ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: ΔΥΑΔΕΣ Vs ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ

2 από τους πιο συνηθισμένους τρόπους παιχνιδιού στο στοίχημα είναι οι ΔΥΑΔΕΣ και τα ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ, ειδικότερα για όσους παίζουν σε συχνή βάση και ποντάρουν αρκετά χρήματα. Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε ποιος από τους 2 τρόπους συμφέρει περισσότερο τον παίκτη, ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τακτικής παιξίματος, προκειμένου να καταλήξουμε στο ποιος κρίνεται περισσότερο ιδανικός.



Στο στοίχημα βέβαια, ο κάθε παίκτης ακολουθεί την δική του τακτική. Άλλοι εμπιστεύονται την στατιστική (το πόσο συχνά ή όχι για παράδειγμα εμφανίζεται ένα σημείο ή ένα γεγονός), άλλοι το ένστικτο και διάφορους άλλους παράγοντες. Σαφώς είναι δύσκολο να βγει μια φόρμουλα ή μια συνάρτηση που να οδηγεί με ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο ταμείο τον παίκτη, έστω και μακροπρόθεσμα, αφού πάντα ο παράγοντας τύχη και η προβλεπτική ικανότητα του καθενός παίζει σημαντικό ρόλο.
Αυτό που σίγουρα πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης όμως από την άλλη, είναι η στρατηγική στο παιχνίδι του, την πειθαρχία και την υπομονή, σε συνδυασμό πάντα με τις σωστές προβλέψεις, προκειμένου να βγει στο τέλος κερδισμένος.

Στο προηγούμενο άρθρο είχα γράψει για τις ΔΥΑΔΕΣ σαν μία στρατηγική που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, βασιζόμενος σε 2 κριτήρια. Το πρώτο να δίνουν απόδοση 3,00+ και το δεύτερο να δίνουν απόδοση 4,00+ (συνολικά, όχι 3,00 ή 4,00 απόδοση το κάθε παιχνίδι). Αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Στο παρόν άρθρο θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας πρώτα το κριτήριο με απόδοση 2,00+ και μια βάση 10 αγώνων. Σίγουρα κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί ξεκινώ με τις συγκεκριμένες αποδόσεις και όχι αυτές που βρίσκονται από 2,00 και κάτω. Όσοι έχουν αυτή την απορία θα τους λυθεί μέσω των μαθηματικών, διαβάζοντας τη συνέχεια.

Θεωρητικά μιλώντας πάντα, ας πούμε ότι έχουμε επιλέξει 10 σημεία που το καθένα δίνει απόδοση 2,00.

ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 2,00+ ΣΕ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ


Υποθέτουμε πως ποντάρουμε λοιπόν 5 ευρώ σε κάθε παιχνίδι, οπότε θα χρειαστούμε  50 ευρώ για να ποντάρουμε και στους 10 αγώνες (10 αγώνες Χ 5 ευρώ στον κάθε αγώνα = 50 ευρώ). Για να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω, θα πρέπει να πιάσουμε ακριβώς τους μισούς αγώνες, ενώ για να έχουμε κάποιο κέρδος, θα πρέπει να επαληθευτούν τουλάχιστον 6 (5 ευρώ Χ 2,00 η απόδοση = 10 ευρώ κέρδος ο κάθε αγώνας Χ 6 αγώνες που θα πιάσουμε = 60 ευρώ. Αφαιρώντας το συνολικό μας ποντάρισμα που είναι 50 ευρώ, μας μένει 10 ευρώ κέρδος).
Στα ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ λοιπόν, θα πρέπει να έχει κάποιος αρκετά καλές προβλεπτικές ικανότητες σε αποδόσεις από 2,00 και πάνω, σε ποσοστό 60% για να έχει έστω και κάποιο μικρό κέρδος.

ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 2,00+ ΣΕ ΔΥΑΔΕΣ


Λαμβάνουμε υπόψη τους ίδιους αγώνες με τις ίδιες αποδόσεις και τους σπάμε σε ΔΥΑΔΕΣ. Από τους 10 αγώνες που επιλέξαμε προκύπτουν 5 ΔΥΑΔΕΣ οι οποίες δίνουν απόδοση 4,00 η κάθε μία (2,00 απόδοση ο ένας αγώνας Χ 2,00 ο δεύτερος = 4,00). Ποντάροντας από 5,00 ευρώ στην κάθε ΔΥΑΔΑ, θα θυσιάσουμε το μισό μας κεφάλαιο, 25 ευρώ δηλαδή (5 ΔΥΑΔΕΣ Χ 5 ευρώ στην κάθε μία = 25 ευρώ) και για  να έχουμε κάποιο κέρδος, θα πρέπει να επαληθευτούν τουλάχιστον 2, δηλαδή 4 αγώνες. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα βέβαια να πιάσουμε 4 αγώνες αλλά ο κάθε αγώνας να βρίσκεται σε διαφορετική ΔΥΑΔΑ και να χάσουμε όλα τα χρήματα μας, σε περίπτωση που επαληθευτούν από 6 αγώνες και πάνω όμως, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κάποιο κέρδος ή στην χειρότερη περίπτωση θα πάρουμε τα χρήματα μας πίσω.
Ας το δούμε και λίγο πιο βαθιά όμως και με περισσότερα μαθηματικά. Επειδή δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα μας κάτσουν τα παιχνίδια (αν και είναι απίθανο, δεν αποκλείεται να πιάσουμε από έναν αγώνα σε κάθε ΔΥΑΔΑ και να έχουμε πιάσει τους μισούς αγώνες και να μην πληρωθούμε τίποτα), οι 10 αγώνες δίνουν 45 συνδυασμούς ΔΥΑΔΩΝ. Μπορούμε να ποντάρουμε από 1 ευρώ σε κάθε πιθανή ΔΥΑΔΑ, σε ένα σύστημα με 10 αγώνες δηλαδή που θα ζητάμε μόνο τις ΔΥΑΔΕΣ. Αυτό το σύστημα θα έχει κόστος 45 ευρώ (50 είναι το αρχικό μας κεφάλαιο) και προκειμένου να έχουμε κάποιο κέρδος, θα πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον τους 6 αγώνες.
Αν πιάσουμε 5 αγώνες, θα μας δώσουν 15 πιθανούς συνδυασμούς ΔΥΑΔΩΝ και από τη στιγμή που η κάθε ΔΥΑΔΑ έχει απόδοση 4,00, 4,00 Χ 1 ευρώ = 4,00 Χ 15 οι ΔΥΑΔΕΣ που επιβεβαιώθηκαν = 60 ευρώ. Ακόμα και μ' αυτόν τον τρόπο, καλύπτοντας δηλαδή τους πιθανούς συνδυασμούς ΔΥΑΔΩΝ στους 10 αγώνες, βλέπουμε πως το κέρδος είναι μεγαλύτερο κατά 5 ευρώ (45 ευρώ συνολικό ποντάρισμα, 60 ευρώ το κέρδος, οπότε το καθαρό κέρδος είναι 15 ευρώ), σε σχέση με το αν παίζαμε τους ίδιους αγώνες σε ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ

Συμπέρασμα: Νικητής στην πρώτη περίπτωση είναι οι ΔΥΑΔΕΣ λοιπόν, όταν παίζουμε με αποδόσεις κοντά στο 2,00. Στατιστικά μιλώντας, σύμφωνα  με τις έρευνες που έχουν γίνει στο στοίχημα, ακόμα και οι καλύτεροι tipsters στον κόσμο δεν έχουν ποσοστό επιτυχίας περισσότερο από 60% στις προβλέψεις τους, όταν μιλάμε για αποδόσεις κοντά στο 2,00. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν όλα τα παραπάνω, είναι προτιμότερο σ' αυτές τις αποδόσεις να παίζει κανείς ΔΥΑΔΕΣ.

ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΕΣ 3,00+ ΣΕ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ


Όσο ανεβάζουμε τις αποδόσεις στα παιχνίδια που ποντάρουμε αλλάζουν και τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Σε 10 αγώνες με αποδόσεις κοντά στο 3,00 (οι ισοπαλίες είναι πάντα εκεί κοντά) και ποντάροντας από 5 ευρώ σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον τους 4 για να έχουμε κέρδος (3,00 απόδοση Χ 5,00 ευρώ στον κάθε αγώνα = 15 ευρώ κέρδος Χ 4 αγώνες που πιάσαμε = 60 ευρώ). Αν κάποιος παίζει ισοπαλίες με λίγα λόγια, θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον 4 στις 10 για να έχει κέρδος ή 3 στις 10 για  να πάρει το 90% του κεφαλαίου του πίσω. Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι μπορεί να προβλέψει καλά ισοπαλίες ή σημεία από 3,00 και πάνω, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμο κέρδος, αρκεί να επιβεβαιώνεται το 40% των προβλέψεων του.


ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 3,00+ ΣΕ ΔΥΑΔΕΣ


Εδώ πάνω κάτω ισχύει ακριβώς ότι ισχύει και στην περίπτωση με αποδόσεις του 2,00. Στα 10 παιχνίδια, σχηματίζονται 5 ΔΥΑΔΕΣ και με ποντάρισμα 5 ευρώ ανά ΔΥΑΔΑ θα ξοδέψουμε τα μισά χρήματα μας από το αρχικό κεφάλαιο, δηλαδή 25 ευρώ από τα 50. Μία ΔΥΑΔΑ να πιάσουμε από τις 5, θα πάρουμε πίσω 45 ευρώ, αφού 3,00 Χ 3,00 = 9,00 απόδοση η ΔΥΑΔΑ Χ 5,00 ευρώ το ποντάρισμα μας = 45 ευρώ κέρδος. 20 ευρώ καθαρό κέρδος δηλαδή αν πιάσουμε 1 ΔΥΑΔΑ από τις 5! φυσικά κι εδώ ισχύει ο νόμος των πιθανοτήτων, αφού οι 10 αγώνες δημιουργούν 45 συνδυασμούς ΔΥΑΔΩΝ και πάλι δεν ξέρουμε που θα κάτσουν τα παιχνίδια που θα κερδίσουμε. Μπορεί να πιάσουμε 2 στα 10 δηλαδή με λίγα λόγια και να βρίσκονται σε διαφορετικές ΔΥΑΔΕΣ, οπότε δεν θα πάρουμε πίσω τίποτα. Αν εφαρμόσουμε το σύστημα με τις ΔΥΑΔΕΣ στους 10 αγώνες όπως και στην περίπτωση με τις αποδόσεις 2,00+, τότε έχουμε πάλι 45 πιθανούς συνδυασμούς. Ποντάροντας από 1 ευρώ στον κάθε συνδυασμό, στην κάθε ΔΥΑΔΑ δηλαδή, θα επενδύσουμε τα 45 ευρώ από τα 50 του αρχικού μας κεφαλαίου και θα πρέπει να πιάσουμε τουλάχιστον 4 αγώνες στους 10, για να επαληθευτούν έτσι 6 ΔΥΑΔΕΣ που θα μας δώσουν 54 ευρώ συνολικά, 9 ευρώ δηλαδή καθαρό κέρδος. Αν πιάσουμε 5  αγώνες θα πάρουμε 10 ΔΥΑΔΕΣ, οπότε αφού η κάθε ΔΥΑΔΑ έχει απόδοση 9,00, θα κερδίσουμε 90 ευρώ, δηλαδή θα διπλασιάσουμε το κεφάλαιο μας.
Το μοναδικό μειονέκτημα σε ένα τέτοιο σύστημα είναι αν πιάσουμε μόνο 3 παιχνίδια, τότε θα πάρουμε μόνο 3 ΔΥΑΔΕΣ, δηλαδή 27 ευρώ ενώ έχουμε ποντάρει 45. Βλέπουμε λοιπόν πως εδώ υπερτερούν τα μονά αποδεκτά, αφού με 3/10 επιτυχημένες προβλέψεις θα έχουμε καλύτερη επιστροφή χρημάτων, αφού θα πάρουμε 45 ευρώ από τα 50 που ποντάραμε.

Συμπέρασμα: Θα μπορούσα να πω ότι στις αποδόσεις 3,00+ οι δύο στρατηγικές παιχνιδιού έρχονται ισόπαλες. Οι αριθμοί μπορεί να δείχνουν πως με τις ΔΥΑΔΕΣ τα κέρδη είναι σαφώς μεγαλύτερα (όπως πάντα άλλωστε), πρέπει όμως να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας και τις πιθανότητες. Είναι δύσκολο να έχει κάποιος επιτυχία 40% σε αποδόσεις 3,00+ και όποιον από τους 2 τρόπους επιλέξει για να παίξει δεν θα κάνει λάθος κατά την προσωπική μου άποψη.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως τις περισσότερες φορές οι παίκτες, δεν παίζουν 10 αγώνες μονοκοπανιά, αλλά 1-2 ΔΥΑΔΕΣ την ημέρα για παράδειγμα, οπότε θα παίξουν 5 ΔΥΑΔΕΣ σε ένα βάθος χρόνου 3-5 ημερών. Με πιο απλά λόγια, το σύστημα των 10 αγώνων ζητώντας ΔΥΑΔΕΣ είναι σχεδόν απίθανο να προτιμάται, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να βρει 10 αγώνες να παίξει σε τέτοιες αποδόσεις (εκτός αν είναι δελτίο διημέρου ή τριημέρου). Όπως και να 'χει πάντως και στις αποδόσεις 3,00+ είναι προτιμότερο να παίζονται ΔΥΑΔΕΣ, αν κάποιος όμως πιστεύει στις προβλέψεις του, δεν θα κάνει λάθος αν παίξει ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ, που όπως και να το κάνουμε είναι ένας πιο συντηρητικός τρόπος παιξίματος.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ 4,00 ΚΑΙ ΠΑΝΩ.


Εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε βαθιά ανάλυση, αφού είναι ηλίου φαεινότερο πως συμφέρει περισσότερο να παίζουμε ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. Κυνηγώντας "εκπλήξεις" (αν και οι αποδόσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια για το ποια ομάδα είναι το φαβορί ή όχι), οι πιθανότητες μας ελαχιστοποιούνται δραματικά, οπότε η λύση να ποντάρουμε στο παιχνίδι ΜΟΝΟ είναι η πιο ενδεδειγμένη. Αν τώρα κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να πιάνει 1 ΔΥΑΔΑ που αποτελείται από αποδόσεις 4,00+  στις 5, τότε είναι καθαρά στην κρίση του αν θα παίξει έτσι. 1 ΔΥΑΔΑ σε τέτοιες αποδόσεις θα του δώσει τουλάχιστον 16 φορές τα χρήματα του, με λίγα λόγια, αν ποντάρει σταθερά στα 5 ευρώ, θα πάρει 80 ευρώ με μια ΔΥΑΔΑ. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να πιάσει κάποιος 2 αγώνες μαζί σε τέτοιες αποδόσεις, αρκεί όμως να συμβεί 1 φορά στις 16 προσπάθειες για να πάρει τα χρήματα του πίσω! Όλα αυτά βέβαια με σταθερό ποντάρισμα πάντα στα 5 ευρώ.

Συμπέρασμα: Σίγουρα σε αυτές τις αποδόσεις αν παίζει κάποιος με ΔΥΑΔΕΣ τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα, από την άλλη όμως είναι μικρές και οι πιθανότητες να πέφτει μέσα στα προγνωστικά του. Πολύ πιο συντηρητικός τρόπος παιχνιδιού τα ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ εδώ, αλλά μπορεί να αποβεί πιο αποδοτικός σε βάθος χρόνου. Θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει ισοπαλία κι εδώ, με ένα ελαφρύ προβάδισμα στην στρατηγική με τα ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ.

Τι συμβαίνει όμως όταν κάποιος παίζει ή θέλει να παίξει με αποδόσεις κάτω του 2,00 μειώνοντας έτσι ταυτόχρονα και το ρίσκο που πρέπει να πάρει.  Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι οι ΔΥΑΔΕΣ.
Σε αποδόσεις του 1,50 για παράδειγμα, θα πρέπει κάποιος να πιάνει τουλάχιστον 7/10 παιχνίδια για να πάρει τουλάχιστον τα χρήματα του πίσω και 8/10 για να έχει απλά ένα πολύ μικρό κέρδος (πάντα με σταθερό ποντάρισμα). Ακόμα και 10/10 να πιάσει το κέρδος θα είναι αρκετά μικρό και δεν αξίζει τον κόπο να παίζει κάποιος τέτοιες αποδόσεις σε ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. Αποδόσεις του 1,50 περίπου πρέπει να παίζονται αποκλειστικά σε ΔΥΑΔΕΣ, αφού και 1 από τις 2 να μας κάτσει που λέμε και τα χρήματα μας θα πάρουμε πίσω αλλά θα έχουμε και ένα μικρό κέρδος.

Για τις αποδόσεις από 1,50 και κάτω δεν θα κάνω αναφορά, αφού πιστεύω πως αυτές είναι για τους απελπισμένους! Όποιος έχει αντίρρηση σ' αυτό, ας μου στείλει ένα email να του κάνω ανάλυση το γιατί, αν και με τα παραπάνω που έγραψα θα πρέπει να είναι μωρός για να μην το καταλάβει...

Στη σούμα λοιπόν:


1) Αποδόσεις κοντά στο 2,00 πρέπει παίζονται σε ΔΥΑΔΕΣ

2) Αποδόσεις κοντά στο 3,00 καλό είναι να παίζονται σε ΔΥΑΔΕΣ, δεν είναι λάθος να παίζει κάποιος όμως και ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ

3) Αποδόσεις από 4,00 και πάνω είναι προτιμότερο να παίζονται σε ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ

Όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει και να μελετήσει όλα τα παραπάνω και διαφωνεί σε κάτι, θα χαρώ να το συζητήσω μαζί του. Σύντομα θα ακολουθήσει άρθρο για τα συστήματα 1-2-3, 2-3-4 και 2-3.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2