Μία σου και μία μου

Προτελευταία αγωνιστική στην Primera Division και σήμερα ίσως κριθεί ο πρωταθλητής και μαθηματικά. Πέρυσι η Ατλέτικο Μ. σήκωσε την κούπα μέσα στο Καμπ Νου, φέτος είναι η σειρά της Μπαρτσελόνα μάλλον να κάνει το ίδιο, μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Αν δεν συμβεί αυτό βέβαια, η Μπαρτσελόνα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία με αντίπαλο την Λα Κορούνια στο Καμπ Νου την τελευταία αγωνιστική.



Να το πάω ανάποδα σήμερα και να ξεκινήσω από την Segunda στο σημερινό άρθρο, αφού τα παιχνίδια είναι λιγότερα. Χτες είχαμε αρκετές ομορφιές, με Μαγιόρκα και Μπαρτσελόνα Β' να περνάνε, την Σαμπαντέλ να μην χάνει και την Βαγιαδολίδ να μην μπορεί να κερδίσει την Οσασούνα. Από τους 7 φαβορί ΑΣΟΥΣ πέρασαν οι 2 μόλις και όσοι πόνταραν πονηρά μάλλον θα δικαιώθηκαν.

Το μεσημεριανό παιχνίδι της ημέρας γίνεται στο Μοντιλίβι μεταξύ Χιρόνα και Σαραγόσα. Χτες κέρδισε η Χιχόν και έριξε από την 2η θέση τη Χιρόνα. Κέρδισε και η Αλαβές, πλησίασε στους 3 βαθμούς την Σαραγόσα, η οποία αν ηττηθεί και κερδίσει σήμερα η Πονφεραντίνα, θα βρεθεί εκτός 6αδας. Πολύ δύσκολο ματς με λίγα λόγια, η Χιρόνα στα χαρτιά είναι καλύτερη και παίζει και καλύτερα, το 1,65 στον ΑΣΟ όμως είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Η Πονφεραντίνα υποδέχεται την Γιαγκοστέρα που συμπλήρωσε 14 ματς χωρίς ήττα και μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά διεκδικεί μέχρι και την είσοδο στα Play Off. Αν η Πόνφε εμφανιστεί σοβαρή (που τις περισσότερες φορές είναι στα εντός έδρας) και έχει ηττηθεί και η Σαραγόσα νωρίτερα, πιστεύω θα το πάρει το παιχνίδι. Στον ΑΣΟ εδώ.

Δεν θα ασχοληθώ με το Μπέτις - Λούγκο, αφού οι γηπεδούχοι θα ανέβουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και εκτός του ότι ο ΑΣΟΣ δεν αξίζει σαν απόδοση, η Λούγκο που δεν έχει σωθεί ακόμα μαθηματικά και ξέρει να στήνει καλά το λεωφορείο μπροστά στην εστία, μπορεί να βγάλει την πίστη ανάποδα στους γηπεδούχους.

Μεγάλο το κίνητρο για τους γηπεδούχους στο Τενερίφη - Αλκορκόν. Σώθηκαν και μαθηματικά οι φιλοξενούμενοι, που στα χαρτιά ελπίζουν και για είσοδο στα Play Off, αλλά επιτέλους, πόσες ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εκεί. Δεν είναι δυνατό να λέμε για Γιαγκοστέρες, Νουμάνθιες και Αλκορκόν, που όλη τη χρονιά σουρνώντουσαν, ότι θα μπουν και στα πλέι οφ. ΑΣΟΣ για την Τενερίφη που καίγεται και εντός έδρας είναι συνήθως καλή και θα βρει τον τρόπο να πάρει το ματς.

PRIMERA DIVISION


Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το στέμμα του πρωταθλητή θέλει να στεφθεί σήμερα η Μπαρτσελόνα, που μόνο με αυτοκτονία μπορεί να το χάσει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε και μαθηματικά στο επόμενο Champion's League, δεν έχει εξασφαλίσει όμως την 3η θέση που την στέλνει απευθείας στους ομίλους. Την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο Λος Κερμένες με αντίπαλο τη Γρανάδα που θα παίζει το τομάρι της και σίγουρα δεν θα ήθελε να το ρισκάρει να βρεθεί ξαφνικά 4η και να παίξει προκριματικά τον Αύγουστο. Μπορεί η Μπάρτσα να θέλει να πάρει και μια μίνι εκδίκηση για το περυσινό χαμένο πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νου την τελευταία αγωνιστική, το οποίο κατά την προσωπική μου αίσθηση και εκτίμηση, το έκανε δωράκι στην Ατλέτικο. Αν δεν υπήρχε το θέμα με την 3η θέση για την Ατλέτικο Μ. θα πόνταρα πολλά χρήματα στο ΔΙΠΛΟ της Μπαρτσελόνα σήμερα, αφού πιστεύω ότι και αγωνιστικά το ματς θα κριθεί από την ίδια. Αν είναι ντόμπρα η Ατλέτικο θα πρέπει να το δώσει, αλλά εγώ θα κάτσω να παρακολουθήσω μόνο.

Βαλένθια - Θέλτα: Ματσάρα αναμένεται στο Μεστάγια, με τις νυχτερίδες να ελπίζουν σε ήττα της Ατλέτικο προκειμένου να την πλησιάσουν στον πόντο και να της κλέψουν την 3η θέση. Η Θέλτα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζει στην 7η θέση που ίσως οδηγήσει στην έξοδο στο Europa League. Σωστά διαβασμένο το ματς, εξαιρετικά χαμηλός ο ΑΣΟΣ, όπως και το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ με το OVER 2,5 και δεν έμεινε κάτι άλλο της προκοπής για να ποντάρει κάποιος.

Βιγιαρεάλ - Μάλαγα: Κλείδωσε και μαθηματικά την 6η θέση η Βιγιαρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον είναι παντελώς αδιάφορη στα 2 εναπομείναντα παιχνίδια. Η Μάλαγα έκανε κηδεία στην Αλμερία την προηγούμενη αγωνιστική και αν μείνει στην 7η θέση που βρίσκεται τώρα και ηττηθεί η Μπιλμπάο στον τελικό του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα, τότε θα βγει στην Ευρώπη. Το ξαναγράφω ακόμα μια φορά, νομίζω ότι δεν θέλει να βγει! Από την άλλη πως να ποντάρεις όμως στον ΑΣΟ όταν η Βιγιαρεάλ είναι εντελώς αδιάφορη και αγκομαχούσε το τελευταίο δίμηνο... Όποιος πιστεύει ότι η Μάλαγα θέλει να βγει στην Ευρώπη ας παίξει το ΔΙΠΛΟ, αφού ουσιαστικά αυτή έχει μόνο κίνητρο στο συγκεκριμένο ματς, εγώ θα απέχω.

Έλτσε - Μπιλμπάο: Σώθηκε η Έλτσε, μαθηματικά τουλάχιστον (έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα) και είναι εντελώς αδιάφορη. Η Αθλέτικ έπεσε στην 9η θέση και την καβαλίκεψαν Εσπανιόλ και Μάλαγα, οι οποίες όμως δίνουν πολύ δύσκολα παιχνίδια σήμερα. Must Win το παιχνίδι για τους Βάσκους, που υποδέχονται την εντελώς αδιάφορη Βιγιαρεάλ την τελευταία αγωνιστική και θέλουν διακαώς την 7η θέση, αφού σε περίπτωση που ηττηθούν από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου, δεν θα βγουν Ευρώπη φέτος. Είναι στο χέρι της Αθλέτικ να πάρει το σημερινό παιχνίδι και μπορεί, ΔΙΠΛΟ.

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Χωρίς τίτλο έμεινε φέτος η Ρεάλ, που κάθε χρόνο ξοδεύει ένα κάρο λεφτά. Τίμια η Εσπανιόλ, ολοκληρώνει άλλη μια σεζόν πάνω από την μέση της βαθμολογίας και έχει και ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη. Μπορούν οι γηπεδούχοι να δυσκολέψουν την απογοητευμένη βασίλισσα.

Κόρδοβα - Βαγιεκάνο: Από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό και την Βαγιεκάνο να έχει κάποιες αμυδρές ελπίδες για έξοδο στο Europa League, αλλά θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα. Σε τραγική απόδοση το ΔΙΠΛΟ, όσο κι αν η Κόρδοβα έχει να κερδίσει από τον Ιανουάριο, γιατί με την Βαγιεκάνο δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου ξημερώσει. Σε πολύ χαμηλή απόδοση και το αρκετά πιθανό OVER 2,5.

Λα Κορούνια - Λεβάντε: Must Win παιχνίδι για την Λα Κορούνια που έχει τον εκπληκτικό αριθμό των 6 νικών στο πρωτάθλημα. Η Λεβάντε δεν έχει σωθεί μαθηματικά, αλλά με τους 36 βαθμούς και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη, είναι εξαιρετικά απίθανο να υποβιβαστεί. Πρέπει να κάνουν το 2/2 Γρανάδα, Λα Κορούνια, Εϊμπάρ και Αλμερία για να καταλάβετε. Θα πέσουν όλη με τα μούτρα σήμερα στον ΑΣΟ της Λα Κορούνια και δεν μπορώ να τους πω να μην τον παίξουν. Τελευταία αγωνιστική η Ντέπορ πηγαίνει στο Καμπ Νου και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το σημερινό παιχνίδι είναι ο τελικός της.

Σεβίλλη - Αλμερία: Ακόμα μια πετυχημένη σεζόν ολοκληρώνεται για την Σεβίλλη, που προσπαθεί να την ολοκληρώσει με την έξοδο στο Champion's League. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσω του Europa League, έτσι και κατακτήσει το τρόπαιο, είτε αν καταφέρει να βγει 4η στο πρωτάθλημα. Σε πολύ δύσκολη θέση η Αλμερία, που βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά εκτός από το σημερινό παιχνίδι, θα υποδεχτεί την Βαλένθια τελευταία αγωνιστική. Μεγάλο φαβορί για το φούντογλου λοιπόν η Αλμερία, που δεν κατάφερε να κερδίσει το ματς της χρονιάς με την Μάλαγα την προηγούμενη αγωνιστική και ας πρόσεχε...

Σοσιεδάδ - Γρανάδα: Παιχνίδι με ενδιαφερόμενη μόνο τη Γρανάδα, που αν σωθεί θα μας ταλαιπωρήσει και του χρόνου με την μπαλάρα που παίζει. Η Σοσιεδάδ κάνει τουρισμό στο πρωτάθλημα εδώ και καιρό, με τον Μόγιες να σχεδιάζει ήδη την επόμενη σεζόν. Δεν χαρίστηκαν σε κανέναν μέχρι τώρα οι Βάσκοι, που εντός έδρας έτσι και βρεθούν στην μέρα τους κερδίζουν τους πάντες. Με τι ψυχή θα παίξει κάποιος ΔΙΠΛΟ τη Γρανάδα του σαπιοκοιλιά Σαντοβάλ; Θα είναι όμως η Σοσιεδάδ στη μέρα  της ή θα αδιαφορήσει; Με τον Μόγιες στον πάγκο ακόμα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη και προτιμώ να πάω πάσο.

Χετάφε - Εϊμπάρ: 1 βαθμό θέλει η Χετάφε για να σωθεί, αν και πιθανόν να μην χρειαστεί κι αυτός. Η Εϊμπάρ πήρε 27 βαθμούς στον 1ο γύρο και μόλις 4 στον 2ο, για να καταλάβει κανείς πως έχει η κατάσταση. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την υποβιβασμένη Κόρδοβα, έτσι και με ένα πονταλάκι στο σημερινό παιχνίδι, θα είναι ευχαριστημένη και θα κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με την ισοπαλία εδώ που βολεύει και τις 2.

Η πρόταση: Σύστημα 3-4

Πονφεραντίνα - Γιαγκοστέρα ΑΣΟΣ 1,80
Τενερίφη - Αλκορκόν ΑΣΟΣ 1,85
Έλτσε - Μπιλμπάο ΔΙΠΛΟ 1,95
Χετάφε - Εϊμπάρ Χ 3,00

* Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2