O Derbi Gallego

Το ντέρμπι της Γαλικίας μεταξύ Λα Κορούνια και Θέλτα ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Primera Division, εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, τέσσερα παιχνίδια στην Segunda.









Ξεφτιλίκι μεγάλο η προηγούμενη Κυριακή για μένα, μ' αρέσει που περίμενα και ΓΚΟΛ στα ματς της Segunda, αφού 2 από αυτά έμειναν στο 0-0 και το τρίτο έληξε 1-0. Στην Primera περίμενα να περάσουν Ατλέτικο και Βιγιαρεάλ και ηττήθηκαν αμφότερες, με αποτέλεσμα το κοντέρ να γράψει 0/5. Το πρόγραμμα στα ισπανικά γήπεδα δεν είναι βατό σήμερα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αφού εκεί που φαίνονται ξεκάθαρα τα πράγματα πατώνεις κι εκεί που φαίνονται δύσκολα πετάς τρύπια δίχτυα και πιάνεις φάλαινες.

Στην Primera Division έχουμε 2 καυτά φαβορί (Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα) που περιμένω να περάσουν εύκολα. Οι Μπλαουγκράνα υποδέχονται την Μάλαγα, που ναι μεν έχει καλή ομάδα, αλλά εκτός έδρας εξαφανίζεται ακόμα και απέναντι σε πολύ κατώτερες ομάδες. Τα ίδια και χειρότερα για την Αλμερία, η οποία έπαιζε ταμπούρι μέσα στην έδρα της με την μέτρια Σοσιεδάδ την προηγούμενη αγωνιστική και έμεινε στο 2-2, κάνοντας 3 φάσεις και βάζοντας 2 γκολ. Σήμερα ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο και μάλλον θα πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός για να πάρει αποτέλεσμα.
Πιο δύσκολο απ' ότι φαίνεται το Κόρδοβα - Βαλένθια. Οι γηπεδούχοι δεν φαίνεται να στρώνουν αγωνιστικά με τον Τζούκιτς στο τιμόνι. Ο Σέρβος τεχνικός εκδιώχθηκε πέρυσι από την Βαλένθια αφού πριν είχε κάνει πουτάνα τα αποδυτήρια και ίσως θέλει να πάρει και μια μίνι εκδίκηση σήμερα. Σε καλή κατάσταση οι νυχτερίδες, έτσι δείχνουν οι αριθμοί τουλάχιστον, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική ίδρωσαν για να κερδίσουν με 1-0 την Χετάφε εντός έδρας. Χαμηλό το ΔΙΠΛΟ και δεν αξίζει το ρίσκο, προτιμότερο το υψηλό OVER που πληρώνει πάνω από 2,00 και έφερε η Κόρδοβα στα 3 από τα 4 τελευταία της, όπως και η Βαλένθια στα 4 από τα 5.
Φτάσαμε αισίως και στο ντέρμπι της ημέρας, το Λα Κορούνια - Θέλτα. Το 3ο πιο σημαντικό ντέρμπι της χώρας είναι αυτό της Γαλικίας, μετά το Ελ Κλάσικο και το ντέρμπι μίσους της Σεβίλλης. Το πάθος και το ξύλο που πέφτει σ' αυτό το παιχνίδι ξεπερνάει τις κόντρες Ρεάλ - Ατλέτικο ή
Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ που είναι επίσης τοπικά ντέρμπι. Φέτος η Θέλτα έχει καλύτερη ομάδα και μετά από πάρα πολύ καιρό έχει μείνει για 3 παιχνίδια αήττητη (2 νίκες, 1 ισοπαλία). Βελτιωμένη και η Λα Κορούνια, που στα 4 τελευταία της γνώρισε μόνο 1 ήττα, αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ρεάλ στο Μπερναμπέου με 2-0. Στο Ριαθόρ κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε της παιχνίδι, πόσο μάλλον σήμερα που υπάρχει και το γόητρο στη μέση. Φαινομενικά η Θέλτα έχει το προβάδισμα, το οποίο όμως εξανεμίζεται από τον παράγοντα έδρα και ένα τέτοιο παιχνίδι ορίζεται πάντα ως ΤΡΙΠΛΗ στα σημεία. Ιρουρέτα και Λοτίνα έδωσαν τις προβλέψεις τους στην Marca και ο παλαιός προπονητής της Λα Κορούνια πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει το πάθος και θα σημειωθούν λίγα γκολ. Συμφωνώ μαζί του αλλά δεν πρόκειται να ποντάρω στο 1,55 του UNDER 2,5. Να βγει μια κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι πληρώνει απόδοση 3,00 στο διαδίκτυο και αυτή θα είναι η επιλογή μου.

Στα ματς της Segunda τώρα, με το τοπίο να θολώνει ακόμα περισσότερο. Φαβορί η Λεγκανές μέσα στην έδρα της Ράσινγκ που καίγεται για βαθμούς. Παράδοξο να δίνεται μια ομάδα βεληνεκούς Λεγκανές φαβορί εκτός έδρας, ακόμα κι αν παίζει με τον ουραγό της κατηγορίας. Όχι πως η Σανταντέρ εμπνέει και καμιά σιγουριά, αντιθέτως ζορίζεται πάρα πολύ και ιδρώνει για να πάρει βαθμούς. Η ισοπαλία που δεν έχει εμφανιστεί στα 14 τελευταία παιχνίδια της Λεγκανές μπορεί να σκάσει τώρα, σε ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών άλλωστε.
Στο Μαγιόρκα - Οσασούνα έχουμε ματς μεταξύ δύο άλλοτε κραταιών δυνάμεων, που φέτος ούτε για άνοδο πάνε και μάλλον θα είναι καλύτερο να κοιτάξουν πως να σώσουν το τομάρι τους μια ώρα αρχύτερα.  Ότι φωτίσει ο Θεός εδώ, σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί, αν και δεν αποκλείω ακόμα μία ισοπαλία.
Μια από τα ίδια και στο Αλκορκόν - Λας Πάλμας, με τους γηπεδούχους να αγνοούν την χαρά της νίκης 9 παιχνίδια και την Λας Πάλμας να κερδίζει στα τελευταία της αλλά να μην πείθει με τις εμφανίσεις της. Σκληρό παιχνίδι αναμένεται προβάδισμα η ισοπαλία κι εδώ.
Ολοκληρώνω με το Μπέτις - Χιρόνα, τις 2 πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας αυτή τη στιγμή. Την βαριά φανέλα την έχει η Μπέτις, γι' αυτό οι αποδόσεις του αγώνα έχουν τέτοια απόκλιση. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι η φετινή Χιρόνα, που έχει και το καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας στην κατηγορία (8-3-2) και βγάζει φάσεις με το τσουβάλι στα περισσότερα παιχνίδια της. Ο αγώνας είναι αμφίρροπος και αν η Μπέτις του Πέπε Μελ βγει αλόγιστα μπροστά μάλλον θα το πληρώσει, αφού η Χιρόνα είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις. Υπάρχει γκρίνια στον κόσμο που θα απαιτήσει σήμερα μια πειστική εμφάνιση από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πιθανολογώ ότι θα παίξουν πολύ επιθετικά προσπαθώντας να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα. Στο 1,85 το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και στο 2,05 το OVER 2,5, τα θεωρώ πολύ πιθανά.

Η πρόταση: Σύστημα 2-3

Κόρδοβα - Βαλένθια OVER 2,5 2,25
Λα Κορούνια - Θέλτα Κόκκινη Κάρτα 3,00
Μπέτις - Χιρόνα OVER 2,5 2,25

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2