Το σκατό έφτασε στον κώλο

Αισθάνομαι μια μικρή δικαίωση από χτες, αν και αυτή η λέξη είναι μεγάλη και δεν μ' αρέσει να την χρησιμοποιώ. Όσοι είδαν το Μπαρτσελόνα - Βαλένθια όμως και διάβασαν όσα έγραψα, διαπίστωσαν του λόγου το αληθές. Με το στανιό, με τα χίλια ζόρια, με μεγάλη δόση τύχης κατάφερε να πάρει αυτό το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα.


Η Βαλένθια εκτός των πολλών και κλασσικών ευκαιριών που είχε, ατύχησε να βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, έχασε πέναλτι στη συνέχεια, είχε και δοκάρι. Χαίρομαι γιατί επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση μου πως ο ΑΣΟΣ του 1,15 ήταν απλά τραγικός. Χαίρομαι γιατί πόνταρα στο ξερό ΔΙΠΛΟ και ας το έχασα. Χαίρομαι επειδή επιβεβαιώθηκε η άποψη που λέει πως μόνο όταν παρακολουθείς ένα πρωτάθλημα από κοντά, διαθέτεις το στομάχι και το σθένος να ποντάρεις τέτοιες αποδόσεις της τάξης του 13,50 και χωρίς κάλυψη. Επιμένω στο να παρακολουθείτε από κοντά 1-2 πρωταθλήματα - χώρες το πολύ, δεν υπάρχουν μάγοι, ούτε μαγικές προβλέψεις, να εμπιστεύεστε τα μάτια σας, την κρίση σας και το ένστικτο σας.

Αυτά για τα χτεσινά, πάμε να δούμε τα σημερινά τα φρέσκα. Ημέρα των φαβορί η Κυριακή σε Primera και Segunda και μένει να δούμε ποια από αυτά αξίζουν πραγματικά και πως θα κινηθούμε.

Το μεσημεράκι στο Βαγιέκας η Ράγιο υποδέχεται την Αλμερία η οποία βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης και είναι αυτή ουσιαστικά που έχει το κίνητρο. Το όριο για την σωτηρία είναι οι 38 βαθμοί περίπου, τόσους έχει η Ράγιο, αν κερδίσει κιόλας σήμερα θα σφραγίσει την παραμονή της. Ο Πάκο Χέμεθ μίλησε για αντίδραση μετά την 6αρα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Θέλτα και μένει να δούμε αν θα μιλήσει ο εγωισμός των παικτών του. Γνωστός ο τρόπος που αγωνίζεται η Ράγιο, ενίοτε αυτοκαταστροφικός, στη μέρα της όμως μπορεί να βάλει ακόμα και την Ρεάλ μέσα στα δίχτυα. Αν το πάει έξυπνα η Αλμερία το ματς, κάτι μπορεί να πάρει, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την άμυνα των γηπεδούχων που πολλές φορές θυμίζει ερασιτεχνικό σωματείο. Καταρχήν ο ΑΣΟΣ είναι απαράδεκτος και σκεφτόμουν το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ ή το OVER 2,5, τα οποία όμως είναι εξίσου απαράδεκτα. Αποφάσισα να μην ασχοληθώ τελικά με το παιχνίδι, στο οποίο μόνο η κόντρα του ΑΣΟΥ αξίζει και τίποτα περισσότερο.

Στο Γρανάδα - Σεβίλλη, φαβορί είναι το ΔΙΠΛΟ και όσοι είδαν τι εστί Σεβίλλη την Πέμπτη το βράδυ με αντίπαλο τη Ζενίτ (ειδικά στο Β' ημίχρονο), θα το ποντάρουν με κλειστά τα μάτια. Η Γρανάδα δεν βλέπεται, αλλά εκτός του ότι καίγεται για βαθμούς, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την όποια κούραση είχε η Σεβίλλη από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Έμερι πάντως έχει κάνει φοβερή διαχείριση του υλικού του φέτος, γι' αυτό είδαμε άλλωστε τον Μπάκα να μπαίνει αλλαγή στο ματς με τη Ζενίτ, αφού προφανώς χρειαζόταν ανάσες. Στο διαδίκτυο το ΔΙΠΛΟ αγγίζει το 1,90 και νομίζω ότι παίζεται σ' αυτή την απόδοση, στον ΟΠΑΠ προτιμότερο είναι το OVER 2,5, αφού τα εκτός έδρας παιχνίδια της Σεβίλλη είναι η χαρά του γκολ και η Γρανάδα που είναι στο -4 από την σωτηρία, θέλει δεν θέλει θα παίξει πιο ανοιχτά απ' ότι το συνηθίζει.

Για το Βιγιαρεάλ - Κόρδοβα δεν θα μπω στον κόπο να γράψω πολλά, αφού οι φιλοξενούμενοι περιμένουν απλά την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού τους. λογικά κερδίζει το κίτρινο υποβρύχιο και τίποτα παραπάνω.

Στο Εϊμπάρ - Θέλτα θα πάρω το ρίσκο και θα στηρίξω τους γηπεδούχους. Η Θέλτα το έκανε το κομμάτι της με την Βαγιεκάνο, η Εϊμπάρ όμως είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη, ο αγωνιστικός χώρος του Ιπουρούα είναι μικρός, γεγονός που δεν ευνοεί την πιο ποιοτική Θέλτα, συν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να απομακρυνθούν κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη. Το κίνητρο είναι ουσιαστικά μονόπλευρο εδώ και όπως έκανα και στο παιχνίδι της Εϊμπάρ με την Μάλαγα, πάλι θα στηρίξω τον ΑΣΟ.

Στη Segunda έχουμε 5 ματς με όλους τους γηπεδούχους σε τιμές καθαρού φαβορί. Αν με ρωτήσετε ποιοι πιστεύω ότι μπορεί να σπάσουν, θα απαντήσω η Μπέτις και η Τενερίφη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ποντάρω σε Σαραγόσα και Γιαγκοστέρα. Σκληρά καρύδια και οι 2 πάντως, θα βάλουν δύσκολα σε Μπέτις και Τενερίφη.

Το Μπέτις - Σαραγόσα πάντως που είναι το μεσημέρι, μπορεί να αποτελέσει καλή περίπτωση για OVER 2,5. Ο τρόπος που αγωνίζονται οι 2 ομάδες ευνοεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Τριπλή το Αλκορκόν - Μαγιόρκα, ότι σας φωτίσει ο Θεός εδώ, πιθανό OVER 2,5 στο Νουμάνθια - Μπαρτσελόνα Β', το οποίο όμως δεν αξίζει στο 1,60 το ρίσκο του, όπως και ο ΑΣΟΣ επίσης.

Στο 1,40 ο ΑΣΟΣ της Βαγιαδολίδ στο ματς με την Σαμπαντέλ, η οποία είναι 7 ματς αήττητη; ευχαριστώ δεν θα πάρω! Θα μου πεις είναι ικανή η Σαμπαντέλ για να κάνει την μαγκιά μέσα στο Θορίγια, θα σου πω όλα είναι πιθανά όταν τρέχει τέτοιο σερί και η Βαγιαδολίδ δεν εμπνέει με τις εμφανίσεις της.

Μένει το Τενερίφη - Γιαγκοστέρα, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι που ήταν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, βλέπουν μέχρι και πλέι οφ ανόδου πλέον, ενώ έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα στα τελευταία τους 10 παιχνίδια. Η Τενερίφη είναι καλή στα εντός έδρας παιχνίδια της, θα βρει όμως απέναντι της μια ομάδα με την ψυχολογία στα ύψη και που ξέρει αποδεδειγμένα πλέον να παίζει εξαιρετικά τον κλεφτοπόλεμο. Μια ζαριά στο Χ θα την ρίξω εδώ.

Η πρόταση: Σύστημα 2-3

Εϊμπάρ - Θέλτα ΑΣΟΣ 3,00
Μπέτις - Σαραγόσα OVER 2,5 1,90
Τενερίφη - Γιαγκοστέρα Χ 3,35

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2