Πως "μανιπουλάρεται" ο παίκτης του στοιχήματος

Πρόσφατα άκουσα τον όρο "μανιπουλάρισμα" που προκύπτει από την αγγλική λέξη manipulate, κοινώς χειραγώγηση στα ελληνικά. Πιο απλά και λαϊκά, να πας κάποιον εκεί που θέλεις εσύ, κάνοντας τον να νομίζει ότι ο ίδιος το επέλεξε! Γνωστό βέβαια αυτό τοις πάσι, κανόνας που ισχύει σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας και πιστέψτε με και στο στοίχημα.




Φανταστείτε ένα κοπάδι κατσίκια (ταυτίστε τα εσείς με ότι θέλετε, οπαδούς, ψηφοφόρους, τηλεθεατές, τζογαδόρους) και ο τσοπάνης θέλει να τα πάει κάπου συγκεκριμένα. Καταρχήν εκτός από τον τσοπάνη με την γκλίτσα και την φλογέρα υπάρχουν 2-3 σκύλοι και επιπλέον 2-3 τράγοι τσάτσοι. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει να περνάει κοπάδι με κατσίκια, αλλά ακόμα κι αυτά που είναι "άτακτα" ακολουθούν την πορεία που θα χαράξει ο τσοπάνης μαζί με τα σκυλιά του και τους τράγους τσάτσους. Όπου πάει το κοπάδι λοιπόν θα ακολουθήσουν όλα!

Σαν κοπάδι το λοιπόν συμπεριφέρονται και οι παίκτες του στοιχήματος, ναι σας λέω, πιστέψτε το! Οι ΜΠΟΥΚ είναι ο τσοπάνης, οι σκύλοι είναι οι πληροφοριοδότες του και οι τσάτσοι τράγοι κάποιοι "δημοσιογράφοι". Τα κατσίκια φυσικά όλοι εμείς, που νομίζουμε και καλά πως χαράζουμε πορεία από μόνοι μας, ότι είμαστε ανεξάρτητοι, ότι "επιλέγουμε" αυτοβούλως.

Μπαίνω στο ψητό και εξηγούμαι. Ανοίγει το πρωί του Σαββάτου (και κάθε στοιχηματικής ημέρας) ο παίκτης του στοιχήματος τα διάφορα site να δει τις "τάσεις" της αγοράς, τους τζίρους που έχουν πέσει σε κάθε ματς, τις αλλαγές στις αποδόσεις κι έτσι διαμορφώνει άποψη. Πόσες φορές δεν την έχεις πατήσει φίλε τζογαδόρε ποντάροντας σε κάποιο "στανταράκι" που έπεσαν όλοι με τα μούτρα σαν τα κατσίκια, επειδή είδες την απόδοση του να πέφτει, επειδή άκουσες ότι το παίζουν όλοι ΑΣΟ, επειδή έβαλαν τα χρήματα τους όλοι εκεί.
Πόσες φορές δεν πόνταρες σε ένα σημείο που αρχικά είχες σταμπάρει, αλλά φοβήθηκες επειδή είδες την απόδοση του να ανεβαίνει και μετά βγήκε και μουτζωνόσουν μόνος σου μπροστά στον καθρέπτη;
Δεν θα σου πω να μην κοιτάζεις τους τζίρους ή τις τάσεις της αγοράς, σκέψου όμως πως αν οι πολλοί κέρδιζαν, αν έβγαιναν τα σημεία που επιλέγει ο πολύς κόσμος, τα λεγόμενα "εμπορικά, τότε οι ΜΠΟΥΚ θα είχαν κλείσει, γιατί απλά δεν θα είχαν χρήματα να μας πληρώσουν κι εμείς θα παίζαμε στοίχημα μεταξύ μας στις πλατείες!
Αποδεδειγμένα ο "όχλος" λοιπόν θα πάει με τις "τάσεις", με την "μόδα", εκεί που πάνε και τα υπόλοιπα κατσίκια. Κι εδώ μιλάμε για παιχνίδι που παίζουμε χρήματα και το 98% των παικτών βγαίνει μακροπρόθεσμα ηττημένο!
Τι να τις κάνω τις τάσεις και τους τζίρους λοιπόν, όταν μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα...; Είναι μεγάλο χρηματιστήριο το στοίχημα και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα οι ΜΠΟΥΚ να μοιράζουν λεφτά στον κοσμάκη!
Τα όπλα του παίκτη είναι το διάβασμα, η παρακολούθηση, το ένστικτο και η υπομονή (ειδικά στις ήττες). Δεν πα να λέει η "τάση" της αγοράς ότι ο κόσμος παίζει εκείνο ή το άλλο, ότι η απόδοση ανέβηκε ή κατέβηκε, όταν πιστεύεις ένα σημείο το παίζεις γιατί εμπιστεύεσαι την δικιά σου κρίση και τελείωσε και πάει.
Ακόμα και tipsters ενδέχεται να είναι στο κόλπο. Άτομα γνωστά του χώρου, που σου λένε τι να παίξεις και τι όχι και μετά από δίπλα σου κοτσάρουν και τον ΜΠΟΥΚ για να τα αρπάξουν από τα affiliate. Γίνονται τέτοια πράγματα...; Άντε καλέ! Υπάρχει από την άλλη και η βεβαιότητα πως οι περισσότεροι είναι "κατσίκια" οπότε ότι κι αν παίξουν μακροπρόθεσμα θα βγουν χαμένοι.

Προσοχή λοιπόν σ' αυτούς που μιλάνε με μεγάλη ευκολία για κάποια σημεία κι εμείς βάζουμε τα λεφτά μας εκεί, αλλά οι ίδιοι κωλώνουν να βάλουν έστω και 1 σεντ!


Σχόλια

  1. καλο ποστ πολυ καλο να τα βλεπουν ορισμενοι που οχι μονο κοιτουν τους αλλους για επιλογες μα τους πληρωνουν κιολας!!!!!! και περιμενουν να βγουν κερδιζμενοι για τοσο στοκους μιλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το Tzogadomoutro μιλάει ελληνικά. Το σχόλιο σου είναι εξίσου σημαντικό με τα γραφόμενα του. Δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2