Άλμα παραμονής για την Αλμερία

Έντονο το ενδιαφέρον και στις 2 κατηγορίες της Ισπανίας σήμερα, κρίνονται πολλά για την έξοδο στην Ευρώπη, τις θέσεις των play off ανόδου αλλά και για την σωτηρία. Ξενέρωμα στην Σεβίλλη μετά την ισοπαλία που απέσπασε η Βαλένθια στο Μπερναμπέου από την Ρεάλ, με νίκη επί της Μάλαγα, η Αλμερία κάνει τεράστιο άλμα παραμονής στην κατηγορία.






Το μεσημέρι ανοίγει η αυλαία του προγράμματος της ημέρας, με την κατά 99% σωσμένη Λεβάντε να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης που θέλει τη νίκη για να σφραγίσει και μαθηματικά την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champion's League. Λογικό ΔΙΠΛΟ σε εποχιακές αποδόσεις και για όσους έχουν την έμπνευση μπορούν να κυνηγήσουν και το καλοπληρωμένο OVER 2,5 του 2,05 στον ΟΠΑΠ (4/6 η Λεβάντε στα πιο πρόσφατα, 3/6 η Ατλέτικο).

Λογικά περνάει και η Βιγιαρεάλ το εμπόδιο της Έλτσε που σώθηκε και μαθηματικά πλέον, αν και βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, με 4 νίκες στα 5 τελευταία της παιχνίδια. Με νίκη το κίτρινο υποβρύχιο κλειδώνει την έξοδο στο Europa League, αλλά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με ένα τόσο χαμηλό ΑΣΟ.

Τον αγώνα για την επιβίωση της δίνει η Αλμερία, που υποδέχεται την Μάλαγα, σε ένα ανδαλουσιάνικο ντέρμπι. Με 32 βαθμούς η Αλμερία, έχει από κάτω της Λα Κορούνια, Γρανάδα και Εϊμπάρ με 31 και αν κερδίσει σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα κλειδώνει την παραμονή στην κατηγορία, αφού θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κάποια από τις 3 προαναφερθείσες το 2/2 μέχρι το τέλος. Η Αλμερία τις επόμενες 2 αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει Βαλένθια και Σεβίλλη, άρα θεωρητικά, το πιο βατό παιχνίδι είναι το σημερινό. Για την Μάλαγα το γράφω εδώ και κάνα 2μηνο, πως μάλλον δεν ήθελε να βγει στην Ευρώπη φέτος και αυτό προέκυπτε από τις εμφανίσεις της. Συμπλήρωσε 8 παιχνίδια χωρίς νίκη (5 ήττες, 3 ισοπαλίες)  και εκτός έδρας σπανίως παρουσιάζει καλό πρόσωπο. ΑΣΟΣ για την Αλμερία, που έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία στα 3 τελευταία της εντός έδρας, ελπίζοντας να μην ξυπνήσει σήμερα η Μάλαγα.

Αξία μεγαλύτερη θα έβλεπα και στο ΔΙΠΛΟ της εξαιρετικής φέτος Σεβίλλης, αν έχανε χτες η Βαλένθια. Ο πόντος που πήραν οι νυχτερίδες στο Μπερναμπέου, ίσως αποδειχτεί χρυσός, στην μάχη που δίνουν οι 2 ομάδες για έξοδο στο Champion's League. Δυστυχώς για την Σεβίλλη, εκτός του ότι θα πρέπει να κάνει το 3/3 μέχρι το τέλος, θα πρέπει να ελπίζει και σε στραβοπάτημα της Βαλένθια. Την έξοδο στην Ευρώπη βλέπει και η Θέλτα, στο Europa League φυσικά, αφού βρίσκεται σε απόσταση βολής από την 7η θέση, που κατά συνθήκη θα αποδειχτεί προνομιούχος (αν ηττηθεί η Μπιλμπάο στον τελικό του κυπέλλου). Ο Έμερι θα κάνει ροτέισον ενόψει και του επαναληπτικού με την Φιορεντίνα, ενώ για την Θέλτα, απουσιάζουν 5-6 καλοί βασικοί παίκτες, με κυριότερους, το Νολίτο και τον Λάριβεϊ, οι οποίοι έχουν πετύχει τα 33 από τα 42 γκολ της ομάδας τους! Με το ΔΙΠΛΟ είμαι.

Στη Segunda Division, το πρόγραμμα ανοίγει επίσης το μεσημέρι με το Μαγιόρκα - Μπέτις. Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα και τις νίκες της Χιρόνα και της Χιχόν κυρίως, η Μπέτις είδε την διαφορά από την κορυφή να μειώνεται και αισθάνεται πλέον άβολα. Στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη η Μαγιόρκα, άνετη δεν αισθάνεται σίγουρα, ούτε είναι και υπόδειγμα αγωνιστικής σταθερότητας από την άλλη. Λογικό φαβορί η Μπέτις, με τα τελευταία της παιχνίδια να γίνονται ροντέο και αν λάβω υπόψη και την τραγική αμυντική λειτουργία της Μαγιόρκα, το OVER 2,5 είναι αρκετά πιθανό επίσης.

Γιαγκοστέρα - Νουμάνθια στις 17:00, με τις 2 ομάδες να έχουν θεωρητικές ελπίδες για είσοδο στα play off ανόδου. Θα είναι ανέκδοτο να δούμε την Γιαγκοστέρα στα Play Off, αν και αγωνιστικά είναι πολύ βελτιωμένη στο 2ο γύρο και δεν είναι καθόλου τυχαίο το αήττητο σερί των 13 αγωνιστικών. Στη Νουμάνθια περισσότερο τις καλοκαιρινές διακοπές σκέφτονται και περιμένω να δω παιχνίδι σούπα, με το Χ σαν πρώτο σημείο και το σκοράκι 0-0 να έχει επίσης καλές πιθανότητες.

Κρίσιμο παιχνίδι δίνει η Οσασούνα, που υποδέχεται την Μιραντές, η οποία ουσιαστικά έχει σωθεί. Αγωνιστικά κρίνοντας, ο ΑΣΟΣ θα έπρεπε να πληρώνει πάνω από 2,00, ειδικά όταν η Οσασούνα έχει 1 νίκη σε 14 παιχνίδια. Έλα όμως που η Μιραντές δεν καίγεται, υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των 2 συλλόγων και το Ελ Σαδάρ θα βράζει απόψε. ΑΣΟΣ έστω και στο 1,65.

Στο κυνήγι εισόδου στα Play off παραμένει η Σαραγόσα και θέλει τη νίκη στο παιχνίδι με την Αλμπαθέτε. Μπορεί να αποδειχτεί σκληρό καρύδι η φιλοξενούμενη, που είναι από τις πιο βελτιωμένες ομάδες στον 2ο γύρο και οδεύει ολοταχώς προς την σωτηρία. Αμφότερες είναι από τις ομάδες που παίζουν συμπαθητικό ποδόσφαιρο, γρήγορο με κάτω την μπάλα, έχουν άμυνες που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και βλέπω πιθανό το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5.

Κρίσιμο εξαιρετικά το Σανταντέρ - Τενερίφη, με την Ράσινγκ να είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας εντός έδρας και η Τενερίφη εκτός. Παιχνίδι που δεν αγγίζεται.

Ολοκληρώνω με το Αλαβές - Πονφεραντίνα, στο οποίο θα ποντάρω σε νίκη των γηπεδούχων. Από 3 συνεχόμενες ήττες έρχεται η Αλαβές, αν και με καλές εμφανίσεις, ενώ ειδικά στα εντός έδρας παρουσιάζεται αρκετά δυνατή. Η Πονφεραντίνα σπανίως παρουσιάζει καλό πρόσωπο μακριά από το σπίτι της και περιορίζεται τις περισσότερες φορές σε παθητικό ρόλο. Στηρίζω τους Βάσκους.

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Αλμερία - Μάλαγα ΑΣΟΣ 2,35
Θέλτα - Σεβίλλη ΔΙΠΛΟ 2,25
Σαραγόσα - Αλμπαθέτε OVER 2,5 1,90
Αλαβές - Πονφεραντίνα ΑΣΟΣ 1,95

* Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2