Τα φώτα στον Τόρες, κλέβει τις εντυπώσεις ο Γκριέζμαν

Αγώνες κυπέλλου για την φάση των 16 στην Ισπανία περιλαμβάνει το σημερινό κουπόνι, μια διοργάνωση που έχω μισήσει τα τελευταία χρόνια και σπανίως ασχολούμαι στοιχηματικά. Σχεδόν απαξιωμένος ο θεσμός του κυπέλλου στην Ισπανία, με τις περισσότερες ομάδες να κατεβαίνουν με πολλές αλλαγές στις ενδεκάδες και λίγες να είναι αυτές που έχουν την πολυτέλεια να δουν πιο σοβαρά τα παιχνίδια.





Το σκεπτικό αυτού που θέλει να ποντάρει σε αγώνα για το Copa del Rey, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θεσμό κυπέλλου στις άλλες χώρες, πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικό. Καλή η φόρμα των ομάδων στο πρωτάθλημα, οι έδρες και οι παραδόσεις, σε τέτοια ματς όμως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για το ποιος θέλει περισσότερο να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Πέρυσι για παράδειγμα η Ρεάλ έκανε περίπατο στα ματς με την Ατλέτικο στο κύπελλο, αφού ο Σιμεόνε αντιλήφθηκε νωρίς πως δεν χωράνε 3 καρπούζια στην ίδια μασχάλη και προτίμησε να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα το οποίο κατέκτησε, αλλά και το Champion's League που έφτασε μέχρι τον τελικό. Μιλάμε για ομάδες που δίνουν πάνω από 60 ματς το χρόνο και με εξαίρεση την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα που έχουν το ρόστερ για να αντεπεξέλθουν, οι υπόλοιπες πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν επιβαρύνουν τους παίκτες τους με επιπλέον παιχνίδια.

Επιπλέον, το Copa del Rey, δεν αποφέρει πολλά οικονομικά έσοδα (με εξαίρεση τα εισιτήρια που πιθανόν να κόψει μια ομάδα), σε σχέση με θεσμούς κυπέλλου σε άλλες χώρες, οπότε τα κίνητρα για τις μικρές θεωρητικά ομάδες είναι σχεδόν μηδαμινά. Μοναδικό κίνητρο πολλές φορές μπορεί να είναι, να αντιμετωπίσουν την Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα και τίποτα περισσότερο.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω λοιπόν, παραθέτω την άποψη μου για τα σημερινά παιχνίδια. Στο Βιγιαρεάλ - Σοσιεδάδ θεωρώ προκλητικές τις τιμές του ΔΙΠΛΟΥ, το οποίο είχα κυνηγήσει και στο ματς πρωταθλήματος μεταξύ των 2 ομάδων, με την Σοσιεδάδ να τρώει 4 στο κεφάλι μεν, αλλά να έχει πολύ καλή παρουσία μέχρι να δεχτεί το 1ο γκολ στο 60'. Το κίτρινο υποβρύχιο, εκτός από το ότι συνεχίζει στην Ευρώπη, διεκδικεί με αξιώσεις και την έξοδο στο Champion's League φέτος και δεν θα πω ότι τα ματς του κυπέλλου αποτελούν πολυτέλεια, σίγουρα όμως όχι τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας. Δεν συνεχίζει στην Ευρώπη η Σοσιεδάδ, δύσκολα την βλέπω να διεκδικεί κάτι καλό στο πρωτάθλημα (έχει μείνει 13 βαθμούς πίσω από την πρώτη 6αδα) και το κύπελλο είναι μια καλή διέξοδος για διάκριση και γιατί όχι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος. Φυσικά εκτός αυτών, αν δεν θεωρούσα ότι η Σοσιεδάδ μπορεί να κοντράρει την Βιγιαρεάλ, δεν θα έκανα λόγο για την κόντρα του ΑΣΟΥ. Τα παιχνίδια είναι διπλά σ' αυτή την φάση και οι Βάσκοι θα κατέβουν για την ισοπαλία, σίγουρα όμως δεν θα πούνε και όχι αν τους γίνει δώρο η νίκη. 2,60 πληρώνει το Χ2 στο διαδίκτυο, πολύ περισσότερο από τον χαμηλό ΑΣΟ του 1,50 και θα το ρισκάρω.

Με το Clasico της Μαδρίτης δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά, αφού δεν μπορώ να καταλήξω κάπου, αν και πιστεύω πως και φέτος η Ατλέτικο δεν θα ενδιαφερθεί για τον θεσμό. Από την άλλη βέβαια είναι το γόητρο και το ματς τοπικού χαρακτήρα, που το κάνει απρόβλεπτο και ποτέ δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν πιάσει τους παίκτες του Σιμεόνε το φιλότιμο και τα δώσουν όλα απόψε. Αγωνιστικά πάντως και οι 2 ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αποκλείω τίποτα. Το μόνο που έχω να επισημάνω είναι η εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται αυτή η παικτούρα με το όνομα Αντουάν Γκριέζμαν, ο οποίος έχει πετύχει 7 γκολ στα τελευταία του 8 παιχνίδια και έχει αρχίσει πλέον να βρίσκει τα πατήματα του και με την Ατλέτικο. Σε απόδοση 3,10 να το παστελώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι, καλό είναι να περιμένουμε όμως να δούμε αν θα ξεκινήσει βασικός.

Η δεύτερη μου επιλογή έρχεται από το παιχνίδι της Βαλένθια με την Χετάφε. Οι νυχτερίδες ενδιαφέρονται ξεκάθαρα για το θεσμό φέτος και θα προσπαθήσουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται. Τα χρειάστηκαν στον προηγούμενο γύρο με την Βαγιεκάνο, τις περιμένω πιο σοβαρές όμως τώρα, απέναντι σε μια νερόβραστη αντίπαλο όπως η Εσπανιόλ, που καλά θα κάνει να κοιτάξει να σώσει το τομάρι της όσο πιο σύντομα γίνεται στο πρωτάθλημα, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες φέτος. Περιμένω μια άνετη νίκη της Βαλένθια και ένα σκορ πρόκρισης που θα της επιτρέψει να μην κάνει ντέρμπι την ρεβάνς στο Κορνέγια ελ πρατ. Για τα μεγάλα πορτοφόλια ο ΑΣΟΣ του 1,50 είναι καλός, αν και όταν μιλάμε για θεσμό κυπέλλου, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Εγώ θα ποντάρω στον ΑΣΟ με -1 χάντικαπ που πληρώνει 2,30, αφού πιστεύω ότι οι νυχτερίδες θα καταφέρουν να πάρουν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης από το 1ο παιχνίδι.

Τίποτα απολύτως για το Αλμερία - Χετάφε, που αν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος θα έπαιζα τον ΑΣΟ, με τις 2 ομάδες όμως να μην μπορούν να σκεφτούν κάτι περισσότερο από την παραμονή τους στην κατηγορία, με κάνουν να θέλω να μείνω αμέτοχος.

Η πρόταση: ΔΥΑΔΑ

Βιγιαρεάλ - Σοσιεδάδ Χ2 2,60
Βαλένθια - Εσπανιόλ ΑΣΟΣ -1 χάντικαπ 2,30

*Οι αποδόσεις είναι από την Bet365


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2