Εποχή Μόγιες στην Σοσιεδάδ

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη του καριέρα ανοίγει ο Σκοτσέζος τεχνικός που μέσα στην διακοπή ανακοινώθηκε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. "Σφήνα" στους μεγάλους προσπαθεί να μπει φέτος η Σεβίλλη που θα έχει δύσκολο έργο στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπάρτσα, στην αφιλόξενη χώρα των Βάσκων και το κλουβί του Ιπουρούα δοκιμάζεται η "εξωγήινη" φέτος Ρεάλ.



Την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί σύλλογοι που εμφάνισαν προβλήματα στην αρχή της σεζόν, προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Μια από αυτές ήταν και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, που ελπίζει πως στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Μόγιες, ότι βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για να φέρει την ομάδα πίσω στον δρόμο των επιτυχιών. Μένει να αποδείξει ο ίδιος, πως το πέρασμα του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μια κακή παρένθεση στην καριέρα του.

Και μετά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο λόγος γίνεται αμιγώς στοιχηματικός και μπαίνουμε κατευθείαν στο ζουμί. Εκμεταλλεύτηκα κι εγώ την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων και φόρτισα τις μπαταρίες μου, αφού ακολουθεί ένας ωραίος μήνας, μέχρι τα Χριστούγεννα, με φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Φτάσαμε αισίως στην 12η αγωνιστική στην Primera Division, με μια 5αδα ομάδων να έχει ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες και το πρωτάθλημα φέτος δείχνει να είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι. Τις ισχυρές 3 της προηγούμενης σεζόν (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μ.) έρχονται να αμφισβητήσουν φέτος Βαλένθια και Σεβίλλη, ενώ και η Μπιλμπάο με την νίκη της χτες Παρασκευή επί της Εσπανιόλ, άρχισε να παίρνει πάλι τα πάνω της.

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μάλαγα ίσως, ο Αμραμπάτ.
Για σήμερα Σάββατο, το μενού περιλαμβάνει 3 αγώνες και όπως συνηθίζεται, αγωνίζονται οι Ευρωπαίες, μειώνοντας έτσι το ενδιαφέρον από στοιχηματικής άποψης. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά όμως και χρονικά, ξεκινώντας με το Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα που ξεκινά στις 17:00. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε όπως θα έχουν καταλάβει οι περισσότεροι, δεν είναι η ίδια με πέρυσι και δύσκολα θα επαναλάβει αντίστοιχη πορεία. Έρχεται από ήττα με 2-1 στο παιχνίδι με την Σοσιεδάδ, σε ένα ματς που έριξε ένα κάρο ξύλο στον Κάρλος Βέλα (τον πιο επικίνδυνο παίκτη των Βάσκων) και έχασε τον αριστερό της μπακ Σικέιρα που αποβλήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες (δίκαιη αποβολή). Ο Μάντζουκιτς κάνει φιλότιμες προσπάθειες μπροστά, είναι θωρηκτό, αλλά υστερεί σε ποιότητα από τον Ντιέγκο Κόστα που έκανε παπάδες πέρυσι. Οι Ροχιμπλάνκος πονάνε και στην θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Ομπλάκ που κόστησε ένα σκασμό λεφτά το καλοκαίρι δεν μπορεί να πάρει φανέλα βασικού, ενώ ούτε ο Τσέρτσι έχει αποδώσει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα φυσικά, η Ατλέτικο να δυσκολεύεται αρκετά μέχρι στιγμής και κυρίως η άμυνα της να είναι αυτή που εμφανίζεται χειρότερη σε σχέση με πέρυσι. Ίδρωσε η Μάλαγα για να καταβάλλει το εμπόδιο της Εϊμπάρ, πήρε μια οριακή νίκη με 2-1 με πέναλτι έντονα αμφισβητούμενο στα χασομέρια του αγώνα, ενώ ακυρώθηκε γκολ της Εϊμπάρ στο 0-0 (οριακό οφσάιντ) και ο Αρουαμπαρένα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-2 προς το τέλος της αναμέτρησης και να καθαρίσει το παιχνίδι. Πολλά και εύκολα λάθη από την Μάλαγα στην άμυνα, που αν τα επαναλάβει στο σημερινό παιχνίδι, δύσκολα θα φύγει με κάτι καλό από την Μαδρίτη. Η Ατλέτικο είναι αυτή που είναι, το Καντερόν όμως παραμένει κάστρο. Καλή η Μάλαγα μπροστά, ξεχωρίζει ο Αμραμπάτ που κάνει άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες, από εκεί και πέρα όμως λίγα πράγματα... Παίζεται ο ΑΣΟΣ οριακά στο 1,50 (μπορεί να μπει σε κάποιο παρολί), από εκεί και πέρα, νομίζω πως έχει καλές πιθανότητες και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ που πληρώνει 2,15 στο διαδίκτυο, μιας και οι 2 ομάδες εμφανίζουν αρκετά αμυντικά κενά (2 έβαλε η Κόρδοβα στο Καλντερόν, 1 δεν μπορεί να βάλει η ποιοτικότερη Μάλαγα;).

Έγραψα πολλά για το Ατλέτικο Μ. -Μάλαγα, ένεκα όμως που προκύπτουν επιλογές από εκεί, πάμε στο Εϊμπάρ - Ρεάλ Μ. Αξιοπρεπέστατη η πορεία της νεοφώτιστης και πρωτάρας στην Primera Εϊμπάρ, ομάδα που έχει διατηρήσει τον ίδιο κορμό με πέρυσι που αγωνιζόταν στην Segunda, έχει καλή ομοιογένεια και παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία στο παιχνίδι της (καλή αμυντική γραμμή, πειθαρχημένο κέντρο και αποτελεσματικότητα στην επίθεση). Το ερώτημα είναι αν μπορεί να προβάλει αντίσταση στην Βασίλισσα Ρεάλ, που φέτος σπάει τα κοντέρ και έχει πετύχει ήδη 42 γκολ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι μοιράζει ταρίφες και μετράει 8 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Το Ιπουρούα έχει μικρό αγωνιστικό χώρο και η Εϊμπάρ θα πάει το ματς στη δύναμη, με σκοπό να κρατήσει το σκορ χαμηλά. Η Ρεάλ είχε αρκετούς διεθνείς που έκαναν ταξίδια μεσοβδόμαδα, σε αντίθεση με την Εϊμπάρ και μπορεί να μην βγάλει την φρεσκάδα που είχε πριν την διακοπή. Με όλα αυτά, το UNDER 3,5 σε  απόδοση 1,75 έχει λογική.

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Ο Ιβάν Ράκιτιτς έφτιαξε το όνομα του
 με την φανέλα της Σεβίλλης
Στο Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη τώρα, με τους Μπλαουγκράνα να είναι σε κρίση και πάλι καλά να λένε που κατάφεραν και έφυγαν με το ΔΙΠΛΟ την προηγούμενη αγωνιστική από την έδρα της Αλμερία. Ο Λουίς Ενρίκε δεν ξεκίνησε τους Σουάρεζ και Νεϊμάρ, μόλις είδε όμως τα σκούρα (έμεινε με 1-0 πίσω στο ημίχρονο), τους πέρασε κατευθείαν στο 2ο, με τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει και τον Ουρουγουανό να βγάζει την ασίστ για το 1-2. Στραβοπάτησε η Σεβίλλη στο Πιθχουάν, αφού υποτίμησε την Λεβάντε και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1. Με 23 βαθμούς πάντως η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και φέτος και κρατάει επαφή με τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής (στο -2 από την Μπαρτσελόνα). Οι αποδόσεις στον ΑΣΟ είναι ασφαλώς για πέταμα και ενδιαφέρον παρουσιάζει περισσότερο το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ σε απόδοση 1,70 περίπου στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έδειξε πως το λευκό παθητικό που κρατούσε στις πρώτες αγωνιστικές, ήταν μάλλον περισσότερο αποτέλεσμα "σατανικών" συμπτώσεων. Θα έβλεπα και την κόντρα πιο ζεστά, αλλά στο τελευταίο σοβαρό τεστ που έδωσε η Σεβίλλη με την Ατλέτικο στο Καλντερόν, έφυγε με ένα ντόρτι στην πλάτη. θα αρκεστώ στο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ μόνο.

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Να δούμε τι άνεμο θα φέρει ο Μόγιες στην Σοσιεδάδ
Κλείνω από Primera Division με το Λα Κορούνια - Σοσιεδάδ και το ντεμπούτο του Ντέιβιντ Μόγιες. Δύσκολη η κατάσταση στην Λα Κορούνια, που εμφανίζεται μέτρια έως κακή στα περισσότερα παιχνίδια της, με λίγες καλές αναλαμπές, όπως στο 3-0 επί της Βαλένθια. Η Σοσιεδάδ στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ατλέτικο Μ., πιστοποίησε πως έχει δυνατότητες και φέτος να πάει ψηλά, αφού υλικό ποιοτικό έχει και δεν είναι για να βολοδέρνει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Μόνιμος βραχνάς για τους Βάσκους οι εκτός έδρας εμφανίσεις τους, που είναι συνήθως μέτριες και νωχελικές, δύναμη και πάθος θα βάλει η Ντέπορ για να ισοσκελίσει την ποιοτική διαφορά, υστερεί όμως πάρα πολύ επιθετικά και το ματς κρίνεται αμφίρροπο. Το ΔΙΠΛΟ δεν είναι για 2,20 σε καμιά περίπτωση, περιμένουμε να δούμε 2-3 παιχνίδια τους Βάσκους με τον Μόγιες και κατόπι αποφασίζουμε. Την Βαλένθια είχαμε παίξει στην ίδια απόδοση μέσα στο Ριαθόρ, που παίζει και μπαλάρα από την αρχή της χρονιάς και έφυγε με ένα τρίμπαλο στο τέλος. Όχι πως η Λα Κορούνια εμπνέει να την στηρίξεις, η φανέλα της είναι βαριά όμως, θα πάρει ενέργεια από τον κόσμο στο Ριαθόρ και όλα είναι πιθανά. Τριπλή και στα σημεία και στα γκολ.

Πάμε και στην αγαπημένη μου Segunda τώρα. Εδώ έχει χαθεί πραγματικά ο μπούσουλας, αφού κάθε αγωνιστική εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το προηγούμενο Σάββατο, 5 από τα 7 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα, προσωπικά πρότεινα την ισοπαλία στο Λεγκανές - Χιρόνα η οποία χάλασε στο 92ο λεπτό! Άλλες 2 ισοπαλίες είχαμε την Κυριακή, 7/11 το σύνολο δηλαδή και αν τις είχαμε βάλει όλες αυτές σε ένα σύστημα ζητώντας ΤΡΙΑΔΕΣ θα είχαμε πάει για διακοπές Χριστουγέννων από τώρα στο Ντουμπάι.
Οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη, διαφορές δυναμικότητας δεν υπάρχουν μεγάλες και επιμένω πως στη συγκεκριμένη κατηγορία, το όριο για να παίξει κανείς φαβορί είναι το 1,80. Κάτι 1,30 στην Λας Πάλμας την προηγούμενη αγωνιστική (στο 0-0 με την Μιραντές) και 1,45 στην Χιχόν σ' αυτή, είναι ποντιακά ανέκδοτα.

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της Πονφεραντίνα,
 ο Βραζιλιάνος Γιούρι
Πάμε στο ζουμί όμως και ξεκινώ με το Πονφεραντίνα - Μπαρτσελόνα Β'. Απαράδεκτη η Μπαρτσελόνα Β' στο ματς με την Νουμάνθια την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν ανύπαρκτη στο 1ο ημίχρονο και μόλις δέχτηκε το 1ο γκολ στο ξεκίνημα του 2ου, ξύπνησε και εξαφάνισε την αντίπαλο της, δεν κατάφερε παρά μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ σε 4 παιχνίδια για τους μικρούς μπλαουγκράνα και είναι απορίας άξιο πως δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα. Η Πονφεραντίνα είναι αήττητη εντός έδρας, τρέχει ένα αήττητο σερί 6 αγώνων (4 ισοπαλίες, 2 νίκες) και με την επιστροφή του Γιούρι στην επίθεση (έλειψε στο ματς με την Οσασούνα την προηγούμενη αγωνιστική) δυναμώνει κι άλλο για το αποψινό παιχνίδι. Ακόμα δεν βγάζει άκρη κανείς με την Μπαρτσελόνα Β' και προσωπικά φοβάμαι να πάω σε προβλέψεις για σημείο σ' αυτόν τον αγώνα. Είναι τέτοια η ποιότητα της, που έτσι και πιάσει απόδοση διαλύει οποιαδήποτε ομάδα στην Segunda. Τα 2 τελευταία της Πονφεραντίνα εντός έδρας με Λας Πάλμας και Ουέλβα έγιναν ροντέο (2-2 και 3-3 αντίστοιχα). Δεν μπορεί, κάπου θα σπάσει το ρόδι για την Μπαρτσελόνα Β', που παίζει μόνο επίθεση και κάποια στιγμή θα γίνουν και οι ευκαιρίες γκολ (και των αντιπάλων και οι δικές της). Στο 1,80 το OVER 2,5 και κρατάω μόνον αυτό.

Με τα πολλά γκολ θα πάω και στο Σανταντέρ - Σαμπαντέλ, επιλογή που στηρίζεται καθαρά στο αγωνιστικό στυλ των 2 ομάδων, που κατεβαίνουν με σκοπό να παίξουν μπάλα και να σκοράρουν σε όλα τους τα παιχνίδια, σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες της Segunda. Υπερβολική η τιμή του OVER 2,5 στο 2,30 στο διαδίκτυο και μόνο αν δει κανείς τα στατιστικά των 2 ομάδων στα τελευταία τους παιχνίδια,  θα αποτραπεί από το να το ποντάρει. Εδώ μπορούμε να κάνουμε κουβέντα και για τον ΑΣΟ, αφού η Ράσινγκ ήταν λίγο άτυχη στα τελευταία της παιχνίδια, ενώ η Σαμπαντέλ εξαφανίζεται στα εκτός έδρας, με εξαίρεση το 0-1 επί του καφενείου που λέγεται Γιαγκοστέρα. Μεταξύ των 2 θα προτιμήσω το OVER 2,5 πάντως.

στοίχημα, προγνωστικά, Προγνωστικά στοιχήματος, Segunda Division, Primera Division, αναλύσεις Ισπανίας,
Μια ιδέα από το τι σημαίνει Μολινόν.
Στο Χιχόν - Γιαγκοστέρα δεν έχω σκοπό να γράψω πολλά, μόνο πως ο ΑΣΟΣ είναι το λιγότερο αστείος στην απόδοση που προσφέρεται. Αήττητη η Χιχόν με 6 νίκες και 7 ισοπαλίες όμως και αντιμετωπίζει σίγουρα, αν όχι την χειρότερη, μία από τις χειρότερες ομάδες αυτή τη στιγμή. Κάτι δείχνει να αλλάζει πάντως στη Γιαγκοστέρα μετά την αλλαγή προπονητή, κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική με 2-0 την Τενερίφη εντός έδρας και πήρε μια βαθμολογική ανάσα. Πολύ νιάτο στη Χιχόν, πολύ τρέξιμο, πολύ πνευμόνι αλλά μέχρι εκεί. 10 από τα 13 παιχνίδια της κινήθηκαν στο όριο και πολυβόλο δεν την λες κιόλας στην επίθεση. Εδράρα το Μολινόν, αλλά φέτος δεν είναι τόσο κατηφορικό όσο άλλες χρονιές και η Χιχόν δυσκολεύεται όταν δεν βρίσκει χώρους. Πρώτη επιλογή το UNDER 2,5 σε απόδοση 1,87 στο διαδίκτυο και με μικρότερο ρίσκο το +2 στην Γιαγκοστέρα στο 1,60 (να μην ηττηθεί με πάνω από 1 γκολ διαφορά δηλαδή). Για τους τολμηρούς υπάρχει και η κόντρα στον ΑΣΟ, που δεν την θεωρώ διόλου απίθανη, αν και η Γιαγκοστέρα σίγουρα θα κάνει ελάχιστες ευκαιρίες στο ματς και μόνο με στημένα περιμένω να απειλήσει, άντε και καμιά γιόμα, οπότε αν κλέψει κάτι, πιο πιθανό θεωρώ το βαθμό της ισοπαλίας.

Γρίφος τα άλλα 2 παιχνίδια που υπολείπονται και αναφέρομαι στο Νουμάνθια - Σαραγόσα και το Τενερίφη - Μαγιόρκα. Για το πρώτο, η Νουμάνθια έδειξε να παίρνει τα πάνω της την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά με αντίπαλο ποια, την πεθαμένη την Μπαρτσελόνα Β', που μετά το 0-1 ισοφάρισε και την έκανε γιο-γιο. Αξιόλογη ομάδα η Σαραγόσα, στρίμωξε την Μπέτις την προηγούμενη αγωνιστική φέρνοντας ισοπαλία 2-2 και είναι παράδοξο ότι τα 6 τελευταία της παιχνίδια έληξαν με OVER 2,5, αφού δεν μιλάμε και για ομάδα άκρως επιθετική. Στο UNDER 2,5 τα 6 από τα 7 τελευταία της Νουμάνθια, όλα πιθανά εδώ και στα σημεία και στα γκολ.
Στο Τενερίφη - Μαγιόρκα, τον Χορταρέα μαζί με την Πητ Παπαδάκο να φέρεις να σου διαβάσουν ακόμα και τα άστρα, άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν στα χαρτιά να έχουν ένα προβάδισμα, αφού παρουσιάζονται εσχάτως πιο σοβαροί και τρέχουν ένα αξιόλογο σερί 6 αγώνων χωρίς ήττα (5 νίκες και 1 ισοπαλία). Ότι κάτσει κι όπως κάτσει η Τενερίφη, δεν εμπνέει απολύτως καμία εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή κι αν δεν ήταν παράλογο το σερί της Μαγιόρκα το ΔΙΠΛΟ το έπαιζα καρφί και χωρίς δεύτερη κουβέντα. ΝΟ ΒΕΤ κι εδώ, μεγαλύτερο από το προηγούμενο και θα αρκεστώ μόνο στις υπόλοιπες μου επιλογές.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα πως θα ανακατέψω την τράπουλα και πως θα κάνω το παιχνίδι μου, γι' αυτό λοιπόν, ξεχωριστά από κάθε κατηγορία σας παραθέτω τις προτάσεις μου για σήμερα Σάββατο.

Από την Primera Division

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 2,15 Stoiximan
Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης UNDER 3,5 1,75 Stoiximan
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,70 Stoiximan

Από την Segunda Division

Πονφεραντίνα - Μπαρτσελόνα Β' OVER 2,5 1,80 Stoiximan
Σανταντέρ - Σαμπαντέλ OVER 2,5 2,30 Stoiximan
Χιχόν - Γιαγκοστέρα UNDER 2,5 1,87 Stoiximan

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2