ΤΕΛΟΣ οι υγιεινοί περίπατοι

Έχω την αίσθηση πως η Primera Division αναμένεται πιο συναρπαστική φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Ψαλίδα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα με τις υπόλοιπες ομάδες έχει κλείσει και ο τίτλος περιμένω να κριθεί πολύ πιο δύσκολα φέτος. Οι 5 ομάδες που θα αγωνιστούν φέτος στο Champion's League, είναι σίγουρα τα φαβορί και το μόνο που μένει να δούμε, είναι αν θα μπει σφήνα και κάποια 6η, σαν αποκάλυψη της χρονιάς.




Το πόσο έχει κλείσει η ψαλίδα το είδαμε στα παιχνίδια του ευρωπαϊκού σούπερ καπ και του ισπανικού σούπερ καπ, άσχετα αν βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Οι περίπατοι τέλος για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ φέτος, που θα πρέπει να φτύνουν αίμα για τους 3 βαθμούς της νίκης, ειδικά μακριά από το σπίτι τους. Η Σεβίλλη έκανε μεταγραφάρες, αλλά πίσω μπάζει, ειδάλλως την έβλεπα σαν ένα ισχυρό αουτσάιντερ για τον τίτλο. Ένα σκαλοπάτι ποιοτικά ανέβηκε και η Βαλένθια, ενώ σταθερά καλή αναμένεται και η Ατλέτικο που πλέον έχει αγωνιστική ταυτότητα τα τελευταία 2 χρόνια και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Θέλτα και Σοσιεδάδ, μπορούν να μπουν σφήνα στην 5αδα και να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος κι από εκεί και κάτω οι υπόλοιπες θα βράζουν περίπου στο ίδιο καζάνι.

Αυτή την εικόνα έχω εγώ σύμφωνα με τα ρόστερ, το ειδικό βάρος της φανέλας και τα αποτελέσματα της προηγούμενης σεζόν. Τα πάντα κρίνονται μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου όμως και μένει να δούμε πως θα εξελιχτεί  η χρονιά.

Δεν είναι συνταρακτικό νέο ότι στις πρεμιέρες γίνονται εκπλήξεις και καλό είναι να περιμένουμε να δούμε πρώτα 2-3 παιχνίδια, για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Εκτιμήσεις κάνουμε όλοι βέβαια, τα πάντα όμως είναι εύκολο να τιναχτούν στον αέρα τις πρώτες αγωνιστικές.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή λοιπόν με το παιχνίδι Μάλαγα - Σεβίλλη και αυτό το 2,00 που είδα στο OVER 2,5 διαδικτυακά, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται Value Bet. Σκληρή έδρα το Ροσαλέδα, δυνατή η Μάλαγα παραδοσιακά εκεί, με τη Σεβίλλη να κεντάει μπροστά αλλά να μπάζει πίσω. Όχι ότι είχε και κάποια άμυνα πρότυπο η ομάδα του Ουνάι Έμερι, οι αποχωρήσεις του Βιντάλ και του Εμπιά όμως ήταν πολύ σημαντικές και αυτοί που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν δεν έχουν βρει ακόμα την κατάλληλη χημεία.

Μέτριο στοιχηματικά το πρόγραμμα του Σαββάτου, περιμένω από την Ατλέτικο να περάσει εύκολα ή δύσκολα το εμπόδιο της νεοφώτιστης Λας Πάλμας, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπο είναι το Λα Κορούνια - Σοσιεδάδ. Δύσκολη σεζόν προβλέπεται και φέτος για την Ντέπορ, σε ρηχά νερά κινήθηκε μεταγραφικά η Σοσιεδάδ, με τον Μόγιες να παραμένει πάντως στον πάγκο και να έχει την ευκαιρία να αποδείξει φέτος (με την ομάδα από την αρχή και δική του προετοιμασία), ότι άδικα εκδιώχθηκε από την Μάντσεστερ Γιουν. Κλειστό ματς περιμένω με τα πολλά εδώ και λίγα γκολ.
Εντύπωση μου έκαναν οι αποδόσεις στο Εσπανιόλ - Χετάφε, με τους Καταλανούς να είναι παραδοσιακά ισχυροί εντός έδρας, αλλά αυτή η σουπιά η Χετάφε κάθε χρόνο τα καταφέρνει και μένει εύκολα ή δύσκολα στην κατηγορία. Πονηρό ματς εδώ, η Χετάφε πήρε προπονητή τον Εσκρίμπα (πέρυσι ήταν στην Έλτσε), ο οποίος είναι δουλευταράς και ξέρει από μπετά στην άμυνα.

Φεστιβάλ γκολ μπορεί να έχουμε στο Ράγιο Βαγιεκάνο - Βαλένθια, με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει πολλούς και σημαντικούς παίκτες, αλλά ο Πάκο Χέμεθ να παραμένει στον πάγκο τους και να δηλώνει αμετανόητος όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του. Είμαι απαισιόδοξος για την φετινή πορεία της Ράγιο, που ουσιαστικά έχασε όλη της την μεσοεπιθετική γραμμή, η οποία πρέπει να χτιστεί από το μηδέν φέτος. Μόνο ο παράγοντας Πάκο Χέμεθ και η ενδεχόμενη κόπωση της Βαλένθια από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μονακό (έχει και τη ρεβάνς να σκέφτεται επίσης), με απομακρύνουν από το ΔΙΠΛΟ που πληρώνει λογικά κοντά στο 2,00. Κατά τ' άλλα, εξαιρετικά πιθανό ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ και OVER 2,5 όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της Ράγιο.

Την Κυριακή έρχονται για 3η φορά αντιμέτωπες φέτος, Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα. Περιμένω τους Καταλανούς πιο ανταγωνιστικούς σ' αυτό το παιχνίδι, δύσκολα όμως θα δούμε τόσο διαφορετική εικόνα από αυτήν που είδαμε στα 2 παιχνίδια του σούπερ καπ. Απορώ γιατί το ΔΙΠΛΟ πληρώνει ακόμα κάτω από 1,50, όταν η Μπιλμπάο, ακόμα και σε μέτριες σεζόν δυσκολεύει πολύ την Μπαρτσελόνα εντός έδρας. Όποιος πάει με την έδρα θα με βρει σύμμαχο του εδώ.

Δύσκολη μπορεί να αποδειχτεί η πρεμιέρα και για την Ρεάλ Μ. που αγωνίζεται στο Μολινόν με αντίπαλο την Χιχόν. Οι νεοφώτιστοι δεν έκαναν κάποια ηχηρή μεταγραφή, ούτε έχασαν όμως κάποιο σημαντικό τους παίκτη και θα στηριχθούν και φέτος στην ομοιογένεια και τους νεαρούς τους παίκτες. Δεν μπορούμε να πούμε πως εντυπωσίασε η Ρεάλ στα φιλικά κι αν δεν μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα μάλλον θα αρχίσουν από νωρίς οι μουρμούρες.

Στο Λεβάντε - Θέλτα μπορούμε να κοιτάξουμε προς τον ΑΣΟ, αφού αυτή η αλεπού με το όνομα Λούκας Αλκαράθ (είχε και ένα μικρό πέρασμα από τον πάγκο του Άρη), ξέρει να στήνει την ομάδα του και να παίρνει αποτελέσματα. Η Θέλτα πέρυσι ξεκίνησε πολύ δυναμικά το πρωτάθλημα αλλά μετά έκανε τεράστια κοιλιά, φέτος υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ της, κυρίως από την μέση και μπροστά (αποχώρησαν οι βασικοί Κρον Ντέλι, Σάντι και Λαριβέι)  και άδικα προσφέρεται σε αποδόσεις φαβορί κοντά στο 2,00. Πρεμιέρα είναι, η Λεβάντε έχει έμπειρο προπονητή στον πάγκο και μπορεί να χτυπήσει το ματς.

Στο Μπέτις - Βιγιαρεάλ, οι ΜΠΟΥΚ κόβουν το καρπούζι στη μέση, αφού ναι μεν η Μπέτις είναι νεοφώτιστη, αλλά η δυναμική της φανέλας της εξισορροπεί κάπως την κατάσταση. Αλλαγμένη πολύ η Βιγιαρεάλ, ειδικά από την μέση και μπροστά, αφού ουσιαστικά θα έχει νέα πρόσωπα στην επίθεση, με αιχμή του δόρατος τον Ρομπέρτο Σολδάδο. Αποχώρησαν οι Ντο Σάντος, Ούτσε και Βιέτο, που ουσιαστικά ήταν τα 3/4 της επίθεσης της και μένει να δούμε αν τα νέα πρόσωπα, όπως ο Σολδάδο και ο Μπαπτιστάο (έκανε εξαιρετική σεζόν με την Ράγιο) αν θα βρουν χημεία από νωρίς. Ένα κάρο παίκτες αγόρασε η Μπέτις, με πιο ηχηρή μεταγραφή σίγουρα αυτή του Ολλανδού Ραφαέλ φαν ντερ Φάαρτ και με τον Πέπε Μελ στον πάγκο, αυτό που εγγυάται, είναι ένα πολύ επιθετικό στυλ παιχνιδιού, τουλάχιστον εντός έδρας. Πάνω από 2,00 πληρώνει το OVER 2,5 στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο.

Την Δευτέρα κλείνει η αυλαία, με το ματς Γρανάδα - Εϊμπάρ. Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε ριζική ανανέωση του ρόστερ και με τον σαπιοκοιλιά Σαντοβάλ στον πάγκο, άγνωστο είναι τι πρόσωπο θα παρουσιάσουν φέτος. Η Εϊμπάρ έμεινε από σπόντα στην κατηγορία, στη θέση της Έλτσε που υποβιβάστηκε για οικονομικούς λόγους, αν και την τελευταία αγωνιστική, η Λα Κορούνια πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Καμπ Νου με σκανδαλώδη τρόπο και οι Βάσκοι φώναζαν ότι δεν τους θέλουν στην κατηγορία. Από τα φαβορί για τον υποβιβασμό φέτος, δεν έκαναν κάποια ηχηρή μεταγραφή, στο συγκεκριμένο παιχνίδι όμως, όλα είναι πιθανά, ειδικά μετά την τόσο μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ της Γρανάδα. Περισσότερο προς εξαγωγή συμπερασμάτων αυτή η αναμέτρηση.

Μακροχρόνια στοιχήματα:

Νικητής χωρίς Μπάρτσελόνα - Ρεάλ: Βαλένθια 6,00

Ομάδα που θα δεχτεί τα περισσότερα γκολ: Βαγιεκάνο 5,00 (τις 2 προηγούμενες σεζόν είχε την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία)



Προτάσεις πρεμιέρας:

Μάλαγα - Σεβίλλη OVER 2,5 2,00
Ράγιο Βαγιεκάνο - Βαλένθια OVER 2,5 1,75
Μπέτις Βιγιαρεάλ OVER 2,5

*Οι αποδόσεις είναι από το stoiximan.gr

*Η κάβα θα ξεκινήσει από την 3η αγωνιστική και μετά, αφού έχουμε μια σαφή εικόνα για όλες τις ομάδες.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και στα δελτία σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόστος των συστημάτων στο στοίχημα

Φτιάξε το δικό σου ΣΥΣΤΗΜΑ για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2