Εποχιακές αποδόσεις

Εναρμονισμένες με την εποχή οι αποδόσεις στους περισσότερους αγώνες, από τη στιγμή που το κίνητρο των ομάδων παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση των σετ. Θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεθεί η αξία και οι επαγγελματίες του είδους γνωρίζουν καλά πως αυτή την εποχή οι περισσότεροι παίκτες πηγαίνουν σαν πρόβατα στη σφαγή.







Αν έχετε επιλέξει έναν άλφα τρόπο παιχνιδιού όλη την διάρκεια της σεζόν μείνετε πιστοί σ' αυτόν και μην αλλάζετε τώρα, θεωρώντας πως υπάρχουν οι μεγάλες στοιχηματικές ευκαιρίες. Στα χαρτιά και στη θεωρία υπάρχουν όντως αδιάφορες ομάδες σε πολλά πρωταθλήματα και κάποιες άλλες που πραγματικά ενδιαφέρονται, η νοοτροπία όμως ότι ο αδιάφορος θα στηθεί και θα κάτσει να χάσει είναι πολύ λάθος. Σαφώς οι Έλληνες παίκτες επηρεάζονται από το εγχώριο πρωτάθλημα μας, που είναι πιο βρώμικο και από τουαλέτα underground club, όσοι όμως παρακολουθούν χρόνια κάποιο πρωτάθλημα στο εξωτερικό, γνωρίζουν καλά, πως εκεί δεν ισχύουν τα ίδια.
Την τιμητική τους βέβαια έχουν τα μεσογειακά πρωταθλήματα και κυρίως το ισπανικό με το ιταλικό, αφού συνηθίζεται κακά τα ψέμματα, να βλέπουμε σ' αυτά τις περισσότερες ομορφιές. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα στη δική μου προσέγγιση των παιχνιδιών, από τα οποία θα κρατήσω και αυτό το σαββατοκύριακο, μόνο όσα βλέπω να έχουν κάποια αξία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το πρώτο μαργαριτάρι της αγωνιστικής, είναι ο ΑΣΟΣ της Γρανάδα στο ματς με την Κόρδοβα, ο οποίος προσφέρεται στο 1,35 στον ΟΠΑΠ. Πριν την 8αρα της περασμένης αγωνιστικής, όλα τα παιχνίδια της Κόρδοβα κρίθηκαν στο όριο, άσχετα από το γεγονός ότι έχει να κερδίσει εδώ και 17 αγωνιστικές (2 ισοπαλίες, 15 ήττες). Στο ντεμπούτο του Σαντοβάλ (Ο Κίμωνας Κουλούρης της Ισπανίας)
Πείτε μου αν έχετε δει ξανά τέτοια βλεφαρίδα.
στον πάγκο, η Γρανάδα κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική να κερδίσει με 1-2 εκτός έδρας την Χετάφε, αφού προηγήθηκε με ένα πέναλτι μαϊμού που είδαν μόνο τα κοράκια. Με φουλ επιθετικό σχήμα θα παρατάξει την Γρανάδα ο Σαντοβάλ σήμερα και υπόσχεται γκολ και θέαμα, παρότι η γηπεδούχος έχει την χειρότερη εντός έδρας επίθεση στην κατηγορία με 11 γκολ μόλις και την 2η χειρότερη συνολικά με 24 γκολ (3 περισσότερα από την χειρότερη Κόρδοβα). Ο ΑΣΟΣ είναι απλά αστείος, ενώ θα έριχνα καμιά κλεφτή ματιά στο OVER 2,5 αν το έβρισκα από 2,00 και πάνω. Η Κόρδοβα θα κατέβει χωρίς άγχος να κάνει το παιχνίδι της και δεν χρωστάει και τίποτα στο κάτω κάτω της γραφής για να σφυρίξει αδιάφορα. Μαζί της στην Segunda άλλωστε πρέπει να την ακολουθήσουν ακόμα 2 ομάδες και προτιμώ η μία να είναι η Γρανάδα που πόνεσε τα μάτια μας και φέτος με τις εμφανίσεις της.

Να μην γράψω άλλα τόσα για το Μπαρτσελόνα - Σοσιεδάδ, όταν οι Βάσκοι έχουν να κερδίσουν στη Βαρκελώνη από το 1991 και σε 66 παιχνίδια για το πρωτάθλημα μετρούν 56 ήττες στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Ο Μόγιες βέβαια δήλωσε πως αφού η ομάδα του κέρδισε την Μπαρτσελόνα στο Ανοέτα, μπορεί να τα καταφέρει και στο Καμπ Νου, πόσο το πιστεύει όμως δεν γνωρίζω.

Εποχιακή απόδοση στον ΑΣΟ και στο παιχνίδι της Ρεάλ Μ. με την Βαλένθια στο Μπερναμπέου. Η Βασίλισσα ζορίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική με την Σεβίλλη στο Πιθχουάν αλλά τελικά τα κατάφερε και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο είναι η Βαλένθια, με την ελπίδα ότι η Μπαρτσελόνα θα στραβοπατήσει την επόμενη αγωνιστική μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν με αντίπαλο την Ατλέτικο. Το ερώτημα που γεννάται εδώ, είναι το κατά πόσο μπορεί να προβάλλει αντίσταση η Βαλένθια, η οποία έχει σαν στόχο την έξοδο στο Champion's League και δεν είναι καθόλου μα καθόλου αδιάφορη. Την Μπαρτσελόνα πριν μερικές εβδομάδες την κοίταξε στα μάτια μέσα στο Καμπ Νου και γιατί να μην κάνει το ίδιο σήμερα. Στη Ρεάλ υπάρχει γκρίνια γενικώς, λίγο με τον Μπέιλ που δεν αποδίδει σύμφωνα με τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν, λίγο με το Ρονάλντο που κοιτάζει μόνο την πάρτυ του και πάει λέγοντας. Όλα ανοιχτά είναι, πιθανό το ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και το OVER 2,5 σε τραγικές αποδόσεις όμως.

Μας έμεινε το Μπιλμπάο - Λα Κορούνια, ματς ζωής και θανάτου κυρίως για τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Η Μπιλμπάο από την άλλη θέλει να διασφαλίσει την 7η θέση που οδηγεί στην έξοδο στο Europa League, ειδικά αν ηττηθεί στον τελικό του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα. Μια σχετική αξιοπιστία η Μπιλμπάο την έχει στο 2ο γύρο και σαφώς είναι το φαβορί της αναμέτρησης, στην κρίση του καθενός για τον αξίζει όμως το 1,50, όταν ο αντίπαλος παίζει την ύπαρξη του στην κατηγορία.

Στη Segunda το πρόγραμμα του Σαββάτου είναι για ακόμα μια φορά σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οριακά φαβορί και αποδόσεις μοιρασμένες περίπου στα ίδια.

Στη Βαρκελώνη έχουμε ένα μίνι καταλανικό ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα Β' και Χιρόνα. Η θυγατρική ομάδα της Μπαρτσελόνα δεν βλέπεται φέτος, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, τα λάθη στην άμυνα είναι πολλά και συνεχόμενα και ούτε η συμβολή του Μουνίρ που κλήθηκε το τελευταίο διάστημα από την πρώτη ομάδα, δείχνει να βοηθάει. Η Χιρόνα είναι πλήρης, μετράει 5 νίκες στα τελευταία της 6 παιχνίδια και δίκαια είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για τους φιλοξενούμενους, που με νίκη ίσως εξασφαλίσουν από σήμερα την συμμετοχή του στα Play Off, ο απώτερος τους στόχος είναι όμως η απευθείας άνοδος, την οποία αν καταφέρουν θα είναι και δίκαιη. ΔΙΠΛΟ λοιπόν εδώ.

Με 3000 οπαδούς στο πλευρό της η Χιχόν
 στο εκτός έδρας ματς με την Λούγκο
Στην έδρα της Λούγκο θα δοκιμαστεί η Χιχόν, αλλά θα είναι σα να παίζει σπίτι της, αφού 3000 οπαδοί της θα μετατρέψουν το Άντσο Κάρο σε Μολινόν. Η Λούγκο έχει κάποιες θεωρητικές πιθανότητες για την 6η θέση που οδηγεί στα play off ανόδου, πρακτικά όμως είναι αδιάφορη και μάλλον την ενδιαφέρει περισσότερο να σωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, με την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη παρόλα αυτά να είναι στους 10 βαθμούς. Γυροφέρνει στην ισοπαλία το παιχνίδι, αφού εκτός του ότι η Χιχόν έχει φέρει ήδη 12 εκτός έδρας, η Λούγκο είναι πολύ δυνατή στο σπίτι της. Τώρα, το κατά πόσο μπορούν οι 3000 οπαδοί της Χιχόν να κάνουν την διαφορά δεν το γνωρίζω.

Χωρίς περιθώρια σφάλματος και για τις  2 ομάδες, το Ουέλβα - Βαγιαδολίδ. Ειδικά για τους γηπεδούχους που μετρούν 4 συνεχόμενες ήττες, έχουν πιάσει πάτο στη βαθμολογία και απέχουν 4 βαθμούς από την σωτηρία. Αν ηττηθεί η Βαγιαδολίδ σήμερα, μάλλον βάζει οριστικά τέλος στις όποιες ελπίδες έχει για απευθείας άνοδο και θα μπλέξει μετά με την διαδικασία των μπαράζ. Δεν κέρδισε κανένα από τα τελευταία της 5 παιχνίδια εκτός έδρας, αν παίξει όμως όπως και στα εντός (κάτι που σπανίως το συνηθίζει), η Ουέλβα μάλλον δεν έχει καμία τύχη. Περιμένω σκληρό παιχνίδι, με την Ουέλβα να δίνει τα 4 από τα 6 τελευταία της παιχνίδια εντός έδρας και αν πάρει έστω και την ισοπαλία σήμερα, να ξέρει ότι μπορεί να την σκαπουλάρει. Στο στρατόπεδο της Βαγιαδολίδ περιμένουν ανοιχτό παιχνίδι πάντως, δηλώνοντας πως η ισοπαλία μάλλον δεν είναι αρκετή για την Ουέλβα, αλλά ούτε και για τους ίδιους και αν επιβεβαιωθεί αυτή τους η πρόβλεψη, το OVER 2,5 που πληρώνει 2,05 αξίζει μια τουφεκιά. 4/5 τελευταία της Ουέλβα άλλωστε ήρθαν OVER 2,5.

Σχετικώς μονόπλευρο το κίνητρο μπορούμε να πούμε πως είναι στο Σαμπαντέλ - Αλκορκόν, αφού οι φιλοξενούμενοι με το +11 από την επικίνδυνη ζώνη και το -6 από τα Play Off, μάλλον έχουν ξεμείνει από στόχους. Δεν ηττήθηκε παρόλα αυτά η Αλκορκόν στα τελευταία της 5 παιχνίδια εκτός έδρας και παραμένει μια εξαιρετικά σκληροτράχηλη ομάδα. Μόλις σφίξαν οι κώλοι τσαμπουκαλεύτηκε και η Σαμπαντέλ, που πριν την ήττα με 2-0 από την Λας Πάλμας την προηγούμενη αγωνιστική, έτρεχε ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, στο οποίο έδειξε να στρώνει και αμυντικά. Στο Νόβα Κρέου Άλτα έχει κερδίσει τα 3 από τα 5 τελευταία της παιχνίδια και σύμφωνα με το ισχυρότερο της κίνητρο θεωρώ πως αξίζει να πονταριστεί ο ΑΣΟΣ. Για την ισοπαλία θα κατέβει περισσότερο η Αλκορκόν στον αγωνιστικό χώρο.

Δυνατό τεστ δίνει και η Λας Πάλμας στην έδρα της Λεγκανές, η οποία ξεφούσκωσε, μετρώντας μόλις 1 νίκη στα τελευταία της 6. Το έργο των νησιωτών δεν θα είναι εύκολο πάντως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μακριά από το Γκραν Κανάρια έχουν να κερδίσουν 4 ολόκληρους μήνες. Από τα πιο δύσκολα ματς της αγωνιστικής για προγνωστικά, πραγματικά μπορεί να πάει παντού.

Η πρόταση: Σύστημα 2-3

Μπαρτσελόνα Β' - Χιρόνα ΔΙΠΛΟ 2,10
Ουέλβα - Βαγιαδολίδ OVER 2,5 2,05
Σαμπαντέλ - Αλκορκόν ΑΣΟΣ 2,15

* Οι αποδόσεις είναι από τον ΟΠΑΠ

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2