Φινάλε με ψιθύρους

Πέφτει η αυλαία σήμερα Σάββατο στην Primera Division, γνωρίζουμε ήδη τους πρωταθλητές και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μάχες για τον υποβιβασμό αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη.







2 παιχνίδια στο πρόγραμμα γίνονται ανάμεσα σε εντελώς αδιάφορες ομάδες που δεν επηρεάζουν με τα αποτελέσματα τους κάποιες άλλες, γι' αυτό και διεξάγονται διαφορετική ώρα. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ασχοληθεί κάποιος με αυτά, έτσι επικεντρώνομαι σε όλα τα υπόλοιπα που ξεκινούν την ίδια ώρα, στις 19:30.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ: Μόνο η Αθλέτικ έχει ενδιαφέρον εδώ, αφού με νίκη κλειδώνει ουσιαστικά την έξοδο στο Europa League, ανεξάρτητα αν ηττηθεί στον τελικό του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα. Η ισοπαλία δεν της κάνει, αφού σε περίπτωση που κερδίσει η Μάλαγα την Σεβίλλη θα υπερισχύσει στην ισοβαθμία τους. Η Βιγιαρεάλ είναι παντελώς αδιάφορη, τους τελευταίους 2 μήνες έριξε στροφές, αλλά προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες. Στο χέρι της Μπιλμπάο το παιχνίδι, ειδικά όταν η Βιγιαρεάλ ταλαιπωρείται από πάρα πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών και όσοι έμειναν διαθέσιμοι, δε νομίζω να θέλουν να ζοριστούν τελευταία αγωνιστική σε ένα αδιάφορο γι' αυτούς παιχνίδι. ΑΣΟΣ.

Αλμερία - Βαλένθια: Παιχνίδι φωτιά στο Μεντιτερανέο, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν πως υποβιβάζονται με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης και την Βαλένθια να θέλει τη νίκη, όχι απλά για να έχει ελπίδες για την 3η θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του CHL, αλλά μην τυχόν την προσπεράσει και η Σεβίλλη και μείνει στο τέλος 5η! Ο πιθανός υποβιβασμός της Αλμερία θα κοστίσει στο σύλλογο ούτε λίγο ούτε πολύ 20 εκατομμύρια ευρώ και θα υπάρξουν μαζικές προσφυγές παικτών, αφού ο σύλλογος δεν θα έχει χρήματα να τους πληρώσει και θα αναγκαστεί να μειώσει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν κατά 50%. Ας κέρδιζαν την Μάλαγα θα κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους οι γηπεδούχοι, που θα αφήσουν την ψυχή τους στο γήπεδο όμως. Καλύτερη ομάδα η Βαλένθια, απορρίπτεται όμως το ΔΙΠΛΟ σε τόσο χαμηλή απόδοση σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τραγικά χαμηλά και τα ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 και δεν έμεινε κάτι άλλο της προκοπής να ασχοληθώ.

Βαγιεκάνο - Σοσιεδάδ: Δυνατό φίνις κάνει στη σεζόν η Ράγιο και θεωρητικά έχει κάποιες ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να συμβούν μαγείες... Σε εντελώς αντίθετο φεγγάρι η Σοσιεδάδ, με μόλις 1 νίκη στα 9 τελευταία παιχνίδια και τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Στο Βαγιέκας θα παραμείνει για τα επόμενα 2 χρόνια ο Πάκο Χέμεθ, του οποίου το όνομα ακούστηκε ακόμα και για τον ΠΑΟΚ. Φαβορί οι γηπεδούχοι, ελλείψει ενδιαφέροντος όμως και λόγο του ότι η Ράγιο είναι απρόβλεπτη ομάδα, δεν αξίζει να ρισκάρω γι' αυτό το 1,75.

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης: Σε συστημική ομάδα εξελίσσεται η Γρανάδα και φαίνεται πως θα την φάμε στην μάπα και την επόμενη σεζόν. Βρήκε τον τρόπο να μείνει και φέτος στην κατηγορία, αρκεί να μην ηττηθεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο τελευταίο της παιχνίδι. Ένα πονταλάκι αρκεί και στους Ροχιμπλάνκος για να κλειδώσουν την 3η θέση, εκτός αν δεν κερδίσει η Βαλένθια στην Αλμερία, οπότε την κατακτούν και με ήττα ακόμα. Αυτά για να αιτιολογηθεί η χαμηλή τιμή της ισοπαλίας που μπορεί να παραξενέψει κάποιους. Χωρίς Τουράν, Μάντζουκιτς και Φερνάντο Τόρες η Ατλέτικο, διευκολύνεται έτσι το έργο της Γρανάδας, που θα παίξει αποκλειστικά για την ισοπαλία, αφού έτσι και βγει μπροστά να κάνει καμιά μαγκιά φαντάζομαι θα πέσει γέλιο. Ούτε από την Ατλέτικο περιμένω να ρισκάρει πάντως, αλλά δεν πρόκειται να παίξω τη συγκεκριμένη ισοπαλία.

Εϊμπάρ - Κόρδοβα: Γκρινιάζουν στην Εϊμπάρ, ότι δεν τους θέλουν οι γείτονες Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Primera Division, γι' αυτό και έστησαν το κωλαράκι τους σε Γρανάδα και Λα Κορούνια αντίστοιχα. Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες λέω εγώ, αφού η Εϊμπάρ που έχει πάρει όλους κι όλους 5 βαθμούς στον 2ο γύρο, θα μπορούσε να σωθεί από μόνη της χωρίς να περιμένει βοήθεια από τρίτους. Ακόμα κι έτσι πάντως, η Εϊμπάρ κρατάει την τύχη στα χέρια της, αρκεί να μην πάρει βαθμό η Λα Κορούνια στο Καμπ Νου, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Οι κατινιές βέβαια δεν τελειώνουν εκεί, αφού η Κόρδοβα που έχει ήδη υποβιβαστεί, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ότι δεν έχει πάρει βαλίτσες με λεφτά από τους ανταγωνιστές της Εϊμπάρ και μένει να δούμε τι θα γίνει πλέον στον αγωνιστικό χώρο. Με αγωνιστικά κριτήρια ο ΑΣΟΣ του 1,25 δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Θέλτα - Εσπανιόλ: Παιχνίδι με μονόπλευρο ουσιαστικά ενδιαφέρον, για την Εσπανιόλ που έχει κάποιες αμυδρές έως απειροελάχιστες ελπίδες να βγει στην Ευρώπη. Κλείνουν δυνατά τη σεζόν και οι 2 ομάδες, με την Εσπανιόλ ιδιαίτερα, να μην έχει ηττηθεί στα 5 τελευταία της παιχνίδια εκτός έδρας. Πιθανό ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 και δεν είναι υπερβολή να κοιτάξει κανείς και προς την κόντρα του ΑΣΟΥ.

Μάλαγα - Σεβίλλη: Τελικός πριν τον τελικό για την Σεβίλλη, που αν κερδίσει σήμερα μπορεί να βγει στο Champion's League από το πρωτάθλημα (αρκεί να μην κερδίσει η Βαλένθια την Αλμερία), διαφορετικά θα πρέπει να κατακτήσει το Europa League. Ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη έχει και η Μάλαγα, αν δεν κερδίσει η Μπιλμπάο την Βιγιαρεάλ και ηττηθεί επιπλέον στον τελικό του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα (μόνο έτσι η 7η θέση θα οδηγήσει στην έξοδο στην Ευρώπη). Δεν τίθεται θέμα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα και αυτή είναι η Σεβίλλη που κατά την προσωπική μου άποψη αξίζει να παίζει στο Champion's League του χρόνου, ότι κι αν γίνει στο τέλος. Αρέσει η Μάλαγα όταν αγωνίζεται στην έδρα της με ομάδες της πρώτης 5αδας, σεληνιάζεται τις περισσότερες φορές, όταν μετράει όμως 1 νίκη στα 10 τελευταία της παιχνίδια, θα πρόκειται για μεγάλη κωλοφαρδία αν βγει τελικά στην Ευρώπη. ΔΙΠΛΟ.

Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια: Φιέστα τίτλου στην Βαρκελώνη, που θα χειροκροτήσει τους πρωταθλητές και με την Λα Κορούνια να ευελπιστεί να τους πετύχει χαλαρούς. Δεν θα μπορούσε να έχει χειρότερο αντίπαλο η Ντέπορ στο φινάλε και πιθανότερο είναι να κόψει βαθμούς η Κόρδοβα από την Εϊμπάρ, παρά να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας η ίδια μέσα στη Βαρκελώνη. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν ακόμα έναν αρχηγό της ομάδας, τον Τσάβι Ερνάντεζ που θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Μπλαουγκράνα. Ανάλογα με τα κέφια της Μπαρτσελόνα θα εξαρτηθεί και η εξέλιξη του αγώνα και οι οπαδοί της Λα Κορούνια ας κάνουν την προσευχή τους στον Θεό Μέσσι και την παρέα του.

Η πρόταση: ΔΥΑΔΑ

Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ ΑΣΟΣ 1,60
Μάλαγα - Σεβίλλη ΔΙΠΛΟ 2,00

*Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2