Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

στοίχημα, προγνωστικά, Β' Ισπανίας, Segunda Division

Η Μαγιόρκα συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες νίκες, η Μπαρτσελόνα Β' έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στα τελευταία της 6 παιχνίδια, η Σπόρτινγκ Χιχόν που δεν παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία είναι ακόμα αήττητη, η Αλμπαθέτε που δεν παίζει δα και το χειρότερο είναι τελευταία! Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά, ενός πρωταθλήματος όπως η Segunda Division, που και φέτος εξελίσσεται ανώμαλα, ίσως περισσότερο από την περσινή σεζόν.






Σε ένα πρωτάθλημα αγωνιστικό Γολγοθά βέβαια που διαρκεί 42 αγωνιστικές και 10 μήνες περίπου, δεν έχουμε την απαίτηση να υπάρχουν ομάδες τρένα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, οι διαφορές μεταξύ των ομάδων μικρές και λογικό είναι όσοι ασχολούνται με τη συγκεκριμένη κατηγορία να αναζητούν τις υψηλές αποδόσεις και όχι "στανταράκια".

Αυτά τα λίγα σαν έναν μικρό πρόλογο και πάμε να δούμε την 13 αγωνιστική και ξεκίνημα με τα σημερινά παιχνίδια του Σαββάτου, που είναι 7 τον αριθμό.

Με την σειρά που εμφανίζονται στο κουπόνι, πρώτο έχουμε το Λεγκανές - Χιρόνα. Αφύσικο ήταν το σερί της Χιρόνα που πριν 2 αγωνιστικές ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, μόλις όμως αντιμετώπισε σοβαρούς αντιπάλους (Βαγιαδολίδ, Λας Πάλμας), δεν τα πήγε και τόσο καλά. Την κόντραρα και με την Βαγιαδολίδ και με την Λας Πάλμας και δικαιώθηκα και μένει να δούμε αν ήταν μπαλόνι που ξεφούσκωσε ή αν μπορεί απόψε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Λεγκανές παίζει σταθερά καλά από την αρχή της σεζόν και εντός έδρας είναι ακόμα αήττητη (3 νίκες, 3 ισοπαλίες). Αμφίρροπο παιχνίδι, με τις 2 ομάδες να δείχνουν ισοδύναμες αυτή τη στιγμή και μόνο το ρίσκο στην ισοπαλία αξίζει την προσοχή, για όσους τις κυνηγούν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

στοίχημα, προγνωστικά, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Βάζει ΣΤΟΠ στο αήττητο σερί της Μαγιόρκα η Αλκορκόν
Στη Μαγιόρκα τώρα, που έχει χτίσει ένα ανεξήγητα μεγάλο σερί με 5 συνεχόμενες νίκες. Μπάλα καλή δεν παίζει, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει καταφέρει να κάνει αυτές τις 5 νίκες. Σίγουρα οφείλει πολλά πάντως στην βελτιωμένη αμυντική της λειτουργία, αφού έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ σ' αυτά τα τελευταία 5 παιχνίδια, όταν πριν από αυτά, δέχονταν τουλάχιστον 2 σε κάθε της παιχνίδι. Επιθετικά υπερέχει σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας και να μην ξεχνάμε πως οι νίκες πάντα χτίζουν ψυχολογία στην ομάδα. Η σημερινή της αντίπαλος η Αλκορκόν, παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα, καλή από τη μέση και μπροστά, προβληματική στην άμυνα. Αμφότερες έχουν το εύκολο γκολ και σύμφωνα με το αγωνιστικό τους προφίλ αξίζει το ρίσκο στο OVER 2,5 που πληρώνει 1,90 στον ΟΠΑΠ. Στα σημεία, σε καμία περίπτωση δεν παίζεται ο ΑΣΟΣ στο 1,80 και το ΔΙΠΛΟ του 3,50 είναι πολύ πιο αξιόλογη επιλογή.

Ακόμα μια ομάδα που έχει χτίσει αφύσικο σερί είναι η Σπόρτινγκ Χιχόν, που παραμένει αήττητη σ' αυτές τις 12 αγωνιστικές. Σίγουρα δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία, ο Αμπελάρδο όμως έχει χτίσει ένα πολύ καλό, νεανικό σύνολο, που ματώνει τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι. Φλύαρη η Αλαβές σε πολλά παιχνίδια της και αν βρει μπροστά της οργανωμένη άμυνα συνήθως βραχυκυκλώνει. Εγώ έχω διαγράψει το συγκεκριμένο παιχνίδι από το κουπόνι, αφού δεν βλέπω κάτι ξεκάθαρο πάντως. Η Χιχόν εκτός του ότι είναι αήττητη ακόμα, έχει και αρκετή ρέντα και δεν σκοπεύω να ρισκάρω τα λεφτά μου εδώ. Με διαφορετική αντίπαλο από την Αλαβές ίσως να το συζητούσα.

στοίχημα, προγνωστικά, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Θα ξεμπουκώσει ο Ντονγκού σήμερα,
μαζί του και η Μπάρτσα Β'
Φτάσαμε και στην Μπαρτσελόνα Β΄, που όπως έγραψα και στην εισαγωγή, έχει πετύχει μόλις 1 γκολ στα τελευταία της 6 παιχνίδια. Γεγονός παράδοξο, αν σκεφτεί κανείς πως στα πρώτα 6 του πρωταθλήματος είχε πετύχει 16! Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Νουμάνθια όμως, που αν και παραδοσιακά ομάδα έδρας, δεν έχει κερδίσει ακόμα στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει στο Παχαρίτος φέτος. Μυρίζομαι ξεμπούκωμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κυρίως από την πλευρά της Μπαρτσελόνα Β', αφού 1 γκολ σε 6 παιχνίδια είναι παράλογος αριθμός σε σχέση με την φιλοσοφία που διέπει τη συγκεκριμένη ομάδα. Άκρως επικίνδυνη η Νουμάνθια όμως στην κόντρα και δεν συμφέρει να ψαχτούμε στα σημεία, παρά μόνο στα γκολ, με το OVER 2,5 να πληρώνει 1,65 στον ΟΠΑΠ. Με μεγαλύτερο ρίσκο το 4-6 ΓΚΟΛ που θα είναι και η επιλογή μου, σε απόδοση 2,60 και προβλέπω να ξεθυμαίνουν επιθετικά εδώ οι 2 ομάδες.

Πολύ δύσκολο το Σαμπαντέλ - Βαγιαδολίδ, με τους γηπεδούχους να είναι τραγικοί στην άμυνα, αλλά πάντα υπολογίσιμοι εντός έδρας και την Βαγιαδολίδ να παίζει πολύ συντηρητικά στα εκτός της.

Στο Οσασούνα - Πονφεραντίνα, έχουμε τους Βάσκους που τα εντός έδρας τα κάνουν ροντέο και την Πονφεραντίνα που είναι μια του ύψους και μια του βάθους. Από 4 συνεχόμενες ισοπαλίες έρχονται οι φιλοξενούμενοι, που ήταν καλύτεροι από την Ουέλβα στο τελευταίο τους παιχνίδι που έληξε 3-3. Η Οσασούνα μπορεί να πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα της Νουμάνθια, ένας Θεός ξέρει όμως πως δεν σκόραραν οι γηπεδούχοι, τη στιγμή που στα 7 τελευταία της παιχνίδια η εστία της παραβιάστηκε από 2 φορές και πάνω! Αν παίξει λίγο πιο φιλόδοξα από ότι συνηθίζει η Πονφεραντίνα στα εκτός έδρας της, το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ πρέπει να το έχουμε στο τσεπάκι μας. Καλό και το OVER 2,5 στο 1,90.

Κλείνω από τα παιχνίδια του Σαββάτου με το Λας Πάλμας - Μιραντές. Το μπάζο της κατηγορίας αντιμετωπίζει η Λας Πάλμας, στη Segunda όμως ΑΣΟΙ του 1,30 δεν έχουν απολύτως καμία λογική. Για όσους ασχοληθούν εδώ, το ΝΟ-ΓΚΟΛ στο 1,60 είναι καλύτερο σαν απόδοση και από τη στιγμή που η φιλοξενούμενη θα στήσει λεωφορείο στην μικρή περιοχή καλυπτόμαστε και στο ενδεχόμενο του 0-0.


ΚΥΡΙΑΚΗ


Στα της Κυριακής τώρα, 4 ματς είναι όλα κι όλα και δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο ουσιαστικά. Στο Λούγκο - Σανταντέρ δεν μπορώ να δω ξεκάθαρα κάτι, αν και η Λούγκο είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, αήττητη ακόμα στα 6 ματς που έχει δώσει στο σπίτι της, αλλά με 3 ισοπαλίες. Σέβομαι την Ράσινγκ, που παίζει καλά και μάλλον είναι θέμα χρόνου να ξεκολλήσει από τις χαμηλές θέσεις.
Υποψία έκπληξης υπάρχει στο Ουέλβα - Αλμπαθέτε, με τους γηπεδούχους να μην είναι τόσο καλοί όσο προδικάζουν οι αποδόσεις στον ΑΣΟ και αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι να μην είναι τόσο κακοί όσο οι αποδόσεις στο ΔΙΠΛΟ. 3 ματς χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει η Ουέλβα, που στο τελευταίο της εκτός έδρας με την Πονφεραντίνα, πέτυχε 3 γκολ με 3 τελικές προσπάθειες και πήρε μια πολύ τυχερή ισοπαλία με 3-3. Σταμάτησε το αρνητικό της σερί η Αλμπαθέτε κερδίζοντας με 1-0 την Λεγκανές την προηγούμενη αγωνιστική, εξακολουθεί να έχει πάντως θεματάκια στην άμυνα, παρότι δεν δέχτηκε γκολ και θολώνει ακόμα περισσότερο το τοπίο εδώ.
Στο Γιαγκοστέρα - Τενερίφη, άρχισαν να την ψιλιάζονται οι ΜΠΟΥΚ με τους νεοφώτιστους, που έχουν μακράν την χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι στο αγωνιστικό τους προφίλ, πάνε καρφί για υποβιβασμό. Το κακό είναι πως δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ακόμα την Τενερίφη, αφού παρουσιάζει τεράστια σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
στοίχημα, προγνωστικά, Β' Ισπανίας, Segunda Division
Η επίμαχη φάση, με τον Χοσέ Φερνάντεζ της Σαραγόσα,
να μην ακουμπάει καν τον Ζόνι της Χιχόν
Κλείνω με τα ματς της Κυριακής με το Σαραγόσα - Μπέτις. Ακόμα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εδώ, αφού η Σαραγόσα ηττήθηκε μάλλον άδικα με 3-1 από την Χιχόν την προηγούμενη αγωνιστική και η καθίζηση ήρθε όταν δέχτηκε απευθείας κόκκινη (μαϊμού) ο αμυντικός Χοσέ Φερνάντεθ, απόφαση για την οποία η Σαραγόσα κατέθεσε ένσταση. Η Μπέτις κάνει πολλές τελικές σε κάθε της παιχνίδι αλλά τα γκολ δεν έρχονται πάντα. Βάσει ρόστερ πρέπει να ανέβει αέρας στην Primera, έχει όμως θεματάκια πίσω. Με τα πολλά συγκρούονται δύο εντελώς  διαφορετικά στυλ, με την καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά Σαραγόσα που είναι και αρκετά αποτελεσματική μπροστά και την πολύ ανώτερη ποιοτικά Μπέτις, που έχει θέματα όμως στην άμυνα. Δίκαια δίνονται φαβορί οι φιλοξενούμενοι, δεν θα αγοράσω όμως  κάτι, ούτε στα γκολ, παρά το γεγονός πως τα τελευταία 4 παιχνίδια της Σαραγόσα ήρθαν όλα OVER 2,5. Εδώ την περιμένω πολύ πιο προσεκτική, αφού η Μπέτις μπροστά δεν αστειεύεται...

Με τα πολλά λοιπόν, δεν θα κρατήσω τίποτα από τα παιχνίδια της Κυριακής και θα ασχοληθώ μόνο με αυτά του Σαββάτου. Η εβδομάδα λόγω εθνικών ομάδων είναι ουσιαστικά "νεκρή" στοιχηματικά, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να βάλει κανείς βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Ένα συστηματάκι θα ρίξω με αρκετό ρίσκο και αν κάτσει, ΕΚΑΤΣΕ!

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Λεγκανές - Χιρόνα Χ 3,15 ΟΠΑΠ
Μαγιόρκα - Αλκορκόν ΔΙΠΛΟ 3,50 ΟΠΑΠ
Μπαρτσελόνα Β' - Νουμάνθια 4-6 ΓΚΟΛ 2,60 ΟΠΑΠ
Οσασούνα - Πονφεραντίνα OVER 2,5 1,90 ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2