Ο ένας μπαλαδόφατσα, ο άλλος κλαρινογαμπρός

Ισπανία Κυριακής σε ένα άρθρο mix και με τις 2 κατηγορίες, αφού υπάρχει σοβαρός λόγος (για μένα τουλάχιστον), στο πως έχω στρώσει το παιχνίδι μου. Δοκάρι και έξω ήταν οι 3 από τις 4 χτεσινές μου επιλογές από Primera και Segunda, μέχρι στιγμής τουλάχιστον η Κυριακές με πηγαίνουν εξαιρετικά όμως και εύχομαι να συνεχιστεί το σερί.











Ξεκίνημα με Primera, εκεί όπου διεξάγονται 4 αγώνες και έχω ξεχωρίσει τον ΑΣΟ της Θέλτα. Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στις 13:00 όπως είθισται με το Σεβίλλη - Λα Κορούνια, ένας "λογικός" ΑΣΟΣ που πληρώνει όμως ψίχουλα και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Όποιος έχει διάθεση για ρίσκο μπορεί να ρίξει κάνα ψιλό στο UNDER 2,5 που πληρώνει πάνω από 2,00 φράγκα, αφού η Λα Κορούνια θα πάει να παίξει ταμπουροτάμπουρο στο Πιθχουάν και ότι βγει. Προσωπικά δεν θα το πράξω.

Στις 18:00 είναι το ψωμί για μένα, στο Θέλτα - Βιγιαρεάλ. Η Θέλτα μαζί με την Μπαρτσελόνα και την Βαλένθια είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην κατηγορία αυτή τη στιγμή. Κάποτε θα χάσει είναι δεδομένο, πιστεύω όμως όχι σήμερα από την Βιγιαρεάλ. 2 νίκες έχει όλες κι όλες το κίτρινο υποβρύχιο, μία επί της αλλοπρόσαλλης Βαγιεκάνο εντός έδρας με 4-2 και μία στην πρεμιέρα με την Λεβάντε εκτός έδρας με 0-2. Μπάλα μεγάλη η Βιγιαρεάλ δεν παίζει προς το παρόν, σύμφωνα με τις δυνατότητες του υλικού της τουλάχιστον, ούτε έχει τεσταριστεί εκτός έδρας με κάποιο πολύ δυνατό αντίπαλο. Καταιγιστική η Θέλτα σε όλα της τα παιχνίδια, άσχετα αν αγωνίζεται εκτός ή εντός, μόνο η άμυνα της προβληματίζει λίγο και είναι πρόσφατα τα παραδείγματα με Λα Κορούνια και Σοσιεδάδ (στο πρώτο ματς γλίτωσε την ισοφάριση στο 90' όταν η Λα Κορούνια έχασε πέναλτι, στο δεύτερο ήρθε ισόπαλη 2-2, ενώ είχε προηγηθεί 2-0 και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα). Στο 2,60 ο ΑΣΟΣ λοιπόν, που σύμφωνα με όσα έχω δει και κρίνω εγώ, θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα και στο 2,10, αφού η Βιγιαρεάλ δεν είναι και στην κατάσταση εκείνη που σε αποτρέπει να την κοντράρεις, ενώ αντίθετα η Θέλτα δείχνει σταθερά καλά δείγματα σε όλα της τα παιχνίδια.

Εξαιρετικά αμφίρροπο το Εσπανιόλ - Σοσιεδάδ, δεν θα έλεγα όχι σε όσους αποφασίσουν να ποντάρουν την ισοπαλία εδώ, αφού πραγματικά άκρη δεν βγαίνει με καμία από τις 2 προς το παρόν. Καλή τύχη όποιος μπλέξει εδώ.

Τι να γράψω τώρα και για το Ρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον ΑΣΟ στο 1,15 και το OVER 2,5 στο 1,25; Να υποθέσουμε ότι μπορεί να σκοράρει στο Μπερναμπέου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και να πληρώσει το 1,70 του ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ...; δεν θα μπω καν στην διαδικασία, μιας και η αλήθεια είναι πως οι Βάσκοι είναι εξαιρετικά ντεφορμέ και ήδη δείχνουν να είναι αρκετά κουρασμένοι από τους διπλούς αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Αφήνουμε την Primera και πάμε στην Segunda εδώ που έχουμε 6 αγώνες και φαινομενικά θα πει κάποιος πως θα προκύπτουν περισσότερες επιλογές. Το μεσημέρι έχουμε το Βαγιαδολίδ - Μπέτις με τις 2 ομάδες να αγωνίζονται στην Primera πέρυσι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω φαβορί σ' αυτή την αναμέτρηση, άσχετα αν οι ΜΠΟΥΚ ορθώς έχρησαν την Βαγιαδολίδ σ' αυτό το ρόλο. Αήττητη η Βαγιαδολίδ εντός με 3/3 νίκες, έστρωσε χαρακτήρα η Μπέτις μετά τις σφαλιάρες με Πονφεραντίνα και Αλμπαθέτε και έκανε 2 νίκες στα καπάκια με Χιρόνα και Μιραντές. Στο OVER 2,5 είναι η αλήθεια βρίσκω αξία εδώ, ειδικά σε τιμές άνω του 2,00 που κυκλοφορεί, αφού η Βαγιαδολίδ στα εντός παίζει πολύ πιο επιθετικά και η Μπέτις εκτός από τα θεματάκια που έχει στην άμυνα παίζει πάντα για τη νίκη ανεξάρτητα το που αγωνίζεται. Περιμένω ανοιχτό ματς και λογικά με αρκετά γκολ.

Με το Ουέλβα - Αλκορκόν δεν πρόκειται να ασχοληθώ, αφού οι γηπεδούχοι ξεβρακώθηκαν στο ματς με την Ράσινγκ την προηγούμενη αγωνιστική και έφαγαν 3 τεμάχια μόλις βρέθηκε μια σοβαρή επίθεση στο διάβα τους. Ερωτηματικό ακόμα και η Αλκορκόν, πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της αλλά και στα αποτελέσματα και δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιος μπούσουλας να πιαστώ για να δω καθαρά κάτι. Σ' αυτές τις περιπτώσεις συνήθως καταλήγω στην ισοπαλία, για να δούμε...

Στις 18:00 έχουμε και το Σαμπαντέλ - Αλμπαθέτε, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν για αντίδραση, αλλά με την άμυνα που έχουν αυτή τη στιγμή να μην τολμώ να τους στηρίξω. Ποιότητα έχει αρκετή η Σαμπαντέλ από την μέση και μπροστά, πίσω όμως είναι για τα πανηγύρια και δυστυχώς απέναντι της σήμερα θα έχει μια ομάδα που είναι αρκετά σοβαρή και οργανωμένη. Όχι πως παίζει μπαλάρα η Αλμπαθέτε βέβαια, είναι όμως στιβαρή και καλά οργανωμένη και ικανή για όλα.

Ο "σαγόνιας" Βίκτωρ Μουνιόθ
Το ψωμί μου είναι στις 19:15 στο Σαραγόσα - Μαγιόρκα. Εκεί όπου έρχονται αντιμέτωποι ο "Σαγόνιας" Μουνιόθ με τον κλαρινογαμπρό Βαλερί Κάρπιν. Μπαλαδόφατσα ο ένας, έχει φάει τα γήπεδα της Σεγούντα και της Πριμέρα με το κουτάλι, ενώ ο άλλος (μεγάλος παίχτης στο παρελθόν δεν λέω) πουλάει προπονητηλίκι έχοντας να επιδείξει στην μέχρι τώρα καριέρα του, το χειρότερο ξεκίνημα της Σπάρτακ Μόσχας στο πρωτάθλημα και αποκλεισμό από το κύπελλο από ομάδα 3ης κατηγορίας. Η εικόνα της Μαγιόρκα μέχρι στιγμής μόνο οίκτο προκαλεί, με τον ίδιο να δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και όχι τακτικής. 17 γκολ έχουν δεχτεί οι νησιώτες μέχρι στιγμής, 3 από την Μπαρτσελόνα Β' την προηγούμενη αγωνιστική στην ισοπαλία εντός έδρας με 3-3 και 6 από την
Ο "κλαρινογαμπρός" Βαλερί Κάρπιν
Οσασούνα πριν 2 εβδομάδες εκτός έδρας. Τραγικός απολογισμός που αντικατοπτρίζει πλήρως το τι συμβαίνει στα μετόπισθεν της ομάδας, που έχει κάνει μάγκα και τον πιο άμπαλο επιθετικό της Σεγούντα. Η Σαραγόσα παρόλο που αποχώρησαν αρκετοί ποιοτικοί παίχτες το καλοκαίρι, δείχνει σημάδια βαλετίωσης από παιχνίδι με παιχνίδι, είναι πολύ σοβαρή μεσοαμυντικά, παίζει εξαιρετικά την κόντρα επίθεση (ειδικά στα 2 τελευταία που την είδα με Αλαβές και Γιαγκοστέρα) και είναι ξεκάθαρα ομάδα του προπονητή. Απέναντι σ' αυτό το καφενείο πιστεύω ότι θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη σήμερα και να στείλει τον Ρώσο από εκεί που ήρθε. Έχει υλικό η Μαγιόρκα, αλλά δεν έχει προπονητή αυτή τη στιγμή, αν απολυθεί ο Κάρπιν θα δούμε ποιος θα έρθει και μετά το συζητάμε πάλι.

Στο Λεγκανές - Τενερίφη θα έδινα προβάδισμα στον ΑΣΟ, αφού οι γηπεδούχοι είναι η καλύτερη ομάδα από όσες νεοφώτιστες ανέβηκαν φέτος. Δείχνουν από την αρχή ότι θα στηριχθούν πολύ στην έδρα τους φέτος και δύσκολα θα περάσει ομάδα από το κλουβί του Μπουτάρκε. Η Τενερίφη πήρε ψυχολογική ώθηση από τη νίκη της με 2-1 στο ντέρμπι επί της Λας Πάλμας, μπορεί να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά μέχρι στιγμής στα εκτός, πιστεύω όμως πως μπορεί να χτυπήσει το σημερινό παιχνίδι. Πιθανή ισοπαλία εδώ, αλλά δεν θα το ακουμπήσω.

Κλείνω με το Μιραντές - Νουμάνθια, ότι πιο αντιεμπορικό και αντιθεαματικό θα μπορούσαν να βάλουν στις 22:00 το βράδυ. 3 παιχνίδια χωρίς να καταφέρει να σκοράρει συμπλήρωσε η Μιραντές, που όπως έχω γράψει πολλάκις, θέλει ακόμα χρόνο, σύμφωνα και με τα προβλήματα που ξεκίνησε την σεζόν. Εκεί που αρχίζει η Νουμάνθια τελειώνει η λογική και θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι έχει 5/6 OVER 2,5 μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Υποψιάζομαι πως δεν είναι μακριά η στιγμή, που θα αρχίσουν να έρχονται τα απανωτά 0-0 όπως κάθε χρόνο και ειδικά σε ματς όπως το σημερινό, με αντίπαλο που δεν φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι. Όπως και να 'χει, δεν βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο να ποντάρω κάτι εδώ και θα αρκεστώ μόνο στην παρακολούθηση.

Στο δια ταύτα λοιπόν, 2 σημεία κρατάω πολύ ζεστά και τα έχω ποντάρει από το Σαββάτο  το βράδυ, ότι άλλο βρίσκετε ενδιαφέρον από αυτά που έγραψα τσεκάρετε το και αναλόγως αποφασίστε.

Στα σημεία:

Θέλτα - Βιγιαρεάλ ΑΣΟΣ
Σαραγόσα - Μαγιόρκα ΑΣΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2