Επίθεση εναντίον άμυνας στο EL CLASICO

Το πρώτο El Clasico της σεζόν είναι γεγονός, σε αντιεμπορική ώρα αν μη τι άλλο (στις 19:00 ώρα Ελλάδος), για να μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και οι φίλοι μας οι "Ασιάτες". Εντυπωσιάζουν και οι 2 ομάδες στο ξεκίνημα της σεζόν, με την Ρεάλ να μοιράζει "ταρίφες" σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και την Μπαρτσελόνα να έχει χτίσει μια απροσπέλαστη άμυνα στην Ισπανία που δεν έχει δεχτεί  ακόμα γκολ. Τα φώτα της δημοσιότητας θα κλέψει σίγουρα ο Λουίς Σουάρεζ, που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των Μπλαουγκράνα.


Πέρα  από το El Clasico που θα μονοπωλήσει φαντάζομαι το αγωνιστικό ενδιαφέρον στην Primera Division, έχουμε κι άλλα 8 παιχνίδια να ασχοληθούμε στοιχηματικά από τις 2 κατηγορίες της Ισπανίας.

Ξεκίνημα από την Primera Division λοιπόν, εκεί όπου η αυλαία άνοιξε εχτές με το παιχνίδι Θέλτα - Λεβάντε και η αγωνιστική δράση συνεχίζεται σήμερα με 5 αναμετρήσεις.
Στις 17:00 ξεκινάει το πρώτο παιχνίδι της ημέρας, με την Αλμερία να υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Απογοητευτικά έχει ξεκινήσει η σεζόν για τους Βάσκους, με μόλις 1 νίκη σε 10 επίσημα παιχνίδια, ενώ μακριά από το Σαν Μαμές δεν έχουν σταυρώσει ούτε βαθμό (και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη). Στον αντίποδα, η Αλμερία που δεν έχει κερδίσει ακόμα στο Μεντιτερανέο στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει εκεί, θα παλέψει και φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση δεν υπάρχει και νομίζω πως οι αποδόσεις του ΔΙΠΛΟΥ κολακεύουν την Αθλέτικ, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε βαθμό σε 6 επίσημα παιχνίδια εκτός έδρας. Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στους Βάσκους, που συνέχεια ψάχνουν το κεφάλι του Αντούριθ και τα χαφ που υποτίθεται πρέπει να πατάνε συχνά περιοχή και να έχουν και έφεση στο σκοράρισμα απλά δεν υπάρχουν. Σπουδαία ομάδα δεν έχει η Αλμερία, όσες ήττες έχει κάνει όμως μέχρι  σήμερα ήταν στο όριο. Ματς τριπλή που δεν προσφέρεται για στοιχηματικό.

Στις 19:00 το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα και εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι θα καθηλωθούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να θαυμάσουν τις 2 μεγάλες ομάδες του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Η φανταστική επιθετική λειτουργία είναι και φέτος το μεγάλο όπλο της Ρεάλ, αφού ήδη έχει πετύχει 30 γκολ σε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα κι άλλα 10 στις 3 πρώτες αγωνιστικές του Champion's League. Σπάει τα κοντέρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πετύχει ήδη 15 γκολ στο πρωτάθλημα σε 7 παιχνίδια, μέσο όρο δηλαδή πάνω από 2 γκολ ανά αγώνα.


Πιο κυνική φέτος η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα δεν παρουσιάζει το θέαμα εκείνο που καθήλωνε τον φίλαθλο κόσμο πριν μερικά χρόνια. Το πρόσωπο της βραδιάς θα είναι σίγουρα ο Λουίς Σουάρεζ που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των Μπλαουγκράνα, άγνωστο όμως παραμένει αν θα ξεκινήσει βασικός ή θα έρθει από τον πάγκο. Το παιχνίδι βέβαια, εκτός από το υπερθέαμα που υπόσχονται οι πολλοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα βρεθούν στο χορτάρι, έχει και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ρεάλ σε ενδεχόμενη ήττα, θα μείνει 7 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την άμεση της αντίπαλο για τον φετινό τίτλο και σίγουρα ο Κάρλο Αντσελότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει την ομάδα του πάλι να κυνηγάει από νωρίς την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία. Θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι φέτος, με την κατοχή της μπάλας να είναι πιο μοιρασμένη και πιστεύω υπέρ της Ρεάλ. Καθαρά αγωνιστικά και κυνικά, η Μπαρτσελόνα θα παίξει πιο συντηρητικά σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού δεν θα χαλαστεί και με την ισοπαλία. Η Ρεάλ αυτή τη στιγμή βγάζει περισσότερη ενέργεια στο χορτάρι, δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση και οι τιμές φαβορί στον ΑΣΟ είναι πέρα για πέρα δίκαιες. Δεν συνηθίζω να ποντάρω σε τέτοια παιχνίδια, γνωρίζω όμως ότι το κάνει ο περισσότερος κόσμος, γι' αυτό και η πρόταση μου έχει να κάνει με νίκη της Ρεάλ. Στα γκολ, όσοι παίξουν το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5 δεν θα κάνουν λάθος, αφού είναι εξίσου πιθανά και τα 2.

Από το Βαλένθια - Έλτσε δεν θα κρατήσω κάτι, είναι πιθανός μεν ο ΑΣΟΣ, για μια Βαλένθια που με απογοήτευσε πάντως την προηγούμενη αγωνιστική στο ματς με την Λα Κορούνια στο Ριαθόρ. Ηττήθηκαν με 3-0 οι νυχτερίδες από μια ψυχωμένη Ντέπορ, που έτρωγε σίδερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξε πως πολλές φορές το πάθος και η δύναμη μπορούν να υπερκαλύψουν την διαφορά ποιότητας του αντιπάλου. Δεν ήταν κακή η Βαλένθια, απλά δεν είχε το πάθος και τη δύναμη της Λα Κορούνια, με αποτέλεσμα να χάσει. Λογικά θα επιστρέψει στις νίκες απόψε, ήταν καλή αυτή η σφαλιάρα από την Ντέπορ που ήρθε σ' αυτό το χρονικό σημείο, προκειμένου να ξυπνήσουν οι ποδοσφαιριστές της και να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Στο Ιπουρούα τώρα, έχουμε ματς εξάποντο, με την Εϊμπάρ να υποδέχεται την Γρανάδα. Δεν είμαι φαν του αμυντικογενούς ποδοσφαίρου, μ' αρέσουν όμως αυτές οι κωλοπετσομένες ομάδες όπως η Εϊμπάρ που τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο σε κάθε τους παιχνίδια, παρά το γεγονός πως στερούνται ποιότητας. Βαρέθηκα να γράφω για τη Γρανάδα ότι έχει επιθετικό πρόβλημα κάθε χρόνο, ούτε και φέτος βλέπω να βελτιώνεται η κατάσταση, παρότι ήρθε ο αξιόλογος Χοακίν Καπαρός στον πάγκο της. Δύσκολα θα δούμε πολλά γκολ εδώ, αλλά με το UNDER 2,5 να πληρώνει 1,45 στον ΟΠΑΠ, δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά. Καλή περίπτωση η ισοπαλία που δεν θα χαλάσει καμία από τις 2 και θα τις κρατήσει εκτός της επικίνδυνης ζώνης, ενώ ταιριάζει και με το στυλ που αγωνίζονται.

Νέος προπονητής για την Κόρδοβα ο Μίροσλαβ Τζούκιτς
Κλείνω από τα ματς της Primera με το Κόρδοβα - Σοσιεδάδ. Ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη στην κατηγορία η Κόρδοβα, ενώ η Σοσιεδάδ από την άλλη έχει μόλις 1 αλλά με φοβερή ανατροπή στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Την προηγούμενη αγωνιστική οι Βάσκοι πάντως, έπαθαν μεγάλο χουνέρι από την Χετάφε εντός έδρας, αφού προηγούνταν με 1-0 έως και το ενενηκοστό λεπτό και κατάφεραν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν οι Μαδριλένοι έκαναν επική ανατροπή. Παραμένει ο Αρασάτε στον πάγκο των Βάσκων, με τους  παίκτες της ομάδας να τον στηρίζουν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κακή πορεία της ομάδας. Στην Κόρδοβα πάντως δεν έδωσαν άλλη πίστωση χρόνου στον Τσάπι Φερέρ  και νέος προπονητής είναι ο Σέρβος Μίροσλαβ Τζούκιτς που είχε κάνει φανταστική πορεία με την Βαγιαδολίδ πριν 2 χρόνια, πέρυσι όμως έκανε άνω κάτω τα αποδυτήρια στην Βαλένθια και δεν πρόλαβε να τελειώσει εκεί την σεζόν. Δύσκολο ματς, με νέο προπονητή η Κόρδοβα στον πάγκο, τον ψημένο Τζούκιτς που και γνώστης του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι, αλλά και δοκιμασμένος στα δύσκολα, απέναντι στον άψητο Αρασάτε που από βοηθός έγινε πρώτος προπονητής πέρυσι και δείχνει να χάνει τον έλεγχο φέτος, ειδικά τώρα που υπάρχει και πίεση για το αποτέλεσμα. Ένα κλικ θα το έδινα στην Κόρδοβα, που προσφέρεται σε αποδόσεις αουτσάιντερ, περισσότερο όμως λόγω της αλλαγής στον πάγκο και όχι ότι με πείθει αγωνιστικά. Παιχνίδι που είναι προτιμότερο να πονταριστεί στο LIVE.

Πάμε και στην αγαπημένη μου Segunda, με 4 ματς εδώ σήμερα, από τα οποία έχω κρατήσει 2 πολύ καλές και δυνατές επιλογές, Η πρώτη είναι από το παιχνίδι της Μαγιόρκα με την Σαμπαντέλ και αφορά τα πολλά γκολ στην αναμέτρηση. Μπορεί να έκαναν το 2/2 οι νησιώτες την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη τους επί της Γιαγκοστέρα, αν δει κανείς όμως τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης θα καταλάβει πως το τελικό 1-4 ήταν πέρα για πέρα πλασματικό. Ότι έχει ποιότητα από την μέση και μπροστά η Μαγιόρκα είναι γνωστό, μεσοαμυντικά είναι που χωλαίνει και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Σαμπαντέλ. Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι γνώρισαν την ήττα με 0-2 από την Χιρόνα εντός έδρας και θα έπρεπε βάση των ευκαιριών που έγιναν στο παιχνίδι, θα έπρεπε να πετύχουν αλλά και να δεχτούν κι άλλα γκολ. Συμπαθητικό το OVER 2,5 σε απόδοση 1,80 στον ΟΠΑΠ, ενώ και οι τιμές του ΔΙΠΛΟΥ είναι προκλητικές, αν σκεφτεί κανείς πως ποιοτικά και αγωνιστικά η διαφορά των 2 ομάδων είναι πολύ μικρή για να φαβοριτίζεται τόσο πολύ η Μαγιόρκα.



Δεύτερη μου επιλογή θα είναι ο ΑΣΟΣ της Ράσινγκ στο παιχνίδι  με την Αλαβές. Σφαγιάστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι της με την Σαραγόσα εκτός έδρας και η πιο καθοριστική φάση του παιχνιδιού έγινε στο 2ο ημίχρονο, με το σκορ να είναι στο 1-1 και τον αμυντικό της Σαραγόσα Μάριο να κατεδαφίζει τον Κονέ εντός περιοχής και το κοράκι αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή να μην σφυρίζει τίποτα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του κόουτς της Ράσινγκ, ο οποίος τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές! Η Αλαβές κατάφερε να κερδίσει την Λούγκο εντός έδρας με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική, σε ένα ματς πάντως που δεν έθελξε κιόλας με την εμφάνιση της. Το καλό είναι πως στα εκτός έδρας παιχνίδια της δεν είναι από τις ομάδες που παρκάρουν λεωφορείο μπροστά στην εστία της και επιδιώκει να σκοράρει. Μ' αυτά και μ' αυτά, θα στηρίξω τον ΑΣΟ σε καλές τιμές άνω του 2,00, anytime scorer το Μαύρο διαμάντι της Σανταντέρ Μαμαντού Κονέ (αξίζει το ποντάρισμα σε όποια στοιχηματική εταιρεία προσφέρεται, για έναν παίκτη που σύντομα θα κάνει το άλμα σε μεγαλύτερη ομάδα και ξεχωρίζει σαν την μύγα μες στο γάλα στη συγκεκριμένη κατηγορία) και στα υπόψη μπαίνουν τα πολλά γκολ και το OVER 2,5 που πληρώνει πάνω από 2,35 στο διαδίκτυο.



ΝΟ ΒΕΤ οι άλλοι 2 αγώνες για μένα και αναφέρομαι στο Μπέτις - Ουέλβα και το Πονφεραντίνα - Λας Πάλμας το οποίο είναι το πλέον αψυχολόγητο παιχνίδι στα δικά μου μάτια. Στην Μπέτις ο κόουτς Βελάσκεθ παίζει το κεφάλι του να πω, υπολογίσιμη ομάδα η Ουέλβα, δεν με εμπνέει όμως για να την στηρίξω στην κόντρα.

Με τα πολλά, κρατάω ζεστά τη νίκη της Ρεάλ στο Clasico, τον ΑΣΟ της Ράσινγκ και το OVER 2,5 στο Μαγιόρκα - Σαμπαντέλ.

Η πρόταση: ΤΡΙΑΔΑ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα ΑΣΟΣ 2,20 ΟΠΑΠ
Μαγιόρκα - Σαμπαντέλ OVER 2,5 1,80 ΟΠΑΠ
Σανταντέρ - Αλαβές ΑΣΟΣ 2,00 ΟΠΑΠ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2