Ψάχνοντας τον ιδανικό τρόπο παιχνιδιού: ΔΥΑΔΕΣ

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να γράψω κάτι σχετικό με τους τρόπους παιχνιδιού στο στοίχημα, ποιον θεωρώ ιδανικό, ποια στρατηγική είναι καλό να ακολουθεί ένας παίκτης, ποιες οι πιθανότητες επιτυχίας, ποια λάθη κάνουμε συχνά και άλλα πολλά. Στο άρθρο που ακολουθεί, όσοι έχουν την υπομονή και την διάθεση να το διαβάσουν, θα ασχοληθώ με τις ΔΥΑΔΕΣ σαν τρόπο παιχνιδιού.



Πριν ξεκινήσω, να πω ότι δεν υπάρχει ο "μαγικός" εκείνος τρόπος που ψάχνουν ορισμένοι, για να πηγαίνουν σίγουρα στο ταμείο. Το στοίχημα είναι παιχνίδι προβλέψεων κατά πρώτο λόγο και μαθηματικών κατά δεύτερο και η χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά απλά δεν υπάρχει.

Α) Το κεφάλαιο:


 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι παίκτες, είναι η έλλειψη κεφαλαίου. Για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το στοίχημα, θα πρέπει σίγουρα να διαθέτει και το απαραίτητο κεφάλαιο, την λεγόμενη "κάβα". Δεν είναι τυχαίο πως ο συγκεκριμένος χώρος παρομοιάζεται πολλές φορές με το "Χρηματιστήριο" (κάτι το οποίο δεν είναι, αλλά έχει αρκετές ομοιότητες). Άσχετα με το τι κάνουμε εμείς οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παίκτες, οι επαγγελματίες διαθέτουν πάντα κάποιο κεφάλαιο που τους επιτρέπει, όπως ακριβώς γίνεται και στο χρηματιστήριο, να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνει κάποιος "παιχνίδι" στο χρηματιστήριο αν δεν διαθέτει κεφάλαιο, κάτι ανάλογο ισχύει και για το στοίχημα. Η διαχείριση αυτού του κεφαλαίου βέβαια είναι μια ακόμα μεγάλη συζήτηση που χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, σ' αυτό το άρθρο όμως θα την παραβλέψουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του "μικρομεσαίου" παίκτη, αυτού που δεν διαθέτει δηλαδή το απαραίτητο κεφάλαιο για να κάνει παιχνίδι.
Πως μπορεί λοιπόν ένας παίκτης να κάνει παιχνίδι, χωρίς να διαθέτει κεφάλαιο, ξεκινώντας από το μηδέν. Χρειάζεται αρκετή υπομονή σίγουρα, μικρά και σταθερά πονταρίσματα στην αρχή και να επενδύει τα κέρδη του. Τι κάνω εγώ προσωπικά για παράδειγμα. Συνήθως παίζω κάποια παρολί με πολύ λίγα χρήματα, μέχρι να κάτσει κάποιο και να μπορέσω μετά να επενδύσω το ποσό που κέρδισα. Ένα παρολί με κόστος 3 ευρώ πχ, μπορεί να δώσει κάποιες φορές από 35 έως και 50 ευρώ και αυτό είναι ένα καλό κεφάλαιο στο οποίο μπορεί να στηριχτεί κάποιος για να ανοίξει το παιχνίδι του. Μέχρι να "κάτσει" κάτι καλό λοιπόν, χρειάζεται υπομονή, εκτός αν κάποιος είναι διατεθειμένος να κάνει μια κατάθεση 50 ευρώ σε κάποια εταιρεία του διαδικτύου, να πάρει πιθανώς και κάποιο μπόνους 100% και να δημιουργήσει έτσι μια καλή κάβα με 100 ευρώ.

Β) Σταθερό ποντάρισμα:


Για να έχει ένας παίκτης τις πιθανότητες με το μέρος του και να τις εξαντλήσει κιόλας, θα πρέπει τα πονταρίσματα του να είναι σταθερά. Τακτικές του στυλ, ποντάρω 5 ευρώ κι αν χάσω σπρώχνω ότι έχω και δεν έχω σε ένα σημείο του 1,20 για να ρεφάρω είναι σκέτη καταστροφή πολλές φορές. Καλό είναι να βάλουμε ένα όριο στο ποντάρισμα μας, για παράδειγμα από 3 έως 5 ευρώ και να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο.

Γ) Ο τρόπος παιχνιδιού:


 Στο ζουμί τώρα και ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις ΔΥΑΔΕΣ, υποθέτοντας πως έχουμε δημιουργήσει μια κάβα της τάξης των 50 ευρώ. Ανάλογα και με τις προβλεπτικές ικανότητες που έχει ο κάθε παίκτης, μπορούν να ακολουθηθούν διάφορες στρατηγικές στο ποντάρισμα.

1ος τρόπος) Ποντάρισμα με απόδοση 3,00+


Από τα 50 ευρώ που έχουμε στη διάθεση μας, μπορούμε να ποντάρουμε σε 10 ΔΥΑΔΕΣ με 5 ευρώ την κάθε μία και η κάθε ΔΥΑΔΑ να δίνει απόδοση περίπου 3,00. Για να το πετύχουμε αυτό (να δίνει δηλαδή η ΔΥΑΔΑ μας περίπου 3,00 απόδοση), θα πρέπει να επιλέξουμε 2 αγώνες με αποδόσεις κοντά στο 1,75. Μ' αυτή την τακτική, θα πρέπει να πιάνουμε μια ΔΥΑΔΑ τουλάχιστον από τις 3 που θα παίξουμε, για να μπορέσουμε να πάρουμε τουλάχιστον τα χρήματα μας πίσω. Είναι απλά μαθηματικά, αφού αν 3,00 η απόδοση της ΔΥΑΔΑΣ επί 5,00 ευρώ που ποντάρουμε, ίσον 15 ευρώ. Αν παίξουμε 3 ΔΥΑΔΕΣ με 5,00 ευρώ την κάθε μία, τότε το συνολικό τους κόστος είναι 15 ευρώ, γι' αυτό πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον 1.
Για να έχουμε κέρδος, θα πρέπει να πιάσουμε 2 από τις 3 ΔΥΑΔΕΣ, κοινώς, 4 από τα 6 ματς που θα ποντάρουμε. Σίγουρα αυτός ο αριθμός μπορεί να φαντάζει μεγάλος σε κάποιους, αν αυξήσουμε όμως των αριθμό των ΔΥΑΔΩΝ που θα ποντάρουμε, τότε θα δείτε ότι  μειώνεται δραματικά και αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες μας. Στις 6 ΔΥΑΔΕΣ για παράδειγμα (6 ΔΥΑΔΕΣ, επί 5,00 ευρώ η κάθε μία, ίσον 30 ευρώ ποντάρισμα), θα πρέπει να πιάσουμε τις 3 για να έχουμε κέρδος (με απόδοση 3,00 η κάθε ΔΥΑΔΑ, επί 5 ευρώ το ποντάρισμα μας, μας αφήνει 15 ευρώ, οπότε αν πιάσουμε 3, 15 Χ 3 = 45,00 ευρώ). Στις 10 ΔΥΑΔΕΣ που έχουν κόστος 50 ευρώ (εφόσον παίζουμε με σταθερά πονταρίσματα των 5 ευρώ ανά ΔΥΑΔΑ), θα πρέπει να πιάσουμε 4 (κάτω από τις μισές δηλαδή) για να έχουμε κάποιο κέρδος.
Κοινώς, με 4/10 ΔΥΑΔΕΣ βγάζουμε ένα κέρδος της τάξης των 10 ευρώ. Οι αποδόσεις δεν είναι μεγάλες, αφού ψάχνουμε αγώνες με μέσο όρο κοντά στο 1,75 και νομίζω πως μακροπρόθεσμα μπορούμε να αποκομίσουμε ένα καλό κέρδος.
Φυσικά, ανάλογα με τις προβλέψεις μας, μπορεί να μας "κάτσουν" και 5 και 6 ή και παραπάνω ΔΥΑΔΕΣ και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.
Τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού μπορούμε βέβαια να τον κάνουμε και με ισοπαλίες, οι οποίες δίνουν απόδοση 3,00+ κατά μέσο όρο, ποντάροντας φυσικά σε μονά αποδεκτά. Όσοι λοιπόν θεωρούν πως τα πηγαίνουν καλά με την πρόβλεψη των ισοπαλιών, αρκούν 4/10 για να πληρωθούν.

2ος τρόπος) Ποντάρισμα με απόδοση 4,00+


Εδώ τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν κάπως, αφού για να βγάλουμε απόδοση 4,00+ σε μια ΔΥΑΔΑ, θα πρέπει σίγουρα οι αποδόσεις σε κάθε αγώνα να είναι από 2,00 και πάνω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνουμε το ρίσκο μας και να μειώνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας.
Μια ΔΥΑΔΑ με απόδοση 4,00+ βέβαια, θα μας δώσει μίνιμουμ κέρδος 20,00 ευρώ (εφόσον παίζουμε με 5 ευρώ την κάθε ΔΥΑΔΑ), οπότε και 1 να πιάσουμε στις 4 θα έχουμε πάρει τα χρήματα μας πίσω. Με 3 επιτυχημένες ΔΥΑΔΕΣ στις 10 που θα παίξουμε συνολικά, θα έχουμε βγάλει και κέρδος (20,00 ευρώ η κάθε ΔΥΑΔΑ, επί 3 που θα πιάσουμε, ίσον με 60 ευρώ), οπότε, εδώ μεγαλώνουμε το ρίσκο, αλλά χρειαζόμαστε λιγότερες επιτυχίες για να έχουμε κέρδος.

Η τακτική:

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το σταθερό ποντάρισμα είναι το παν και θα πρέπει να θέσουμε ένα όριο τιμών μέσα στο οποίο θα κινηθούμε. Μια ΔΥΑΔΑ με απόδοση 3,00 για παράδειγμα, δίνει 15 ευρώ κέρδος αν ποντάρουμε 5 ευρώ, δεν είναι όμως πάντα δυνατό να βρούμε τους αγώνες που θα βγάλουν ακριβώς απόδοση 3,00. Εδώ έχουμε 2 επιλογές. Αν οι αγώνες που επιλέξαμε και μας αρέσουν και τους πιστεύουμε, βγάζουν απόδοση πάνω από 3,00, πχ 3,50, τότε ή αφήνουμε το ποντάρισμα μας ως έχει, με αποτέλεσμα να έχουμε και μεγαλύτερο κέρδος (5 ευρώ επί 3,50 απόδοση, ίσον με 17,50 ευρώ) ή χαμηλώνουμε λίγο το ποντάρισμα μας, στα 4,30 ευρώ (15 ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος, διά 3,50 η απόδοση της ΔΥΑΔΑΣ, ίσον 4,30 ευρώ), για να πετύχουμε το επιθυμητό ποσό.

Συμπέρασμα: 

Για να δει κάποιος "φως" παίζοντας ΔΥΑΔΕΣ, θα πρέπει σίγουρα να διαθέτει υπομονή, πειθαρχεία και να προσβλέπει στο "μακροπρόθεσμο" κέρδος. Εκτός από την προβλεπτική του ικανότητα του παίκτη (αφού μπορεί να πιάσει και 10 στις 10, τίποτα δεν αποκλείεται στο στοίχημα), τα μαθηματικά και οι πιθανότητες, δίνουν το δικαίωμα εδώ, να προστατεύσει το κεφάλαιο του. Θεωρώ πως όταν κάποιος ασχολείται συστηματικά με το στοίχημα, έχει καλές πιθανότητες να βγάλει 3-4 ΔΥΑΔΕΣ στις 10 ή έστω 6-7 στις 20 και να έχει κάποιο κέρδος. Είναι αριθμοί λογικοί, στηρίζονται σε "βατές" αποδόσεις και είναι στο χέρι και την κρίση του καθενός να δοκιμάσει.

Πως σας φαίνεται λοιπόν; Είναι εύκολο ή δύσκολο να πιάσει κάποιος 8/20 ΔΥΑΔΕΣ με απόδοση 3,00 περίπου για παράδειγμα προκειμένου να έχει κέρδος από το στοίχημα; Μέχρι το επόμενο άρθρο στο "φροντιστήριο" θα ήθελα να μου πείτε και την δικιά σας άποψη.

Σχόλια

  1. Egw pisteuw sto liga gia arketa duo duades me imix telika me 0.30 lepta k an piaseis mia pairneis konta sta 5 eurw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχεις ακολουθήσει συστηματικά αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και τι πιθανότητες επιτυχίας έχει περίπου; Στα ημίχρονα/τελικά κυνηγάς ανατροπές ή πιο βατά αποτελέσματα;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το Tzogadomoutro μιλάει ελληνικά. Το σχόλιο σου είναι εξίσου σημαντικό με τα γραφόμενα του. Δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2