Πέρυσι αουτσάιντερ, φέτος φαβορί

Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη, υπερασπίζεται τον τίτλο της απόψε, με αντίπαλο την έκπληξη της διοργάνωσης Ντνιεπρ. Πέρα από την δόξα που προσφέρει η κατάκτηση του τροπαίου, εξασφαλίζει και μια θέση στο Champion's League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.





Για να κατακτήσει η Σεβίλλη πέρυσι το τρόπαιο συνωμότησε το σύμπαν. Από τους ομίλους μπορεί να προκρίθηκε αέρας, στη φάση των νοκ άουτ όμως έκανε επικές ανατροπές που βλέπουμε μόνο στις ταινίες. Πρώτα ηττήθηκε εντός έδρας από την μισητή συμπολίτισσα Μπέτις με 0-2 και έπειτα πήρε την πρόκριση στα πέναλτι μέσα στο Μπενίτο Βιγιαμαρί. Ηττήθηκε από την Πόρτο στους 8 με 1-0, αλλά κατάφερε να κάνει επική ανατροπή για 2η φορά, κερδίζοντας με 4-1 στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Στον ημιτελικό κέρδισε με 2-0 την Βαλένθια στο πρώτο παιχνίδι, στη ρεβάνς όμως βρέθηκε να χάνει με 3-0 και στην εκπνοή του αγώνα, ο Εμπιά, με ένα γκολ έστειλε την ομάδα του στον τελικό. Εκεί περίμενε η Μπενφίκα που ήταν μια κλάση ανώτερη, παρόλα αυτά όμως η Σεβίλλη κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Ανάλογη η φετινή πορεία της Ντνιεπρ, αν και δεν έχει κάνει τόσο επικές ανατροπές, αλλά βασίζεται κυρίως στην πολύ σφιχτή αμυντική της γραμμή και το δεμένο της σύνολο.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως το φαβορί της αναμέτρησης είναι η Σεβίλλη, αν και σε έναν τελικό, όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν, φαβορί δεν υπάρχουν. Είναι 1 ματς χωρίς επιστροφή, παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς και για τις 2 ομάδες που θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν. Όσες ομάδες έχουν καταφέρει να φτάσουν στον τερματισμό, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, κάτι το ξεχωριστό και δεν μπορεί να αποδοθεί η παρουσία τους εκεί μόνο στην θεά τύχη. Αυτά για όσους ξεγράφουν τους Ουκρανούς, που έδειξαν και στον ημιτελικό με τη Νάπολι, ότι έχουν τα παπάρια να πάρουν το τρόπαιο.

Για να μπω στην ουσία του πράγματος, ψυχρά και στοιχηματικά μιλώντας, ο λογικός παίκτης μάλλον δεν θα ασχοληθεί με το αποψινό παιχνίδι ή στην καλύτερη περίπτωση θα ψαχτεί με κάποιο ειδικό στοίχημα, αν όχι με την κόντρα του φαβορί. Ομάδες σαν την Σεβίλλη, αξίζουν να βρίσκονται στην επόμενη διοργάνωση του Champion's League, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν έχουν γίνει ποδοσφαιτικές αδικίες κατά καιρούς. Οι Ουκρανοί θα το παλέψουν με νύχια και με δόντια και όπως όλα τα μεγάλα αουτσάιντερ, θα κοιτάξουν να πάνε το παιχνίδι στο ρυθμό που θέλουν και να το οδηγήσουν σε παράταση και αν γίνεται και στα πέναλτι. Μ' αυτά και μ' αυτά, κρατάω το Χ ημίχρονο σαν δεδομένο και το ΔΙΠΛΟ σαν τελικό, ελπίζοντας πως οι Ουκρανοί θα λυγίσουν έστω και στο τέλος.

Η πρόταση: Χ ημίχρονο - ΔΙΠΛΟ τελικό 4,00

* Η απόδοση είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2