Που θα σκάσει η βόμβα...

Οι τρεις "μεγάλοι" της Primera Division αγωνίζονται σήμερα Σάββατο και η νίκες τους προσφέρονται σε τοκογλυφικές τιμές. Είναι τα ιδανικά θύματα Γρανάδα Κόρδοβα και Θέλτα ή θα μπορέσει κάποια από αυτές να κόψει βαθμούς από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκπτώσεις στις τιμές των φαβορί έχουμε  και στην Segunda Division, σε λιγότερα παιχνίδια όμως και σε πιο ανεκτές αποδόσεις.










Ας ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια της Primera λοιπόν και το παιχνίδι Γρανάδα - Ρεάλ που εμφανίζεται πρώτο στο κουπόνι. Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι χτεσινή συνέντευξη τύπου του Χοακίν Καπαρός και είμαι σίγουρος πως πολλοί από εσάς είδατε το εν λόγω βίντεο με τον προπονητή της Γρανάδα να κάνει κομματάκια της εφημερίδα της Marca. Ο λόγος ένα ψευδές δημοσίευμα που έλεγε πως ο ίδιος είπε στους παίκτες του να κοιτάξουν να μην ξευτελιστούν με την Ρεάλ. Πυρ και μανία έγινε ο Ισπανός τεχνικός και μένει να δούμε αν τελικά θα ξεφτιλιστεί ή όχι. Η αλήθεια είναι πάντως, πως η Βασίλισσα δυσκολεύεται αρκετά στο Λος Καρμένες τα τελευταία 3 χρόνια που η Γρανάδα αγωνίζεται στην Primera, μετρώντας 2 οριακές νίκες με 1 γκολ διαφορά και 1 ήττα με 1-0. Αυτά για όσους ενδιαφέρει η παράδοση, κατά τ' άλλα αυτή τη στιγμή η εικόνα των 2 ομάδων λέει ΔΙΠΛΟ, αν και την απόδοση του 1,10 δεν θα πόνταρε ούτε ο ίδιος ο Αντσελότι!



Στο Βιθέντε Καλντερόν η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Κόρδοβα. Δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα της η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που την προηγούμενη αγωνιστική πήρε δύσκολη νίκη με 0-1 στην έδρα της Χετάφε. Στη 10η αγωνιστική φτάσαμε και η Κόρδοβα ακόμα αγνοεί τη νίκη, άλλαξε προπονητή, προσέλαβε τον Μίροσλαβ Τζούκιτς, στο ντεμπούτο του όμως με την Σοσιεδάδ είδε την ομάδα του να έρχεται ισόπαλη με 1-1, ισοφαρίζοντας στο 87' με αμφισβητούμενο γκολ με χέρι του Ίσκο. Με εξαίρεση το ματς με την Σεβίλλη που κέρδισε 4-0, η Ατλέτικο δεν ενθουσίασε αλλά μάλλον προβλημάτισε περισσότερο στα υπόλοιπα παιχνίδια της. Ειδικά στα 2 τελευταία με Εσπανιόλ εντός και Χετάφε εκτός μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρκετά μέτρια η απόδοση της, παρόλο που τελικά κέρδισε. Υπερβολικός ο φαβοριτισμός του ΑΣΟΥ και παρά το γεγονός πως η Κόρδοβα δεν έχει δείξει και κάτι σπουδαίο μέχρι στιγμής, το γεγονός ότι παλεύει όλα της τα παιχνίδια, δίνει δικαίωμα για να πιστέψουμε στην κόντρα. Με λιγότερο ρίσκο μπορούμε να κοιτάξουμε και προς τα λίγα γκολ και το UNDER 2,5 σε απόδοση 2,00 στον ΟΠΑΠ.

Στο Μπαρτσελόνα - Θέλτα τώρα, το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης είναι σίγουρα ο Λουίς Ενρίκε, που πέρυσι είχε μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα με την Θέλτα. Θα ψάξουν αντίδραση οι μπλαουγκράνα μετά την ήττα στο El Clasico, ίσως τα βρουν σκούρα όμως απέναντι σε μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο από την μέση και μπροστά. Η Θέλτα στην μέρα της είναι ικανή να κοντράρει οποιαδήποτε από τις 3 μεγάλες και γιατί όχι και την Μπαρτσελόνα μέσα στο Νου Καμπ. Έχει λογική κι εδώ η κόντρα του ΑΣΟΥ, για μια Μπαρτσελόνα που δεν ενθουσιάζει προς το παρόν και τη Θέλτα να δείχνει ικανή για όλα. Με λιγότερο ρίσκο μπορούμε να δούμε και προς το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, αφού αν κάποια ομάδα μπορεί να απειλήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα (που όπως είδαμε και στο El Clasico) αυτή είναι η Θέλτα.

Παίζει το κεφάλι του απόψε ο Αρασάτε
Κλείνω από τα ματς της Primera με το Σοσιεδάδ - Μάλαγα. Στη μετριότητα κινούνται οι Βάσκοι, που έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι στιγμής και τον Αρασάτε να παίζει το κεφάλι του στο αποψινό ματς. Άρεσε πολύ η Μάλαγα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Βαγιεκάνο εντός έδρας, έβγαλε πολύ ενέργεια, ήταν καλή και κέρδισε δίκαια με 4-0, αν και προσωπικά περίμενα τη Ράγιο πιο ανταγωνιστική. Δεν έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης η Σοσιεδάδ και για τον ΑΣΟ ούτε λόγος να γίνεται, να και οι Βάσκοι διαθέτουν την ποιότητα στο ρόστερ και ειδικά μέσα στο Ανοέτα να κάνουν ακόμα και περίπατο... Με τα όσα έχω δει μέχρι στιγμής από τις 2 ομάδες, δίνω μεγαλύτερη τύχη στο ΔΙΠΛΟ, αλλά ακόμα μεγαλύτερη στο OVER 2,5, τη στιγμή που η Μάλαγα διαθέτει ικανότατους επιθετικούς μπροστά, πολύ γρήγορους και με την τρύπια άμυνα της Σοσιεδάδ θεωρώ πως θα σκοράρει σίγουρα. Με τα πολλά περιμένω γκολ σ' αυτό το παιχνίδι και θα ποντάρω στο OVER 2,5.

Στη Segunda τώρα έχουμε 6 παιχνίδια σήμερα Σάββατο και πρώτο ματς στο κουπόνι είναι το Μαγιόρκα - Λούγκο. Από 3 συνεχόμενες νίκες έρχεται η Μαγιόρκα, ένα καλό σερί που σίγουρα ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας, αν και ακόμα δεν πείθει αγωνιστικά. Η αλήθεια είναι πως οι νησιώτες έχουν βελτιωθεί αισθητά στο ανασταλτικό τομέα, έχοντας δεχτεί μόνο 1 γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια, χωρίς να ενθουσιάζουν όμως παράλληλα με την απόδοση τους. Η Λούγκο είναι παραδοσιακά ομάδα που παίζει πολύ συντηρητικά εκτός έδρας, μετράει μόνο 1 ήττα στα 7 τελευταία και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Θα είναι η ισοπαλία, θα είναι η νίκη, μάντης δεν είμαι, η αλήθεια είναι όμως πως η Μαγιόρκα ακόμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τιμές του 1,85 στον ΑΣΟ, παρά το καλό σερί που έχει χτίσει.

Στο Αλαβές - Αλκορκόν φαβορί οι γηπεδούχοι σε νορμάλ τιμές και μου άρεσαν στο προηγούμενο παιχνίδι τους με την Σανταντέρ εκτός έδρας που πήραν ισοπαλία 1-1. Άξιζαν το κάτι παραπάνω οι Βάσκοι από την αναμέτρηση, είχαν πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Σε κακή κατάσταση η Αλκορκόν, μετράει 3 ήττες στα 4 τελευταία και η άμυνα της μπάζει πολλά νερά. 7 γκολ δέχτηκε στα 2 τελευταία της παιχνίδια και αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα της Segunda που δεν έχει ισοπαλία σ' αυτά τα 10 ματς που έχει δώσει. Η Αλαβές συνήθως βραχυκυκλώνει όταν βρίσκει μπροστά της οργανωμένες άμυνες, απέναντι όμως σε ομάδες που παίζουν ανοιχτά όπως αυτή έχει το πλεονέκτημα. Αξιόλογο και το OVER 2,5 εδώ σε απόδοση 2,05 στον ΟΠΑΠ, η δική μου επιλογή όμως θα είναι ο ΑΣΟΣ.

Say Cheeeese
Το Μπαρτσελόνα Β' - Χιχόν εξαρτάται από το πως θα ξυπνήσουν οι πιτσιρικάδες της Μπάρτσα. Είναι στη μέση και ο Αμπελάρδο, ο προπονητής της Χιχόν, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Μπάρτσα και γνωρίζουμε καλά πως οι Μπλαουγκράνα αρκετά χουβαρντάδες όταν αντιμετωπίζουν δικά τους παιδιά. Η Χιχόν πάντως μπάλα δεν παίζει, τρέχει πολύ μεν στο γήπεδο, είναι καλή αμυντικά κι αυτό της το αναγνωρίζω, αν πιάσει υψηλή απόδοση όμως η επιθετική γραμμή της Μπάρτσα Β' πιστεύω θα λυγίσει. Όλα αυτά είναι θεωρίες όμως και δεν μπορώ να κατασταλάξω στο τι μορφή μπορεί να έχει αυτός ο αγώνας, οπότε το αφήνω.

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας είναι ίσως το Γιαγκοστέρα - Σανταντέρ, με τις εντυπώσεις να έχει κλέψει μέχρι στιγμής σίγουρα η Ράσινγκ. Η Γιαγκοστέρα έρχεται από μια ισοπαλία "ψυχολογίας" θα έλεγα περισσότερο, στην έδρα της Λούγκο, αν κι εδώ που τα λέμε, κάθε βαθμός είναι χρυσάφι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Ράσινγκ δεν ήταν καλή στο ματς με την Αλαβές, δέχτηκε πάρα πολλές φάσεις και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή με το τελικό 1-1. Αξίζει το ρίσκο στα ΓΚΟΛ εδώ, είτε στο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ, είτε στο OVER 2,5, αφού οι γηπεδούχοι θα ψάξουν πολύ ζεστά τη νίκη για να σταματήσουν το αρνητικό τους, ενώ η Σανταντέρ, από την ημέρα που επέστρεψε ο Μαμαντού Κονέ, βρίσκουν διαρκώς δίχτυα (εξαίρεση το ματς με την Μπαρτσελόνα Β' που έχανα μαλλιά).

Στην Αλμπαθέτε ξεκίνησαν οι γραφικότητες, με τον Σαμπέδρο να παραμένει στον πάγκο, παρά τις 6 συνεχόμενες ήττες, τις οποίες απέδωσε στους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει η ομάδα του και σύμφωνα με δηλώσεις του θα πάρει τη νίκη στο ματς με την Λας Πάλμας. Τα χάλια της είχε η Αλμπαθέτε στο ματς με την Βαγιαδολίδ, ηττήθηκε με 3-4, πέτυχε όμως τα 2 γκολ στο τέλος που η Βαγιαδολίδ είχε χαλαρώσει πάρα πολύ. Η Λας Πάλμας μέχρι στιγμής παρουσιάζει σταθερότητα, στο Γκραν Κανάρια είναι αήττητη και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο. Αποδόσεις του 1,45 βέβαια, ακόμα και του 1,60 δεν στέκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία και ο ΑΣΟΣ δεν έχει απολύτως καμία αξία. 13 γκολ έχει δεχτεί η Αλμπαθέτε στα τελευταία της 3 παιχνίδια τη στιγμή που η Λας Πάλμας έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 18 γκολ (μαζί με Χιρόνα και Μαγιόρκα). Δεν τους λες και πολυβόλο τους νησιώτες, με την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα που δείχνουν όμως είναι το φαβορί στην αναμέτρηση,

Κλείνω με το Σαμπαντέλ - Μιραντές, ένα ματς με ακόμα ένα υπερτιμημένο φαβορί. Αντίδραση μετά το ξεφτιλίκι του κυπέλλου θα ψάξουν οι Αρλεκίνος και την ήττα από τη Σεβίλλη με 1-6. Η Μιραντές ηττήθηκε με 3-0 από την Χιρόνα εκτός έδρας, σε ένα ματς που δεν σηκώνει κριτική όμως, αφού έμεινε με 10 παίκτες από το 19' και τελείωσε το παιχνίδι με 9. Λεφτά  να μου χαρίσουν στην Σαμπαντέλ δεν τα βάζω σ' αυτή την απόδοση, όσο κι αν στα χαρτιά δείχνει να έχει καλύτερη ομάδα. Με την άμυνα που έχει, προτιμότερο είναι το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ που πληρώνει καλύτερα από τον ΑΣΟ, στο 1,85 στον ΟΠΑΠ.

Αρκετές επιλογές για σήμερα Σάββατο λοιπόν, πιο ζεστά βλέπω το OVER 2,5 στο Σοσιεδάδ - Μάλαγα και τον ΑΣΟ της Αλαβές. Για να κλείσω μια ΤΡΙΑΔΑ, σκέφτομαι το OVER 2,5 στο Γιαγκοστέρα - Σανταντέρ ή το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στο Μπαρτσελόνα - Θέλτα, αλλά θα αποφασίσω μάλλον την τελευταία στιγμή.

Στα σημεία:

Αλαβές - Αλκορκόν ΑΣΟΣ 2,10 ΟΠΑΠ

Στα γκολ:

Μπαρτσελόνα - Θέλτα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,75 ΟΠΑΠ
Σοσιεδάδ - Μάλαγα OVER 2,5 1,75 ΟΠΑΠ
Γιαγκοστέρα - Σανταντέρ OVER 2,5 2,15 ΟΠΑΠ
Σαμπαντέλ - Μιραντές ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,85 ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2