Το πιο ΣΙΓΟΥΡΟ στοίχημα, η ΜΑΛΑΚΙΑ του Έλληνα

Στις κάλπες οδηγούμαστε σε λίγες μέρες για να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου, να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση. Έτσι λένε δηλαδή, αυτό είναι το παραμύθι, ότι ο ΛΑΟΣ αποφασίζει... άσχετα αν "άλλοι" αποφάσισαν να μας στείλουν στις κάλπες, να μας μοιράσουν χρήματα, να τα ζητάνε πίσω τώρα και με τόκο, να υποθηκεύσουν το μέλλον μας.






Το παραμύθι βέβαια δεν είναι ένα, αλλά πάρα πολλά και γουστάρει ο Έλληνας τον πρόλογο, σαν την γκόμενα που πρέπει να την προλογιάσεις, να την ζαχαρώσεις, για να σου κάτσει, να την ρίξεις... Αν δεν ακούσει ή δεν δει ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ο Έλληνας στις προεκλογικές εκδηλώσεις, στις προεκλογικές διαφημίσεις και στις προεκλογικές αφίσες, θα ξενερώσει με τις εκλογές.
Θα βγει ο Μαλάκας από δεξιά και θα σου πει "εμείς λέμε την αλήθεια", θα σου βγει και ο άλλος ο Μαλάκας από αριστερά να ξαναπεί με άλλα λόγια και εμμέσως πλην σαφώς ότι "λεφτά υπάρχουν".
Οι υπόλοιποι Μαλάκες, όσοι δηλαδή βρίσκονται πολύ μακριά από το βάθρο και δεν έχουν ελπίδα να εξουσιάσουν θα κάνουν κωλοτούμπες  στον αέρα σαν εκπαιδευμένα σκυλάκια, μπας και τους πετάξει κανείς από "αριστερά" ή από "δεξιά" κανένα "κοκκαλάκι".

ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ της ιστορίας όμως είναι ο Έλληνας, αυτός που θα πάει να ρίξει την ψήφο του, την υπογραφή του, την "βούρτσα του" στην κάλπη.
Και λέει η παροιμία πως αυτά προσέχεις που τα βάζεις, αλλά μυαλό δεν βάζει ο ΜΑΛΑΚΑΣ!
Κάνα 50% δεν θα πάει να ψηφίσει βέβαια, θεωρώντας ότι κάνει επανάσταση έτσι, με την αποχή, άλλο είδος ΜΑΛΑΚΑ αυτό... Που αφήνει το μέλλον του στα χέρια των άλλων...

Δεν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ λέω εγώ και είναι τόσο τραγική η ειρωνεία, πως με αυτό το κίνητρο, της ελπίδας δηλαδή, θα καταφέρουν πάλι να τουμπάρουν τον ΜΑΛΑΚΑ τον Έλληνα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2