Το καμάρι των Βάσκων

Τις εντυπώσεις φέτος στην Primera Division κλέβει η νεοφώτιστη Εϊμπάρ, που αν και αγωνίζεται πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου, τα πηγαίνει περίφημα. Καταλαμβάνει την 9η θέση (την καλύτερη μέχρι στιγμής από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της χώρας των Βάσκων) και αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για οποιαδήποτε αντίπαλο.



Τελευταία αγωνιστική πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και για το 2014 σε Primera και Segunda Division και μένει να δούμε ποιοι θα κάνουν φέτος καλές γιορτές και ποιους θα τους  ζώνουν τα φίδια.

Για σήμερα Σάββατο το μενού περιλαμβάνει 4 παιχνίδια στην Primera Division και 5 στην Segunda. Στην μεγάλη κατηγορία πρώτα, με το πρόγραμμα να ανοίγει στις 17:00 στο Καμπ Νου και την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Κόρδοβα. Στραβοπάτησε την προηγούμενη αγωνιστική η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Χετάφε, έμεινε στο 0-0 και μια νέα ενδεχόμενη απώλεια σήμερα μπορεί να βάλει ταφόπλακα από νωρίς στα όνειρα για τον φετινό τίτλο. Δε νομίζω πως η Κόρδοβα δείχνει ικανή τη δεδομένη χρονική στιγμή να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Βαρκελώνη και ούτε πρόκειται καν να ασχοληθώ αν μπορεί να σκοράρει ή όχι, προκειμένου να ποντάρω στο ΝΟ-ΓΚΟΛ ή στο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ στον συγκεκριμένο αγώνα.

Λεβάντε - Σοσιεδάδ στις 19:00, με τις 2 ομάδες να απογοητεύουν φέτος, σε σχέση με τις πορείες που είχαν στο πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια. Πιο ποιοτική ομάδα η Σοσιεδάδ εκτός έδρας όμως είναι τραγική φέτος, ενώ έχει να κερδίσει από τον περασμένο Απρίλιο μακριά από το Ανοέτα. Στη δύναμη θα το πάει το παιχνίδι η Λεβάντε, η οποία μετράει μόλις 1 ήττα στα 6 τελευταία της παιχνίδια και ο Λούκας Αλκαράθ που είναι μαιτρ στο να στήνει αμυντικό τείχος στην άμυνα, αναμένεται να δυσκολέψει τους ποιοτικούς αλλά πολύ soft επιθετικούς της Σοσιεδάδ. Αμφίβολος ο Κάρλος Βέλα για την Σοσιεδάδ, ο καλύτερος και πιο φορμαρισμένος της παίκτης αυτή τη στιγμή. Δύσκολο παιχνίδι κατά τα φαινόμενα και δεν βλέπω ξεκάθαρα κάτι ούτε στα σημεία ούτε και στα γκολ.

Για την Εϊμπάρ τα είπα στην εισαγωγή του άρθρου, εντυπωσιάζει με την σταθερότητα και την μαχητικότητα της και ειδικά μέσα στο Ιπουρούα πρέπει να την σεβόμαστε. Η "νεόπλουτη" Βαλένθια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί κοντά στην 1η ΤΕΤΡΑΔΑ, αν και έχει κάνει κοιλιά το τελευταίο δίμηνο, προβλέπεται όμως σημαντική μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. Υπερτιμημένο το ΔΙΠΛΟ σε τιμές κοντά στο 2,00 και για να κυκλοφορεί σ' αυτές τις αποδόσεις μάλλον θα προτιμηθεί από τους παίχτες. 2 νίκες έχουν οι νυχτερίδες όλες κι όλες εκτός έδρας με Χετάφε και Βιγιαρεάλ, έχουν ηττηθεί όμως από ομάδες όπως η Λα Κορούνια και η Λεβάντε που σ' αυτή την πρώτη στροφή του πρωταθλήματος έχουν δείξει πολύ λιγότερα πράγματα από την Εϊμπάρ. ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ λέει το ένστικτο μου εδώ, σε τιμές κοντά στο 1,90, αφού η Εϊμπάρ 1 γκολ το βρίσκει σχεδόν πάντα εντός έδρας και η Βαλένθια που αγωνίζεται με "αέρα" στα εκτός, θα κατέβει στο γήπεδο για να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, αφήνοντας χώρους πίσω. Για τους τολμηρούς ο ΑΣΟΣ παίζεται σε απόδοση 4,00 στο διαδίκτυο και ασφαλώς μπαίνει σε κάποιο σύστημα.

Κλείνω με το Βαγιεκάνο - Εσπανιόλ, σ' ένα ματς που θα περιμένω να πληρωθώ το OVER 2,5. Η Ράγιο ξεκίνησε την σεζόν με 2 ισοπαλίες και στα επόμενα 13 παιχνίδια δεν έχει φέρει ούτε μία, παρουσιάζοντας μόνο νίκες ή ήττες, αλλά σε πολλά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο (όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε με τον Πάκο Χέμεθ στον πάγκο της). Η πιο αθόρυβη ομάδα του πρωταθλήματος και φέτος η Εσπανιόλ, θα την βολέψει πάλι όπως φαίνεται με μια θέση κάπου στη μέση της βαθμολογίας και θα πάει από νωρίς για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Εκτός έδρας είναι απαράδεκτη προς το παρών, μετρώντας μόλις 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 5-16. Στο Βαγιέκας πάντως κενούς χώρους και ευκαιρίες για γκολ μπορεί να βρει ακόμα και η Καλλονή του Γιάννη Μαντζουράκη και περιμένω από τον Στουάνι, τον Σέρχιο Γκαρσία και τον Καϊσέδο να κάνουν τα απαραίτητα και να δούμε πολλά γκολ στην αναμέτρηση. Θεωρώ βέβαιο πως θα σκοράρει η Ράγιο, την οποία βλέπω και πιο κοντά στη νίκη, επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με αυτή την ομάδα, προτιμώ το OVER 2,5 στο 1,95 που κυκλοφορεί, από το 2,20 στον ΑΣΟ.

Στην Segunda Division τώρα και πρώτο παιχνίδι στο πρόγραμμα το Χιρόνα - Αλαβές. 2 συνεχόμενες ήττες για την Χιρόνα και 3 παιχνίδια συνολικά χωρίς νίκη και ίσως έχουμε τα πρώτα σημάδια ντεφορμαρίσματος εδώ, Σίγουρα η πορεία της έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία προς το παρόν και μάλλον η διακοπή για τις γιορτές θα της κάνει καλό. Η Αλαβές έρχεται από θετικό αποτέλεσμα και νίκη επί της Αλμπαθέτε με 2-1, δεν είναι όμως η ομάδα εκείνη που σε εμπνέει να στηριχτείς επάνω της. Διαφωνώ με τον ΑΣΟ του 1,83, από την άλλη όμως δεν με έχει πείσει και η Αλαβές για να την στηρίξω, οπότε πάω παρακάτω.

Πονφεραντίνα - Μαγιόρκα το επόμενο, με τους γηπεδούχους να κάνουν τραγική εμφάνιση στην έδρα της Γιαγκοστέρα και να χάνουν δίκαια με 3-1. Η Μαγιόρκα είχε την ατυχία να μείνει πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τη Νουμάνθια εντός έδρας και να το κυνηγάει μέχρι το τέλος. Έχασε ένα κάρο ευκαιρίες αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει τελικά και να σώσει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι νησιώτες είχαν κάνει ένα καλό σερί με 5 συνεχόμενες νίκες πριν λίγο καιρό, ακολούθησαν όμως 5 ματς δίχως νίκη, ενώ στο UNDER 2,5 ήταν τα 6 τελευταία τους. Σε ροντέο εξελίσσονται τα τελευταία παιχνίδια της Πονφεραντίνα και αν δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα της που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται θα έχει θέμα με τους γρήγορους και ποιοτικούς επιθετικούς της Μαγιόρκα. Η γηπεδούχος είναι αήττητη ακόμα εντός έδρας, την γλίτωσε στο τσαφ όμως στα 3 τελευταία και ίσως γκελάρει σήμερα. Εγώ πάντως θα πάω με τα γκολ κι εδώ, επιλέγοντας είτε το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ σε απόδοση 1,83 είτε το OVER 2,5 σε απόδοση 2,05.

Όλο το χωριό στο κλουβί της Αντούβα,
κάθε φορά που αγωνίζεται η Μιραντές
Πάμε και στο Μιραντές - Σαραγόσα, με τους γηπεδούχους να μένουν από σπόντα στην κατηγορία φέτος (λόγω του υποβιβασμού της Μούρθια για χρέη προς το δημόσιο), να ξεκινούν το πρωτάθλημα με ρόστερ για Γ' κατηγορία, αλλά να βρίσκονται αυτή τη στιγμή μια ανάσα από τις θέσεις των play off ανόδου! Μεγάλη εμφάνιση από την Σαραγόσα την προηγούμενη αγωνιστική, έδειξε χαρακτήρα στο παιχνίδι εντός έδρας με την Χιρόνα και επικράτησε δίκαια με 2-1. Αν το συγκεκριμένο παιχνίδι γινόταν στις αρχές τις σεζόν, οι αποδόσεις θα προσφέρονταν ανάποδα, τώρα όμως βρίσκουμε την Μιραντές σε θέση ισχύος και τον ΑΣΟ στο 2,35 περίπου. Με τους γηπεδούχους να τρέχουν αήττητο σερί 6 αγώνων και 4 συνεχόμενες νίκες στα πιο πρόσφατα είναι λογικό όμως. Με εξαίρεση το τελευταίο της παιχνίδι που πέτυχε 3 γκολ σ' αυτή την αστεία άμυνα της Μπαρτσελόνα Β'  (η οποία έχανε μαλλιά μπροστά), τα τελευταία 5 παιχνίδια της Μιραντές ήταν 0-1 ΓΚΟΛ. Το εκπληκτικό στατιστικό των 9/10 OVER 2,5 (σύμφωνα και με τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα) στα τελευταία της παιχνίδια έχει η Σαραγόσα, που αν κατέβει με "αέρα" στο γήπεδο απόψε, μάλλον θα ψάχνεται στο τέλος... Προβάδισμα στον ΑΣΟ εδώ, για μια Μιραντές που σίγουρα δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει, αν βρει τρύπια άμυνα όμως μπροστά της, βρίσκει πλέον τον τρόπο να σκοράρει και να κρατήσει το μηδέν πίσω προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Στο Τενερίφη - Σαμπαντέλ δεν αξίζει να ασχοληθεί και σοβαρά κάποιος με τον χαμηλό ΑΣΟ του 1,70. Μια σχετική αξιοπιστία την βγάζει η Τενερίφη εντός έδρας, παρόλο που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ η Σαμπαντέλ αν και βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης, δεν είναι από εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα να χτυπήσουν τέτοια ματς. Μόνιμος βραχνάς της πάντως, η τραγική αμυντική της λειτουργία που της  έχει στερήσει πολλούς βαθμούς και νίκες. Ούτε στα γκολ βλέπω κάτι, αφού από την μία έχουμε την Τενερίφη των 6 συνεχόμενων UNDER 2,5 και από την άλλη την Σαμπαντέλ των 6/7 OVER 2,5 στα πιο πρόσφατα της.

Κλείνω με το Νουμάνθια - Λούγκο ίσως το μοναδικό παιχνίδι που έχει μια ξεκάθαρη κλίση προς την ισοπαλία από το σημερινό πρόγραμμα. Για την ισοπαλία κατεβαίνει στα εκτός έδρας παιχνίδια της η Λούγκο και παίρνει ελάχιστα ρίσκα στο παιχνίδι της. Δυσκολεύεται φέτος η Νουμάνθια στο Παχαρίτος, που συνήθως είναι κάστρο, έχει σημειώσει μόλις 2 νίκες όμως προς το παρόν. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως τρέχει αήττητο σερί 8 αγώνων με 4 ισοπαλίες και 4 νίκες, ένα σαφές δείγμα αγωνιστικής βελτίωσης. Με 5/6 UNDER 2,5 στα τελευταία της παιχνίδια η Νουμάνθια (και 9/11 στα πιο πρόσφατα) και 4/6 η Λούγκο, το λογικό είναι να περιμένουμε λίγα γκολ σ' αυτό το ματς. Στο 1,53 το συγκεκριμένο γεγονός και προσωπικά δεν παίζω τέτοιες αποδόσεις στα λίγα γκολ, δείχνει πάντως για ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και όσοι κυνηγούν τις ισοπαλίες αξίζει να το έχουν στα υπόψη.

Από την Primera Division: 

Εϊμπάρ - Βαλένθια ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,90
Βαγιεκάνο - Εσπανιόλ OVER 2,5 1,95

Από την Segunda Division:

Πονφεραντίνα - Μαγιόρκα OVER 2,5 2,05
Μιραντές - Σαραγόσα ΑΣΟΣ 2,37

Οι αποδόσεις είναι από την Bet365

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2