Μα "καφενειακή" ματιά στους αποψινούς αγώνες για το Europa League

Η "πρώτη ματιά" στο κουπόνι, αποτελεί τον πιο σύνηθες τρόπο για τους τζογαδόρους, πριν ξεκινήσουν την μελέτη. Μερικές φορές το ένστικτο υπερτερεί της λογικής και δεν είναι λίγες φορές που σε όλους έχουν κάτσει σημεία, λόγο αίσθησης κυρίως, παρά ενδελεχούς μελέτης.




Τετάρτη βράδυ με παίρνει ο αδερφός μου τηλέφωνο, για να κάνουμε την κλασσική συζήτηση, για το τι βλέπουμε για απόψε. "Τι θα παίξουμε αύριο ρε μαλάκα;", μου λέει και πιανόμαστε καμιά ώρα στο τηλέφωνο να αναλύουμε Ριέκες και Σλόβαν Μπρατισλάβες.
Πόσοι δεν το κάνουν αυτό με κάποιον φίλο τους στο καφενείο, να παίρνουν τα κουπόνια στα χέρια και να αρχίζουν να μιλάνε για το τι "βλέπουν". Ουσιαστικά επιχειρήματα μπορεί να μην ακούσεις αν συμμετέχεις σε τέτοια συζήτηση, τα περισσότερα που λέγονται είναι "άκυρα", στα 15 χρόνια που τζογάρω όμως, έχω μάθει πως δεν είναι καλό να παραμελείς τον παράγοντα τύχη, ακόμα και την γνώμη του "τρελού". Αυτή η πρώτη αίσθηση, τα σημεία που προκύπτουν με την πρώτη ματιά, με το ένστικτο, πολλές φορές επιβεβαιώνονται κι ας μην στηρίζονται σε δυνατά επιχειρήματα.
Μ' αυτή τη λογική λοιπόν θα καταθέσω σήμερα τις απόψεις μου για το κουπόνι και θα κάνω ταμείο το βράδυ να δω πόσο μέσα πέφτω.

Το πανηγύρι ξεκινάει στις 18:00 με το Ντιναμό Μόσχας - Αϊντχόβεν και τον ΑΣΟ στο 1,65. Την είδα την Ντιναμό με τον Παναθηναϊκό. Νεόπλουτη ομάδα, που προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, αλλά τίποτα το σπουδαίο. Με την Αϊντχόβεν παίζει, που στην Ολλανδία τα πηγαίνει καλά φέτος και σίγουρα είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Παναθηναϊκό. Κοινώς, ο ΑΣΟΣ δεν αξίζει, ειδικά σε τέτοιες αποδόσεις. Η Αϊντχόβεν πάντως, τα τελευταία χρόνια στο Europa League αγωνίζεται σα να κάνει αγγαρεία και μάλλον θα κατέβει για την ισοπαλία σ' αυτό το ματς.

Στο Κράσνονταρ - Έβερτον θα παίξει σημαντικό ρόλο τι ενδεκάδα θα κατεβάσουν οι Άγγλοι, που σνομπάρουν επιδεικτικά το θεσμό. Την Κυριακή αγωνίζονται και με την Μάντσεστερ εκτός έδρας και λογικά θα κάνουν ροτέισον στο αποψινό. Εδώ περιμένεις να δεις ενδεκάδες και αναλόγως ποντάρεις.

Ακόμα πιο μυστήριο είναι το Άαλμποργκ - Ρίο Άβε, αφού πρόκειται για τα 2 μπάζα του ομίλου (Ντιναμό Κιέβου και Στεάουα οι άλλες 2 που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα περάσουν στην επόμενη φάση) και μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Στο Βόλφσμπουργκ - Λιλ ψήνομαι για το ΔΙΠΛΟ των Γάλλων που πληρώνει πάνω από 4,00 απόδοση και δεν είναι τόσο μπάζα πια. Σιγά την υπερομάδα την Βόλφσμπουργκ δηλαδή, που έφαγε ντόρτι στην Αγγλία από την Έβερτον στην 1η αγωνιστική και έψαχναν την μπάλα οι αμυντικοί της. Ακόμα και με τα δεύτερα που λέει ο λόγος να κατέβει η Λιλ, την έχω ικανή να πάρει αποτέλεσμα, αφού μιλάμε για ομάδα με άμυνα μπετόν αρμέ και συνήθως οι "μικρομεσαίες" Γερμανικές ομάδες που είναι αφελείς στα μετόπισθεν την πατάνε σε τέτοια παιχνίδια. Όπως και να 'χει το πράμα, μιλάμε για τη Λιλ, όχι την Γκινγκάμπ ή την Λοριάν και από την άλλη έχουμε την Βόλφσμπουργκ, όχι την Ντόρτμουντ ή την Μπάγερν ή έστω την Λεβερκούζεν.


Στο Γκινγκάμπ - ΠΑΟΚ δεν αποκλείω να συμβεί κάτι ανάλογο με το χτεσινό στραπάτσο του Ολυμπιακού, αν κι εδώ, η δυναμική του αντιπάλου είναι σαφώς μεγαλύτερη. Μπορεί να είναι ουραγός η γαλλική ομάδα, τα παιχνίδια της όμως κρίνονται στο όριο. Το γαλλικό πρωτάθλημα ύστερα, είναι η μέρα με τη νύχτα με το ελληνικό κι επειδή ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός πετάνε ντόρτια και εξάρες στους Πανθρακικούς και τους Όφηδες, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν περίπατο και στας Ευρώπας. Πηγαίνει και με πολύ αισιοδοξία ο ΠΑΟΚ σήμερα, όπως αντιστοίχως ο Ολυμπιακός εχτές και δεν αποκλείω το στραπάτσο εδώ.

Δεν έχω να πω τίποτα για τα Λόκερεν - Μέταλιστ και Ντιναμό Κιέβου - Στεάουα και θα σταθώ στο επόμενο που είναι το Ντιναμό Μινσκ - Φιορεντίνα. Οι Βιόλα δυσκολεύονται αρκετά στο γκολ φέτος, αλλά η ποιότητα της μεσαίας τους γραμμής είναι αξιοζήλευτη στην Ιταλία. Αν οι Λευκορώσοι έφαγαν 6 γκολ από τον ΠΑΟΚ, την μισή απόδοση να πιάσει η Φιορεντίνα θα φύγει άνετα νικήτρια. Καλό το 1,60 του ΟΠΑΠ για όσους παίζουν τέτοιες αποδόσεις, ακόμα κι αν η Φιορεντίνα κατέβει με πολλές αλλαγές.

Το ίδιο σοβαρή είναι και η Σεβίλλη, που έρχεται από βαριά ήττα στο πρωτάθλημα με 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δε νομίζω ότι θα είναι αδιάφορη απόψε, ο Έμερι σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να κλονιστεί κι άλλο το ηθικό της ομάδας και θα τσιτώσει τους παίκτες του για να κερδίσουν. Αν είχε κάνει καμιά έκπληξη η Σεβίλλη το Σάββατο στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο, θα σκεφτόμουν σοβαρά το ενδεχόμενο για γκέλα σήμερα, από τη στιγμή που η ήττα ήταν βαριά όμως, περιμένω αντίδραση. Είναι και από τις ομάδες εκείνες που δεν δίνουν εύκολα δικαιώματα επίσης.

Αντιθέτως δεν εμπιστεύομαι τη Νάπολι και δεν πρόκειται να με απασχολήσει το παιχνίδι της με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ματς με γκολ περιμένω στο Σπάρτα Πράγας - Γιουνγκ Μπόις με το OVER 2,5 να πληρώνει 1,65 όμως στον ΟΠΑΠ και να μην το λες και ευκαιρία.

Πιθανή μπομπίτσα και το ΔΙΠΛΟ της Λέγκια μέσα στην Τουρκία με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ. Νίκη δεν έχουν ακόμα οι Τουρκαλάδες στο πρωτάθλημα (4 ισοπαλίες σε 4 παιχνίδια), αν και στους ομίλους του Europa  ξεκίνησαν με το δεξί κερδίζοντας εκτός έδρας με 1-2 την Μέταλιστ. Θα το παλέψει πιστεύω η Λέγκια το ματς, έχει δυνατότητες σαν ομάδα να φύγει ακόμα και με το ΔΙΠΛΟ.

Ακόμα ένα παιχνίδι που βλέπω γκολ, είναι το Φέγενορντ - Σταντάρ Λιέγης, με τους Βέλγους κυρίως να είναι όσα βάλουμε κι όσα φάμε (2η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 18 γκολ παθητικό, αλλά και 2η καλύτερη επίθεση επίσης με 18 γκολ).

Από τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται σήμερα, πιο ζεστά βλέπω τον ΑΣΟ του Αστέρα με αντίπαλο την Παρτιζάν. Μ' άρεσαν οι τριπολιτσιώτες στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας στην Τουρκία, βγάζει εικόνα "ομάδας" ο Αστέρας και πιστεύω ότι μπορεί να πάρει τη νίκη απόψε.

Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει στο παιχνίδι εκτός έδρας με την Εστορίλ. Οι γνώσεις μου για το πορτογαλικό πρωτάθλημα βέβαια, περιορίζονται σε Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο (άντε και καμιά Μπράγκα), ξέρω καλά όμως, πως το επίπεδο του πρωταθλήματος εκεί, δεν απέχει και πολύ από το ελληνικό. Με τον Λεβαδειακό της Πορτογαλίας αγωνίζεται ουσιαστικά απόψε ο Παναθηναϊκός και εκτός του ότι μετράει πολύ περισσότερο σαν μέγεθος στην Ευρώπη, είμαι της άποψης ότι διαθέτει και καλύτερη ομάδα. Ροντέο σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Εστορίλ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής (6/6 ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, 5/6 OVER 2,5), κρατάω ζεστά και το OVER 2,5 εδώ στο 1,90.

Από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, ψήνομαι για το ΔΙΠΛΟ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέναντι στην Σέλτικ που αντιμετωπίζει προβλήματα φέτος, δεν με συγκινεί όμως και πάρα πολύ αυτό το 3,10 για να ρισκάρω.

Λίγο πολύ αυτά, έτσι καφενειακά και με μια "πρώτη ματιά" που λένε, χωρίς να έχω υπόψη μου τα ρεπορτάζ των ομάδων. Να κάνω τη σούμα λοιπόν, αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα παίξω σήμερα τελικά και να δούμε στο τέλος της βραδιάς τι ψάρια πιάσαμε!

Στα ΣΗΜΕΙΑ

Βόλφσμπουργκ - Λιλ ΔΙΠΛΟ
Γκινγκάμπ - ΠΑΟΚ ΑΣΟΣ
Ντιναμό Μινσκ - Φιορεντίνα ΔΙΠΛΟ
Ριέκα - Σεβίλλη ΔΙΠΛΟ
Αστέρας Τρίπολης - Παρτιζάν ΑΣΟΣ
Εστορίλ - Παναθηναϊκός ΔΙΠΛΟ

Στα ΓΚΟΛ

Σπάρτα Πράγας - Γιουνγκ Μπόις OVER 2,5
Φέγενορντ - Σταντάρ Λιέγης OVER 2,5
Εστορίλ - Παναθηναϊκός OVER 2,5

Καλή μελέτη και καλή τύχη στις επιλογές σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2