Από ντέρμπι σε ντέρμπι η Μπαρτσελόνα

Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στο δρόμο για την κατάκτηση της Primera Division, δίνει το Σάββατο η Μπαρτσελόνα. Τοπικό ντέρμπι αυτή τη φορά, με αντίπαλο την συμπολίτισσα Εσπανιόλ που είναι αήττητη στα τελευταία 6 της παιχνίδια. Δύσκολα σταυρώματα στην Segunda.









Το πρόγραμμα του Σαββάτου στα ισπανικά γήπεδα δεν μ' αρέσει. Έτσι λιτά και απέριττα το λέω για να σας βάλω στο κλίμα τι θα επακολουθήσει στις επόμενες γραμμές του κειμένου. Τα παιχνίδια είναι 9 τον αριθμό συνολικά και όταν στις τελικές μου επιλογές έχω κρατήσει μόνο 1 σημείο κι αυτό είναι η ισοπαλία και τα υπόλοιπα είναι στοιχήματα σε ΓΚΟΛ, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς για τι πρόγραμμα μιλάμε.

Στην Primera για αρχή, έχουμε 2 γκραν φαβόρες (Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα), 1 εξάποντο (Χετάφε - Λεβάντε) και 1 αμφίρροπο (Σοσιεδάδ - Βιγιαρεάλ).
Καταρχήν πιστεύω πως η Ατλέτικο Μ. θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Έλτσε και αν θέλει κάποιος να κυνηγήσει την έκπληξη, καλύτερα να στραφεί στο τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης. Την Μπαρτσελόνα την κόντραρα μέσα στη Σεβίλλη που στραβοπάτησε, αλλά και με την Βαλένθια που κέρδισε με το στανιό 2-0. Σίγουρα η Εσπανιόλ είναι πιο αδύναμη από τις προηγούμενες 2, αλλά τρέχει αήττητο σερί 6 αγώνων (4 ισοπαλίες, 2 νίκες), είναι σταθερή αμυντικά και μπορεί να εγκλωβίσει την Μπάρτσα και επιπλέον μιλάμε για ματς ειδικών συνθηκών, αφού πρόκειται για τοπικό ντέρμπι όπως έγραψα. Αν η Μπαρτσελόνα δεν είχε κάνει υγιεινό περίπατο με την Παρί μεσοβδόμαδα, θα ήμουν πιο ζεστός για την κόντρα, τώρα όχι και τόσο, αλλά πιστεύω ότι το σκορ δεν θα ξεφύγει σε μεγάλο εύρος και το 2-3 ΓΚΟΛ μπορεί να αποτελέσει επιλογή, στη λογική πως η Εσπανιόλ θα ζορίσει το Θηρίο.
Στο Χετάφε - Λεβάντε διακυβεύεται η παραμονή στην κατηγορία για τις 2 ομάδες, με την Χετάφε να βρίσκεται σαφώς σε πιο πλεονεκτική θέση, αν και αγωνιστικά η διαφορά με την Λεβάντε είναι πολύ μικρή. Μάλλον δεν θα πουν όχι στην ισοπαλία οι 2 ομάδες, περισσότερο η Χετάφε που θα φτάσει στους 37 βαθμούς, αλλά και η Λεβάντε προκειμένου να φύγει με άδεια χέρια από το Αλφόνσο Πέρεζ, λογικά δεν θα πάρει υπέρμετρα ρίσκα. Σφιχτό και προσεκτικό παιχνίδι θα γίνει λογικά, ρίσκο με την ισοπαλία εδώ.
Στο Σοσιεδάδ - Βιγιαρεάλ έχουμε να κάνουμε με 2 ντεφορμέ ομάδες, με την μεν Σοσιεδάδ να αγνοεί τη νίκη στα 4 τελευταία και τη Βιγιαρεάλ στα 6 τελευταία. Ποιοτικότατα σύνολα έχουν και οι 2 ομάδες, που αν αποφασίσουν σήμερα να παίξουν με τις δυνατότητες τους, δεν αποκλείεται να δούμε κανένα κουλό σκορ. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της Σοσιεδάδ εντός έδρας ήταν στο ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και σίγουρα απέναντι στην ποιοτική Βιγιαρεάλ θα δυσκολευτεί πολύ πιστεύω να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Στο 1,60  η συγκεκριμένη επιλογή στον ΟΠΑΠ και μπορούμε να κοιτάξουμε και προς το OVER 2,5 στο 1,85, το οποίο δεν ξέρω, αλλά έτσι από ένστικτο το πιστεύω περισσότερο και θα το ποντάρω.

Στην Segunda όπως έγραψα και στην εισαγωγή έχουμε άσχημα σταυρώματα. Στο Λούγκο - Αλκορκόν που εμφανίζεται και πρώτο στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, δύσκολα μπορώ να καταλήξω κάπου. Η δυνατή έδρα της Λούγκο από μόνη της δεν μου δίνει το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσω σαν επιχείρημα για να ρισκάρω στον ΑΣΟ, αφού η Αλκορκόν δεν ηττήθηκε στις 4 τελευταίες της εξόδους (3 ισοπαλίες, 1 νίκη), όλες σε πολύ δυνατές έδρες (Οσασούνα, Λεγκανές, Γιαγκοστέρα, Σαραγόσα).
Στο Οσασούνα - Αλμπαθέτε οι γηπεδούχοι καίγονται για τους 3 βαθμούς της νίκης σε ένα ακόμα παιχνίδι, όταν την αγνοούν όμως στα τελευταία τους 12 παιχνίδια, στα οποία έχουν σκοράρει μόνο με πέναλτι, πως να τους στηρίξεις. Η Αλμπαθέτε είναι στην καλύτερη της φάση από την αρχή της σεζόν, απέκτησε μια σχετική απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη πάραυτα (στο +8 βρίσκεται) και ακόμα και με την ισοπαλία μάλλον θα μείνει ικανοποιημένη. Πιθανολογώ πως οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν προσεκτικά και αν τους πάει το παιχνίδι θα το πάρουν κιόλας. Οσασούνα πάντως δεν έχω σκοπό να ποντάρω, οπότε το αφήνω κι αυτό στην άκρη.
Δύσκολη αποστολή και για την Μπέτις μέσα στην έδρα της Αλαβές, η οποία μετράει 6 συνεχόμενες νίκες εκεί, τις 5 χωρίς να δεχτεί γκολ μάλιστα. Με απογοήτευσε η Αλαβές στο παιχνίδι με την Χιχόν, την περίμενα πιο επιθετική, αλλά δεν έδειξε να θέλει να παίξει το ματς στα ίσια και ηττήθηκε δίκαια με 1-0. Πιστεύω θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σ' αυτό το παιχνίδι και τώρα που η Μπέτις έχει βρει ρυθμό και τα παιχνίδια της έχουν ανοίξει στο σκορ, μπορούμε να κοιτάξουμε προς το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ ή και το OVER 2,5 που πληρώνει 2,05 στον ΟΠΑΠ.
Αρκετά δύσκολο και το Μπαρτσελόνα Β' - Πονφεραντίνα, με τους πιτσιρικάδες της Μπάρτσα να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι με τίποτα, αλλά να φοβάμαι από την άλλη να στηρίξω την Πονφεραντίνα εκτός έδρας σε απόδοση φαβορί. Η λογική λέει ΔΙΠΛΟ στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι 2 ομάδες, αλλά η αγωνιστική νοοτροπία της Πονφεραντίνα μακριά από την έδρα της με κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικό.
Γρίφος και το Μαγιόρκα - Τενερίφη, με τις 2 ομάδες να είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και να θέλουν βαθμούς για να μην μπουν σε περιπέτειες. Καμία από τις 2 δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, με την Τενερίφη ειδικά να είναι η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας στην κατηγορία. Η Μαγιόρκα από την μέση και μπροστά είναι φωτιά, στην άμυνα όμως χορεύουν ζεϊμπεκιές οι παίκτες της σε πολλά παιχνίδια, λίγο πιο παραγωγική να ήταν η Τενερίφη το OVER 2,5 θα ήταν λουκούμι. Κάτι άλλο δεν μπορώ να δω ξεκάθαρα και θα το βάλω κι αυτό στην άκρη.

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-3 ΓΚΟΛ 2,20
Χετάφε - Οσασούνα Χ 3,15
Σοσιεδάδ - Βιγιαρεάλ OVER 2,5 1,85
Αλαβές - Μπέτις OVER 2,5 2,05

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2