Ψάχνοντας μόνο τα λάθη

Μόνο το ύφος του Ιταλού αρκεί για να περιγράψει το πρόγραμμα στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού πραγματικά, "ευκαιρίες" δε νομίζω ότι υπάρχουν και δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάτι εξαιρετικά αξιόλογο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή στρέφει κανείς το ενδιαφέρον του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα για να ποντάρει ή ψάχνει μόνο τα "λάθη" στις αποδόσεις








Ξεκινάμε με Primera Division όπως πάντα και το Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σταθερά καλή η απόδοση της Χετάφε, η οποία αδίκως ηττήθηκε από την Βιγιαρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική, απέναντι στην ανεβασμένη Αθλέτικ, που είχε όμως και ταξίδι στην Ουκρανία μεσοβδόμαδα. Παιχνίδι μύλος, μυρίζει Χ αλλά δεν το βλέπω ζεστά, από τη στιγμή που η Χετάφε δεν είναι ομάδα που κάθεσαι να δεις παιχνίδι της και σε παίρνει ο ύπνος. Για να ποντάρω σε Χ, πρέπει να έχω να κάνω με ξυλοκόπους ή με ομάδες που κρατούν χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι και δεν φεύγουν σαν δαιμονισμένες στην αντεπίθεση. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει εδώ κι από τη στιγμή που στην Αθλέτικ αρχίζουν να βγαίνουν και αυτοματισμοί στο παιχνίδι της με κάτω την μπάλα (δεν ψάχνουν πλέον με γιόμες το κεφάλι του Αντούριθ όλη την ώρα), θα προτιμούσα να ρίξω κανένα ψιλό στο δυσθεώρητα υψηλό OVER 2,5 που φτάνει μέχρι και το 2,40 στο διαδίκτυο. Οι Βάσκοι πάντως δεν ηττήθηκαν στα 4 τελευταία τους εκτός έδρας, με τα 3 από αυτά να έρχονται ισοπαλία.

Ο προπονητής της Εσπανιόλ Σέρχιο Γκονζάλεθ
Στο Εσπανιόλ - Λεβάντε έχουμε το πρώτο λάθος στις αποδόσεις. Τι έχει δείξει δηλαδή η Εσπανιόλ το τελευταίο 2μηνο για να ποντάρει κάποιος το 1,65 στον ΑΣΟ; 5 ματς χωρίς νίκη είναι οι Καταλανοί και 1 βαθμό κάτω από την Λεβάντε. Μια Λεβάντε που πήρε βαθμό με τσαμπουκά στο Πιθχουάν από τη Σεβίλλη και με τον ίδιο τσαμπουκά κέρδισε την Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αλκαράθ είναι γνωστός για τις αμυντικές του τακτικές και δεν αποκλείεται να τα βρει μπαστούνια η Εσπανιόλ. Ακόμα και η διπλή ευκαιρία του Χ2 πληρώνει ψηλά στο 2,30, οπότε μπορούμε να καλυφτούμε και με την ισοπαλία. Ματς που προσφέρεται για ρίσκο και κόντρα του φαβορί.

Τα είπε όλα ο Αντσελότι με μια δήλωση του στη συνέντευξη τύπου, πως βλέπει την ομάδα του κουρασμένη. Και πως να μην είναι, όταν πηγαίνει με τσίτα τα γκάζια εδώ και 2 μήνες. Εξωγήινη η Ρεάλ, μέχρι πότε όμως; Αξιόλογη ομάδα η Μάλαγα, μπορεί να τρέξει την Βασίλισσα σήμερα και να την βάλει σε μπελάδες. Αν δεν απουσίαζαν ο Αμραμπάτ με τον Καμάτσο από την Μάλαγα τότε θα έβλεπα πιο ζεστά την κόντρα του χαμηλού διπλού, τώρα βλέπω μέχρι το 1,70 του ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ (το οποίο πάντως δεν με ενθουσιάζει και δεν σκοπεύω να το ποντάρω) και τίποτα παραπάνω.

Πάμε και στο τελευταίο παιχνίδι από την Primera Division, το Θέλτα - Εϊμπάρ. Πιο ποιοτική η ομάδα της Γαλικίας σε σχέση με τους νεοφώτιστους που αξίζουν όμως τον σεβασμό μέχρι στιγμής. Η λέξη "ομάδα" βρίσκει την ουσία της στο όνομα της Εϊμπάρ, η οποία παλεύει όλα της τα παιχνίδια και παρότι αγωνίζεται αμυντικά, ξέρει να παίζει καλά τον κλεφτοπόλεμο. Πολύ αλέγκρο το στυλ της Θέλτα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, δεν έχει αποκτήσει όμως ακόμα την στόφα της ομάδας που καθαρίζει τέτοια ματς εύκολα. Το Μπαλαϊδος ούτε Πιθχουάν είναι, ούτε Μεστάγια, ούτε Σαν Μαμές για να έχει τέτοια κατηφόρα και να τα χάσει ο αντίπαλος. Αν κρατήσει τη συνοχή της η Εϊμπάρ σ' αυτό το μεγάλο αγωνιστικό χώρο που ευνοεί την ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, μπορεί να κάνει την ζημιά. Ρίσκο και κόντρα κι εδώ λοιπόν, είτε με Χ2 είτε με το ξερό ΔΙΠΛΟ.

Στην Segunda Division τώρα, εκεί όπου το πρόγραμμα είναι χειρότερο και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δούμε 4-5 ισοπαλίες πάλι όπως και πριν 2 Σάββατα.

Στο Αλαβές - Νουμάνθια για παράδειγμα, έχουμε 2 ομάδες που ναι μεν προέρχονται από νίκες, αλλά η λέξη σταθερότητα απουσιάζει μέχρι στιγμής από το λεξιλόγιο τους. Σε καλύτερη κατάσταση βλέπω τη Νουμάνθια πάντως, που φέτος βολεύεται και περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν τρώω τον πρόλογο από το ΔΙΠΛΟ της Αλαβές μέσα στην Μπέτις, εκεί ακόμα και η Αλμπαθέτε πήρε τη νίκη, από την ομάδα της Σεβίλλης που είναι άρρωστη, ειδικά στην άμυνα, από την αρχή της σεζόν. Την ισοπαλία διαβάζω προτείνουν πολλοί στο διαδίκτυο, πραγματικά είναι αλλοπρόσαλλες και οι 2 ομάδες, εμένα η εκτίμηση μου όμως λέει ΔΙΠΛΟ με draw no bet στο διαδίκτυο.

Στο Οσασούνα - Χιρόνα τώρα, με τους Βάσκους να παίζουν γιούρια και την Χιρόνα να συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Πρόπερσι η Χιρόνα έχασε την άνοδο στα play off, πέρυσι έσωσε την κατηγορία στις τελευταίες αγωνιστικές και φέτος την βλέπω πάλι σε πλώρη ανόδου. Η ουσία είναι πως σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία, γεγονός που δίνει βαθμούς σ' αυτή την κατηγορία που τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο, ειδικά αν μπορείς βέβαια να κρατήσεις και ανέπαφη την εστία σου. 5/7 OVER 2,5 η Οσασούνα εντός έδρας, με τον κόσμο να ασκεί πάντα πίεση, 8/14 OVER 2,5 συνολικά η Χιρόνα, που έχει και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 24 γκολ. 2,15 πληρώνει το OVER 2,5 και θα είναι η επιλογή μου, σε ένα παιχνίδι που και να μην έρθουν τελικά τα γκολ, το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθεί κάποιος παρακολουθώντας το.

Γιαγκοστέρα - Μπέτις το επόμενο, με την Μπέτις να απολύει τον Βελάσκεθ ενώ παράλληλα να παραιτείται και ο πρόεδρος. Τίποτα σπουδαίο από την Γιαγκοστέρα, παρά το γεγονός ότι άλλαξε προπονητή πριν 3 εβδομάδες, αφού υστερεί σε υλικό και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Στα χαρτιά η Μπέτις πρέπει να κάνει περίπατο σ' αυτό το ματς, κάτι το οποίο δεν έκανε όμως σε αντίστοιχα παιχνίδια με κατώτερους αντιπάλους. Δεν βλέπονται με λίγα λόγια και οι 2 ομάδες και καλή τύχη σε όποιον μπλέξει εδώ.

Ο νέος προπονητής της Σαμπαντέλ, Άλεξ Γκαρθία
Αλλαγή προπονητή είχαμε και στην Σαμπαντέλ με τον Μικέλ Όλμο να απολύεται μετά την κακή πορεία της ομάδας. Ένας άγνωστος Καταλανός που ακούει στο όνομα Άλεξ Γκαρθία προσλήφθηκε στην θέση του και καλό είναι να περιμένουμε πριν τον κρίνουμε. Η Λας Πάλμας μπορεί να έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Βαγιαδολίδ την προηγούμενη αγωνιστική, μπάλα καλή όμως  δεν έπαιξε. Απέναντι στην άμυνα της Σαμπαντέλ που κάνει διαρκώς λάθη όμως, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα βρει χώρους σήμερα. Δύσκολα μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση με 1-2 προπονήσεις, αφού το ένα τραγικό λάθος διαδέχεται το άλλο. Σε απόδοση καθαρού φαβορί τους νησιώτες πάντως δεν είμαι διατεθειμένος να τους παίξω, τύχη έχουν εδώ το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5.

Κλείνω με το Λεγκανές - Βαγιαδολίδ, ένα παιχνίδι που μυρίζει ισοπαλία. Συντηρητική η Βαγιαδολίδ στα εκτός έδρας της, 5 ματς χωρίς νίκη η Λεγκανές, τα 2 εκ των οποίων ήρθαν ισόπαλα και τα άλλα 3 ήταν οριακές ήττες. Η νεοφώτιστη είναι πολύ καλή εντός έδρας, καμιά σχέση με το καφενείο της Γιαγκοστέρα, αν θέλει να κάνει κάποιος την σύγκριση και μπορεί να βάλει δύσκολα απόψε σε ένα από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Primera. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο ΑΣΟΣ προσφέρεται σε τιμές έστω και οριακού φαβορί. Δεν υπάρχει λάθος στις αποδόσεις εδώ, τα 2 τελευταία εκτός έδρας της Βαγιαδολίδ έληξαν 0-0, λογικά θα πάμε σε ματς με λίγα γκολ πάλι, ρίσκο με την ισοπαλία.

Αυτά εν ολίγοις για σήμερα και προχωράμε στις παρακάτω επιλογές.

Από την Primera Division:

Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο OVER 2,5 2,30 STOIXIMAN
Εσπανιόλ - Λεβάντε Χ2 2,40 STOIXIMAN
Θέλτα - Εϊμπάρ Χ2 2,25 STOIXIMAN 

Από την Segunda Division

Αλαβές - Νουμάνθια ΔΙΠΛΟ Draw No Bet 2,30 STOIXIMAN
Οσασούνα - Χιρόνα OVER 2,5 2,15 STOIXIMAN
Λεγκανές - Βαγιαδολίδ Χ 3,05 STOIXIMAN

Έναν τρόπο παιχνιδιού και πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι παρακάτω αγώνες, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο που έγραψα εχτές  για τις ΔΥΑΔΕΣ και πως παίζονται

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2