Ποιοι θέλουν να ανέβουν και ποιοι όχι

Πλησιάζοντας στη γραμμή του τερματισμού στη Segunda το τοπίο είναι ακόμα θολό, σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off ανόδου. Μια θέση στον ήλιο της Primera είναι πάντα ελκυστική, μερικές ομάδες όμως ίσως προτιμούν να μείνουν στο συννεφιασμένο τοπίο της Segunda.








Πρόπερσι είδαμε να ανεβαίνει η Έλτσε και φέτος εκτός του ότι δεν είχε λεφτά για μεταγραφές, τώρα διαβάζουμε πως μπορεί να υποβιβαστεί για οικονομικά προβλήματα. Πέρυσι ανέβηκε η Εϊμπάρ,με γήπεδο 6,000 θέσεων, έκανε έναν καλό πρώτο γύρο κι εκεί που νομίζαμε ότι πάει για έξοδο στην Ευρώπη, ξεφούσκωσε απότομα και βρίσκεται να παλεύει για την παραμονή.

Ομάδες ανάλογες τύπου Εϊμπάρ και Έλτσε έχουμε και φέτος, όπως η Γιαγκοστέρα, η Πονφεραντίνα, η Λεγκανές, για να μην πω και η Νουμάνθια, που όλες μαζί δεν γεμίζουν ούτε γήπεδο 5,000 θέσεων. Σε αντίθεση με τα βαριά ονόματα της κατηγορίας, ομάδες με φανέλα και ιστορία, που περιμέναμε να πρωταγωνιστήσουν στην αρχή της σεζόν, αλλά κάποιες απογοητεύουν. Το ερώτημα που πλανάται λοιπόν, είναι, ποιες ομάδες θέλουν πραγματικά να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία, εκεί που ο αγωνιστικός και οικονομικός πήχης ανεβαίνει κατακόρυφα και εκτός από την δόξα που θα αποκομίσουν, θα πρέπει να ανταποκριθούν και σε άλλες υποχρεώσεις, πριν βρεθούν καρφί όχι μόνο στην Β' αλλά ακόμα και στα τάρταρα της Γ' κατηγορίας. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δω ομάδες να ξεφουσκώνουν ξαφνικά, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στον τερματισμό και εφόσον έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία τους, αφού η γραμμή της επικίνδυνης ζώνης από αυτή που οδηγεί στα play off ανόδου είναι πολύ κοντά.
Με εξαίρεση την Χιρόνα που είναι από την αρχή της σεζόν μέσα στην πρώτη εξάδα, δεν μπορώ να διανοηθώ πως η Γιαγκοστέρα ή η Λεγκανές, ότι θα κυνηγήσουν τα play off. Ακόμα και η Νουμάνθια, που έχει τα φόντα τρόπον τινά να σταθεί στην Primera, δεν την βλέπω να ενδιαφέρεται. Από εδώ και πέρα περιμένω ομορφιές λοιπόν και στο ποντάρισμα μου θα σκέφτομαι και λίγο πονηρά.

Αυτά για την Β' κατηγορία και θα δούμε τα αγωνιστικά στη συνέχεια, αφού πρώτα περάσουμε από την Primera. Αν εχτές το πρόγραμμα δεν μ' άρεσε καθόλου, σήμερα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Στο παιχνίδι της 13:00 για αρχή, εκεί όπου η Μάλαγα φιλοξενεί την Λα Κορούνια, ο ΑΣΟΣ είναι δίκαια φαβορί. Η Μάλαγα στο Ροσαλέδα είναι σταθερά καλή, σε αντίθεση με την παρουσία της στα εκτός έδρας και από την άλλη έχουμε την Λα Κορούνια που αγνοεί τη νίκη στα 10 τελευταία και δίνει μάχη για να μην υποβιβαστεί. Αν ενδιαφέρεται να βγει η Μάλαγα στην Ευρώπη και παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τότε το παιχνίδι δύσκολα δεν θα το κερδίσει, έχω αρκετούς ενδοιασμούς όμως για το αν ΘΕΛΕΙ. Αν φύγει ακόμα και με 1 βαθμό η Λα Κορούνια θα πει κι ευχαριστώ, οπότε το λιγότερο που περιμένω είναι σφιχτό ματς, προκειμένου να μην μπλέξουμε με σημεία. Συμπαθητικό το UNDER 2,5 πληρώνει περισσότερο από τον ΑΣΟ, αλλά θα προσπεράσω μιας και είναι μεσημέρι και δεν θέλω να μου κάτσει καμιά μπουκιά στο λαιμό.

Κορμιά θα πέσουν στο Αλμερία - Εϊμπάρ, κλασσικό εξάποντο παραμονής εδώ. 1 νίκη έχει η Αλμερία στα τελευταία 10 παιχνίδια και 1 η Εϊμπάρ στα τελευταία 14. Η αλήθεια είναι πως η Εϊμπάρ έδειξε περισσότερα πράγματα φέτος σαν ομάδα και σ' αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει το άγχος να βγει στην επίθεση, σε αντίθεση με την Αλμερία, που πρέπει να το κάνει και δεν ξέρει κιόλας τον τρόπο. Δεν θα ποντάρω ούτε εδώ κάτι, αν μου έβαζε κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό όμως, Χ2 θα του έλεγα.

Στο Σεβίλλη - Βαγιεκάνο τα πάντα είναι πιθανά. Από το να φάει καμιά εξάρα πάλι η Ράγιο μέχρι να κερδίσει και με 0-1. Σίγουρα πάντως δεν θα πάει για τουρισμό στο Πιθχουάν η ομάδα του Πάκο Χέμεθ και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κούραση των γηπεδούχων από τα συνεχόμενα παιχνίδια και το ταξίδι στην παγωμένη Ρωσία. Η αίσθηση μου πάντως λέει πως θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι και όποιος θέλει να ασχοληθεί, ας ψαχτεί με τα γκολ. Στον ΟΠΑΠ το OVER 2,5 πληρώνει 1,30, το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ 1,45 και το 4-6 ΓΚΟΛ 2,10 και νομίζω πως δεν αξίζουν. Αν βρει κάποιος κάτι καλύτερο στο διαδίκτυο και κρίνει πως του αρέσει σαν απόδοση ας το ποντάρει.

Η Ρεάλ δοκιμάζεται στο Μπαλαϊδος το βράδυ με αντίπαλο την Θέλτα και αν στραβοπατήσει μάλλον θα πει μπάι μπάι πρωτάθλημα. Σε καλή κατάσταση η ομάδα της Γαλικίας, δύσκολα πιστεύω όμως ότι μπορεί να κόψει βαθμούς σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος από την Ρεάλ. Το ΔΙΠΛΟ στο 1,50 τρώγεται, παίζεται και από το ημίχρονο για να ανεβάσουμε την απόδοση.

Πάμε να δούμε τώρα και τα της Β' κατηγορίας που έγραψα τόσα πολλά στην εισαγωγή. Στο μεσημεριανό ματς, το Λας Πάλμας - Βαγιαδολίδ καλό είναι να μην ασχοληθεί κανείς. Η Λας Πάλμας που έδειχνε στον πρώτο γύρο ότι θα ανέβει αέρας, βλέπω να παθαίνει τα περυσινά χουνέρια. Ντέρμπι είναι το ματς και όσο κι αν η Βαγιαδολίδ στα εκτός έδρας δεν βλέπεται, έχει κάτι περίεργες εκλάμψεις που μπορεί να σε κάνει να κλαις τα λεφτά σου από το πρώτο ημίχρονο.

Εξάποντο το Σαμπαντέλ - Σανταντέρ και όποια από τις 2 κερδίσει βγαίνει από το σκοτεινό τούνελ της επικίνδυνης ζώνης και βλέπει φως. 8 παιχνίδια αήττητη η Σαμπαντέλ αλλά με 6 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα, ενώ και η Ράσινγκ έστριψε λίγο με 2 κολλητές νίκες. Σαν μονάδες οι γηπεδούχοι είναι καλύτερη ομάδα και κακώς έμπλεξαν εκεί χαμηλά, το 1,90 όμως του ΟΠΑΠ δεν μ' αρέσει σαν απόδοση. Πάνω από 2,00 παίζεται ο ΑΣΟΣ.

Σύμφωνα με όσα έγραψα στην εισαγωγή μου, θα ακολουθήσω το ένστικτο μου και θα ποντάρω στο ΔΙΠΛΟ της Χιχόν μέσα στην έδρα της Γιαγκοστέρα. Που θα πάει η γηπεδούχος δηλαδή. Σώθηκε εντάξει, πιο πάνω δεν έχει, αλλιώς θα γελάει ο κόσμος. Αν και ακόμα έχει περιθώρια για να χτίσει σχέσεις, αφού το πρωτάθλημα έχει ακόμα 7 αγωνιστικές, η Σπόρτινγκ όμως βγάζει απίστευτο πάθος σε όλα της τα παιχνίδια και θα την προτιμήσω. Περιμένω να δω 11 πολεμιστές στο γήπεδο του Παλαμός που θα πάρουν το παιχνίδι με οποιοδήποτε τρόπο και ψηφίζω ΔΙΠΛΟ.

Πολύ δύσκολο το Ουέλβα - Χιρόνα, με τους γηπεδούχους να έχουν πιάσει πάτο πλέον στην βαθμολογία και τη Χιρόνα να είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας της κατηγορίας. Στα επόμενα 3 η Ουέλβα θα αντιμετωπίσει Μιραντές εκτός, Βαγιαδολίδ εντός και Λας Πάλμας εκτός, οπότε αν δεν πάρει έστω και το βαθμό σήμερα, την βλέπω να γίνεται πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Έχει βατό πρόγραμμα στα 5 τελευταία, καμία όμως από αυτές που θα αντιμετωπίσει δεν θα είναι αδιάφορη και αν πάει με ντεσαβαντάζ 4-5 βαθμών δύσκολα θα σώσει το τομάρι της. Δύσκολο παιχνίδι, πρώτο σημείο η ισοπαλία, αλλά θα το αφήσω.

Στο Σαραγόσα - Νουμάνθια, μπορεί να δούμε καμιά ομορφιά, αφού οι 2 ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις. Πιο ρεαλιστικές ελπίδες αλλά και βλέψεις για άνοδο έχει η Σαραγόσα. Η Νουμάνθια κάθε χρόνο τέτοια εποχή περίπου βάζει τον κόφτη στο γκάζι και σκέφτεται ήδη τα μπάνια του λαού. ΑΣΟΣ σε απόδοση 1,90 η επιλογή μου.

Το Λεγκανές - Μιραντές το έβαλαν στις 22:00 το βράδυ και σκέφτομαι ποιος απελπισμένος (κάποιοι σαν κι εμένα) θα κάτσει να το δει. Από την άλλη, τα καλύτερα ντίλια σκέφτομαι πως γίνονται κάτω από το φως της νυκτός. Η Λεγκανές σώθηκε ουσιαστικά, ενώ η Μιραντές χρειάζεται ακόμα 5-6 πονταλάκια. Με την ισοπαλία νομίζω θα μείνουν ευχαριστημένοι άπαντες και σ' αυτή θα ποντάρω, όσο κι αν η Λεγκανές στας χαρτιά δείχνει να είναι καλύτερη ομάδα.

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Θέλτα - Ρεάλ ΔΙΠΛΟ ημίχρονο - ΔΙΠΛΟ τελικό 2,20
Γιαγκοστέρα - Χιχόν ΔΙΠΛΟ 2,30
Σαραγόσα - Νουμάνθια ΑΣΟΣ 1,90
Λεγκανές - Μιραντές Χ 3,25

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2