εμφανιστούν και πάει λέγοντας, αφού κάθε φορά που τα μπαλάκια μπαίνουν στην κληρωτίδα, οι πιθανότητες είναι πάντα οι ίδιες για κάθε αριθμό.
Αυτά τα ολίγα για το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, καλή τύχη να ευχηθώ εγώ σε όσους παίξουν την Κυριακή το βράδυ και με το καλό να βρεθεί ο νικητής ή οι νικητές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2